RSVMillenian 228 Napisano Mart 2, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan nove arai kacige izgledaju kao iz 80-ih godina pa su extra. Mislim da su bolje od shoei a i kostaju po 150 -200 eurica vise ;D Prema tome ne sudi po izgledu Ajde mi molim te objasni kako su to Arai kacige bolje i kako to kostaju 150 evrica vise. Arai i Shoei kacige su u istom ragu sto se tice cena. Ja trenutno imam Arai Corsair RX7RR koja mi odlicno pase i s kojom sam nekoliko puta bio u velikim kisama ( 2 puta vise od 3 sata) i nikada vizir nije pustio ni kap kise, dosta je bucna ali udbna. Medjutim zakleo sam se da vise nikada Arai kupiti necu jer se bukvalno raspada na moje oci. To je kaciga kojoj je cena bila skoro 700 dolara i bukvalno se raspada, ima negde na forumu cela prica i objasnjenje pa potrazi. Takodje imam i Shoei RF-1000 i TZ-R, i imam takodje samo reci hvale za Shoei, jedino sto se na 'jeftinijem" TZ-R modelu ulozak nevadi. I Arai i Shoei su odlicne kacige i maltene imaju identicne cene, stvar je ukusa koja je lepsa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put cujem ovo o Arai-u. Na toj slici sto pise koji je deo "flew off" i kad. Jel se to tebi licno desilo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Mart 2, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan nove arai kacige izgledaju kao iz 80-ih godina pa su extra. Mislim da su bolje od shoei a i kostaju po 150 -200 eurica vise ;D Prema tome ne sudi po izgledu Ajde mi molim te objasni kako su to Arai kacige bolje i kako to kostaju 150 evrica vise. Arai i Shoei kacige su u istom ragu sto se tice cena. Ja trenutno imam Arai Corsair RX7RR koja mi odlicno pase i s kojom sam nekoliko puta bio u velikim kisama ( 2 puta vise od 3 sata) i nikada vizir nije pustio ni kap kise, dosta je bucna ali udbna. Medjutim zakleo sam se da vise nikada Arai kupiti necu jer se bukvalno raspada na moje oci. To je kaciga kojoj je cena bila skoro 700 dolara i bukvalno se raspada, ima negde na forumu cela prica i objasnjenje pa potrazi. Takodje imam i Shoei RF-1000 i TZ-R, i imam takodje samo reci hvale za Shoei, jedino sto se na 'jeftinijem" TZ-R modelu ulozak nevadi. I Arai i Shoei su odlicne kacige i maltene imaju identicne cene, stvar je ukusa koja je lepsa. E iskreno ja to sad prvi put cujem ??? Patak ,sa foruma, svake godine ili svake druge uzima Arai novi model kacige, a sinu je uzimao Shoei.. Pa po njegovim statistikama Arai mu je bolji... Ali ja licno nosim XR1000 i jako sam zadovoljan sa njom ali bi trebalo dokupiti neke sitnice za nju.. koje izgleda novi model ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Mart 2, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put cujem ovo o Arai-u. Na toj slici sto pise koji je deo "flew off" i kad. Jel se to tebi licno desilo? Tu fotku sam ja napravio za jedan drugi forum, moja kaciga je ista takva samo je Edwards replika, i meni su se desila sva tri defekta. Dva puta je Arai u garanciji sredjivao sve ali su za zadnji defekt odbili jer je kaciga starija od pet godina. Kada je Serbian World Team dolazio u Chicago, 3 sata sam sa njima vozio po kisi sa otkacenim vizirom jer je ispao iz lezista i nisam ga mogao vratiti. WTF Bicu iskren i reci cu da nisam jos nikad cuo da se nekome ovako nesto desilo. Arai kacige su vrhunskog kvaliteta i izgleda da se meni desilo da sam dobio neki skart. Arai ima izvanredan Customer Service i kao sto rekoh visok kvalitet. Ja licno nevolim nacin skidanja vizira na Arai kacigama, vise mi se svidja Shoei i HJC sistem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 2, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan Prvi put cujem ovo o Arai-u. Na toj slici sto pise koji je deo "flew off" i kad. Jel se to tebi licno desilo? Tu fotku sam ja napravio za jedan drugi forum, moja kaciga je ista takva samo je Edwards replika, i meni su se desila sva tri defekta. Dva puta je Arai u garanciji sredjivao sve ali su za zadnji defekt odbili jer je kaciga starija od pet godina. Kada je Serbian World Team dolazio u Chicago, 3 sata sam sa njima vozio po kisi sa otkacenim vizirom jer je ispao iz lezista i nisam ga mogao vratiti. WTF Bicu iskren i reci cu da nisam jos nikad cuo da se nekome ovako nesto desilo. Arai kacige su vrhunskog kvaliteta i izgleda da se meni desilo da sam dobio neki skart. Arai ima izvanredan Customer Service i kao sto rekoh visok kvalitet. Ja licno nevolim nacin skidanja vizira na Arai kacigama, vise mi se svidja Shoei i HJC sistem. Neverovatno. Izgleda da sta god kupili uvek postoji skart. Jesi kacigu u USA kupio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej 0 Napisano Mart 5, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Osijek Motocikl: Yamaha fz-6s 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se o ukusima ne raspravlja ali ja sam po sebi ne gledam puno na izgled imam xr1000 2008g. i pre zadovoljan sam i mislim da što se tiće sigurnosti i udobnosti No.1 Ali to je samo moje mišljenje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 5, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da se o ukusima ne raspravlja ali ja sam po sebi ne gledam puno na izgled imam xr1000 2008g. i pre zadovoljan sam i mislim da što se tiće sigurnosti i udobnosti No.1 Ali to je samo moje mišljenje Koji model imas? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej 0 Napisano Mart 6, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Osijek Motocikl: Yamaha fz-6s 2006 Prijavi odgovor kao problematičan XR-1000 OBIČNA MAT CRNA! USPUT SAVJET : NEMOJTE KUPIT MAT BILO ŠTA A POGOTOVO NE KACIGU JER JE ŽIVI UŽAS ZA ODRŽAVANJE :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 6, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan XR-1000 OBIČNA MAT CRNA! USPUT SAVJET : NEMOJTE KUPIT MAT BILO ŠTA A POGOTOVO NE KACIGU JER JE ŽIVI UŽAS ZA ODRŽAVANJE :-X Zar nije metalik teza za odrzavanje od mat crne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Mart 6, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam neku pricu o ciscenju mat kacige rastvorom vode i sapuna... Ne znam da li je to tacno ali mi to dovoljno govori o tome kakav je problem odrzavati mat kacige... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej 0 Napisano Mart 7, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Osijek Motocikl: Yamaha fz-6s 2006 Prijavi odgovor kao problematičan naj veći problem je kad dođeš s puta napravio si 500-600 km umoran si nečeš odma čistit kacigu a prosječna brzina je bila 190km/h slijedeći dan opereš mušice i ostalu gamad a ono ostaju lijepi uzorci koji su se stopili s bojom i nemoguće ih je oprati! Metalik kaciga je prelakirana u naj gorem slučaju izribaš sa spužvocom i finom polir pastom samo malo preletiš i eto je kao nova! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej 0 Napisano Mart 7, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Osijek Motocikl: Yamaha fz-6s 2006 Prijavi odgovor kao problematičan ali da bilo je super prvi i jedini u gradu imat mat kacigu! bar sam po nećemu drukčiji od drugih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar_ML 1 Napisano Mart 8, 2009 U prolazu, 77 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U prevodu... "Ne kupujte mat kacige" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 8, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan Metalik kaciga je prelakirana u naj gorem slučaju izribaš sa spužvocom i finom polir pastom samo malo preletiš i eto je kao nova! Na ovo sam zaboravio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Mart 12, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan ima li da se kupi ova kaciga, ali ne po sajamskoj ceni. Vidim dole se pominje neka cena od 300 eurona. Gde ima za te pare ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Mart 12, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan ima li da se kupi ova kaciga, ali ne po sajamskoj ceni. Vidim dole se pominje neka cena od 300 eurona. Gde ima za te pare ? Ne mora ovogodisnji model. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 12, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan ima li da se kupi ova kaciga, ali ne po sajamskoj ceni. Vidim dole se pominje neka cena od 300 eurona. Gde ima za te pare ? Da si pratio oglase video bi da sam prodao u zadnjih mesec dana 4 XR1000 2 '09 i 2 '08 modela za po 300e. Prati ubuduce, mozda opet bude nesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 14, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Ima li negde da se uzme shoei xr-1000 u nsu i koliko kosta? + plavi vizir za nju, inace ovu boju bih uzeo, bas je lepa... Takodje zanima me kakav je ovaj novi model po pitanju buke, ovaj moj agv gp pro i nije najslavniji po tom pitanju, cini mi se da je moja bas bucna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 15, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Pola foruma nosi XR1000 a niko nezna jel tiha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
R1-Alone 0 Napisano Mart 15, 2009 Svrati ponekad, 169 postova Lokacija: MC Joker Prijavi odgovor kao problematičan Pola foruma nosi XR1000 a niko nezna jel tiha Nista nije bucno kao moj Suomy Spec1R Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej 0 Napisano Mart 15, 2009 U prolazu, 22 postova Lokacija: Osijek Motocikl: Yamaha fz-6s 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Što znači bučna?? U nekoj normalnoj vožnji je vrlo dobra ili npr na hayabusi na 290km/h je vrlo tiha a na fazeru s akrapovičem na 230km/h poslje 200 km kad staneš sipat goriva siđeš s motora ne čuješ i ne osječaš ništa ! sad što bi značilo tiha! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 15, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Pa verovatno znas da se kacige dele nekad i prema buci koju proizvode, kad god nekom preporucujemo kacigu nekom gledamo i pitamo i za taj faktor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 15, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Aj resih i ja da se ponovim, u skorije vreme, verovatno cu uzeti novu kacigu, da li vredi XR1000, posle agv gp pro? Najvise me brine postava koja se u potpunosti ne skida, nekako mi to nezamislivo, kako je perete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Mart 15, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja danas isprobao Motorex sprej za pranje unutrasnjosti kacige. Jednostavna upotreba, naprska se, formira se neka pena, ostavi 15-30 minuta i posle obrise suvom krpom. Rezultat: osvezi se i dobije neki svez miris, jako brzo se osusi. Delovi koji su bili svetlije boje malo su posvetleli, ali ne skroz, dok tamni delovi izgledaju super. Platio sam ga oko 700 din, a kupio u Hondi, u Trise Kaclerovica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XSR 62 Napisano Mart 15, 2009 Zainteresovan, 556 postova Motocikl: Trenutno nista Prijavi odgovor kao problematičan Hmm, zanimljivo, ima li neko iskustva sa ovim sprejom ili slicnim sredstvima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...