Vladamir 9 Napisano Octobar 21, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Interesuju me vase preporuke i iskustva za neki motocikl tipa dt125, rm125, cr125 ili nesto slicno, pa cek eventualno i u varijanti od 250 kubika, posto ja nemam iskustva i malo poznajem ovaj segment trzista. Licno mi je najbitnije da su troskovi odrzavanja sto manji a kvalitet i trajnost sto veci tako da mi takmicarske varijante ne igraju ulogu. Takodje me zanima koliko konkretni modeli trose, makar okvirno. Posebno bitna stavka je sto jeftinija nabavna cena jer bi mi ovo cudo sluzilo za rekreaciju u prirodi i kondicioni trening a i za usavrsavanje kontrole zadnjeg tocka. Otvoren sam za sva iskustva i predloge kao i vase komentare. Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Octobar 21, 2008 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nekoliko dana vozio KMX125, na njemu sam polagao, vidim da njega nisi naveo.Veoma zanimljiv i veseo motor, čini mi se 23-24ks, baš živahan.Okretan je i upravljiv, vozio sam ga po gradu i bio je veoma udoban, ali mislim da te udobnost i ne zanima preterano. Prednja kočnica mi se nikako nije svidela, ima dovoljno snage ali je "gumena", veoma nezgodna.U potrošnju nisam upućen, nisam ja sipao. ;D Čini mi se da se proizvodi od `94 godine tako da ima starijih jeftinih primeraka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Octobar 21, 2008 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Posto i sam tagam za necim slicnim, probao sam neke cvaje od 125 i 250 ccm. Uglavnom se radi o full cross motorima. Moji utisci su da cu pre uzeti 125-icu nego 250-icu. Za moje ne-iskustvo u voznji cross-a 250ccm je nesto najludje sto sam probao i cini mi se da je potebno barem neko osnovno iskustvo. 125ccm se vec lako vozi i moze dosta toga da pruzi u prirodi, retke su situacije da mora da se drzi u bas visokim obrtajima. Sto se tice 4-takta nemam bas nikakva iskustva, a za nabavku mislim da su cvaje jeftinije, ali se razlika posle da kroz odrzavanje pa dodje na isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Octobar 21, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto i sam tagam za necim slicnim, probao sam neke cvaje od 125 i 250 ccm. Uglavnom se radi o full cross motorima. Moji utisci su da cu pre uzeti 125-icu nego 250-icu. Za moje ne-iskustvo u voznji cross-a 250ccm je nesto najludje sto sam probao i cini mi se da je potebno barem neko osnovno iskustvo. 125ccm se vec lako vozi i moze dosta toga da pruzi u prirodi, retke su situacije da mora da se drzi u bas visokim obrtajima. Sto se tice 4-takta nemam bas nikakva iskustva, a za nabavku mislim da su cvaje jeftinije, ali se razlika posle da kroz odrzavanje pa dodje na isto. Koliko sa se ja raspitao cvaje jesu jeftinije i uglavnom su jace od 4t ,ali zato servisi izvuku pare. Postoji i razlika u sistemu voznje ali to je uglavnom stvar navike. Imajte u vidu da su to motori za akanje pa kupovinom polovnog uglavnom kupujete izakan motor . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 543 Napisano Octobar 21, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Interesuju me vase preporuke i iskustva za neki motocikl tipa dt125, rm125, cr125 ili nesto slicno, pa cek eventualno i u varijanti od 250 kubika, posto ja nemam iskustva i malo poznajem ovaj segment trzista. Licno mi je najbitnije da su troskovi odrzavanja sto manji a kvalitet i trajnost sto veci tako da mi takmicarske varijante ne igraju ulogu. Takodje me zanima koliko konkretni modeli trose, makar okvirno. Posebno bitna stavka je sto jeftinija nabavna cena jer bi mi ovo cudo sluzilo za rekreaciju u prirodi i kondicioni trening a i za usavrsavanje kontrole zadnjeg tocka. Otvoren sam za sva iskustva i predloge kao i vase komentare. Hvala unapred! Ako ti netrba motor za grad uzmi cross , a ako ti treba motor sa registracijom uzmi enduro ali znaj da taj motor uopste nije zanimljiv za gradsku voznju. Ja licno mislim da nema razlike izmedju 125 i 250 cm3 ako kontrolises gas , 250cm3 ti je bolji ako hoces da vozis uzbrdo na duzu relaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Octobar 21, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Računaj da ćeš sigurno promeniti klip ako kupuješ polovan (oko100e) ležajeve u točkovima, eventualno ručke i još poneku sitnicu. Proveri menjač kako šalta i da li ispada iz brzina, RC ventil dal otvara kako treba, zadnji amortizer da li je iscureo, ležaj volana i prednje vile, kočiona klešta dal imaju veliki luft u boltovima koji ih drže za ram/viljušku. Što se tiče kubikaže 125-250 mislim da bi se istim osmehom vozio sa oba, osim što bi posle nekog vremena vožnje-padanja-vožnje-padanja-vožnje-padanja-vožnje................... 125-ica počela malo više da kuka i plače pa bi ti bilo žao za razliko od recimo 250-ice ;D ;D ;D Ja sam nekoliko dana vozio KMX125, na njemu sam polagao, vidim da njega nisi naveo.Veoma zanimljiv i veseo motor, čini mi se 23-24ks, baš živahan.Okretan je i upravljiv, vozio sam ga po gradu i bio je veoma udoban, ali mislim da te udobnost i ne zanima preterano. Prednja kočnica mi se nikako nije svidela, ima dovoljno snage ali je "gumena", veoma nezgodna.U potrošnju nisam upućen, nisam ja sipao. ;D Jeftin motor ali nažalost dečja igračka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Octobar 21, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan gdje se nalazi taj rc ventil i dal mogu da provjerim radi li dobro i kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Octobar 22, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Cope i ostali : Za koliko novca se moze naci neki takav ispravan u pristojnom stanju? Da li se neki model ili marka u segmentu ovih cvaja posebno izdvaja kvalitetom i trajnoscu? Koliko cesto im treba servis? Potrosnja okvirno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Octobar 22, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan evo malo kao amater, vozio sam rm125 i kx 250, 125 je zakon, ide svugde, i veoma je zanimljivo, a 250 je mnogo jak, i dize se na zadnji, tako da se dosta puta moze preterati na ledja, dize se i 125, ali manje, i samo full cross, ako hoces da vozas po sumi, enduro nemoze da prodje svugde, a i tezak je yamaha yz125 honda cr125 suzuki rm125 kawasaki kx125 pa biraj iskreno, ja bih izbegao kawasaki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Octobar 22, 2008 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan evo malo kao amater, vozio sam rm125 i kx 250, 125 je zakon, ide svugde, i veoma je zanimljivo, a 250 je mnogo jak, i dize se na zadnji, tako da se dosta puta moze preterati na ledja, dize se i 125, ali manje, i samo full cross, ako hoces da vozas po sumi, enduro nemoze da prodje svugde, a i tezak je yamaha yz125 honda cr125 suzuki rm125 kawasaki kx125 pa biraj iskreno, ja bih izbegao kawasaki Upravo su ovo i moja iskustva. Zato sam se i opredelio za 125, ali prvo nabavljam full opremu posto u sumu i planinu bez opreme nema sta da se trazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Octobar 22, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Posto i sam tagam za necim slicnim, probao sam neke cvaje od 125 i 250 ccm. Uglavnom se radi o full cross motorima. Moji utisci su da cu pre uzeti 125-icu nego 250-icu. Za moje ne-iskustvo u voznji cross-a 250ccm je nesto najludje sto sam probao i cini mi se da je potebno barem neko osnovno iskustvo. 125ccm se vec lako vozi i moze dosta toga da pruzi u prirodi, retke su situacije da mora da se drzi u bas visokim obrtajima. Sto se tice 4-takta nemam bas nikakva iskustva, a za nabavku mislim da su cvaje jeftinije, ali se razlika posle da kroz odrzavanje pa dodje na isto. Koliko sa se ja raspitao cvaje jesu jeftinije i uglavnom su jace od 4t ,ali zato servisi izvuku pare. Postoji i razlika u sistemu voznje ali to je uglavnom stvar navike. Imajte u vidu da su to motori za akanje pa kupovinom polovnog uglavnom kupujete izakan motor . Zhaochen, doktore, aman, vec ste postovali u jednoj temi ovo, to nije istina, ne zavaravajte sebe i druge CVAJE SU JEFTINIJE ZA ODRZAVANJE, jednom za svagda i to DOSTA od 4t masina...pobogu, kad se radi 4t masina, radi se klip, bregasta, ventili i ko zna sta jos. Za 2t 125-icu se u rekreativnoj voznji (znaci ne takmicarska, non-stop pun gas) menja klip na 40 - 60 radnih sati, neki kazu cak i do 100 (znaci u proseku jedna dobro vozena sezona, ili cak dve) dve puta zaredom (klip kosta 70 evra), pa onda klip i klipnjaca 3-ci put, pa onda opet dva puta samo klip, i onda tek 5-ti put otvaranja treba pogledati cilindar/radilicu... Za 4t nove generacije cross se radi full servis na 30 radnih sati, a recimo na 40-60 rekreativne voznje...i verujte mi da kosta mnogo vise od 70 evra. Ne znam ko vam je uopste to rekao da su cvaje skuplje za odrzavanje?! Mozda soft-enduro cvaje u odnosu na soft enduro od 600+ kubika (mada je i to pitanje), ali hard enduro i cross nikako... evo malo kao amater, vozio sam rm125 i kx 250, 125 je zakon, ide svugde, i veoma je zanimljivo, a 250 je mnogo jak, i dize se na zadnji, tako da se dosta puta moze preterati na ledja, dize se i 125, ali manje, i samo full cross, ako hoces da vozas po sumi, enduro nemoze da prodje svugde, a i tezak je yamaha yz125 honda cr125 suzuki rm125 kawasaki kx125 pa biraj iskreno, ja bih izbegao kawasaki A sto zaboravi najboljeg u klasi KTM-a? Njegove cvaje imaju najvise iskoristive snage, dosta jak bottom-end, za 250sx kazu da je cak i prejak, i da uopste ne zahteva karakteristicnu upotrebu kvacila na cvajama, da se vozi kao 4t 450-ka. I 125-ica je dosta bolja u isporuci snage od ostalih... Za Vladamir-a: Juri samo full cross ili hard enduro varijante 2t, i nemo' se bojis... . Bilo sta da uzmes, 125 ili 250, bice ti ok sto se tice snage i upotrebljivosti. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Octobar 22, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Dupli post..sorry ;D E...da...Vladamire...raspon cene za solidnu takmicarsku cvaju od 1300-2000e max (moze i skuplje, ali nema potrebe) Soft enduro 2t varijante tipa KMX, DT i slicno nemoj ni da razmatras...kao sto neko rece (za tebe, ne za nekog bez iskustva) bi to bila decija igracka... Pozdrav jos jednom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Octobar 22, 2008 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su sve razlozi zbog kojih sam se i opredelio za 125 cvaju. Razlika u nabavnoj ceni ne moze lako da se potrosi u eksploataciji. Mislio sam samo da su servisni intervali za 4t dosta duzi od 2t pa da se tu potire razlika u ceni, ali ako su slicni ili isti, to dodatno govori u prilog 2t. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Octobar 22, 2008 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Ima jos jedna vrlo bitna stvar. Nije vezano za samo vozilo ali je bitno. Oprema koja se koristi za obicno motorisanje je skoro pa neupotrebljiva za voznju ovakvog tipa motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Octobar 22, 2008 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan Moj glas ide za yamahu dt 125. Dugar je kupio nju za 800 evra, u odlicnom stanju sa papirima i za pola godine koliko je ima, nijedan kvar nije imao. Ja sam je vozio malo i najbolji utisak mi je ostavila od svih cvaja koje sam probao do sada. Potrosnja 5 l, max brzina oko 120 kmh. A sto se tice 250-tica 2T, ja bi ih zaobisao. Brat od strica ima kawasaki (mislim da je kx) 250 2t masina, 48 ks, pun kros. Isao neverovano brzo, sve dok mu masina nije pukla na pola a delovi su mu poprilicno skupi. A jedan stari majstor, rekao mi je da se od cvaja najmanje kvari dt 125. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1361 Napisano Octobar 22, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Cope i ostali : Za koliko novca se moze naci neki takav ispravan u pristojnom stanju? Da li se neki model ili marka u segmentu ovih cvaja posebno izdvaja kvalitetom i trajnoscu? Koliko cesto im treba servis? Potrosnja okvirno? moj brat je pocetkom godine uvezao jamahu dt125 93 godiste bukvalno nov,uvezen iz svice dobio ga je dzabe i carina oko 200 eura,vozali smo se sa njim do proslog meseca i modu da ti kazem da stvarno motor ide super i vuze sasvim dobro sa dvojicom, moj brat 105 i ja 70 kg pa ti vidi, nismo naisli na neku uzbrdicu gde nije moga da izadje, e sad sta je fora resi brat da ga proda trazi 800 sa njega dodje lik kao motor dobar nego cek da mu ja izmerim kompresiju kaze lik,kompresija malo manje od 7, gotova masina ako oces za 500 da ga uzmem odma i moj brat ga da tom liku za 500 evra registrovan skoro celu godinu, e sta je sad fora ja nadjem na netu karakteristike za taj motor i on ima fabricku kompresiju 6,7 znaci i onaj je bio bukvalno nov, malo sam otisao u of ali sam hteo da kazem kako je lik dosao do exstra motora za 500 evra a najzesce je to sto sam ja hteo da ga kupim pa posle se tesim sreca sto ga nisam kupio jer bi se zajebao riknula bi mu masina,pa sam posle video da nije tako i bas mi je krivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mata16v 15 Napisano Octobar 22, 2008 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: Mladenovac N44.26.967 E020.42.012 Prijavi odgovor kao problematičan yamaha dt125 je malo slaba za sumu, ima samo 20ak konja, dok yz125, ili rm125, ili ktm koji sam slucajno zaboravio, imaju oko 40konja, sto je taman, i naravno, bez opreme voziti pun kros je go k.... cizme, puni protektori, dres, pantalone, rukavice, kaciga... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Octobar 22, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Vladamir je iskusan bajker, i sumnjam da bi njemu nesto tipa DT jamahe zavrsilo posao...naravno ako nece samo da se vozika...a sumnjam da ce to ...premekano je to i preslabo za ono sto on hoce...bar ja mislim, i ja sam ga tako razumeo... Ali treba i on da se izjasni...i da nam smernice ...ali covek nit' romori nit' govori Vladamire, javi se ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
test 1 Napisano Octobar 22, 2008 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Petrovac na moru Prijavi odgovor kao problematičan ja bih ti takodje preporucio dt,sad zavisi sta trazis i dal ti je dovoljno jak , ovaj moj se dize na zadnji bez kvacila uz cimanje volana a uzbrdo i bez cimanja.interesuje me kako i dje mogu da mu izmjerim kompresiju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Octobar 22, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Vladamir je iskusan bajker, i sumnjam da bi njemu nesto tipa DT jamahe zavrsilo posao...naravno ako nece samo da se vozika...a sumnjam da ce to ...premekano je to i preslabo za ono sto on hoce...bar ja mislim, i ja sam ga tako razumeo... Ali treba i on da se izjasni...i da nam smernice ...ali covek nit' romori nit' govori Vladamire, javi se ;D Hvala svima koji su se oglasili. Elem, ni ja sam nisam do kraja definisao sta bih zato sam se nadao da mi date neke preporuke, makar i u vise razlicitih pravaca. Kao sto sam vec na pocetku rekao, hteo bih motor koji se moze jeftino kupiti i cije odrzavanje nije zahtevno i cesto kao ni skupo. Motor bih koristio za agresivnu voznju i ucenje nekih novih tehnika voznje i usavrsavanje "starih". Takodje bi mi odgovarao da kondicioni trening koji mi je potreban. Razmisljao sam o DT125 pa sam presao na razmisljanje o CRM250 jer sam pomislio da bi mi dt bio slab. CR125, KX125, YZ125, RM125 mi ne bi bili slabi, nego cini mi se bas taman i po snazi i po tezini ali sam kontao da su neprakticno skupi za rekreativnu eksploataciju i neuklapaju se u moj skromni budzet. Isto vazi i za njihove 250cc rodjake. Mozda gresim... Ispravite me ako gresim. Kad sam poceo po internetu da istrazujem o CRM250 koji mi odgovara po snazi a kazu da je odrzavanje svedeno na minimum dosao sam do porazavajuceg zakljucka da je on nekih desetak kila laksi od TTR600, a TTR600 ima svojih potencijalnih prednosti (supermoto dorada) i moze da pruzi dva solidno dobra potpuno razlicita dozivljaja u jednom motoru... I tako nista nisam zakljucio. (ttr mi je preskup a crm neznam ni koliko kosta) Tu sad na scenu stupa Shesti i svi ostali da date svoje misljenje o ovoj temi u kojoj sam stvarno laik. Slobodno sto detaljnije, svaka ideja je dobrodosla. Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Octobar 23, 2008 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam dobro razumeo ti hoces nesto na sta moze da se okaci tablica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladamir 9 Napisano Octobar 23, 2008 Zainteresovan, 953 postova Lokacija: Bliski Istok Prijavi odgovor kao problematičan Sve opcije su otvorene, sa i bez tablice. Prvo mora biti ispunjen budzetski kriterijum. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Octobar 23, 2008 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je cena tu negde. Kod ovih sa tablicama ti naplacuju instalacije, svetla, migavce i osiguranje za sve to. Motori bez toga su dosta laksi i pripremljeni da se sa njima padas i da ostanu celi. Lagani su dovoljno da mozes da ih transportujes i na krovu od automobila. Prodaju ih uglavnom ljudi kojima vise ne trebaju zato sto vide neko drugo svetlo na kranju tunela, a ne oni sto prodaju SVOJ motor. I moje neko raazmisljanje je da te 125-ice 'sa tablicama' ljudi voze isto kao i ove druge samo sto su one mnogo manje namenjene tome. Sve ovo je i Shesti rekao sa mnogo manje reci 125-ice i 250ice se mogu pronaci napolju za 1000 evra bez vecih problema koliko ja vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Octobar 23, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa mozes od enduro motorcikala/cvaja jedino da juris Kawasaki KDX 125 (bilo par komada ovde da se kupi za 1300e), i kdx250 (ima sad jedan kojeg cene 1800 cini mi se. Znaci dobro sam procenio sta hoces . Najbolje resenje za tebe je da uzmes neki full cross 125-250cc. Ako imas nekoga napolju da ti to zimus jeftino uzme (a pritom se razume u motore), super. Mislim da je Cope vec napisao sta treba na tim motorima gledati. Bolje maaaalo vise dati u pocetku na solidno odrzavanu cvaju, i posle su maltene maintenance free (klip za 125 cvaju je 60-setak evra). Mozes to naci tamo relativno jeftino, mada nisi rekao koliki je budzet . Sto se tice goriva, full cross 125 ce ti trositi od 7-10l/100km offroad voznje i drndanja po livadama ...zza 250 malo vise, ne znam tacno...ali mi veruj da ti posle toga nece nekoliko dana biti do sedanja na njega...i ne moze se naci toliko slobodnog vremena, znas i sam...a zadovoljstvo potpuno potire i opravdava cenu . Mislim da o soft enduro ne treba ni da razmisljas, velika je razlika u odnosu na full cross, i bukvalno su igracke za teenagere od 16 godina - sem ako nisi ogranicen na budzet od 700-800e i imas nekoga ko ce to da ti dotera iz inostranstva. Ako ti je budzet oko 1200-1300 ili malo vise, uzmi dobru full cross cvaju (i ovde se moze naci za te pare, mada ce napolju skoro sigurno biti u boljem stanju) i ne brigaj. E sad, mozda to moze i jeftinije tamo da se nadje, ali to samo ako imas nekog pouzdanog. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4773 Napisano Octobar 23, 2008 Ne silazi, 5558 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Kakva je procedura za uvoz full cross-a? Jel mora na neki klub, i da li mora da je klub takmicarskog karaktera ili ovi klubovi koje vidjamo na skupovima? Npr. moj klub, MC Kings je registrovan u tadasnjem ministarstvu sporta i omladine. Da li to igra ili mora da se nadje neki drugi? Kako se to posle registruje na klub? Da li je lakse da se nadje ovde ili da se uveze, obzirom da im je cena slicna tamo i ovde, 1300-2000? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...