madmaxrs 0 Napisano Octobar 8, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan imam problem sa gore navedenim motorom koji izgleda ovako.Upalim motor normalno i zagrejem ga do radne temp. i kada krenem cim ga navrtim na 5-6000 obrtaja crkne mi osigurac i ostanem bez struje.Zamenim osigurac i sve iz pocetka,probao sam i u mestu jer sam mislio da nije neki kontakt u pitanju i ista prica cim predje 5-6000 obrtaja crkne osigurac.Ja mislim da je regler u pitanju ali posto sam relativno skoro uzeo ovaj motor jos ga nisam upoznao pa bi voleo da budem siguran po pitanju kvara jer je regler oko 100 evra a ne bi bas da ih dam za dzabe.Ako neko zna u cemu je problem nek kaze bio bi mi od velike pomoci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Octobar 8, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa trebao bi da vidis koliki ti je napon kod akomulatora kad mu das malo jaci gas napon bi trebao da bude od 13.5-14V... To meni ne lici da je do reglera, trebalo bi detaljnije pogledati da nema negde kratak spoj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 9, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan pa i ja sam prvo pomislio da nije negde kratak spoj pa sam poskidao sve oklope i pregledao ga celog i sve je bilo o.k.On izbacuje osigurac i kad stoji u mestu a ja mu navrtim gas tako da mislim da nije kontakt,moze da radi do sutra na 2-3-4-5000 obrtaja cim dodje do 6000 izbaci osigurac.Mozes i da ga vozis koliko hoces i nema problema dokle god ne predjes tih 6000 a onda ode osigurac.Da je do kontakta mislim da bi reagovao na pomeranje motora pa ne bi mogao uopste da se vozi ni na 2000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RS 132 Napisano Octobar 9, 2008 Safety bike, 954 postova Lokacija: Beograd - Cerak Motocikl: nekad RS250 i AA500 Prijavi odgovor kao problematičan Napisao ti je driver023. Proveri napon punjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rs50 3 Napisano Octobar 9, 2008 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan probaj da otkacis cdi od rave ventila on ti se pali tu oko 6000 da nije nesto u njemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 10, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kad upalim motor na displeju mi pokaze da je napon punjenja oko 12v a kako mu dodajem obrtaje on se penje do nekih 14v kad crkne osigurac i ostajem bez displeja,pa ne vidim koliko puni kad predjem tih 5-6000.Ne znam dal ima svrhe da merim napon na akumulatoru jer meni crkne osigurac i verujem da on prekida dovod struje do akumulatora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 10, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan probacu i da otkacim taj rave ventil pa da vidimo sta ce da bude,a koje ti je godiste aplilia? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Octobar 10, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan Pa najverovatnije je do tog elektromotora sto pokrece sajlu za otvaranje vetnila (ako je kod aprilije isiti mehanizam kao kod honde) iskljuci njega pa probaj, moguce je da tu negde pravi kratak spoj... A sto se tice napona, najbolje je da uzmes voltmetar i na kleme od akomulatora da izmeris do koliko ide taj napon, onda ces znati da li je do reglera ili do neceg drugog, jer ako je napon velik, povecava se i struja i zato ti iskace osigurac, to je jedna od opcija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rs50 3 Napisano Octobar 11, 2008 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne diraj motor nego cdi jedinicu koja pokrece taj motor,nalziti se ispod suvozacevog sedista imas dve onu skroz nazaad iskljuci pa probaj.videces ne mozes da pogrsis pise na njoj ducati energia Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Octobar 11, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan ne diraj motor nego cdi jedinicu koja pokrece taj motor,nalziti se ispod suvozacevog sedista imas dve onu skroz nazaad iskljuci pa probaj.videces ne mozes da pogrsis pise na njoj ducati energia Odmah na izlazu "elektromotora" (ustvari to NIJE elektromotor vec el.magnet) imas dve zice kojima se napaja i dzek koji mozes lako da raskopcas! malo je jednostvanije! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Driver023 57 Napisano Octobar 11, 2008 Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Europe Motocikl: Honda VFR800F Prijavi odgovor kao problematičan ne diraj motor nego cdi jedinicu koja pokrece taj motor,nalziti se ispod suvozacevog sedista imas dve onu skroz nazaad iskljuci pa probaj.videces ne mozes da pogrsis pise na njoj ducati energia Odmah na izlazu "elektromotora" (ustvari to NIJE elektromotor vec el.magnet) imas dve zice kojima se napaja i dzek koji mozes lako da raskopcas! malo je jednostvanije! Bas sam se pitao kad ce Maki vise da kaze coveku sta da radi! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 11, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan o.k. skapirao sam i znam gde je ta cdi jedinica jer sam prvo proveravao sve kablove i dzekove da vidim da se nije neki otkacio.Prva stvar sutra mi je da probam da nadjem u cemu je problem,ako je taj el.magnet jel zna neko koliko je to para otprilike? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rs50 3 Napisano Octobar 12, 2008 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan motorcic rave ventila ti je od 30 do 50 eura kako gde...a nedaj boze cdi od 50 pa na gore...aj pa javi sta si uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 13, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam juce da otkacim rave ventil i opet ista stvar,cim dodje do 5000 ode osigurac.Posle sam opet pregledao svu struju da nije negde nesto otkaceno ili je negde los kontakt al sve je bilo na svom mestu.Onda sam gledao koliki je napon i kod mene je vec na 3000 napon 14,2-14,3v sad ne znam koliko bi bilo normalno ali cini mi se da je ovo prilicno visok napon.Regler je posle par minuta rada bio zagrejan,ne vreo ali zagrejan.Cini mi se i da je osigurac poceo malo ranije da crkava mozda vec na 4-5000 umesto do sada na 5-6000.Jel zna neko gde mogu da kupim taj regler naj bolje polovan da bi mogao prvo da ga probam da ne kupujem ako nije do njega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 13, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Probao sam juce da otkacim rave ventil i opet ista stvar,cim dodje do 5000 ode osigurac.Posle sam opet pregledao svu struju da nije negde nesto otkaceno ili je negde los kontakt al sve je bilo na svom mestu.Onda sam gledao koliki je napon i kod mene je vec na 3000 napon 14,2-14,3v sad ne znam koliko bi bilo normalno ali cini mi se da je ovo prilicno visok napon.Regler je posle par minuta rada bio zagrejan,ne vreo ali zagrejan.Cini mi se i da je osigurac poceo malo ranije da crkava mozda vec na 4-5000 umesto do sada na 5-6000.Jel zna neko gde mogu da kupim taj regler naj bolje polovan da bi mogao prvo da ga probam da ne kupujem ako nije do njega? Uzmi lepo pa otkači regler, on je zadužen za punjenje akumulatora a ne za rad motora. Ako tada sve normalno radi kupi novi regler.Može da se desi da ti je u maleru kontrolor rave ventila, i da u momentu kada treba da pusti napon na motor ventila spoji na masu. Mada meni liči da tebi negde probija visoki napon od elektronike (ne cdi već napajanje 40v+sa namotaja) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 14, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Otkacio sam i regler i cdi i opet crkava osigurac,sad stvarno ne znam sta vise da proveravam. ''Mada meni liči da tebi negde probija visoki napon od elektronike (ne cdi već napajanje 40v+sa namotaja)'', ajde mi malo pojasni sta mislis gde je tacno problem i kako bi to mogao da proverim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 14, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Napon je sasvim normalan,a to sto se regler greje je takodje normalno.Probaj koliki je napon na 5000-6000,da li raste?Ako raste preko 14.5,ne valja regler. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 14, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan ma otkacio sam regler al osigurac i dalje crkava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rs50 3 Napisano Octobar 14, 2008 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan nema veze ako je je 14,5 i to je normalno u voznji trba max do 15 da ti ideal ako si otkacio regler a i dalje ti crkava regler nije pali dalje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 14, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Otkacio sam i regler i cdi i opet crkava osigurac,sad stvarno ne znam sta vise da proveravam. ''Mada meni liči da tebi negde probija visoki napon od elektronike (ne cdi već napajanje 40v+sa namotaja)'', ajde mi malo pojasni sta mislis gde je tacno problem i kako bi to mogao da proverim? Iz namotaja paljenja ti izlazi , mislim pet žica, tri idu na regler, a dve na elektroniku, jedna od njih je pick-up a druga je 40v+ visokonaponski namotaj. CDI (capacitor discharge ignition) radi sa namotajem koji se ne napaja iz baterije (nije mu potreban akumulator za paljenje) već indukcioni kalem u paljenju šalje napon od 40v na verglanju do 400 v u radu, a bobina dobija impulse u vidu strujnih udara od 40-400 v koje ona pretvara u 50000V na svećići. E sad pošto te čice idu veoma blizu jedne drugima desi se da u samom kalemu dodje do oštećenja izolacije i jednostavno kada napon dostigne neku meru on preskoči na vod od punjenja akumulatora i momentalno ubije osigurač. Najlekši put je zamena statora paljenja (za probu), a komplikovanije je parkirati motor u mrkli mrak, skinuti dekl paljnja upaliti motor, i zavrnuti gas. Kuršlus se vidi u vidu male munje bele boje, ako nije u samom namotaju. Ja imam jedan stator o aprilije koji je neispravan (ne puni ) ali radi. U pitanju je Rotax 123 agregat i Švedsko SEMA palljenje (poznato po kvalitetu toliko da je firma propala) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 14, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze na ovako iscrpnom odgovoru i uputstvu sta bi trebao da uradim ali vidim da ta popravka prevazilazi moje znanje pa cu morati da se obratim nekom ko to zna da popravi.E sad posto vidim da imas iskustva sa ovakvim kvarovima jel znas mozda nekog ko bi mogao da mi resi taj problem sa elektronikom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Octobar 15, 2008 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pa svaki elektricar bi trebao da zna,ako nista drugo bar da ustanovi u cemu je problem.Ja mogu da pogledam,ali bi trebao doci do mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Octobar 15, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala druze na ovako iscrpnom odgovoru i uputstvu sta bi trebao da uradim ali vidim da ta popravka prevazilazi moje znanje pa cu morati da se obratim nekom ko to zna da popravi.E sad posto vidim da imas iskustva sa ovakvim kvarovima jel znas mozda nekog ko bi mogao da mi resi taj problem sa elektronikom? Ja sam na petlovom brdu, ako si u kraju svrati do mene. Nažalost ove nedelje sam malko u gužvi (miholjsko leto pa nekako nikako da odustanu od vožnje motora), ali od ponedeljka svrati pa da vidimo ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madmaxrs 0 Napisano Octobar 15, 2008 U prolazu, 14 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Joska ali daleko si a Revolution mi je tekoreci u kraju.Ja sam na b.brdu pa cu da svratim u ponedeljak da uhvatim i ja malo ovog miholjskog leta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...