boki svaba 11 Napisano Mart 6, 2021 U prolazu, 1 post Lokacija: Kladovo Motocikl: Puch Rog Pony Express, Puch Maxi L2 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro vece na svu gospodu bajkere, letos sam poceo bas da se interesujem za motore a ovo je i moj prvi i trenutno jedini motor. Upitanju je Rog Pony Express sa Puch-ovom masinom, moped iz 1971, kojeg je moj tata (automehanicar) pronasao u garazi jednog naseg komsije kad je bio da gleda neki Audi 80. To je bilo jos 2008, njega nije interesovao audi jer nije imao papire, ali mu je za oko zapao ovaj moped, bio je ceo braon od rdje, jer je krov te garaze bio srusen i jedno 10ak godina je taj Puch stajao u toj garazi pored "jajeta", ali tockovi su i dalje bili fabricki na njemu i to su bili onim sa belim oko felne. Kupio ga ja za malo para i te zime mu je uradio generalnu i stavio mu je ELKO sportski klip i karike i celog ga prefarbao u njegovu fabricku svetlo zelenu. Farbao ga je u tu boju samo zbog toga sto je kao klinac imao istog takvog. Proslo je nekih 7 godina nakon pakovanja i ja sam prvi put seo na Pucha i provozao se. Nije mi ovo bio prvi motor, pre njega sam vozio onaj kros poket bike(kinez naravno). Vozio bih ga svake godine po nekoliko puta, ali bas prosle 2020. sam bez vozacke i bez registrovanog Pucha presao oko 150km (to je sve bilo u 3 asfaltirane ulice i deo magistralnog puta haha). Bas sam zavoleo "puharicu" i negde krajem jula otisao je semering na radilici, a moj cale naravno govori je celo leto nakon rastavljanja cele masine, ajde sine sledeci vikend... Tako smo stigli da tek u novembru spakujemo masinu, koja je ostala da se montira na ram i treba uskoro to da uradimo pre nego sto pocne sezona. Izvinite ako sam vas malo smorio ali me bas zanima vase misljenje jer svaki put kad bih se vozio neko od starijih ljudi bi me zaustavio i cudio se sto ja ne vozim skuter nego "legendu"(inace imam 15 godina). Evo i par slika... pozz. 7 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Piplfoks 182 Napisano Mart 6, 2021 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Yamaha FZS 600 Fazer '01, Suzuki GSX 600F Katana '02, Suzuki SV1000S, Kawasaki Zephyr 550, Kawasaki Zephyr 750, BMW R50/5, Sachs X-Road 125, Honda CBX 550F, Honda VF 500F, Honda CBF 600, Yamaha YZF-R6 1999, Sprint Prince JinLun 125 i jos dosta manjih... Prijavi odgovor kao problematičan Dobro nam došao.Ja evo pre neku nedelju dobio na poklon od prijatelja nešto starijeg (i ređeg), zrelog za restauraciju koja će sigurno usledeti...Što se tiče tvojih godina, 10ak sam stariji i u moje vreme se moglo voziti to legalno sa 14 godina. I tad, kao i sad, klince bilo sramota ako ne voze nešto "moderno" od plastike. Ali ako malo pređeš preko tog nabacivanja srama, videćeš da mnogi nemaju ni ovo pa im žao...Uživaj u ovom, vreme brzo prolazi, to ti ja kažem jer baš do 15te godine nikako stići a sad kao da mi je to bilo juče (i rado bi se u to vreme vratio). Tako da, brzo ćeš ti na veće mašine a ovog čuvaj, polako nestaju, vrednost raste (baš sad zadnjih nekoliko godina), i čista je mehanika - sve njegove prednosti ćeš videti kad budeš vozio ove veće pa kad krenu da tuku po džepovima.Evo i mog - slika maltene sveža, jer je skoro i stigao... I slika, tačno onako kako bi trebalo da izgleda, ali sa belim bužirima i onim belim rubovima oko guma. Još mislim da mu dodam (u ovom slučaju zamenim) prednji rezervoar za onaj originalni sa novijeg modela i napravim dovod da oba budu funkcionalna.Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5413 Napisano Mart 6, 2021 Drug član, 1937 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao ! Super ti je motor, samo cepaj ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...