No limit 76 Napisano Octobar 14, 2021 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav draga braco . Juce sam sklopio dogovor za kupovinu toliko dugo cekane i najzad docekane motoslobode.Omotorio sam se i postao (uskoro) vlasnik Yamahe TDM 850 twin ,2000.godiste. Pisem kao neko ko nikada nije imao pravi ozbiljni motor u svom vlasnistvu(ne racunam vespe uz koje sam odrastao uz caleta i razne skutere) Zanima me da mi neko od iskusnih bajkera kaze sta je ono o cemu bi trebalo da vodim racuna na motoru.Sta i kada se menja na koliko kilometara.Zelim da ga lickam i pickam,odzavam tip top da bude kao pracka. naime ovaj je presao 34000km sto mislim da nije neka velika kilometraza za njega. Uzimam ga od drugog vlasnika.Prvi ga je cuvao nevidjeno...i drugi koji ga i nije bas mnogo vozio.Motor kupujem u Salzburgu jer trenutno ovde radim .Znate kako svabe cuvaju generalno sve.... Prvi vlasnik svaba,drugi,nas hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10553 Napisano Octobar 14, 2021 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ima već opširna tema o TDM motorima, sledeći put malo pretraži malo forum, pre nego što otvoriš novu temu. Promenio Octobar 14, 2021 član Disko Nindža 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Octobar 14, 2021 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Nemam bas vremena da vrtim 700 stranica da bih negde u nekom komentaru na 326. stranici zakacio poluinformaciju koja me zanima. Da istrazujem,istrazujem, ali sam postavio pitanja kako bi mi neko direktno pomogao.Ne bi ih postavljao svakako da sam nasao sve te informacije. Tome koliko znam i sluzi forum... Svakako hvala na upucivanju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Octobar 14, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Pazi na ulje, hoce da ga trose tako da moras da proveravas nivo redovno. I to ga nekako cudno trose, nista, nista, nista pa srkne pola litra Obicno pole 3-4 000 km od zamene i pri zustrijoj voznji. Ulje se inace menja na nekih 6000 km uputstvu. Za ostalo kad se menja ili podmazuje skini user manual 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Octobar 14, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 10. 2021. at 14:47, No limit je napisao: Nemam bas vremena da vrtim 700 stranica da bih negde u nekom komentaru na 326. stranici zakacio poluinformaciju koja me zanima. Raširi Citas pomalo svakog dana Ja prelistao i tu i onu o xtz-u (srodne masine). 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10553 Napisano Octobar 14, 2021 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 10. 2021. at 14:47, No limit je napisao: Nemam bas vremena da vrtim 700 stranica da bih negde u nekom komentaru na 326. stranici zakacio poluinformaciju koja me zanima. Da istrazujem,istrazujem, ali sam postavio pitanja kako bi mi neko direktno pomogao.Ne bi ih postavljao svakako da sam nasao sve te informacije. Tome koliko znam i sluzi forum... Svakako hvala na upucivanju Raširi Nemoras da vrtis 700 stranica, samo odes na TDM temu i tamo pitas sta te zanima, ljudi ce ti rado pomoci. Informacije se stalno iznova vrte u temama, u tome i jeste stvar, da se vrte u istoj temi da bi se lakse pronasle, zamisli sta bi bilo od foruma kad bi svaki clan otvarao temu za svako pitanje... pozdrav i sve najbolje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Octobar 14, 2021 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 10. 2021. at 12:40, No limit je napisao: Pozdrav draga braco . Juce sam sklopio dogovor za kupovinu toliko dugo cekane i najzad docekane motoslobode.Omotorio sam se i postao (uskoro) vlasnik Yamahe TDM 850 twin ,2000.godiste. Pisem kao neko ko nikada nije imao pravi ozbiljni motor u svom vlasnistvu(ne racunam vespe uz koje sam odrastao uz caleta i razne skutere) Zanima me da mi neko od iskusnih bajkera kaze sta je ono o cemu bi trebalo da vodim racuna na motoru.Sta i kada se menja na koliko kilometara.Zelim da ga lickam i pickam,odzavam tip top da bude kao pracka. naime ovaj je presao 34000km sto mislim da nije neka velika kilometraza za njega. Uzimam ga od drugog vlasnika.Prvi ga je cuvao nevidjeno...i drugi koji ga i nije bas mnogo vozio.Motor kupujem u Salzburgu jer trenutno ovde radim .Znate kako svabe cuvaju generalno sve.... Prvi vlasnik svaba,drugi,nas hvala unapred U kofer litar ulja da se nadje i na svakih 300km provera i dolivanje po potrebi, za ostalo ne brini.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Octobar 15, 2021 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala braco na savetima. To za ulje sam video svugde da se pominje.Vecina govori upravo to da trosi cudno dosta ulja,dok ima i nekih koji se ne slazu sa tim stanovistem...Nista,videcemo na terenu,a poslusacu savet da stavim flasu ulja uz sebe pa kako Bog da Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Octobar 15, 2021 (promenjeno) U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan EVO MACKETINE.... Promenio Octobar 15, 2021 član No limit 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Octobar 15, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Lep 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Octobar 15, 2021 (promenjeno) U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 10. 2021. at 10:45, JoeD je napisao: Lep Raširi Hvala Promene koje bih radio na njemu otom potom kad se skupi para bi bile :Povecani vetrobran,mozda dobro TDM sediste,i eventualno gume koje mogu i po zemlji malo :)) ...i mozda bih ga malo podigao,da izvinete ... Promenio Octobar 15, 2021 član No limit Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Octobar 15, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Svake gume mogu po zemlji malo Lepo gazi utabane puteve, ali tezak je za offroad. Cim je rastresito krene da tone. Teziste mu je visoko, lako je da ga prevrnes. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Octobar 15, 2021 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 10. 2021. at 11:54, JoeD je napisao: Svake gume mogu po zemlji malo Lepo gazi utabane puteve, ali tezak je za offroad. Cim je rastresito krene da tone. Teziste mu je visoko, lako je da ga prevrnes. Raširi Da da,to sam se iznenadio sto se tice tezine...mislio sam da je laksi malo....Ja sam 183 visok pa sam pomalo zavljen u sedlu .... preopusteno se osecam :)) Jedno pitanje...Da li je dobro da mozda odmah uzmem nove filtere za vazduh i ulje?! takodje ne znam sto se tice lanca i lancanika...da li bi bilo dobro to odmah sve da prebrinem.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Octobar 15, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Pa bilo bi dobro da zamenis ulje i filtere. Odakle znas kad je prethodni vlasnik menjao. Mada sad ce i zima, tesko da ces da predjes neku kilometrazu, ali na prolece obavezno. Lanac i lancanike moras da pogledas, ako nisu istroseni sto bi menjao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 595 Napisano Octobar 15, 2021 Zainteresovan, 562 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Predstavi motor u tdm temi, pa ce vec ljudi da ti daju dobronamerne savete 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
No limit 76 Napisano Octobar 16, 2021 U prolazu, 75 postova Lokacija: Bec Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan E hvala puno .To sam gledao gde da pisem.Tamo cu. srdacan pozdrav:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...