Jump to content

Moto Zajednica

Moj Pegaso Strada

Recommended Posts

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Imam utisak da na Stradi i Trail-u nema bas nesto mesta za suvozaca/icu. Jel moze neko od vas vlasnika da mi kaze

nesto blize o tome? Sta vam kazu devojke, zene, drugari, jel im udobno?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 273 postova

Mozda jedini problem je tasj sto je sediste za suvozaca na Pegasu bar na mom Trail modelu malo nagnuto ka vozacu pa suvozac pri jacem stiskanju prednje kocnike moze da skizne na ledja vozacu  ::) ako me razumes sta hocu da kazem. Ustvari evo slike praproceni sam

post-2293-12879017724759_thumb.jpg

post-2293-12879017725625_thumb.jpg

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Hvala drugari !  :)

Mozda jedini problem je tasj sto je sediste za suvozaca na Pegasu bar na mom Trail modelu malo nagnuto ka vozacu pa suvozac pri jacem stiskanju prednje kocnike moze da skizne na ledja vozacu  ::) ako me razumes sta hocu da kazem. Ustvari evo slike praproceni sam

Ovo mi je jasno i to je uglavnom slucaj kod svih motora tog tipa (novijih), tako da...  ;)

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Sada vise lici na traila. Lep motor, moram i ja da okacim slike sutra. Sta mislis da se promeni naslov teme u prvom postu, npr Aprilia Pegaso Strada/Trai/Factory pa da negujemo ovu temu, ima dosta korisnih informacija, a razmena misljenja ce nam trebati.

Evo ja imam i prvo pitanje, koliko vam je intenzivno to pucanje iz auspuha pri oduzimanju gasa, 3OPAH kaze da mu se retko cuje, kod mene je bukvalno svaki put kada oduzmem gas bas puca, pocinjem da sumnjam na dihtung na izduvnoj grani. Motor je presao 1200 km, lagane voznje, jos ga razradjujem.

• Svrati ponekad, 417 postova
  • Motocikl: Ducati

Pucanje je potpuno normalno, moj je pucao sa standardnim loncima, a sa leo vinci puca ko lood praćeno sa plamenom  ;)  Jako sam zadovoljan sa LeoV. loncima, lepo izgledaju, dooobro i jako se čuju, osetno povećanje snage i živahnosti mašine. 

Što se tiče naslova teme, mislim da je već odavno postala savetovalište za nas neshvaćene vlasnike Aprilie Pegaso.

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Zaprravo sto si u nisem stepenu prenosa, a rasterecen, recimo nizbrdo, oduzmes gas i on mora da pukne s vremena nna vreme. Na otvaranju gasa NE!

;)

Pucanje je potpuno normalno, moj je pucao sa standardnim loncima, a sa leo vinci puca ko lood praćeno sa plamenom  ;)  Jako sam zadovoljan sa LeoV. loncima, lepo izgledaju, dooobro i jako se čuju, osetno povećanje snage i živahnosti mašine. 

Što se tiče naslova teme, mislim da je već odavno postala savetovalište za nas neshvaćene vlasnike Aprilie Pegaso.

Stalno imam utisak da se prvih 200km nije culo, verovatno tada nista nisam ni primecivao nista osim da sam na novom motoru :)

A za temu, ja sam je danas prvi put video i procitao celu, tako da sam to predlozio zbog novih vlasnika, mozda cemo postati shvaceniji :) Moze i nesto mastovitije, moja i vase aprilia pegaso...., ili da se otvori nova pa da se iskopiraju zanimljivi delovi, autorska prava ostavljamo tebi ;)

Kako utice na potrosnju podesavanje CO2, ja sam se malo igrao, fabricki mi je bilo na -3, pa sam podesio na -10 i malo bolje ide. Posle sam vratio na -3 jer je to bilo pred 1. servis, pa nisam stigao da izmerim. Sa potrosnjom u gradu sam nezadovoljan, ide preko 7, a jos ne prelazim 4500 obrtaja, trudim se da vozim na nekih 3500.

Ne mogu da prestanem da se oduševljavam novim LeoV auspusima, danas sam navukao 183 km/h i neće više jer počinje da blinka blokada. Sa standardnim auspuhom nije hteo više od 176. 

• Drug član, 1151 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

Ne mogu da prestanem da se oduševljavam novim LeoV auspusima, danas sam navukao 183 km/h i neće više jer počinje da blinka blokada. Sa standardnim auspuhom nije hteo više od 176. 

Kako se to odrazzilo na potrosnju sa novim izduvom?

Evo pre neki dan je Pegaso dobio i KN filter. Nisam primetio neku razliku u snazi možda samo malo u odzivu na gas. Stavio sam ga pre svega jer nema da se kupi običan papirni, a ovaj ne mora da se menja već se samo opere svakih 5000km.

Koliko konjica dobijas sa novom bregastom? Da li ima poboljsanja na niskim obrtajima? Prava informacija ce biti kada probas, ali sta kazu papiri?

Pozz.

Namontirao bregastu, naštelovao ventile i promenio ulje pa se malo prođirao. Razlika u snazi je više nego očigledna, kad pređe 4.5 k obrtaja počne da vuče ko lokomotiva, a tu je pre počinjao da umire, i začas dođe do blokode. Skroz drugi motor. Zvuk iz auspuha je postao dosta dublji i glasniji. Malo se više čuje kliktanje ventila i vibracije su se malo pojačale. Jedva čekam da malo više otopli, pošto sam se danas zaledio.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja