Jump to content

Moto Zajednica

Beograd-Grocka-Smederevo-Pozarevac-Veliko Gradiste-Golubac i DJERDAP!!

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12426 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Dobro je da je tako. Jebga, nema opuštanja i smanjivanja pažnje ni za sekundu, inače...

Svaka čast za vožnju, druženje i akcijašenje u subotu, pratio sam vas, bar u mislima i malo SMS porukama :D

Samo mi se ne sviđa ono pokazivanje "zmijskih tela" pored puta, mogli ste da izazovete neki karambol, vozačicama sigurno nije bilo lako gledati toliko meso na izvol'te ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

a proslo je jedno 200 baba nemica na biciklama,mos misliti kakva su im sedista bila posle ovog prizora! ;D

Vlažna i klizava dontknow.gif

Ima Caprijolo da dobije brdo reklamacija zbog preranih korozija, kroz djerdapsku klisuru  ;D ;D ;D ;D

E ljudi, na ovu turu kad ocete ponovo, bruka put, krivine sve... :)

Čim se napljačkam para za motorče, dosta su mene napljačkali za sve pare! I ja sam čovek!  :(

• Svrati ponekad, 245 postova

a proslo je jedno 200 baba nemica na biciklama,mos misliti kakva su im sedista bila posle ovog prizora! ;D

Zagrcnuh se  ;D ;D

Ma planirale su one da skinu ta sedista, sta ce im, kad i ispod sedista ima na cemu da se sedi.

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Evo i mog veoma skromnog doprinosa ovoj  temi u zelji da se pokaze i dokaze kako i sa mladim clanovima BJB-a moze covek lepo da se provoza i provede jedan dan u disciplinovanom obilasku zeljene destinacije. Rec disciplinovano je rec kojoj dajem tezinu iz prostog razloga sto je vladala disciplina i odganizovanost. Nije posao bio ni tako mnogo tezak s obzirom da je bilo na polasku samo 11 motora, ali ta cinjenica nije dala momcima razlog da se opuste. Znalo se od pocetka ko je napred a ko je na zacelju kolone. Nija naravno bilo za ocekivati ni da momci sa zestokim masinama nece izaci iz nekog klisea “koloniziranja”. Momci su na trenutke u veoma lepim predelima i divnom putu dali oduska sebi i svojoj decackoj zelji da voze upravo onako kako su sanjali kao klinci. Sve je to bilo vise nego kratko i simpaticno i imali su i vise nego sto treba obzira prema nama koji ne mozemo da predjemo 100 na sat. Mora da pomenem Baneta organizatora koji je dobar momak i koji je ovo odradio prvi put zvanicno na forumu (nek mi oprosti ako gresim) lepo i koji je verujem nesto i naucio iz ove voznje .  Momci koji su imali besanu noc zbog nosaca kamere su zasluzili svaku pohvalu . Svaka cast !!!

Izvinicu se ovim putem i momcima koje sam mnogo razocarao  jer sam ih uveo u pogresnu ulicicu u Smederevu i napravio mali metez. Neki su bili uzdrzani , a neki su to propratili onako kako niko ne bi pozeleo ni kao covek, ni kao organizator, ni kao tada  prvi u koloni.Posto je pritisak zbog tog nelepog gesta bio previse za moju prirodu, odlucio sam da se krenem sam za Beograd dok su svi ostali u Smederevu na kafi. Jednostavno , nisam zeleo da zbog jednoga,  svojim losim raspolozenjem uticem na celu grupu i njihov uzitak.Nesto sam i ja naucio.

Probacu da postavim fotografije koje  mi nesto znace i na zalost samo iz onog perioda  dok mi je trajala baterija....

Nas drug forrest gump je imao malo padanje motora na ulazu  na pumpu sto se , naravno dobro zavrsilo i samo sa ogrebotinom na prednjem blatobranu. Svi smo se u prvi mah otsekli jer i naizgled i nabezazleniji pad motorom sa 0 km na sat moze biti strasno neprijatan ako se poklope lose karte. Mala nepaznja nas dovodi u nekada ruzne , a nekada i komicne situacije koja je i mene zadesila u parku u Cupriji na povratku s Vlasine. :)  Sada i ja vise ne zveram unaokolo pa ce i Forrrest ubuduce paziti kojom brzinom ulazi u pit lane.  :)

Hoalb_01tragkq6.jpg

A evo tog istog mladica u pravoj varijanti...

zIuNv_02forrestinjegovatun7.jpg

Isto mesto samo drugi covek u objektivu. Ne znam ko je, ali vidi se i da mu je izgleda to i bio cilj  :)

gx9ph_03nindzaqx9.jpg

Zatim nekoliko fotografija Kod Tome i okoline ...

s32SW_04doksunekijelidh6.jpg

Jos jedan atentatorski lik kao iz jurnjave iz nekog akcionog filma Luk Besona  :)

w6GA7_05dontknowwhoih8.jpg

Glad je ucinila svoje. Veoma dugo cekanje klope je  nateralo momke da smazu telecu corbicu i salatu sa lepinjom. Komentar kolege u prvom planu je bio da mu je i corbica sa lepinjom bila dovoljna da utoli glad, ali vec je bilo naruceno mesiste pa se cekalo jos sat vremena posle corbice po , moram reci , najboljem vremenu za voznju, kad smo konacno izasli iz magle i vlage koja je usla svima u kosti.Stoga smo od veoma ljubaznog Gileta, vlasnika jednog restorana – kladionice na pumpi Adam petrol u Golupcu ( 2-3 km pre Tome) dobili isti komentar o nekada dobrom restoranu Kod Tome i preporuku da se , ako se vec zeli dobro pojesti , obavezno svrati u kafanu Viking u Branicevu, preko puta Jugopetrol pumpe,  po mojoj slobodnoj proceni 5 km pre Adam petrola.  Moram naglasiti i to da nas je videvsi bajkere u svom lokalu sve pocastio jednom turom pica i sve prijatno iznenadio. Gile je inace bajker i policajac koji je pod pritiskom supruge i roditelja morao da proda svoju R Yamahu zbog losih desavanja motoristima u njegovoj okolini,ali ljubav prema motorima i braci je ostala ista. Svaka cast Giletu i hvala jos jednom na toplom gostoprimstvu. Taj lepi trenutak zajednickog slikanja je okovecio naravno Forrest gump i bilo bi lepo da se ta fotografija nadje u ovoj temi.

404.jpg

oVRAb_07nikolaad7.jpg

4D0EP_08supicajm0.jpg

Zanimljiva fotografija koja je trebalo da mi bude jedna lepa uspomena. A zasto je zanimljiva objasnjava najbolje uvelican detalj na fotografiji ispod nje.

404.jpg

wPHM4_10saljivdzijavk8.jpg

Sta da vam kazem... Nisam primetio da mi se neko priblizio otpozadi jer sam bio skoncentrisan na poziranje. Ne znam da li je ovaj mladic shupak meraklija i da li voli starije muskarce, ali ovo svakako nije mesto ni nacin da otkriva svoje afinitete. Mogao je lepo da kaze sta mu se zeli i svidja i ja bi ga saslusao kulturno i strpljivo kao pravi hriscanin. Nemam nista protiv homosexualaca jer je to stvar licnog sexualnog opredeljenja i prirodna anomalija, ali - samo dalje od mene. Znate, ja cu pokusati da se izdignem iznad ove situacije i da ne koristim (ne)primeren recnik u opisu i komentarisanju gesta ovog duhom sirotog omladinca....Ako ima ista  dobro u ovome to je da je slatko nasmejao svog kolegu.

Mislim da nije za rubriku “verovali ili ne” da se ja ipak nisam rodio sa 45 godina. Moje poimanje postovanja datira od malih nogu pa ni kao ludi bubuljicavi nervozni napaljeni pubertetlija nisam sebi mogao da dozvolim ovako nedolicno i jadno ponasanje. Ovo je bacilo ruznu senku na inace divnu marsrutu i jednu disciplinovanu voznju. A moram da kazem da ovo nisam u zivotu doziveo. Za zivota sam presao dosta kilometara na 2 tocka , a za ilustraciju toga cu vam reci da sam pre 25 godina kupio prvog dvotockasa i sa njim samo za 2 meseca presao 11000 kilometara po gradu i merio sam dok mi nije pukla sajla koju nikada vise nisam zamenio. Samo te prve godine, vozeci po zimi i vetru , kisi i suncu presao sam oko 25000 km !!!! I to na jadnom Automatiku !!!  Sa Kymcom sam za 2 sezone presao 26000, sa Aprilijom do sada oko 7500. 58000 samo za 4 sezone !!!! A gde su sve one godine – jos 21 ??!!!! Nek sam presao u proseku samo 10000, to je vec blizu 300000 kilometara , a presao sam mnogo vise.  Za sve ove godine na 2 tocka i maltretiranja, padova , rusenja, cepanja , druzenja, budzenja i svega sto prati ovaj sport , nisam doziveo da mi neki decko koji je kupio dobar motor (koji  moze svako da ima) (citaj - kod nekih , zamenu za pishu) i preko noci postao brat biker, nabije dva srednja prsta na moju kacigu i na moju uspomenu na sve ono lepo na tom putu i ostale kulturne ljude oko njega koji su tome lepome doprineli !!!!  Dok ovde na ovom Forumu ljudi daju krv, odricu se jos necega u korist tesko povredjenog kolege, neki nalaze ovaj Forum za mesto gde ce on line da dogovaraju  voznju i uz to se ponasaju nekulturno . Za to postoje drugi vidovi komunikacije i drugi putevi. 

Elem, postoji jednostavno resenje da se to nesto sto se nekom ne svidja izbegne... Ne mora u kolo s nekim i dovoljno je samo da se kaze da je taj neko nepozeljan i da za to nema ama bas nikakvo obrazlozenje, ali , ne sme vredjati. Na sta bi to licilo kada bi svi mi vredjali ljude oko sebe koji nam  nisu simpaticni ? Jednostavno se njima ne bavimo, ali i nemamo nikakvo pravo da ih diramo. To je moje poimanje lepog, kulturnog i civilizovanog ponasanja.  Pliva jedno pitanje za sve, a to je kako bi se vama to svidelo da vam je to uradio neko ko vas prvi put vidi u zivotu i vi njega, ko je mladji od vas 20 godina, kome niste ni prijatelj , ali i  najmanje neprijatelj, da je jedina komunikacija koju ste imali bio ljudski stisak ruke pri sastajanju na zbornom mestu.

Juce sam bio u Padini, mestu gde sam se okupio sa prijateljima. Zezanje, ziva svirka, razgovor sa poznatim ljudima sa putovanja, upoznavanje sa novim bajkerima, madjarski gulash, pasulj, pivo...Sve to zadovoljstvo je uvece unisteno otvaranjem slike koja je gore opisana pri spremanju texta za forum.

Ipak, postojanjem ovakvih individua umnogome se povecava  sansa  kulturnih ljudi da se nadje u njihovom narucju mlada, lepa i pametna devojka i zato im ustvari – hvala. Znate, mudrost se ne uci u skoli vec se stiche godinama i veoma tesko. Ja sam 4 godine bio na chatu  i upoznao sam toliko devojaka koje upravo zbog onakvih gore opisanih zele da budu sa matorcem  takvim kakav sam, bez dobrog motora, bez dobrih kola, bez fancy stana, bez para, bez stalnog zaposlenja,  sto mozda i jeste za rubriku Verovalli ili ne !!! Mislite o tome ....

Ako administratori smatraju da ovaj drugi deo mog osvrta na putovanje nije za ovu rubriku , tj da sam otisao u debeli off, neka me posavetuju gde da smestim samo ove dve fotografije i pisanije ispod njih. Unapred se izvinjavam, ali link ove teme ce biti poslat Pablu.Ovaj Forum nije neka zajebancija i mesto za izdrndavanje nekulturnih i iskompleksiranih omladinaca koji kupovinom motora po nekom svom poimanju imanja motora  po automatizmu misle da postaju ni manje ni vise nego – bajkeri u jednoj zdravoj zajednici kao sto je ova nasa.

Ovim ne stitim sebe jer ovde niko ne treba da radi sve samo za sebe  vec ovo pisem da se koliko toliko ovo mesto zastiti od upada pametnjakovica  koji skrnave sve sto ovaj Forum sa svojim vlasnikom i urednicima radi na edukaciji i trosi svoje dragoceno vreme , energiju, znanje i novac.

Pozdrav

• Drug član, 1715 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Sta da vam kazem... Nisam primetio da mi se neko priblizio otpozadi jer sam bio skoncentrisan na poziranje. Ne znam da li je ovaj mladic shupak meraklija i da li voli starije muskarce, ali ovo svakako nije mesto ni nacin da otkriva svoje afinitete. Mogao je lepo da kaze sta mu se zeli i svidja i ja bi ga saslusao kulturno i strpljivo kao pravi hriscanin. Nemam nista protiv homosexualaca jer je to stvar licnog sexualnog opredeljenja i prirodna anomalija, ali - samo dalje od mene. Znate, ja cu pokusati da se izdignem iznad ove situacije i da ne koristim (ne)primeren recnik u opisu i komentarisanju gesta ovog duhom sirotog omladinca....Ako ima ista  dobro u ovome to je da je slatko nasmejao svog kolegu.

:D :D :D Slatko sam se nasmejao ovom delu do suza :);):D

A za ovaj gest cu ostati u uverenju da rogovi nisu bili tebi upuceni i da postoji neko dobro objasnjenje  ::)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Gde su mladi, tu je i shala. A gde su bajkeri, tu je shala na kub.

E sad, postupak mladjeg kolege svakako nije za opravdanje, pogotovu shto se radi o elemetarnom iskazanom neposhtovoanju preka starijem kolegi, tj.pre svega dosta starijem choveku!

Bez obzira shta se dogadjalo tamo, i shto nisam lichno uchestvovao u druzzenju...

Ovakve stvari ne bi smele da se vishe dogadjaju, a opravdanje ne sme biti nishta.

Predlazzem dogovor oko sastanka i vidjanja, uz obavezno izvinjenje i turu pica, naravno!  :)

• Zainteresovan, 830 postova

Ma opusteno drugari, voznja je adrenalin buster, pa se ponekome mozda i omakne malo zesca sala, ali mislim da ovde nije bilo los enaere, svi smo se lepo zezali, nem arazloga za ljutnju, prosto, mi se na turi svi osecamo ko da smo iz istog razreda, ja sam cak u jednom momentu pitao ljud ekoja su godista, jer imam utisak da smo svi vrsnjaci, pa je tako i zezanje bilo na tom nivou. ;D ;D ;D

A tura pica moze, ako treba da i ja zapljunem nekoga, ili vise ljudi, pa da se svima lepo izvinim, pa da zalijemo sa dosta piva!!  ;D ;D ;D

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

iskritikovacemo ga na sastanku odeljenske zajednice,mozda dobije i ukor razrednog staresine! ::)

"Pliva jedno pitanje za sve, a to je kako bi se vama to svidelo da vam je to uradio neko ko vas prvi put vidi u zivotu i vi njega"

salu na stranu,ja recimo potpuno drugacije dozivljavam ljude sa foruma,kada ih prvi put upoznam,nego nekog u normalnim prilikama.Hocu da kazem da sam manje rezervisan, potpuno opusten od pocetka, i odmah ih smatram za drugare, jer smatram da su bajkeri ipak malo drugaciji (da ne kazem grubo,BOLJI! ) ljudi od ostalih.

"Rec disciplinovano je rec kojoj dajem tezinu iz prostog razloga sto je vladala disciplina i odganizovanost. Nije posao bio ni tako mnogo tezak s obzirom da je bilo na polasku samo 11 motora, ali ta cinjenica nije dala momcima razlog da se opuste."

ja ovakva putovanja ne zelim da dozivljavljam kao neki posao koji treba da se "odradi",u protivnom ne bih ni isao na ovakva putovanja! (posla,i discipline mi je i previse na poslu ) Ovo je UZIVANJE I ZAJEBANCIJA!!!

I tako treba da ostane.Nikada,ali nikada se necu naljutiti na nekog od brace zbog sale na moj racun,cak cu,ako mi se ucini duhovito, i sam da je napravim na svoj racun.

ja tako razmisljam,izvinjavam se ako sam otisao u OFF

• U prolazu, 69 postova

nntom, postujem tvoj stav i sve to sto si rekao u postu stoji, ali.... nemoj da se ljutis ali cu moracu da te razocaram, nisi moj

tip a i ne volim starije muskarce

:D

i naravno pivo za sve, petak uvece kafana po izboru

sta ti meni lose rukavice?

ti ces da mi pricas sta su rukavice,nemas ni 10 000 km na motoru, i ti znas sta su dobre rukavice? Ja bre kad sam vozio Poni Ekpres, automatika,i Jawu Babetu, ti se nisi ni rodio! Sram te bilo, ovo moze da spere samo 5 piva, biraj kafanu za obracun  >:( ;D ;D ;D ;D ;D ;D

P.S. rukavice mi nisu lose,nego letnje  :'( :'(

Foreste, boj ne biju ni rukavice ni jakna, ni protektori, ni makina, boj biju moja kolena i laktovi to sam danas video, evo jos cujem gromove u daljini!!!  ;D ;D ;D ;D ;D ;D Sad sam i ja asfaltni prvoborac!!

srecne ti rane,junace!  ;)

i samo da znas da su mi rukavice pale u tesku depresiju sto si ih uvredio,evo suze rone,nemogu da ih smirim! ( i naravno pustaju boju  ;D ;D ;D )

Crne suze, znam!!  ;D ;D ;D

Braco bajkeri, osmehe na lica, nema malodusja!! AKo se nekome omaklo nesto, sto ej opet nekoga drugoga pogodilo, nema veze, muskarci smo, podnecemo! Evo ja da kazem, upijao sam atmosferu prekjuce, celim putem i potpisujem da je 100% bila pozitivna!!!!

Nervoza, problemi...nekad je i meni samo jedna reč dovoljna da eksplodiram i "pomrljavim" sve oko sebe, hvala bogu imam baš jake kočnice, po dva diska spreda i otpozadi ;D

Nema ljutnje, bilo pa prošlo, što kaže onaj Forrest (treba i njega bar po nekad poslušati iako ima ubedljivo najgore rukavice) i ja bajkere doživljavam kao posebnu felu ljudi koji su 99% pozitivni, tako da je gard uvek spušten a znaju akcijaši da se većinom šalim na svoj račun, nema šanse da se uvredim...a prozivanja koliko hoćeš :D

Meni je najdraže što su neki, kad već ne mogu ja, lepo proveli subotnji sunčan dan, ma k'o da sam ja bio tamo ;)

A i ti Arakis, mene naprimer uvredilo sto nikako da te upoznam, stvarno si neki covek, neznam koji ti je to nacin?! Ako sledeci put ne dodjes, ima da povecam na dve ture piva, pa ti vidi!  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja