Jump to content

Moto Zajednica

KTM Adventure 2009 R

Recommended Posts

• Drug član, 1777 postova

Koliko sam uspe da saznam radilica je unapredjena, prizvodi manje vibracija (mada ovo i nije bio problem na proslij verziji). Promenu su jos dozivele glava, sistem za hladjenje (prosli model je cesto palio ventilator, ali osim subjektivnog osecaja, motor nije ima problema sa pregrevanjem) i izduvni sistem. Cajger je novi i ima jos dve pregradice, sa svake strane po jednu za odlaganje rukavica 8) stari je imao samo pregradicu na sredini, gde ostalim motorima stoji cep za gorivo.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 681 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR

jbt ove slike te napale i vise no sto bi terbalo za neke stvari ;) ovaj obicni me privlaci jako jako JAKO. mozda za sezonu 2010, kad me majstor Dane nauci kako se voze koze ;D

• Drug član, 1777 postova

jbt ove slike te napale i vise no sto bi terbalo za neke stvari ;) ovaj obicni me privlaci jako jako JAKO. mozda za sezonu 2010, kad me majstor Dane nauci kako se voze koze ;D

Brate i ja sam se popalio... uf... Stari S me je odusevljavao, ali ovaj R sa jos 15 konja, za koje ne znam cemu, jednostano je bolestan. Jedino sto su trebali da mu povecaju rezervoar, to mu je najveca mana, ali da se resiti sa 800 eurica :D Znas ti svasta sa kozama pa ces lako da naucis da ih vozis ;D

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Evo nekoliko slika i od mene ;D

ktm_990_adventure_r_12.jpg

ktm_990_adventure_r_1.jpg

ktm_990_adventure_r_2.jpg

ktm_990_adventure_r_3.jpg

ktm_990_adventure_r_4.jpg

ktm_990_adventure_r_5.jpg

ktm_990_adventure_r_6.jpg

ktm_990_adventure_r_7.jpg

ktm_990_adventure_r_8.jpg

ktm_990_adventure_r_9.jpg

ktm_990_adventure_r_10.jpg

ktm_990_adventure_r_11.jpg

Dakle, LC8 V-Twin pod 75 stepeni, 999.8 kubika (101 x 62.4 mm), 113.3 konja pri 8750 obrtaja, 100 Nm pri 6750 obrtaja, Keihin elektronsko ubrizgavanje, 6 brzina. Cevasti ram, potpuno podesivo WP ogibljenje, napred 48 mm obrnuta viljuška sa hodom od 255 mm, pozadi centralni amortizer sa hodom od 265 mm. Zadnji točak 18 cola (150/70-R18), prednji 21 (90/80-21), Brembo kočnice, visina sedišta 915 mm, kapacitet rezervoara 19.5 l, suva težina 207 kg.

Uzgred, podseća na Teneru, a još ako je tako i izdržljiv, biće veoma popularan među avanturistima. Obzirom da dolazi iz KTM-a, verujem da će tako i biti.

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Acime, hteo si da kazes da Tenera podseca na njega, zato sto su i raniji modeli KTM-a bili slicni po izgledu. ;)

Može se i tako reći :D Nova Tenera podseća na njega, stara ne, naravno.

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

sto se dizajna tice, sveukupno gledano jedna firma prednjaci a ta firma nije KTM :)

no da se vratimo temi...KTM ADV modeli pravu dimenziju dobijaju tek uzivo pa tako i ovaj treba videti da bi se covek posteno uneredio u gace koliko mocno to izgleda

• Drug član, 1372 postova

sto se dizajna tice, sveukupno gledano jedna firma prednjaci a ta firma nije KTM :)

no da se vratimo temi...KTM ADV modeli pravu dimenziju dobijaju tek uzivo pa tako i ovaj treba videti da bi se covek posteno uneredio u gace koliko mocno to izgleda

Kad smo vec kod toga, pre nedelj dana je kroz mojuulicu prosao stariji ADV sa Akrapovicima, samo da ste mi videli facu. Zvuk neverovatan, a izgled jos mocniji sa punom opremom i koferima :o :o :o

• Enduraš, 6507 postova
  • Motocikl: CRF300L

Sto se dizajna enduro motora tice, jedna firma prednjaci i to je definitivno KTM. U zujalice se ne razumem, ni jedna mi nije lepa kad uporedim sa ovom mocnom pojavom kao sto KTM 990 adv.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

jel to znaci da mislis kako nova Tenera lici na KTM?

To je prilicno ocigledno, i to misljenje je prilicno zastupljeno ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja