Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• ============, 132 postova
  • Motocikl: suzuki DL 650 V-Strom

Koristim ulje Motul 5100 ester 15w50 i u potpunosti sam zadovoljan.Na 4500 km nisam primjetio da je nivo opao ni za milimetar,mjenjac sasvim dobro funkcionise,sve u svemu mislim da je ovo ulje sasvim dobro za nase masine.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

dolazi mi servis uskoro, pa posto sam odlucio da necu vise kod majstora da me dere za gluposti, da pitam vas gde narucujete delove za motor, tj filter ulja, filter vazduha, antifriz...  jel idete u bilo koju moto radnju ili ima neka suzukijeva. Cisto se bojim fuš delova...

Sta planiras da radis sa starim uljem koje ispustis?

Meni je cackanje oko motora zaista odmor i planirao sam da ga zato sam servisiram. Ipak, upravo cinjenica da ne znam sta cu sa starim uljem i dalje me vodi kod Joce...

(Naravno, podrazumeva se da resenja poput "prospi u kanalizaciju" ne dolaze u obzir)

;D :D  ti si kralj, ako je samo zbog toga ....

uvek treba staro ulje, pospes po panju, "ofarbas" tarabu, zalijes komsiji ruze  :D  ma ima gomila stvari, uglavnom vratim u originalne ambalaze pa u kontejner ili podrum.....

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

300V 4T FACTORYLINE 15W50

Double Ester, 100% Synthetic.

Ne trosi ni gram ulja.Ali opet ja sam covek koji voli masinu,ne siluje je i uspeva da svede potrosnju na neverovatnih 3.3l na 100 km(na otvorenom).To bi znacilo da se agregat vrti na 3800rpm  u proseku do 4000 rpm.

Medjutim i bez obzira na to @Shmajser je pisao putopis i lepo napisao da  mu full syntetic bas ovog Motula nije trosi ni gram.Ali,kada je krenuo dl650 da veze na auto putu sa suprugom preko 150,motor je trosio ulje.

Ne trosi ni gram ulja.Ali opet ja sam covek koji voli masinu,ne siluje je i uspeva da svede potrosnju na neverovatnih 3.3l na 100 km(na otvorenom).To bi znacilo da se agregat vrti na 3800rpm  u proseku do 4000 rpm.

Medjutim i bez obzira na to @Shmajser je pisao putopis i lepo napisao da  mu full syntetic bas ovog Motula nije trosi ni gram.Ali,kada je krenuo dl650 da veze na auto putu sa suprugom preko 150,motor je trosio ulje.

pa ulenjice se,  ti ga silujes na drugi nacin  ;D

nego kako se vama ponasa na auto putu, meni bez saputnice dosta lagano deluje...

pa ulenjice se,  ti ga silujes na drugi nacin  ;D

nego kako se vama ponasa na auto putu, meni bez saputnice dosta lagano deluje...

|Znam na sta mislis ali gresis.Bregasta nije opterecena na ravnom putu na 3800rpm.Jer bi inace motor trosio mnogo vise ako bih ga gushio.Ovaj motor najmanje trosi na 3800-4000rmp i najmirnije radi.Ovaj motor a mislim na dl650 nije za vecu brzinu od 150 km na sat tj.agregat preko toga ide ali po vibracijama je sasvim jasno da je to silovanje a tada i trosi ulje.

Znaci,na autoputu plafon 150 km/h sa dl 650 i to je to.A sto se tice osecaja lakoce bez "saputnice", u pitanju je ogibljenje tj.podesavanje prednjih i zadnjeg amortizera. ;)

vozio sam do Bele crkve i na 100 km mi je sa saputnicom i stvarima (isli na kampovanje) trosio 3.9  ;D ;D oko 100 km/h mi je bila brzina tako da mogu i ja da ga mazim ali mislim da mu nece nista faliti ni ako se vrti na većim obrtajima, licno retko prelazim 6000 ....

jel mozes da pogledas kako je tebi nastelovano, pogotovo me zanima na prednjim vilama koliko ti se onih podeoka vidi...

i kako ti se ponaša po putu tako naštelovano.

Sad ne mogu nikako jer je u garazi malo dalje od moje tople sobe i kompa ;) Pogledacu sutra.Podesen je tvrdo tj.sportski zato sto mi je bitno da sto pre zakochi zbog iznenadnih izletanja raznoraznih babuna. >:(

• Integrisan, 8294 postova

Sta planiras da radis sa starim uljem koje ispustis?

Meni je cackanje oko motora zaista odmor i planirao sam da ga zato sam servisiram. Ipak, upravo cinjenica da ne znam sta cu sa starim uljem i dalje me vodi kod Joce...

(Naravno, podrazumeva se da resenja poput "prospi u kanalizaciju" ne dolaze u obzir)

;D :D  ti si kralj, ako je samo zbog toga ....

uvek treba staro ulje, pospes po panju, "ofarbas" tarabu, zalijes komsiji ruze  :D  ma ima gomila stvari, uglavnom vratim u originalne ambalaze pa u kontejner ili podrum.....

Naravno da je zbog toga. Da ne zapocinjem filozofske rasprave, ali nikada ne bih sebi dozvolio da staro ulje bacim u kontejner/kanalizaciju. Ostale upotrebe koje si naveo  podrzavam  :D :D

• Drug član, 1372 postova

Sto se moje voznje tice, zavisi kako sam raspolozen. Nekad pun gas, a nekad lagano. Potrosnju uvek racunam na oko 5l, nekad potrosi manje a nekad vise tako da se na kraju uvek svede na 5l. Jednom mi se desilo da je potrosio 7l, to je bilo kad sam isao za Nis, na auto-putu sam drzao na oko 160km/h, po nekad i vise. Malo je vise bucan pri toj brzini, ali sta cu, mnogo dosadna deonica.

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: BMW R 1150 GS

Koferi su ti stvarno extra, planiram da prodam moju maxiu pa da uzmem centralni, bocni su mi ipak dobri :), a manje ih koristim. Interesuje me koliko te dosao centralni kofer. I da li moze na moj nosac, je li se uzima posebno ili se dobija uz kofer.

Pozdrav

• In memoriam, 88 postova

Koferi su ti stvarno extra, planiram da prodam moju maxiu pa da uzmem centralni, bocni su mi ipak dobri :), a manje ih koristim. Interesuje me koliko te dosao centralni kofer. I da li moze na moj nosac, je li se uzima posebno ili se dobija uz kofer.

Pozdrav

Ako se odnosi na mene :) ....

Kupovao sam u Sloveniji (NORIK PLUS) i top case je 191 euro a moze biti i jeftiniji ako izvrsis povracaj poreza ;).

Nosac moras da dokupis i on kosta (isto kod njih) oko 37 eura. Ja sam moj uzeo u Guevari (Bgd) i platio skoro 50 eura :( i imao problema oko dobijanja pravog (E528).

Uz pomoc drugara sa foruma, koji su mi objasnili da mi je doticna prodavnica prodala sto mi nije potrebno uspeo sam da "navatam" E528.

Taj E528 se lako montira a onda MAXIA leze ko guza na nosu ;D

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Jel moze brz info gde kupiti u Beogradu Continental Trail Attack, odlucio sam se za nju :)

motobox ima štand na sajmu, par za stroma košta oko 22.000 RSD. ima ih izložene..

• Drug član, 1063 postova
  • Motocikl: Honda NC750XD

da li bi neko bio ljubazan kako moze da se izvrsi povracaj poreza i na koji nacin mozemo jeftinije da prodjemo? bas za vikend idem u Nemacku pa da se pazari nesto, ali bih voleo da iskalkulisem pre nego sto kupim :)

Hvala!

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

da li bi neko bio ljubazan kako moze da se izvrsi povracaj poreza i na koji nacin mozemo jeftinije da prodjemo? bas za vikend idem u Nemacku pa da se pazari nesto, ali bih voleo da iskalkulisem pre nego sto kupim :)

Hvala!

imaš 2 načina:

- u radnji ti poune tax free formular, unesu ti podatke a pasoša, ti taj formular, račun i robu pokažeš cariniku na izlasku iz EU, carinik ti to sve lepo overi,  i na Tax Free šalteru na granici podigneš porez umanjen za neki postotak koji oni uzimaju, dobiješ okvirno 12-13% cene koju si platio..

- u ranji izdaju račun na tvoje ime, unesu podatke iz pasoša, na izlasku iz EU pokažeš cariniku račun i robu, on ti ga overi, i sledeći put kad odeš u tu radnju odneseš overen račun i oni ti vrate ceo iznos poreza..

Hvala!

imaš 2 načina:

- u radnji ti poune tax free formular, unesu ti podatke a pasoša, ti taj formular, račun i robu pokažeš cariniku na izlasku iz EU, carinik ti to sve lepo overi,  i na Tax Free šalteru na granici podigneš porez umanjen za neki postotak koji oni uzimaju, dobiješ okvirno 12-13% cene koju si platio..

- u ranji izdaju račun na tvoje ime, unesu podatke iz pasoša, na izlasku iz EU pokažeš cariniku račun i robu, on ti ga overi, i sledeći put kad odeš u tu radnju odneseš overen račun i oni ti vrate ceo iznos poreza..

pre ce biti ova prva varijanta. pojasni mi ove procente. dobijes povracaj za oko 12-13% cene koju si platio ili umesto 18% vrate ti 12-13%?

I vrlo bitno ... koja roba moze da se na taj nacin uveze? Koja kolicina? Planiram recimo pantalone, rukavice, pojas, bisage ili tank torbu...tako nesto sitno, ali opet...gde je granica svemu tome?  ::) da mi ne kazu "e momak prekardasio si, previse si kupio" pa da me raspale po usima.

Hvala!

imaš 2 načina:

Upravo kao sto ti Bojan rece. Probao i "rade" oba nacina ;D .... Kako lepo funkcionise ta Evropa :) :o

Ne bi trebalo da predje preko 500 eura po racunu. Ako imas vise zamoli ih da ti izdaju 2.

Sto se tice poreza, dobijas taj procenat jer i drzava mora od necega da zivi :) :o

ma dobro...pantale 100e, rukavice 30, tank torba ili bisage 50...nece tu puno biti  ;) znaci ne bi trebalo da bude frke.

otisli smo malo u off sa ovim objasnjenjima i bili su veoma brzi!!!

HVALA puno kolezama na dobrom raspolozenju  8)

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: dl 1000

Pozdrav svima,tek sada sam video temu, ne stizem redovno sve da ispratim ali ovo me interesuje , tacnije mogućnost da se negde okupimo i upoznamo.Strasan mi je trip kada pogledam snimke sa okupljanja vlasnika Stroma, cak sam razmisljao da odem u nemacku na taj famozni skup (bilo je nekih linkova ako se ne varam i ovde).Cini mi se da je ideja nekako ostala po strani, a to bi bio odličan način da "otvorimo" sezonu. Što se mene tiče lokacija mi nije bitna, tačnije udaljenost od Novog Sada mi nije problem, a ako treba bilo kakva pomoć vezano za organizaciju, tu sam.Samo da bude ŠTO PRE! 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja