Jump to content

Moto Zajednica

Kako slepati-transportovati motor?

Recommended Posts

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Onda "istresi" benzin iz rezervoara i položi ga na pod. Drugog rešenja nema.

Mnogo je bolje, sigurnije i jednostavnije od šlepovanja. Šlepovali su me tri puta. Prvi, poslednji i nikad više. To je dobro samo za izbegavanje. Svaka varijanta da se motor vozi na nečemu je bolja od sajle ili štangle.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

pa ne bi trebala nijedna tecnost da ti iscuri (osim ako ga bash okrenes naopako)....

• Svrati ponekad, 140 postova

Idi u Dermu u Kralja Petra i kupi 2-3 table sundjera 10cm ili deblji položi na pod hladnjače i spusti motor na stranu na njih ,pazi na migavce i možda retrovizore, a ako ima ikakva kuka na podu vežiga da ne kliza po hladnjači u vožnji.

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Zaboravio sam može jedino ulje iz motora na iber da iscuri,a to proveri posle i naravno isprazni rezervar.

Izvinjavam se, zaboravio na tu mogućnost. ::) ::)

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Imam Peugeot Expert koji je do sada u mnogim slucajevima posluzio za tranportovanje motockila (uglavnom pokvarenih)

Kako je motocikl najsigurniji (vozio sam od Honde VFR do Iz Planete 5)?

Trakama ga vezem na vise mjesta (obicno koristim tri trake) od toga jedna bi trebala biti stavljena tako da donekle slegne amortizere (najcesce preko vozackog sjedista), obavezna je jedna kojom se fiksira prednji tocak u jednom polozaju (najcesce krajnje lijevi), i treca koja pomaze i kojom se dodatno vezu vrata (poneki motocikli su predugacki pa nisam mogao uvjek zatvoriti vrata).

Prije utovara obavezno skinuti retrovizero jer oni mogu znaciti dodatnih dragocenih par cantimetara prostora (jednom kolegi sa foruma slomio sam retrovizor, no, sada znam).

Obavezno poneti dvije fosne koje mogu stati u kombi koje ce da sluze kao rampa na mjestu utovara/istovara.

Na ovaj nacin sam vozio motocikle i u druge drzave (Hrvatska)

Dakle vezani tockovi i stegnut motor da se slegnu amortizeri. Na taj nacin nikad nisam imo problema sa motorinom.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

U kombiju obicno postoje na patosu alke za fiksiranje tereta ( u novijim tipovima ), vec sam pisao o tome. Ako motor stavis da lezi na podu hladnjace - preporucujem da skines i akumulator da ti ne bi iscurela kiselina - moze da napravi stetu !

• Drug član, 1359 postova

koliko sam ja video kroserice kad voze na prikolicama vezuju tako sto sabiju malo prednje viljuske i vezu levo levo desno desno e sad te prikolice imaju drzac prednjeg tocka ( kao ona gore samo sto vezuju samo prednji tocak) . Tebi savetujem da motor ide maksimalno napred u kamionu a prednji tocak ako imas zaglavi u paletu i vezi volan za nju nebi trebalo da mrda jer  zbog velicine palete tesko ce se prevrnuti e da motor postavi u prevcu vozila kojim vozis . a ideja sa starim gumama nije losa njih postavljaju i na prikolicama kad ima vise motora.

• Svrati ponekad, 436 postova

Staviti motor na copavu u tovarni prostor i zakaciti negde za motor(ja kacim obicno negde na ram ili za stap od prednje viljuske) jednu stranu trake, traku onda provuci oko necega na podu ili stranici. Tako isto i sa druge strane. Zatezati traku sa suprotne strane od copave dok ista ne pocne da se podoze sa poda. Preci na drugu stranu i zatezati tu traku dok se copava ne vrati na pod.

Ovo je, po meni, najsigurniji i najjednostavniji nacin. lord_oblivion je imao vise pita priliku da se uveri da radi. Ako nema kroz sta da se provuce traka onda stare gume, cebad, sundjeri itd.

• U prolazu, 96 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 - 2005

Ja sam sa kolegom sa foruma vozio njegov i moj motor u Cacak i to svake subote pa bar 4,5 puta kod majstora ...

Elem, prevoz smo organizovali firminim pickupom i situacija je sledeca, nasi R nisu stali celi, druga vrata nismo mogli da zatvorimo,

ali virili su neznatno, mozda 15-20 cm. Volan ide napred do kraja, ali ga ukosis, guma u prednji levi ili desni cosak, na prednju kocnicu

stavis gumicu od tegle da je stisne (za svaki slucaj) i na masku napred neki sundjer da neizgrebes masku ili far.

Sto se tice vezivanja kupi one trake, komad kosta 200din. tebi vrsi posao dve. U novim pickupovima imas po coskovima alke gde provuces

kuke koje imas na krajevima vec pomenutih traka, i nema da mrdne.

Policija nas je zaustavljala, samo putni nalog, saobacajnu motora i kola, dobar dan i dovidjenja i  nemas problema.

Moje iskustvo...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja