bobangsxr 1362 Napisano Septembar 7, 2008 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan e i zadnji je dosao na red, kad je bal nek je bal,nema nigde kapka ulja na amortizeru a skroz je mek, probali smo da ga napumpamo ali nismo uspeli, na amortizeru pise da treba pritisak od 10 bari a trenutno mi nije dostupan toliki pritisak,opet mi zet kaze da se on puni i vazduhom i uljem kao ima neka sprava koja duva i ulje i vazduh istovremeno,pricajte sta znate Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 7, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ako je u pitanju prednapregnuti amortizer , onda se puni azotom, koji ti je verovatno negde iscureo. Ponovno punjenje ti neće pomoći, pošto gde on jednom nadje rupu...... Moguća je prepravka dotičnog amortizera u čisti hidraulični (tvoj je hidro-pneumatski), sa malko strugarskih rradova, i sa probanjem par gustina ulja. Hidraulični element u njemu postoji, ali se deo koji pomaže oprugu (da bude tvdja) verovatno pojeo i izgubio svojstva. Dakle ili dobar polovan ili prepravka postojećeg ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Septembar 7, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hoce covek da ti kaze kupi nov da se nezezas sa prepavkama i starudijom tudjom. ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Februar 8, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo da otvorim novu temu jer sam ovu vec otvorio ;D Rasturio sam zadnji amortizer, primetio sam da su semerinzi crkli tako da cu da ih zamenim. E sad, ovaj deo sto klizi na sipki amortizera ili kako se vec kaze, malo ima lufta, dali da mu napravim novu biksnu(vec ima biksna) ili treba da ima lufta, i sta jos da pogledam,ostalo mi deluje ok, karika je ok, neznam sta bi drugo moglo da crkne osim ovog sto sam primetio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 8, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Smanji zazor na toj biksni, verovatno ni semering nije pustio već je počeo amortizer da klacka u njoj (nesretnica se pojela) pa je izduvao. Trebalo bi da ide lako po šipci ali skoro bez lufta, dakle trebao bi da je raiboruješ na meru sa štelujućim alatom ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Februar 8, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Smanji zazor na toj biksni, verovatno ni semering nije pustio već je počeo amortizer da klacka u njoj (nesretnica se pojela) pa je izduvao. Trebalo bi da ide lako po šipci ali skoro bez lufta, dakle trebao bi da je raiboruješ na meru sa štelujućim alatom ;D ;D E super, samo bih te zamolio da lepo objasnis na srpskom jeziku ;D sta treba da uradim i cime Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 8, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan promeni biksnu ako ja razumeh tebe dobro ima biksna mesingana unutra kroz koju nesto se krace . ako nemas idi kod metalo strugara da je napravi zatim je ubaci unutra gde je bila prehodna . kad bude pravio biksnu premeri sipkicu koja se krece iznutraitrazi koju stotu u plusu kod metalostrugara kazi mu sta je i zasta je on ce razumeti . kad seubaci buksna posto se ona pravi malo veca od rupe (koja stota ) unutrasnja rupa ce se jos malo smanjiti . onda ti treba rajborer koji sluzi za fino stelovanje rupe na tacnu meru , a imaju ga poneki metalostrugar , metaloglodac , pravi auto elektricari svaki majstor koji menja biksne. odnesi obavezno i deo koji se krece da moze da ga proba kako ide , ja sad neznam koliko se taj deo greje u radu i koliko udela u tome ima temperatura na sirenje metala da bi znao da ti kazem koliko treba da bude lufta ili netreba koliko sam shvatio zbog toga ga i radis. po meni ja bu namestio bez lufta samo da lepo kliza , a kolege ostale molim da me isprave ako gresim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Februar 8, 2009 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan I osovina da ne bude pojedena! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan I osovina da ne bude pojedena! PREDUSLOV ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ako je osovina pojedena morasi nju kod metalostrugara da je poravni i ako treba da napravi manji navoj i deo koji se navija opet da napravi sa manjim navojem . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan ako je osovina pojedena morasi nju kod metalostrugara da je poravni i ako treba da napravi manji navoj i deo koji se navija opet da napravi sa manjim navojem . Osovina je kao nova,tako da sa tim nemam problema. E sad me interesuje,koliko ide ulje u amortizer,i dali neko zna model onih semeringa sto idu u amortizer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Februar 9, 2009 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ha,ha,ha,ha,ha ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Sad kada se nisam upiškio u gaće od smeha. Jel ti to ozbiljno ??? ??? ??? ??? ??? Taj podatak ti može dati samo car HIROHITO ;D ;D ;D ;D ;D Semerinzi su ti klizni ne rotacioni i to ti je dovoljno. Koliko god semeringa možeš da staviš ti stavi od viška glava ne boli. A za količinu ulja ćeš morati da probaš........Mnooooooooooooooooogo puta ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1362 Napisano Mart 5, 2009 Drug član, 1139 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Biksna je napravljena,sve je spremno samo se ceka na podatak o kolicini ulja,hteo sam da stupim u kontakt ali: ili su me zavrnuli pa mi dali pogresan broj ili car Hirohito nece da se javi na telefon ;D Dali neko ima neku predstavu sa kojom kolicinom ulja da krenem u ispitivanje? litar dva ili manje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...