Jump to content

Moto Zajednica

Otvaranje auspuha

Recommended Posts

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Neznam dal vec ima ova tema al posto je nisam nasao odlucio sam da je pokrenem.

E sad imam Sprint-Princ motor koji je preeevise tih,ima neki dubok zvuk koji je toliko prigusen da zvuci kao da stojite(ili sedite  ;) ) u nekoj izolovanoj prostoriji a napolju bruji nesto.Hocu da se cuje onako kako i treba coper da se cuje,e sad znam da od 125 ccm nemoze da se izvuce bogzna kakav zvuk al ubedjen sam da to moze malo bolje.

Ja sam vec otvorio auspuh al naisao sam na jos jednu pregradu koja se nalazi unutra na nekih 10-15cm u auspuhu i ima malu cevku debljine nekih 1cm razmisljam da je razbusim jos,imam tako dugu burgiju al posto mi je auspuh zavaren tako da nemogu da ga rasklapam zanima me gde se tacno nalazi katalizator u auspuhu i dali iza te pregrade ima jos nesto i dali je uredu da ja to izbusim.

Ako je neko vec otvarao i ima iskustva sa ovim bio bih mu krajnje zahvalan kad bi podelio to iskustvo ovde.Evo i par slika,nije jos sasvim gotovo al bilo je vec kasno a ujutru ustajem.

Inace prvo sam oko rupe busio malom burgijom da bih posle nastavio opet sa malo vecom kako bih spojio rupe,a posle sledi brusenje.Nemam biaks al i busilica radi posao.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Sto se tice rezultatapalio sam ga malo u garazi i zvuk je cini mi se solidan al zbog vremena nisam jos imao prilike da ga testiram nadam se da cu to sutra jer treba da idem nesto do Wulflorda i jos da sipam gorivo pa cim isprobam javljam rezultate. :)

Neznam kako da izvadim tu pregradu jer auspuh je zavaren na presecima tako da nema otvaranja,al ja sam uzeo dugu burgiju i malo probusio na sredini tu pregradu tako da nadam se da ce to biti dovoljno.

@Forrest

Aj baci par slika da vidim kako to kod tebe izgleda,i kako si ti resio pitanje te pregrade?Inace danas sam skinuo filter za vazduh(citaj sundjer)pa cu i njega malo sa kompresorom malo da izduvam.Nemoze da skodi,znaci da koristi. ;D

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

nisam ja jos stigao do pregrade,u stvari ni do brusilice  ;D,al cim bide, ce da javljam!

sto se filtera tice,naravno,moze samo da koristi izduvavanje.Btw,zar kod tebe nije isto sundjer,pa se pere?Kod mene nije,izgleda kupast,sa perforacijama celom duzinom.Moracu i ja to malo da procistim,al' sve jedno, sad ide zima,pa ce da se sljaka oko svega toga

Izduvao sam juce na poslu filter,jeste sundjer al zar nije bolje i lakse da ga izduvam nego da ga kvasim pa cedim....

Inace provozao sam danas malo motor i zaista bolje se cuje,nije da grmi al mnogo je bolji zvuka al prosirio bi ja to jos malo.I cini mi se da sad bolje prima gas i ima bolje ubrzanje al nije to nista posebno.

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

E extra tema ja sam bash u tom fazonu pre 3 meseca sam kupio sprint challenger 250 i imam isti problem zelim otvoren sistem zelim da grmi , dreci itd.

Al sto se tice standardnog uradio sam isto sto i ti stim sto nemem kamen za brushenje pa je sad samo krug sa vidljivim zarezima od burgije.

E sad me interesuje dal mogu staviti otvoren sistem al ne dirajuci katalizatore na granama izduva jer po nekoj teoriji ja mogu i skinuti top al ne dirati katlizator da ne bi doshlo do promena u povratnim gasovima slicno kao i 2t sve moze al grna i rezonator ne.?

I da interesuje me shta je ovo na slici

E jbg ne mogu da nadjem ni jednu fotku da vam pokazem al evo napisacu

To je jedna mala tanka cevcica koja izlazi iz grane auspuha i ulazi u neku kutiju velicine pakle cigara odakle izlazi malo sira gumena cevka koja ide ispod rezervoara i iznad karburatora i ima nekakav filter na kraju creva i samo tako stoji?

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Slobodno skini katalizatore, kod 4T motora nema rezonantnih auspuha da povećavaju snagu motora na višim obrtajima kao kod cvaja, a ako hoćeš da grmi vidi na temi o "Kinezoma", negde na pretposlednjoj ili poslednjoj strani Blackbite je postavio slike lepih izduva iz Luisa koji "grme".

Mala dopuna,u auspuhu ima jos dve pregrade koje sam razbusio prvo sa malom burgijom pa posle sa vecom.Otprilike 150 mm burgija i da bude dugacka negde oko 50 cm.I onda se tek cuje lep dubok zvuk koji za ovu kubikazu vec pokazuje respect!

• U prolazu, 18 postova

ja imo princa kad se izvade pregrade na kraju lonca on ostale i katalizatore izbaci sam,a npr moj cale nije hteo da busi i sad mu se ono iznutra odvalilo i kad kad sapusi izlanu rupu na loncu.dodate mu i imitaciju kn filtera kinesku naravno da bi sve bilo ORIGINAL eksttra ide a malo i smannji potrosnju

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja