Stojke 1 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan VOZIM SUZUKI ENDURO TS 125x 1990god. dvotaktni... Problem je sledeci: Kupio sam motor i tadasnja potrosnja je bila 5,5 - 6,5 l/100km... Onda uzmem jedan dan da ocistim karburator "MIKUNI" i izgubim onu iglicu koju guraju plovci u solji karburatora. Onda se snadjem nesto i stavim neku iglu (mislim da je od kultivatora na benz), i onda sam morao stelovati nivo goriva... Nastelovao sam ga nekako i probao i potrosnja se spustila na 4 - 4,5 L ali motor nije hteo da ide brzo jer nivo goriva sam spustio i kad duze drzim pun gas preko 80 km/h verovatno potrosi iz solje i samo stane sa vucom, dok ne dopuni solju... Onda podignem malo nivo, ide sve OK, ali opet trosi 6 L... Kako da sredim to...mnogo je za 125icu da trosi 6L PS: ... U gradu ne prelazim 80 km/h ... Uvek je trosio 6 L na 100 km, al to jedno vreme kad sam spustio nivo goriva u solji, a u istim uslovima voznje nije mogao da predje 4,5 l kako god ga vozio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Nije to velika potrosnja za 125ccm,ja sam vozio Mito 125 trosila je 7-8,a ortak vozi Suzuki TS 125 i takodje trosi oko 7-8... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Nije to velika potrosnja za 125ccm,ja sam vozio Mito 125 trosila je 7-8,a ortak vozi Suzuki TS 125 i takodje trosi oko 7-8... Vidi ovako: Taj TS 125-sa njim sigurno nesto nije u redu... Kazem josh jednom, moj TS nije mogao da predje 4,5 L kako god da ga vozim, pun rezervoar 8L=180 km, ... Ako neko moze da mi objasni kako se steluje smesa goriva, tj sta se desava kada se zavrce, a sta kada se odvrce sraf od smese...PozzZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 7, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa moras malo i iglu u siberu da nastelujes,,pa tek onda smesu,,,pa svecica da bude dobra,pa filter za vazduh izduvan ili nov,,pa pitanje je dali si lepo upakovao tu iglu,,, itd itd,,,,nije to tek tako,,,ipak ti obidji nekog majstora,,,a usput,,,cvaja 125cm........kad se przi.........6 do 8 litra,,,,jos ako je prenos skracen....... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan pa moras malo i iglu u siberu da nastelujes,,pa tek onda smesu,,,pa svecica da bude dobra,pa filter za vazduh izduvan ili nov,,pa pitanje je dali si lepo upakovao tu iglu,,, itd itd,,,,nije to tek tako,,,ipak ti obidji nekog majstora,,,a usput,,,cvaja 125cm........kad se przi.........6 do 8 litra,,,,jos ako je prenos skracen....... SVECICA NOVA CHAMPION, FILTER VAZDUHA NOV-PRESAO MOTOR 500 KM SA NJIM... IGLA ZA PLOVKE LEPO STAVLJENA, DRZI DOBRO... E SAD IGLU U SIBERU NISAM DIRAO....AL POMERICU JE AKO MOZE (JEL TO ISTI PRINCIP KAO NA TOMOSU apn 6)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 7, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ma sve je to lepo,jel svecica po katalogu za taj motor....princip je isti kao na tomosu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan SVECICA NE ZNAM DAL JE PO KATALOGU, NE ZNAM NI KOJA IDE PO KATALOGU...POROBACU DA STAVIM NEKU DRUGU...ZABORAVIH DA KAZEM DA MI NE PALI BAS NAJBOLJE, POSEBNO KAD ODSTOJI... ALI ODOH DA MALO MAJSTORISEM, TJ. DA POMERIM IGLU...PA CU SE JAVITI CIM SAZNAM NESTO VISE... AKO MI MOZES RECI KOJA BI TREBALO DA IDE SVECICA... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 7, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan imaju verovatno katalog na pumpi pa ces videti tamo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan imaju verovatno katalog na pumpi pa ces videti tamo... KOJOJ PUMPI...NE RAZUMEM STA SI HTEO RECI JEL MOZE SVECICA KOJA IDE NPR ZA YAMAHU DT 125 PO KATALOGU? ISKRENO NAJPRE BI KUPIO BOSNU, JER NISAM PRI PARAMA DA BIH KUPOVAO NEKU SKUPU SVECU PA JOS AKO NE ODGOVARA... ALI AKO SE BAS MORA...KUPUJEM, SAMO NE ZNAM GDE... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 7, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan udjes u radnju gde ima ngk svecica,,,pitas da pogledaju u katalog,,i oni pogledaju u katalog i eto ti svecice,,,,,, ili narucus telefonom od saleta iz trstenika,,037715130...nije to skupo,,oko 200 do 300din... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 7, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Iz licnog iskustva NGK vise nikada necu staviti jer se pojavilo puno plagijata. Na skuteru mi se posle 500 km potpuno istopila. Naravno niko nije hteo da mi uvazi reklamaciju, pa sam bio prinudjen da kupim novu DENSO svecicu koja besprekorno radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan SAD SAM RASTURAO KARB I POMERIO IGLU DA STO MANJE GORIVA VUCE...PROBAO SAM I CINI MI SE DA ISTO IDE, A ZA POTROSNJU CU VIDETI SUTRA... HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JOE 0 Napisano Octobar 7, 2008 U prolazu, 56 postova Lokacija: Backa Palanka Prijavi odgovor kao problematičan cvaja mora da trosi kako god okrenes (tu mislim ako ocesh da ide onda mora da trosi,znam iz licnog iskustva) e sada ako si nesto cackao oko karba verovatno ti ne dobija gorivo kolko treba i zbog toga i ne moze da ide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan pa moras malo i iglu u siberu da nastelujes,,pa tek onda smesu,,,pa svecica da bude dobra,pa filter za vazduh izduvan ili nov,,pa pitanje je dali si lepo upakovao tu iglu,,, itd itd,,,,nije to tek tako,,,ipak ti obidji nekog majstora,,,a usput,,,cvaja 125cm........kad se przi.........6 do 8 litra,,,,jos ako je prenos skracen....... To je dovoljno,jedino ako ti ne mazis tvoj motor...A sa tim TS-om je sve u najboljem stanju,ide kao zmaj ali tako i trosi...Pa gde ima da ide bez goriva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 7, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi....samo da se razumemo: Napisao sam gore, mislim u prvoj poruci: da mi je trosio u jednom trenutku NE PREKO 4,5 L... I navikao sam kad sipam pun rezervoar 8 L i vozam motor po gradu - sam, redje sa suvozacem, PREDJEM BAR 170 - 180 km, a nekad i nekad i 190ak ... Nije da sam stipsa, nego reko mozda moze da se resi da ne trosi bas 6 L.... Sad mi pun rezervoar traje nekih 130ak kilometara, nikako vise, a da mi je motor startniji uopste nije.... Eto to je moj problem, a znam sta je cvaja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Octobar 8, 2008 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan To je dovoljno,jedino ako ti ne mazis tvoj motor...A sa tim TS-om je sve u najboljem stanju,ide kao zmaj ali tako i trosi...Pa gde ima da ide bez goriva. Pa kod naseg drugara sikija.. On decko ima vatu u rezervoaru pa je, kao zipo upaljac, malo poprska benzinom na 200 km. Zato se ja vracam po 5-10 km kontra smerom na auto putu da mu donesem gorivo... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 8, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan E samo jos ovo... Kad mi radi motor u mestu na ler DESI SE DA SE UGASI, I U TOM TRENUTKU PUKNE IZ AUSPUHA JEDNOM... I POSLE TOGA SAMO NA GURKU PALI... TO BI TREBALO DA JE STRUJA tj. SVECICA? A KABAL MI JE NOV... IMA LI NESTO ODREDJENO KOLIKI TREBA BITI ZAZOR SVECICA? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Neške 30 Napisano Octobar 8, 2008 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan A kako ti je nastelovano paljenje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 8, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan A kako ti je nastelovano paljenje? TO DOSAD NIJEDNOM NISAM DIRAO ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Octobar 8, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan . Zato se ja vracam po 5-10 km kontra smerom na auto putu da mu donesem gorivo... ;D ??? ??? ??? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 9, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan LJUDI....NESTO SAM BUDZIO OKO KARBA.... I JEBIGA - JA ZADOVOLJAN....SAMO JOS NEKO DA MI OBJASNI KAKO SMESU DA NASTELUJEM DA PA DA MU BUDEM ZAHVALAN DO KRAJA ZIVOTA... ZNACI DA MI SE OBJASNI STA SE DESAVA KAD SE ZAVIJA, A STA KADA SE ODVIJA SRAF OD SMESE.... PS...JUCE SAM SIPAO 2 L NA PRZAN REZERVOAR I PRESAO 44 KM VOZNJE PO ASVALTU....VISE NA SREDNJIM OBRTAJIMA, MANJE NA PUNIM....TO JE ONO STO SAM HTEO, E SAD PRIMETIO SAM KAD RADI NA LER, PA MU DAM NAGLO PUN GAS ILI SE UGASI, ILI GA PRIMI UZ OBAVEZNO SHTUCANJE....MISLIM DA JE TO SMESA, AL STA DA RADIM....NE ZNAM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Octobar 10, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan LJUDI....NESTO SAM BUDZIO OKO KARBA.... I JEBIGA - JA ZADOVOLJAN....SAMO JOS NEKO DA MI OBJASNI KAKO SMESU DA NASTELUJEM DA PA DA MU BUDEM ZAHVALAN DO KRAJA ZIVOTA... ZNACI DA MI SE OBJASNI STA SE DESAVA KAD SE ZAVIJA, A STA KADA SE ODVIJA SRAF OD SMESE.... PS...JUCE SAM SIPAO 2 L NA PRZAN REZERVOAR I PRESAO 44 KM VOZNJE PO ASVALTU....VISE NA SREDNJIM OBRTAJIMA, MANJE NA PUNIM....TO JE ONO STO SAM HTEO, E SAD PRIMETIO SAM KAD RADI NA LER, PA MU DAM NAGLO PUN GAS ILI SE UGASI, ILI GA PRIMI UZ OBAVEZNO SHTUCANJE....MISLIM DA JE TO SMESA, AL STA DA RADIM....NE ZNAM Potrazi u MZ podforumu o stelovanju smese i nemoj da se dernjas bez potrebe. I nemoj puno da se zajebavas sa smesom i da vozis, ako nisi siguran, jer na cvajama siromasna smesa moze da bude veoma stetna, zbog nedovoljnog podmazivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stojke 1 Napisano Octobar 10, 2008 Svrati ponekad, 144 postova Lokacija: G. Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan LJUDI....NESTO SAM BUDZIO OKO KARBA.... I JEBIGA - JA ZADOVOLJAN....SAMO JOS NEKO DA MI OBJASNI KAKO SMESU DA NASTELUJEM DA PA DA MU BUDEM ZAHVALAN DO KRAJA ZIVOTA... ZNACI DA MI SE OBJASNI STA SE DESAVA KAD SE ZAVIJA, A STA KADA SE ODVIJA SRAF OD SMESE.... PS...JUCE SAM SIPAO 2 L NA PRZAN REZERVOAR I PRESAO 44 KM VOZNJE PO ASVALTU....VISE NA SREDNJIM OBRTAJIMA, MANJE NA PUNIM....TO JE ONO STO SAM HTEO, E SAD PRIMETIO SAM KAD RADI NA LER, PA MU DAM NAGLO PUN GAS ILI SE UGASI, ILI GA PRIMI UZ OBAVEZNO SHTUCANJE....MISLIM DA JE TO SMESA, AL STA DA RADIM....NE ZNAM Potrazi u MZ podforumu o stelovanju smese i nemoj da se dernjas bez potrebe. I nemoj puno da se zajebavas sa smesom i da vozis, ako nisi siguran, jer na cvajama siromasna smesa moze da bude veoma stetna, zbog nedovoljnog podmazivanja. OK, sad me uplasi...pa nece valjda da zakuje? A zaboravih da kazem da ovaj moj sam pravi mesavinu... E aj mi samo ako nije problem daj neki link gde ima to objasnjeno...trazio bih ja, ali me nesto zeza net... Hvala....I ne dernjam se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Octobar 10, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam mesa, onda mozda i nije toliko opasno, ali nisam strucnjak po tom pitanju, pa se raspitaj malo bolje ili isceprkaj negde. Ja bih licno dodao jos malo ulja u corbu (tipa 1%), za svaki slucaj dok ne resim ovo pitanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Octobar 15, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam mesa, onda mozda i nije toliko opasno, ali nisam strucnjak po tom pitanju, pa se raspitaj malo bolje ili isceprkaj negde. Ja bih licno dodao jos malo ulja u corbu (tipa 1%), za svaki slucaj dok ne resim ovo pitanje. Nema potrebe, jer njemu je mesavina benzina i ulja dobra, ali karburator "pravi" losu smesu vazduha i goriva. Nemoj sam da petljas sa time. Idi kod bilo kog servisera dvotaktnih masina(testera, Tomosa, motora za camac), koji ce ti to nastelovati za cas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...