scuba 15 Napisano Januar 21, 2009 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Onda "istresi" benzin iz rezervoara i položi ga na pod. Drugog rešenja nema. Mnogo je bolje, sigurnije i jednostavnije od šlepovanja. Šlepovali su me tri puta. Prvi, poslednji i nikad više. To je dobro samo za izbegavanje. Svaka varijanta da se motor vozi na nečemu je bolja od sajle ili štangle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomysss 7 Napisano Januar 21, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd-Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan Da mi se ne prospe neko ulje ili tako nesto?????Inace u pitanju je Honda Rebel to mi je prvi motor tako da pojma nemam ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Januar 21, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan pa ne bi trebala nijedna tecnost da ti iscuri (osim ako ga bash okrenes naopako).... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Januar 21, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Ulje neće da se prospe, jer nema gde. Benzin može, jer rezervoar nije hermetički zatvoren. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Idi u Dermu u Kralja Petra i kupi 2-3 table sundjera 10cm ili deblji položi na pod hladnjače i spusti motor na stranu na njih ,pazi na migavce i možda retrovizore, a ako ima ikakva kuka na podu vežiga da ne kliza po hladnjači u vožnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boško 24 Napisano Januar 21, 2009 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam može jedino ulje iz motora na iber da iscuri,a to proveri posle i naravno isprazni rezervar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko_kolo 1302 Napisano Januar 21, 2009 Nadrkani komšija, 1231 postova Lokacija: Đeram Motocikl: Bandit 1200S Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam može jedino ulje iz motora na iber da iscuri,a to proveri posle i naravno isprazni rezervar. Izvinjavam se, zaboravio na tu mogućnost. : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomysss 7 Napisano Januar 22, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd-Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno ljudi javljam vam kako je sve proslo ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomysss 7 Napisano Januar 22, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd-Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan P.S. Gde da saznam dimenzije Honde Rebel nemogu da nadjem na netu specifikaciju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Pored tih kartonskih kutija i cebadi, dodaj i stiropora. On bar moze da se nadje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Imam Peugeot Expert koji je do sada u mnogim slucajevima posluzio za tranportovanje motockila (uglavnom pokvarenih) Kako je motocikl najsigurniji (vozio sam od Honde VFR do Iz Planete 5)? Trakama ga vezem na vise mjesta (obicno koristim tri trake) od toga jedna bi trebala biti stavljena tako da donekle slegne amortizere (najcesce preko vozackog sjedista), obavezna je jedna kojom se fiksira prednji tocak u jednom polozaju (najcesce krajnje lijevi), i treca koja pomaze i kojom se dodatno vezu vrata (poneki motocikli su predugacki pa nisam mogao uvjek zatvoriti vrata). Prije utovara obavezno skinuti retrovizero jer oni mogu znaciti dodatnih dragocenih par cantimetara prostora (jednom kolegi sa foruma slomio sam retrovizor, no, sada znam). Obavezno poneti dvije fosne koje mogu stati u kombi koje ce da sluze kao rampa na mjestu utovara/istovara. Na ovaj nacin sam vozio motocikle i u druge drzave (Hrvatska) Dakle vezani tockovi i stegnut motor da se slegnu amortizeri. Na taj nacin nikad nisam imo problema sa motorinom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomysss 7 Napisano Januar 22, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd-Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan Dobro to je sve o.k ali za sta ti njega vezujes????Ili ga samo uguras....???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Januar 22, 2009 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan U kombiju obicno postoje na patosu alke za fiksiranje tereta ( u novijim tipovima ), vec sam pisao o tome. Ako motor stavis da lezi na podu hladnjace - preporucujem da skines i akumulator da ti ne bi iscurela kiselina - moze da napravi stetu ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Januar 22, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan STARE AUTO GUME PA NASLONI NA NJIH!Bar njih ima u svakom dvoristu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Januar 22, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan koliko sam ja video kroserice kad voze na prikolicama vezuju tako sto sabiju malo prednje viljuske i vezu levo levo desno desno e sad te prikolice imaju drzac prednjeg tocka ( kao ona gore samo sto vezuju samo prednji tocak) . Tebi savetujem da motor ide maksimalno napred u kamionu a prednji tocak ako imas zaglavi u paletu i vezi volan za nju nebi trebalo da mrda jer zbog velicine palete tesko ce se prevrnuti e da motor postavi u prevcu vozila kojim vozis . a ideja sa starim gumama nije losa njih postavljaju i na prikolicama kad ima vise motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Januar 23, 2009 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Staviti motor na copavu u tovarni prostor i zakaciti negde za motor(ja kacim obicno negde na ram ili za stap od prednje viljuske) jednu stranu trake, traku onda provuci oko necega na podu ili stranici. Tako isto i sa druge strane. Zatezati traku sa suprotne strane od copave dok ista ne pocne da se podoze sa poda. Preci na drugu stranu i zatezati tu traku dok se copava ne vrati na pod. Ovo je, po meni, najsigurniji i najjednostavniji nacin. lord_oblivion je imao vise pita priliku da se uveri da radi. Ako nema kroz sta da se provuce traka onda stare gume, cebad, sundjeri itd. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
banbus 6 Napisano Januar 26, 2009 U prolazu, 96 postova Lokacija: Umka Motocikl: Yamaha R1 - 2005 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam sa kolegom sa foruma vozio njegov i moj motor u Cacak i to svake subote pa bar 4,5 puta kod majstora ... Elem, prevoz smo organizovali firminim pickupom i situacija je sledeca, nasi R nisu stali celi, druga vrata nismo mogli da zatvorimo, ali virili su neznatno, mozda 15-20 cm. Volan ide napred do kraja, ali ga ukosis, guma u prednji levi ili desni cosak, na prednju kocnicu stavis gumicu od tegle da je stisne (za svaki slucaj) i na masku napred neki sundjer da neizgrebes masku ili far. Sto se tice vezivanja kupi one trake, komad kosta 200din. tebi vrsi posao dve. U novim pickupovima imas po coskovima alke gde provuces kuke koje imas na krajevima vec pomenutih traka, i nema da mrdne. Policija nas je zaustavljala, samo putni nalog, saobacajnu motora i kola, dobar dan i dovidjenja i nemas problema. Moje iskustvo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...