pedja the great 0 Napisano Novembar 10, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan shta mislite koja 125-ica bi bila najpodesnija za pocetnika a da je po pristojnoj ceni i da nije skuter....??? pedja the great Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano Novembar 10, 2008 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan Predlazm ti da uzmes 250ccm za pocetak,a kao motor Virago 250. Ja sam na njemu ucio... 120 kg ima- kao skuter, a MOTOR je... A i ja prodajem svog Viraga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Novembar 10, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Ako zbog godina ne možeš da uzmeš nešto jače onda ti je moja preporuka neki kinez pa da ga menjaš kad pređeš 18-tu, a ako ne onda nemoj uzimati ništa manje od 250ccm, jer će ti 125-ica brzo dosaditi. A za početak se odluči da li hoćeš turing, čoper ili neki drugi tip motora, pa da ti dajemo savete Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VuleTigar 140 Napisano Novembar 10, 2008 Mistik, 297 postova Lokacija: Beograd-Konjarnik Motocikl: Honda CBF1000A 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Poslusaj savet i uzimaj 250 ako mozes . Ja sam bio u istoj dilemi na pocetku sezone, uzimao sam prvi motor i planirao sam 125, ali sam ipak poslusao iskusnije i uzeo 250-icu i nisam se pokajao ! Sa ovim mojim motorcetom sam obisao Srbiju, skroz opusteno . Sa 125 bi se brzo smorio ! Sad posle jedne sezone vec planiram da na prolece uzimam neku makinu od 500-600 kubika ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolflord 15 Napisano Novembar 11, 2008 Zainteresovan, 870 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Suzuki XF650 Freewind Prijavi odgovor kao problematičan Takodje savetujem 250 ccm. Sve ispod toga brzo izgustiras i postane ti slabo, sporo... ;D A opet 250 mozes kontrolisati, samo bez preterivanja E sad, da li neki kinez ili nesto japansko, to je na tebi da odlucis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Novembar 11, 2008 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sa 16 godina hteo 125 i slucajno cale u Becu naleti na GS 500 f i nalozi se covek i kupi mi za iste pare kao sto je i aprilia rs. Pre toga sam vozio kymco super 9 tako da ako mislis da ti nece biti prejako uzmi nesto poput toga. Bices zadovoljan voznjom jer je motor xtra za pocetak. bukvalno sam na njemu ucio da menjam brzine i sve to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 11, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno 250ccm, smorio sam se dok sam nasao sta mi odgovara, za toliko koliko sam raspolagao, ali sam zadovoljan kako je ispalo. 125-ica bi mi dosadila za nedelju dana. Nego pre svega, koji tip motora te interesuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ubedljivo najbitnija stvar je koji te motor interesuje a i tvoji gabariti, visina, tezina, jer moze ti neko reci ovaj je idealan ali ako ti je mali ili preveliki nista ti ne znaci sto je odlican motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 11, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan e pa hvala vam na porukama stvar je u tome da bi i ja uzeo 250-icu ali tu mi se isprecava jedan veoma vazan faktor - roditelji,cale nema nameru da mi kupi nista jace od 125-ice zato sto zakonski nemam prava na to.... )) a sto se tice vrste motora razmisljao sam ili o enduru ili o nekom sport tourer-u nalik na kymco quannon 125... ))) mada se ne bi bunio ni za choper.... ))) josh jednom hvala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Novembar 11, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan tvoj cale je potpuno u pravu i nemoj mu zameriti i ako je prirodno da ti tezis ka vecem, jacem, brzem itd. medjutim, od svega toga je vaznija sloboda kretanja i ono sto bi srbi rekli peace of mind dzabe motor ako moras da ga vozas samo po livadama, sokacima i ne daj boze da bezis od policije. ja mogu da ti preporucim ono sto sam preporucio i kupio svom sinu kada je imao 16 godina. YAMAHA YBR125. on je na njoj naucio da vozi, polozio za A, isao u skolu s njom, na fudbal ali i proputovao Srbiju vozeci prakticno svaku grupnu BJB voznju (vidi putopise sa istih). i nije se zalio. on u maju iduce godine puni 18 god i stice zakonski uslov da moze da vozi jaci motor (u najuzem izboru je GSR posto on kao mlad covek vise voli naked motore za razliku od mene koji sam na enduro). ali vazno je da je on na svom YBR-u stekao sva potrebna iskustva (voznja kroz bgd, duga putovanja, grupna voznja, off-road itd). iz tog razloga mi sada prodajemo YBR-a. ako ostanes pri savetu tvog matorog preporucujem ti da razmotris i ovu nasu ponudu. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23135.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fireclaw94 1 Napisano Novembar 11, 2008 U prolazu, 99 postova Lokacija: Backa Topola Prijavi odgovor kao problematičan ja bi ti preporucio da gledas da uzmes motor koji je 4t bolji su inace.primer.:yamahu ybr,hondu cbr125....pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan SYM 125 1390E, dve godine garancije,bez ogranicenja kilometraze.Trenutno najbolji odnos kvalitet/cena na trzistu.Jos nesto.Nikada ne preporucujem ono sto nisam vozio ili ga ne bih kupio.Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nele_Kg 13 Napisano Novembar 11, 2008 U prolazu, 68 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ER 6 N Prijavi odgovor kao problematičan a sto se tice vrste motora razmisljao sam ili o enduru ili o nekom sport tourer-u nalik na kymco quannon 125... Ne bi ti savetovao da uzimas ovaj motor na malo vecim brzinam trese se ko lud... Jel si razmisljao o Hondi Varadero 125 mozda?? Malo je skuplji ali je zato odlican 4T motor... Evo jednog 2007/08 I modeli 2001-06 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 11, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala kochi starijem na ponudi ali sam vec razmatrao mogucnost kupovine ybr-a i nisam siguran da bi mi odgovarao posto ces se sloziti da se za 3000 eura (doduse bez registracije) moze kupiti i bolji motor.... a za forumasa koji mi je predlozio sym xs 125:za njega vec znam moj cale prodaje sym-ove ali su od ove godine uvoznici njega izbacili iz ponude....)) hvala svima bas ste drugari i naravno ako nadjete nesto ne zaboravite da stavite na ovu temu.... )) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sith 66 Napisano Novembar 11, 2008 Svrati ponekad, 334 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: power of dreams Prijavi odgovor kao problematičan Varadero je extra al' skup je do bola. Probao sam prosle godine Derbi Senda 125ccm, i odusevio se! Mnogo dobar motoric za pristojne novce! Razmisli o Derbiju... Umal' da zaboravim i cuveni Tomos! SM 125 masina od yamahe ybr!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Novembar 11, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih preporucio Tomos SM 125 ili Enduro 125...ako te tako nesto zanima...4t Yamahina masina (iz XTX125), Marzzochi viljuska, pozadi Sachs amortizer mislim, dobre kocnice i super ciklistika...dosta kvalitetniji od svih kineza i polukineza u ponudi...i definitivno Best Buy u toj klasi, 2060e (a sad i manje, mislim da je oko 159000 dinara = 1870 evra :o . Ako te ovo zanima, savetovao bih ti da pozuris i uzmes po toj ceni, jer je kad je dosao ovde kostao oko 3500. Odlican motorcic za sada vec male pare prema onome sto nudi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Novembar 11, 2008 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo je nezahvalno davati savete tipa-kupi ovaj ili onaj motor...Ono sto ti ja mogu reci je...da sam ja u situaciji da kupujem motor od 125cc,a da je Enduro,trazio bih da kupim neki od ovih motora:Honda CRM 125;Kawasaki KDX 125;,Aprilia RX 125;Yamaha DT 125r;Suzuki TS 125...Naravno-najvaznije je da je motor u dobrom stanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 11, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala vam ....ivane nisam siguran ni kako ti motori izgledaju ali sad cu proveriti na net-u hvalal puno,..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Novembar 11, 2008 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ma bitno je da se tebi motor svidja, sad kakav je kvalitet,koliko su delovi bla bla, to te ne treba interesovati, vozices ga godinu dvije i preci na jaci. Ne kazem da trebas kupiti krsinu, ali valjda ti se krsina i nece svidjeti. Ja kad sam kupovao motor, vidjeo sam ovaj mi je bio najljepsi, imao sam taman para za njega, sminkerski, jak, ma imao je sve. Ionako ga se rjesavam za 2 godine, ako bog da. Evo pogledaj kako sam ja opisao svoj motor, ma ljubav pa eto. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=23550.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Novembar 11, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Evo jedan savet i od mene : Odes na google, u pretrazivac ukucas yu portal, kad ti se to otvori, odes na "motori ", onda nadjes gde su dilerske kuce, otvaras jednu po jednu, vidis sta ko nudi i za koji novac ( sad dolazi zima, pa mnogi imaju snizenja ), nadjes nekoliko masina koje ti se svidjaju, pa ih postavis ovde da prodiskutujemo o njima. Mozda su neki i vozili nesto od tog sto ti se svidi, pa dobijes informacije iz prve ruke. Naravno to vazi samo ako nameravas da kupis nov motor. Mada posto kazes da ti se cale bavi prodajom motora - mislim da ce ti on vec naci nesto . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Novembar 11, 2008 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan hvala kochi starijem na ponudi ali sam vec razmatrao mogucnost kupovine ybr-a i nisam siguran da bi mi odgovarao posto ces se sloziti da se za 3000 eura (doduse bez registracije) moze kupiti i bolji motor.... ovo hvala na ponudi sam razumeo ali dalje - moram da priznam nisam znaci, nov YBR u radnji kosta cca. 2280 sa reg cca 2400. ja mog nudim za 2200 (sa dodatnom opremom) a uvek tu ima i nekog umerenog cenkanja . pa me zbunjuje ovo poredjenje razlicitih cenovnih razreda. svakako da je motor od 3000 bolji od motora od 2000. problem je sto je motor od 5000 bolji od tog od 3000 mozda bi olaksalo stvar kada bi nam rekao i okvirni budzet koji imas za kupovinu motora onda bi se lakse razumeli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
black rain 1 Napisano Novembar 12, 2008 U prolazu, 77 postova Lokacija: srbija - negotin Motocikl: vstar 1300 Prijavi odgovor kao problematičan sa malim zakasnjenjem ;D po meni je dobar za pocetnike kawasaki el 25o lak za voznju i malo trosi a ima snagu i cena nije velika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Novembar 12, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam ja shvatio zelis da pazaris neki nov motor od 125ccm, ali moras da kazes koji model motora zelis, jer je dosta velika razlika, da li zelis enduro, SM, neku malu zujalicu, nisi sve rekao stim da neces skuter Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pedja the great 0 Napisano Novembar 13, 2008 U prolazu, 16 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo prvo odgovora kochimatorom izvini na onom odgovoru bi je na brzinu zato sto sam imao nesto da uradim pa se nisam najbolje izrazio nisam siguran da je ybr najbolji bas u toj klasi ali sam siguran da je odnos cena kvalitet i vise nego odgovarajuca,taj deo sam zaboravio opet kazem zbog brzine,a shto se tice budzeta on nije najpreciznije odredjen ali mislim da u krajnjem slucaju ne bi prelazio 2800-3000 ako bi kupovao nov motor,jos jednom se izvinjavam na onakvom odgovoru....pitanje za kineziologa:kakav mu je polozaj volana,da li je skroz spusten ili malo izdignut da moze normalno da se sedi da se ne povijas...??? i hteo sam da se zahvalim drumskoj lisici na pomoci i da kazem da cu bas to i uraditi pogledacu neke 125-ice pa cu vas pitati za misljenje...))) !!!! hvala puno momci!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1880 Napisano Novembar 13, 2008 Drug član, 2866 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Keeway Speed 125 105000.00 dinara Ja imam doduse 150 i odgovorno tvrdim da za pocetnika netreba veci i brzi i jaci.Vozj to jednu sezonu pa posle ako ces vozati motore biraj sta ces enduro coper ili neki R.Na njemu neces izgubiti mnogo para kad ga budes prodavao dok na nekom polovnom japancu moze da ti se desi da ti se smuce motori zato sto si naleteo na neku krsinu i smucio ti se zivot zato sto vise nesto popravljas nego sto se vozas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...