Jump to content

Moto Zajednica

zadnji amortizer

Recommended Posts

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

e i zadnji je dosao na red, kad je bal nek je bal,nema nigde kapka ulja na amortizeru a skroz je mek, probali smo da ga napumpamo ali nismo uspeli, na amortizeru pise da treba pritisak od 10 bari a trenutno mi nije dostupan toliki pritisak,opet mi zet kaze da se on puni i vazduhom i uljem kao ima neka sprava koja duva i ulje i vazduh istovremeno,pricajte sta znate ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1261 postova

Ako je u pitanju prednapregnuti amortizer , onda se puni azotom, koji ti je verovatno negde iscureo. Ponovno punjenje ti neće pomoći, pošto gde on jednom nadje rupu......

Moguća je prepravka dotičnog amortizera u čisti hidraulični (tvoj je hidro-pneumatski), sa malko strugarskih rradova, i sa probanjem par gustina ulja. Hidraulični element u njemu postoji, ali se deo koji pomaže oprugu (da bude tvdja) verovatno pojeo i izgubio svojstva.

Dakle ili dobar polovan ili prepravka postojećeg ;D ;D ;D

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Nisam hteo da otvorim novu temu jer sam ovu vec otvorio  ;D

Rasturio sam zadnji amortizer, primetio sam da su semerinzi crkli tako da cu da ih zamenim. E sad, ovaj deo sto klizi na sipki amortizera ili kako se vec kaze, malo ima lufta, dali da mu napravim novu biksnu(vec ima biksna) ili treba da ima lufta, i sta jos da pogledam,ostalo mi deluje ok, karika je ok, neznam sta bi drugo moglo da crkne osim ovog sto sam primetio

post-3948-12879019320047_thumb.jpg

post-3948-12879019320468_thumb.jpg

Smanji zazor na toj biksni, verovatno ni semering nije pustio već je počeo amortizer da klacka u njoj (nesretnica se pojela) pa je izduvao. Trebalo bi da ide lako po šipci ali skoro bez lufta, dakle trebao bi da je raiboruješ na meru sa štelujućim alatom ;D ;D

Smanji zazor na toj biksni, verovatno ni semering nije pustio već je počeo amortizer da klacka u njoj (nesretnica se pojela) pa je izduvao. Trebalo bi da ide lako po šipci ali skoro bez lufta, dakle trebao bi da je raiboruješ na meru sa štelujućim alatom ;D ;D

E super, samo bih te zamolio da lepo objasnis na srpskom jeziku  ;D sta treba da uradim  i cime

• Drug član, 1359 postova

promeni biksnu ako ja razumeh tebe dobro ima biksna mesingana unutra kroz koju nesto se krace . ako nemas idi kod metalo strugara da je napravi zatim je ubaci unutra gde je bila prehodna . kad bude pravio biksnu premeri sipkicu koja se krece iznutraitrazi koju stotu u plusu kod metalostrugara kazi mu sta je i zasta je on ce razumeti . kad seubaci buksna posto se ona pravi malo veca od rupe (koja stota ) unutrasnja rupa ce se jos malo smanjiti . onda ti treba rajborer koji sluzi za fino stelovanje rupe na tacnu meru , a imaju ga poneki metalostrugar , metaloglodac , pravi auto elektricari svaki majstor koji menja biksne. odnesi obavezno i deo koji se krece da moze da ga proba  kako ide , ja sad neznam koliko se taj deo greje u radu i koliko udela u tome ima temperatura na sirenje metala da bi znao da ti kazem koliko treba da bude lufta ili netreba koliko sam shvatio zbog toga ga i radis. po meni ja bu namestio bez lufta samo da lepo kliza ,  a kolege ostale molim da me isprave ako gresim.

ako je osovina pojedena morasi nju kod metalostrugara da je poravni i ako treba da napravi manji navoj i deo koji se navija opet da napravi sa manjim navojem .

Osovina je kao nova,tako da sa tim nemam problema. E sad me interesuje,koliko ide ulje u amortizer,i dali neko zna model onih semeringa sto idu u amortizer

Ha,ha,ha,ha,ha ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Sad kada se nisam upiškio u gaće od smeha. Jel ti to ozbiljno ??? ??? ??? ??? ???

Taj podatak ti može dati samo car HIROHITO ;D ;D ;D ;D ;D

Semerinzi su ti klizni ne rotacioni i to ti je dovoljno. Koliko god semeringa možeš da staviš ti stavi od viška glava ne boli. A za količinu ulja ćeš morati da probaš........Mnooooooooooooooooogo puta ;D ;D ;D ;D

Biksna je napravljena,sve je spremno samo se ceka na podatak o kolicini ulja,hteo sam da stupim u kontakt ali:  ili su me zavrnuli pa mi dali pogresan broj ili car Hirohito nece da se javi na telefon  ;D

Dali neko ima neku predstavu sa kojom kolicinom ulja da krenem u ispitivanje? litar dva ili manje  :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja