Jump to content

Moto Zajednica

Transalpina (Pasul Urdele) - kisa, blato, kamenje i dobro dustvo - opet Rumunija

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Klima je veoma slicna kao i u Srbiji, ipak je to jako blizu. E sad Karpati su malo cudni pa ipak koliko god da je suvo treba racunati sa kisom i imati kisno odelo sa sobom. Cesto smo se vozili po Rumuniji i iako smo imali suvo vreme, cesto se desilo da u planinama naletimo na deonice sa kisicom ili jacim padavinama koje traju svega par minuta pa do sat-dva, a onda ponovo sunce. Sto se tice Transalpine, Transfagarasana i ostalih mesta sa najvisim vrhovima, treba znati da je leto jako kratko, jul-avgust. Proleca i jeseni gotovo da nema. Na primer krajem polovinom juna Transfagarasan je potpuno neprohodan, zatrpan snegom od 2-3 metra ali vec za nedelju-dve ga nema. Isto tako, vec oko prve nedelje septembra je ponovo sve pod snegom. Transalpina je po pitanju snega malo pitomija, t.j. ranije ga nema i malo kasnije pocne ponovo (naravno da to nije pravilo), ali je cesce maglovito i kisovito.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 145 postova

Hvala na iscrpnom odgovoru ,ovim putopisom zadali ste mi temu za rasmisljanje

preko zime,jer mi je ta deonica bliza nego Tara  :D :D :D

Uglavnom ako padne odluka eto mene u Temerinu po detaljnije informacije ;D ;)

• Drug član, 1359 postova

Lepe slike sa puta ako uzmem nov motor za sledecu sezonu eto mene sa vama posto ste isli planinskim putevima imaliste mnogo lepsi  ;D i zahtevniji put ;D ali kraci put kroz planinu na deonici moldova nova - banja herkulane . Pre skretanja za belobresku imali ste skretanje u sumu levo taj put ide kroz sumu i kroz sela do Bozovica posle imate malo losiji asfalt do Banje Herkulane. Imao sam prilike da idem tim putem i mogu da vam kazem da su pejzazi strava .

Lepe slike sa puta ako uzmem nov motor za sledecu sezonu eto mene sa vama posto ste isli planinskim putevima imaliste mnogo lepsi  ;D i zahtevniji put ;D ali kraci put kroz planinu na deonici moldova nova - banja herkulane . Pre skretanja za belobresku imali ste skretanje u sumu levo taj put ide kroz sumu i kroz sela do Bozovica posle imate malo losiji asfalt do Banje Herkulane. Imao sam prilike da idem tim putem i mogu da vam kazem da su pejzazi strava .

Bili ranije vec!!!

Kao sto sam vec rekao ranije, ovo nam je 12-to!!!!!!!!!!! putovanje kroz Rumuniju i malo je toga gde nismo bili. Planovi za sledecu godinu su:

- moguce ponovo Transalpina stim da obidjemo onaj deo sa kanjonima na delu gde smo vozili kroz onu sumu sa blatom, ako nas vreme malo bolje posluzi

- Transfagarasan (da ga pokazemo nekim prijateljima  ;) i da se jos jednom nauzivamo) a zatim na sever prema Moldaviji i Ukrajni (to je jedini deo Rumunije koji jos nismo obisli

Gde moze da se kupi dobra detaljna mapa Rumunije? Ako neko ide uskor tamo moze li da donese jednu ili dve?

Najbolja koju smo do sada videli je mapa koju smo kupili na MOL benz. pumpi i nosi logo MOL-a

Na reliju smo imali i nekoliko Rumuna. Nazalost dobili smo od njih veoma uznemirujucu vest, a to je da je prevoj Transalpina skoro ceo izasfaltiran  >:(

Ko je bio, bio... izgubili smo jedno jako lepo mesto za offroad putovanja

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

Prosle godine kada ste poceli pisati putopis poceo sam ga citati i nikada da zavrsim,hvala bogu sto ovoliko pada kisa pa sam konacno uspeo da procitam ovaj odlican,avanturisticki poduhvat po bespucima Rumunije.

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 1100XX ;

Svaka  čast,  dobra  ste  ekipa. Putopis  je  odličan  a  najviše  mi  se  sviđa  što  niste  " razmaženi  bajkeri"  nesmeta  vam  ni  kiša,  ni  blato,  ni  magla,  spavate  u  šatoru  to  je  prava  avantura  vi  znate  zašto  motor  vozite. POZDRAV.

• Ne silazi, 5552 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Jel ima neko ideju koliko je asfaltirana Transalpina, tj. da li je u celini ili je jos uvek deo neasfaltiran?

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Nije asfaltiran u celosti, ali kako sam ja cuo, uglavnom sav put je pripremljen za asfalt. Nivelisan, nabijen tucanik, tako nesto. Unisten ako se ja pitam...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja