Jump to content

Moto Zajednica

Automatic-potrebna pomoc

Recommended Posts

  • Svrati ponekad, 442 postova
  • Lokacija: Evanston, Illinois
  • Motocikl: NC750X

Ovako da predjem odmah na stvar. Imam u garazi neki stari automatic '81. godiste i problem je sto ne mogu da okrenem tocak!! Da,kada pokusam da zakurblam dok sedim na njemu tocak hoce da se okrene sto ne bi trebalo da se desava. Mogu da ga upalim dok je na nogari i da dam pun gas pa ga spustim, jedino tako mogu da krenem ali cim usporim on trzne i ugasi se.

Ako neko zna u cemu je problem molio bih ga da mi pomogne.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • In memoriam, 87 postova
  • Lokacija: OBRENOVAC

Postoje dve mogucnosti

 

prva da su zalepile lamele (laksa mogucnost)otvoris desno deklo i zvadis korpu lamele..

 

Druga da ti je crkao iglicasti lezaj u zupcaniku ko ji se nalazi na osovini kurble a da bi njega popravio moras da rasturas celu masinu....ali to je prosto i ne traje dugo....

 

 

najbolji nacin da vidis u cemu je kvar a da ne otvaras masinu je da guras motor unapred i ako sam pocne da se pali to znaci da su zalepile lamele..

 

ako se pali to jest sam kurbla kada guras i napred i nazad onda ti je crkao iglicasti...

 

 

ako je crkao iglicasti onda rasturi masinu i izvadi taj zupcanik a u tom zupcaniku se nalaze tri iglicasta od kojih se jedan okrece samo u jednom smeru, te lezajeve ces tesko skinuti pa ti ja predlazem da uzmes mast ili ulje za podmazivanje i polako prstom sve to razradis dok ponovo ne prosljaka.ako je u pitanju iglicasti uradi samo ovako i bice kao nov veruj mi i ja sam imao isti slucaj.

 

Do tog kvara se desilo sigurno jer je motor dosta stajao pa se ulje sleglo a jer si pogledao dali imas ulja u menjacu .....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 24 postova
  • Lokacija: Zajeèar

Najverovatnije iglièasti. Mislim da sam nekad davno imao i ja isti problem. U svakom sluèaju sledi obavezno rasturanje mašine. Uostalom to i nije tako veliki problem, automatik je prost ko bicikla.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 442 postova
  • Lokacija: Evanston, Illinois
  • Motocikl: NC750X

Prost ko bicikl mozda jeste ali sam ja toliko bistar da sam napravio sr...! Pocnem da skidam korpu kvacila i lamela popusti. Sad ja sav ponosan vratim deklo na mesto i sipam ulje posto sam uvideo da mogu da ga guram i napred i nazad. Krenem ja da zaverglam kad ono prc, uopste nece da okrene radilicu. Kad sam ga (opet) rasklopio vidim da lamela uopse nece da uhvati.

Zna li neko resenje??

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 10 postova

e sad paz vako ,na tomosu ima jedan iglicasti lezaj ,kad se sjebe ,to se menja ,lepo izbij lezaj ,na jednoj strani ,onoj koja ide do motora je strelica ,ako je to ok ,onda vrati ,mislim cisto da se sve proveri ,jer se cesto pogresno stavi.Lamela i ne treba da hvata ,dok ne upalis motor i onda pod tim i tim brojem obrtaja ,rasiri se i uhvati ,to ce raditi ,nie problem.Malo podmazi lamelu i razradi .A sad ,morash kupiti iglicasti lezaj ,jer sam tek sad procitao sve.Prvo iglicasti posle jedno god dana ,ako ko ja vozis 20 puta na dan i palish 50 puta ,oce da se sjebe ,lezaj je od 500-550 din ,zavisi gde.Lezaj zameni i ima da radi .Inace kad je iglicasti sjeban ,to se prepoznaje po tome sto kurbla samo propadne ,mozda nesto malo uhvati ,al oni valjcici unutra sjebuy lezaj i onda nemogu da se odupru ,i to prokliza.Ako ti nesto teba ,pitaj ,to bar znam ,evo ja sutra mom menjam karike ,danas nisam mogao ,glupi praznik.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • U prolazu, 1 post

Imam problem sa automatikom A3 da bih krenuo moram da dam pun gas jer u protivnom nece da krene da vuce!? Pali odlično na zub, ler ima sup, kompresija odlična ali eto samo je to problem i to me jako nervira!? 

Moze pomoc,hvala unapred!?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja