Jump to content

Moto Zajednica

Leva strana gume

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

U putopisu iz Norveske dr.chala je rekao da mu se mnogo vise istrosila leva strana gume. To me je zainteresovalo, pa sam pogledao i na svom motoru (na kome je zadnja guma za zamenu) i tek sad sam primetio da sa je i kod mene sa leve strane guma dosta vise pojedena!

Zasto?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Jao, citao sam text o tome pre par godina... Radili su ameri studiu o tome, al da me jbs ako se secam detalja (cinilo mi se kao glupost tada).

Edit:  NASAO SAM!!!

http://www.rattlebars.com/valkfaq/tirewear/

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Evo da izvučem odgovor za one koje mrzi da sve čitaju:

Actually, excessive side tire wear is only evident on the left front in countries where one rides on the right side of the road. Riding right means that the left side of your tire will have more (and likely faster) miles on it than the right side. Left hand turns have a larger radius than right hand turns in right side driving countries, hence you ride farther (and likely faster) turning left than turning right with subsequent increased side band wear on the tire's left side. The left side of your tire has more miles on it (in some extreme cases, twice as many) than the right side of your tire.

• Svrati ponekad, 426 postova

Da, ovo je normalna stvar za motore... naravno, ukoliko je razlika bas mnogo veca (ili se vise jede desni deo gume) onda problem moze da bude i u nekoj od prednjih viljuska...

• Ne silazi, 5564 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Kad sam tek poceo da prolazim kroz krivine ozbiljnije, desavalo se isto sa levom stranom gume, a i lezala mi je vise leva krivina. Kasnije, kako sam provaljivao i desnu krivinu, razlika u istrosenosti se smanjivala!

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kad sam tek poceo da prolazim kroz krivine ozbiljnije, desavalo se isto sa levom stranom gume, a i lezala mi je vise leva krivina. Kasnije, kako sam provaljivao i desnu krivinu, razlika u istrosenosti se smanjivala!

To je već verovatno zbog desnorukosti, jel tako? Meni isto više leže leve krivine, tj. brže sam ih uvežbao nego desne.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja