Jump to content

Moto Zajednica

Sredstva Za Poliranje

Recommended Posts

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Ukoliko neko ima iskustva neka napiše šta je koristio za poliranje svog ljubimca

i kako je zadovoljan sa sredstvom i obrnuto!

Bilo da su u pitanju paste, kreme, šamponi itd....

Šta je najbolje da se koristi za prvo poliranje, a šta za izvlačenje visokog sjaja?

..............

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Harley Davidson

Ja sam koristio svasta nesto.. Najvise i sad koristim purol pastu za aluminijum, turtle za hrom i nikl, i turtle za farbu a zatim i turtle wax za visoki sjaj..Eto..

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

bas sam hteo da postavim slicnu temu ,posto sam isao na duzu voznju ako ste citali moj putopis onda znate o cemu se radi,inace bilo je i losi puteva i dobri i rizle i kamencica i kisli 400km do kuce motor napakovan kako netrebai sta sada motor oprao i ima dosta ogrebgotina koja sam zaradio tokom voznje ali  te ogrebotine nisu skroz probile farbu vec samo lak pa.pa me interesuje cime bi to mogao da namazem ili sta vec da uradim da bi se te ogrebotine nebi vidle,inace koje samo ja vidim pod odredjenim uglovima svetlosti

• Drug član, 1261 postova

bas sam hteo da postavim slicnu temu ,posto sam isao na duzu voznju ako ste citali moj putopis onda znate o cemu se radi,inace bilo je i losi puteva i dobri i rizle i kamencica i kisli 400km do kuce motor napakovan kako netrebai sta sada motor oprao i ima dosta ogrebgotina koja sam zaradio tokom voznje ali  te ogrebotine nisu skroz probile farbu vec samo lak pa.pa me interesuje cime bi to mogao da namazem ili sta vec da uradim da bi se te ogrebotine nebi vidle,inace koje samo ja vidim pod odredjenim uglovima svetlosti

G3 PASTA , KRPA I MNOGO TRUDA

• Svrati ponekad, 471 postova

trazite u boljim farbarama FARECLA proizvode, to su paste, kreme, sundjeri za poliranje, ima ih od G1 do G12 koliko sam video i ima tacno za sta je koji broj na pakovanju zato pripazite

ja sam skoro uzeo G6 i ispolirao vizir stim sto noviji vizir moram da predjem i sa G10 da bi uklonio one najsitnije ogrebotinice

a moja preporuka je da izbegavate bilo kakve krpe za poliranje i da uzmete vatu jer je prvo od cistog pamuka a drugo nije gruba i nikada nece ostati tragovi od nje

ja sam nasao u zelezniku te proizvode u jednoj farbari pa ko ne moze da nedje neka mi se slobodno javi i odvescu ga do tamo ili mu objasniti gde je

• Svrati ponekad, 170 postova
  • Motocikl: Harley Davidson

Farecla je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih svetskih proizvođača pasta za poliranje. U svom proizvodnom programu, Farecla ima polir paste za poliranje svih vrsta površina.

Beograd 11000, Severni bulevar 6

tel 011-32-92-055; 011-32-92-066

Beograd 11000, Bogoslovija

tel 011-32-92-459; 011-32-92-438

Zemun 11080, Ugrinovačka 51

tel 011-21-97-684

Beograd 11000, Smederevski put 23d

tel 011-34-77-435

Prodajno servisni centar EHOM-AUTO, Prodaja i servis Hyundai automobila

Svetog Nikole 43 (bivša Baje Sekulića)

tel 011-38-22-370

Evo to sam nasao na net-u pa ako neko moze nek ode da vidi o cemu se radi i sta sve ima pa podeli sa nama misljenje..

Farecla je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih svetskih proizvođača pasta za poliranje. U svom proizvodnom programu, Farecla ima polir paste za poliranje svih vrsta površina.

Beograd 11000, Severni bulevar 6

tel 011-32-92-055; 011-32-92-066

Beograd 11000, Bogoslovija

tel 011-32-92-459; 011-32-92-438

Zemun 11080, Ugrinovačka 51

tel 011-21-97-684

Beograd 11000, Smederevski put 23d

tel 011-34-77-435

Prodajno servisni centar EHOM-AUTO, Prodaja i servis Hyundai automobila

Svetog Nikole 43 (bivša Baje Sekulića)

tel 011-38-22-370

Evo to sam nasao na net-u pa ako neko moze nek ode da vidi o cemu se radi i sta sve ima pa podeli sa nama misljenje..

e ovo je veoma korisna informacija

znao sam da ima zastupnika negde ali me mrzelo da trazim gde jer imam prodavnicu blizu kuce

mada garantujem da je kod njih jeftinije, bar malo

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: Kinroad 250

trazite u boljim farbarama FARECLA proizvode, to su paste, kreme, sundjeri za poliranje, ima ih od G1 do G12 koliko sam video i ima tacno za sta je koji broj na pakovanju zato pripazite

ja sam skoro uzeo G6 i ispolirao vizir stim sto noviji vizir moram da predjem i sa G10 da bi uklonio one najsitnije ogrebotinice

a moja preporuka je da izbegavate bilo kakve krpe za poliranje i da uzmete vatu jer je prvo od cistog pamuka a drugo nije gruba i nikada nece ostati tragovi od nje

ja sam nasao u zelezniku te proizvode u jednoj farbari pa ko ne moze da nedje neka mi se slobodno javi i odvescu ga do tamo ili mu objasniti gde je

Jel ima neki redosled pasti? sa kojom pocheti poliranje,poshto si naveo da ih ima od G1 do G12  i sa kojom uraditi finish ? Pozdrav

• Svrati ponekad, 327 postova

Ako imas mogucnosti da od nekog pozajmis masinu za poliranje to bi bilo prava stvar, naravno da nema vise od 600-1000 obrtaja na prvoj brzini.

Drugar mi radi profesionalno poliranje, ako je dosta izgreban lak prvo prelazi povrsine sa 3M smirglom 2000 da matira povrsinu i da skine parnice, posle toga grubi sundjer za poliranje i farecla G3 sa vodom, posle toga se opere i osusi i zatim ide fini sundjer i 3M-ova fina pasta (plavi cep). Kad zavrsi poliranje nanese vosak i to izgleda nestvarno dobro!!! Nemam sad slike da postavim ali izgleda kao ogledalo. Ako radis rucno malo je duzi i mukotrpniji proces....

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Koliko takav sjaj traje??

ako radis masinski po

Ako imas mogucnosti da od nekog pozajmis masinu za poliranje to bi bilo prava stvar, naravno da nema vise od 600-1000 obrtaja na prvoj brzini.

Drugar mi radi profesionalno poliranje, ako je dosta izgreban lak prvo prelazi povrsine sa 3M smirglom 2000 da matira povrsinu i da skine parnice, posle toga grubi sundjer za poliranje i farecla G3 sa vodom, posle toga se opere i osusi i zatim ide fini sundjer i 3M-ova fina pasta (plavi cep). Kad zavrsi poliranje nanese vosak i to izgleda nestvarno dobro!!

ovom redosledu dosta dugacko,radim to stalno i vise nego dugacko,skoro kao da je tek ofarbano,naravno zavisi i od kvaliteta laka i kvaliteta rada

Jel ima neki redosled pasti? sa kojom pocheti poliranje,poshto si naveo da ih ima od G1 do G12  i sa kojom uraditi finish ? Pozdrav

nema neki redosled, paste su sa takvim oznakama od G1 do G12 prema njihovoj gruboci, naravno G1 je najgrublja a recimo G6 koju sam ja uzeo je dobra za poliranje posto predjes sa P2000 smirglom a recimo G10 je kao mleko, tj dolazi u nekoj kao flasici, i dobra je za sitne ograbotine, recimo ja cu je uzeti da opet ispoliram vizir na mojoj kacigi jer su mi ostale sitne ogrebotinice od G6 koja je bila grublja malo prema mom viziru

ako odes u neku od prodavnica koje je naveo peacemaker onda ce ti ljudi reci koja ti je dobra za ono sto tebi treba

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Hvala na pomoći, baš imate iskustva sa poliranjem.

Ja uglavnom koristim neku pastu za poliranje Turtle Wax, nanesem sunđerom pa kad se zabeli i osuši,

ispoliram sa mekanom krpom. Ali imam utisak da bi posle toga trebalo preći sa nekim tečnim sredstvom

radi dobijanja extra visokog sjaja.

Dakle šta koristiti za finiširanje?

• Svrati ponekad, 327 postova

Koliko takav sjaj traje??

Traje jako dugo ako  se pravilno odrzava. Desava se da padne prasina i covek uzme prvu krpu koja mu je pri ruci da prebrise a ona prljava i puna kojecega... napravi sitne parnice i ogrebotine koje se bas vide na tako glatkoj povrsini. Ovako, ako se spere vodom, voda skine prasinu a ne zadrzi se ni par kapi na poliranoj povrsini. Prasina u kombinaciji sa grubom suvom krpom je kao smirgla, stvarno moze da upropasti sav trud..

• Zainteresovan, 875 postova

ja sam dugo koristio platinum polir pastu (ona sto se nekada reklamirala na TOP-SHOP-u)  i jako sam bio zadovoljan jer je pokrivala i manje ogrebotine... Sada koristim Sonax ili Turtle Wax

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

A koliko je vremena (odokativno) potrebno da se G10 pastom, bez mašine ispolira ceo rezervoar?Imam na jednom mestu jedva primetne ogrebotine, voleo bih to da uklonim i da ga dodatno "usijam".Jel treba da trljam 7 dana?

A koliko je vremena (odokativno) potrebno da se G10 pastom, bez mašine ispolira ceo rezervoar?Imam na jednom mestu jedva primetne ogrebotine, voleo bih to da uklonim i da ga dodatno "usijam".Jel treba da trljam 7 dana?

ma kojih 7 dana, trebace ti max sat vremena sa sve pauzicama da odmoris malo ruku

ali obavezno koristi vatu jer je meksa od bilo koje krpe

ja sam 2 vizira na kacigama ispolirao sa sve smirglanjem za nesto vise od pola sata

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Ja sam mog poliro sa G3  (mislim na motor... stoko  ;D ;D ;D)... zajedno sa ortakom farbarom, posle samo malo sa mlekom da izvuče sjaj.

Ispalo extra. Za sve plastike nam trebalo 2 sata (ja sam malo zabušav'o  ;))

Par obaveznih stvari... šmirglanje obavezno u JEDNOM SMERU, ni slučajno kružno jer će se ukakiš dok ispoliraš posle...

Druga stvar - konstantno kvasiti. Nema veze ako se spere polir pasta... stavi još. Ne sme da se osuši... neki čak zamute lak.

A sa mlekom je često obrnuto. Ne sme da se kvasi (isto neki oće da zamute).

A vizir sam nedavno polirao sa pastom za alu+hrom od Ipona (ne pitajte što), ispalo iznenađujuće dobro :)

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Jel potrebno šmirglati ako nemem oštećenja na laku? Ja hoću samo da mu povećam sjaj. Jel to može?

Generalno nije potrebno... šmirglaš ako imas riseve pa da izravnaš površinu....

Ali dobije se bolji rezultat ako se lagano sa 2000 ili 2500 skine jedan tanak sloj laka koji se sj**e od Sunca. Na ovo ljudi uglavnom ne razmišljaju, meni reko farbar, ja mislio da me loži, al tako je... ??? ???

Jel potrebno šmirglati ako nemem oštećenja na laku? Ja hoću samo da mu povećam sjaj. Jel to može?

Generalno nije potrebno... šmirglaš ako imas riseve pa da izravnaš površinu....

Ali dobije se bolji rezultat ako se lagano sa 2000 ili 2500 skine jedan tanak sloj laka koji se sj**e od Sunca. Na ovo ljudi uglavnom ne razmišljaju, meni reko farbar, ja mislio da me loži, al tako je... ??? ???

lepo ti je sve covek objasnio, ako hoces dugotrajniji sjaj onda je bolje da predjes malo sa 2000 ili 2500 smirglom i onda lepo sve to ispoliras

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Ok sve mi je jasno sa finom smirglom pa poliranje al se nekako ne bih usudio to da radim na svom tamku prvi put ;D. Jel ima neko sa foruma ko se time bavi ovde u BG? Koja je cena? Ili jel ima neko to samo da pokaze, jer ipak je drugo kad se vidi. Ne bih da napravim vise stete zbog necega sto samo ja vidim. ;D ;D

Ok sve mi je jasno sa finom smirglom pa poliranje al se nekako ne bih usudio to da radim na svom tamku prvi put ;D. Jel ima neko sa foruma ko se time bavi ovde u BG? Koja je cena? Ili jel ima neko to samo da pokaze, jer ipak je drugo kad se vidi. Ne bih da napravim vise stete zbog necega sto samo ja vidim. ;D ;D

razumem tvoju brigu, ako imas vremena ovih dana svrati do mene u zeleznik, imam i pastu G6 pa ne moras kupovati samo da bi probao kako izgleda

ja sam isprobao sa smirglom na vizirima za kacigu i dobro je ispalo ali dodji slobodno pa cemo probati bez smirgle pa ako bude valjalo ne moras smirglati

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

razumem tvoju brigu, ako imas vremena ovih dana svrati do mene u zeleznik, imam i pastu G6 pa ne moras kupovati samo da bi probao kako izgleda

ja sam isprobao sa smirglom na vizirima za kacigu i dobro je ispalo ali dodji slobodno pa cemo probati bez smirgle pa ako bude valjalo ne moras smirglati

Sad sam bas u guzvi zbog ispita ali za 10ak dana se cujemo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja