Jump to content

Moto Zajednica

Je li nekome poznat motor? Informisanje pre kupovine.

Recommended Posts

• Drug član, 203 postova
  • Motocikl: Yamaha Virago

Kome je potreban savrsen motor neka kupi nov.Polovan i zaista  dobar uvek ima pravu cenu koja nije ni prosecna ni ona koja figurira u oglasima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 954 postova
  • Motocikl: Lep

Stvar je u tome da sada i krsevi kostaju kao nekada perfektni polovni. Mada sve vise mislim da se stvarno ne isplati kupiti polovan po ovim cenama.

• Podržavam 1

• Andragog, 4958 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Drugari, svima nam je jasno da je evro devalvirao. Dokle ćete porediti cene od pre tri godine... zaboravite to.

Drugar kupi Audi A2 za 2800e, vozi ga tri godine i proda ga lako za 3500e

Sve je precenjeno. :oda2:

• Podržavam 1

• Integrisan, 9435 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Moram da dodam...

Necija procena moze dovesti na pogresan put, cesto sasvim slucajno i iz dobre namere! Ne ocekujemo svi isto i prohteva smo razlicitih, ono sto je nekome krs drugome to nije ( i obratno).

Na odmoru svojevremeno sa porodicom, dosao motorom ali oglase citam :D 

Pojavi se Honda par sela od Kg, zovem coveka, skroz korektna prica... Ja, posto nisam u blizini zamolim drugara da bude "moje oci nas terenu",  ode, pogleda, provoza... Kupi u moje ime ako mu se svidi!

Tako i bi, ode on, javlja... "Ma vreme sam trosio, ukratko- preskoci ovo!"

Nista, bas sam se ponadao, zaboravim na tu malu cbr i odmaram, listam oglse... :D 

Zove prodavac za neki dan, prica ide ovako nesto, "Dodji ti i pogledaj, ne kosta nista, nije ti bas onaj drugar obratio paznju"

Prekidam sve i odlazim! 

Zaticem motor koji je prljav, slabo vergla zbog ocigledno loseg akumulatora, vozno los posto nema valjanog pritiska u gumama... Kupio sam ga naravno i to kaaakav biser! 

Agregatic koji kao sat radi, preelepa mala Hondica, voleo sam je kao neku igracku :Sloper:

Tudjim se ocima motor ne kupuje!!! 

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 9435 postova
  • Motocikl: ---Honda---

O ovoj hondi pisem Branko, tvoj je drugar od mene i kupio a Kanda je isao da "gleda" :D 

Bas je biser bila, za oko 2000e sam je tada prodao a Stefan (koga tada nisam poznavao) samoinicijativno posle par dana vratio novac koji sam mu dao za prenos/porez i resto troskove. (Bio bas zadovoljan Hondicom :D ) 

https://www.youtube.com/watch?v=-w-YnDmHLmM&ab_channel=NenadDjordjevic

• Drug član, 203 postova

Rekoh vam da po oglasima ovde u ogromnom procentu figuriraju krsine i njihove cene nisu reper za nesto sto se ponekad pojavi  da je zaista ocuvano i samim tim vredno.Zlo je sto se tada uvek jave svakojake talibancine i pocnu da se prave blesavi i ismevaju cenu necega sto je zaista vredno pokusavajuci da lece svoje komplekse kroz besmislene jednosmerne  traktate  uglavnom putem sms poruka:stabre:.Nikada i nikome na takve  poruke nisam odgovarao niti cu.

Neke stvari sam prodavao i po par godina i uvek sam ih prodao za cenu koju sam ja trazio bez obzira na #statisticare# koji su me davili i zvali i pricali svakojake budalastine.

Onog trena kad bi oglas bio obrisan kretala je  danima salva poziva i sva pitanja su pocinjala .Da li je prodato i za koju cenu.Odgovor koji sam davao  je uglavnom bio ..bolje da vam ne pricam...bilo je tu i pominjanja blize i dalje familije u zenskom rodu naravno...:lol:

Promenio član paperinos
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 203 postova
44 minutes ago, Paljevina said:

Tačno. Lično sam perfekcionista (kao i većina nas koji jašemo, barem mi, zaljubljenici u motore), i za premium cenu, očekujem premium stanje. Logično, za nižu cenu očekujem lošije stanje - i to je okej!

Definicija premium cene je problematicna jer se velika vecina za taj pojam veze na osnovu licne percepcije koji je to iznos.

Novu  Wossner radilica za KTM-a SX cvajtasa  sam stavio sam na KP  sa cenom od 350 evra.

Mili boze koja sam pitanja dobijao i to sve od nekih entuzijasta koji ocito KTM-a nikada nisu imali (niti ce) lik me je mesecima namerno provocirao sa pitanjem da li je cena od 35 evra fiksna.Svaki put je zvao sa drugog broja ali sam ga upamtio Dobijao sam poruke sa najglupljim pitanjima ali i sa #dobronamernim savetima# da se za te pare moze kupiti cela masina  i to je stizalo  od likova koji nisu imali niti jednu ocenu a registrovani su bili i po deset godina.Posle deset meseci dosao je covek iz Hrvatske i kupio radilicu .

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 203 postova

To su samo nagadjanja i realno receno nista ne znas dok to sto si kupio ne stavis u pogon neko vreme.

Idealna kupovina je da kupis bilo sta pa i motor od nekog koga znas i nesto sto si imao priliku da pre toga vozis pa si upucen u problematiku  tog modela.

Pri tome ne mislim na internet sajber  naklapanja nego na iskustva  realnih ljudi koji su to zaista vozili i odrzavali .

Jos bolja situacija da si ti taj koji je tako nesto psoedovao i znas kako sta treba da izgleda kako da se ponasa i kako treba  da zvuci.

Iz ovoga sto pises vidim da si kalkulant (jebo bi se za dinar)a takvi najpre nalete na uvalu sto u sustini i nije lose i smatram da tako i treba da bude.

Ona prica o mostu i cupriji se idealno uklapa u mentalitet podneblja koje misli i smatra da se trgovina zasniva na uceni cekanju kriznih trenutaka spustanje cene  cenkanje i svakojako ciganjasenje koje uz taj ritual ide   i da  pri toj trange frange muljacini obavezno  nekoga zajebes.

Od ta posla i nauma  kod pravog prodavca neces se leba najesti

• Drug član, 203 postova

Zato poslusaj moj savet ,raspitaj se prvo kod ljudi koji koji poznaju tog koji nesto prodaje ko je i sta je pa tek onda kreci u gledanje i trgovinu.

Svercere, kratkorocne valsnike ,motore bez adekvatne dokumentacije , sa nepoznatim vlasnicima zatim  one koji spustaju cenu drasticno ili entuzijaste koji se prave nevesti i pustaju neke tragikomicne storije o hitnosti prodaje i razlozima za istu....... zaobidji.

Ustedeces mnogo novca vremena ali i nerava.

• Drug član, 203 postova

Eo da ti odgovorim i za ova dva primerka koja is stavio i uporedio.

Licno ne bih uzeo ni jedan  ovaj skuplji je macor u dzaku a ovaj jeftiniji je horda macora u busnom dzaku.:lol:

• Drug član, 203 postova
2 minutes ago, Paljevina said:

A na osnovu čega to znaš da su mačka u džaku? 

Retorika otkriva mnogo vise od slika.:lol:

Spreman za sezonu........:ups: cega? sarafanja ,potrage za delovima krpiguz resenja.

To isto kao i onaj nas forumas koji je napisao da je #utegao motor ,pali ko mina(pred eksploziju):lol:trosi kao upaljac( kad stoji).I zato ga prodaje......pa to je toliko jadno i smesno da je svaki dalji komentar suvisan.Ono sto je valjano odrzavano je stalno ispravno i za sezonu i van nje nema potrebe da se uteze, sprajcuje .To sto je ispravno uvek pali a cim pali mora i da trosi i uopste sve to nije  nikakva garancija da se nece nesto pokvariti i garanciju na polovno niko realan nece vam dati niti ce je iko normalan i traziti.

• Drug član, 203 postova
5 minutes ago, Paljevina said:

Pa bre, namerno pokušavam da ga zajebem, ne znam kako ne kapiraš. :lol:

Cenim da cete na isti nacin biti angazovani i da mu devojku trazite i da je isprobavate i testirate

• Haha 1

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Meni ta legenda deluje kao legenda. 

Tako pišu ovi što uvezu, operu i prodaju. Baš taj izbor reči, fali samo nov nov. 

Ne kažem da je od kolege sa oglasa takav, ne poznajem ga. Plus on se namerno zajebava pa tako piše. 

Ali generalno gledano tako mi zvuče takvi oglasi. 

Šta imam da pišem da motor pali i ide. Ako ne ide prodajem pod rubrikom havarisana vozila

Promenio član Bojan82
  • Haha 1

• Drug član, 2383 postova
  • Motocikl: Umočiću...

Evo, kolega sa foruma @malitomicbio kod mene, gledao motor i provozao. Nije mi rekao krš il da nešto fali, možda nije hteo.

Po meni motor ispravan. E da je kupio bio bi problem. 

Posle koju nedelju motor počeo da lupa u bregastoj, popravka 100e.

Al ja nisam vidovit, u tom trenutku nije zvečalo ništa. 

• Sviđa mi se 2

• -, 1746 postova
  • Motocikl: /
pre 44 minuta, Paljevina je napisao:

imaš garanciju dok ne isteraš motor iz dvorišta, posle toga je tvoj i Božiji. :lol: Naravno, šala je bila u pitanju, uz dalje objašnjenje da ne mogu da garantujem da li će neka nepredviljiva okolnost da ga zadesi

Ovo vazi samo ako prodajes kao fizicko lice.

Ako motor prodaje plac, auto kuca, ide garancija, nema veze sto je polovan i star npr 20god.

• Drug član, 203 postova
6 hours ago, Paljevina said:

Ishod potrage će - kao i uvek, biti valjani motor, ispravan i održavan, spreman da služi narednog vlasnika u vek i vekova. Krš drugarima još namestio nisam, niti planiram. :takoje:

Brojna ekipa zahvalnih korisnika kojima si pomogao da kupe motor  vesto skrivena po svakojakim mestima sa nestrpljenjem ceka prvi mrak i tvoj nailazak da ti se zahvali sto pajserom mocugom bejzbol palicom ili stanglom za te kupovine.:lol:

• Haha 3

• Drug član, 203 postova

Evo nekih iskustava i tragikomicnih dogodovstina.

Lik se zali da mu je motor posle blage havarije koju je imao  katastrofalno uradjen .

Posle par meseci sva farba se oljuskala a ispod farbe krateri od ispucalog gita.Plastiku mu radio majstor Cile Jajara a farabao mu majstor  Sljampa.:lol:

Epizoda broj dva Guzvarikusima je ukraden BMW serija 3 iz osamdeset i neke  .

Odlaze do policije da prijave kradju .

Dokumenta za ukradeni automobil  nemaju  takodje nemaju ni licna dokumenta jer su im istekla plus su ih negde i zagubili.

Inspektoru daju ovakve podatke

Ukradeni BMW je po papirima dizel ali  je ubacen benzinac.

Vodi se kao 325 ali je to zapravo 318.

Boja mu je @mis@ ali ne siva nego  vuce na plavo i zeleno .

Oni ne znaju registarske oznake cak ni oznake grada znaju samo da je  taj BMW dugo godina stajao u Bogaticu u nekom senjaku .... .

Od osobenih znakova za raspoznavanje auto  ima brusilicom slucajno zakacen lim pored brojeva koji se iz tog razloga ne mogu procitati .

Inace auto je potpuno regularan kupili su ga od Milete Lopova sa kojim su se u medjuvremenu zavadili  i na njega uopste ne sumnjaju.

Sumnjiv im je Sukrija.... cije ime i prezime ne znaju  ali znaju da stanuje kod tetke pored groblja.

Inspektoru daju kljuc od svog auta koji je zapravo lomac na koji je navarena aktuelna metalna kovanica od 10 dinara .

Promenio član paperinos
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Ne silazi, 1335 postova
  • Motocikl: Y

Bogme, videvsi patkov traktor, Y i kedi na slici bez razmisljanja i gledanja bih kupio od njega bilo koju tehnicku stvar ...

Zna znanje ....

• Drug član, 460 postova
  • Motocikl: V2- americki

Paljevina

Druze od tih kupovina vajde nema. Statisticka greska je premium motor po premium ceni, posebno u kategoriji R i Off, jer takvih motora nema!Moguce je, mada malo verovatno, naci takav kod nas i to u dva slucaja.

Prvi- lik kupio nov i vozio neko vreme. Ima dva ili vise i voli ih i ima para tako da ne zeli da se smara oko prodaje.

Drugi- uvezen dobar motor od preko ali vlasniku iz nekih razloga nije "legao".

Za te pare trazi u Svici, Nemackoj do 3k taman izadje do 4k, a u 90%su bolji od leseva kod nas.

• Drug član, 460 postova
  • Motocikl: V2- americki

Pazi pricam iz iskustva- 3 vozila iz inostranstva, jedno licno preuzimao ,drugo drugar pogledao i doterao,  trece drugar pogledao platio firmu da dotera. Svi u centar cena- dobijeno bez skrivenih mana. Kod nas samo jbn problemi, osim kevinog A klase koji je kupljen kao primer 2, jer zena od lika htela automatik po svaku cenu a boja joj se nije svidela. Xa 5 godina jedina dva kvara osim redovnog odrzavanja-cirka 30e sa rukama:) i to kvarovi koji nisu uticali na voznju( plastika podizaca prozora i regulator brzine ventilatora u kabini)

• Drug član, 203 postova

On ce da se snabde sa lancem da te saceka i pocasti sa ostalom ekipom zadovoljnih zrtava tvojih izbora i preporuka.:lol:

Jedan  pecaros inace  vrsni korisnik i poznavalac poljomehanizacije  je tako isao da bira ljudima traktore.

Nista nije naplacivao kupcima znanim i neznanim sve  je to radio   gratis mada cast  u vidu neke novcanice nije odbijao   a klopa i pice su se podrazumevali , reklo bi se dobricina.

Nema gde ga nije bilo, preporuke su dolazile od strane kupaca.

To je bio prvi deo price , dakle pecaroski stos da bi napecao ribu moras da bacis mamce i prihranu .

Kad je napravio dobru reklamu krenuo je u sprovodjenje drugog dela plana da naplati i napeca somove .

Lakoverne tupane je odvracao od kupovine svega sto bi oni sami pronalazili uvek je pronalazio mane i nedostatke dok oni sami  posle desetine zaludnih obi;azaka konacno ne bi u oglasu pronasli njegovog coveka sa kjim je on u talu prodavao krsine vesto spakovane i skarabudzene.

E tu bi on dao sugestivnu preporuku ali je uvek ostavljao neku nedoumicu da sebi ostavi odstupnicu i namestao tupana da sam prelomi i kupi krsinu.

Naprodavao je stotine krseva i godinama je od toga bogovski delio tal sa pajtasem.

Promenio član paperinos

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja