Jump to content

Moto Zajednica

Nikon D40 !?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Drugari,

u prilici sam da dobijem ovo:

http://www.dbuys.com/product/?41710&hit_id=13091881&Campaign_id=38&cart_id=29036088&sk1=1

iz imperijalističke Amerike..

pošto se i ne razumem baš najbolje u SLR aparate, a vidim da ste se vas nekoliko baš raspisali u ovoj rubrici ;D, molim za konstruktivno mišljenje, vredi li to tih novaca, i kakav je to aparat..

Thnx unapred..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

To je ok aparat ali za nekoga ko nema neke velike ambicije tj. skoro nikakve ambicije za nadogradnju. Najveci problem kod njega (i generalno Nikon D40/D40x/D60) je nedostatak motora u aparatu i to te ogranicava da ne mozes da dokupljujes gomilu Nikon-ovih objektiva. Canon je to drugacije rijesio u toj klasi i on je tu bolja ponuda. Nisi nam rekao za sta ce da ti sluzi aparat tj. sta konkretno bi da slikas. Ako nemas neke pretjerane ambicije osim svakodnevnog fotkanja uzmi D40 i objektiv Nikkor 18-135 (bas tu kombinaciju ima Pablo i koristi je u te svrhe). S druge strane, ja ti preporucujem da uzmes Canon 450D (Rebel XSi je oznaka kod amera) koji je zaista najsuperiorniji u klasi to da ga nadjes u "kit" varijanti sa novim kit objektivom 18-55 IS i eventualno dokupis jos 55-250 IS i miran si. ovo sto sam ti rekao je apsolutno najbolja moguca kombinacija za dosta dobar novac (da ne kazem mali novac). Pa poslije dodjes kod mene pa ti dam da probas i neke bolje objektive i uvijek ih mozes dokupiti, jer Canon nema problem sa tim kao Nikon entry level class. Sad ce crnamrlja da me dopuni za neke finese, ja sam ovo dosta ugrubo ispricao ;)

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

I ja sam u slicnoj dilemi, cena D40 je bas pala trenutno se moze naci za oko 320e u kit paketu 18-55mm. Znaci ubedljivo je najjeftiniji, a posle dolazi Sony A200k sa 18-70mm objektivom za oko 380e pa na gore.

Definitivno mi treba nesto sto je brzo i pravi dobre fotke u zahtevnim situacijama, a opet za nista specijalano jer sam prosecan korisnik koji slika porodicu, izlete, izlaske i slicne stvari. Za D40 je glavna mana suzen izbor objektiva, sto moze zafaliti u buducnosti ali mozda i ne ako  je neko zadovoljan kit objektivom i onime sto on pruza. Imam 35mm Minoltu X-300 na kojoj je 50mm 1.7 objektiv i gotovo 90% slika sam radio sa njim i jos jednim od 28mm. Neko ce reci da nisam zahtevan korisnik ali jednostavno nisam nikad imao potrebe da hvatam nesto na daljinu.

Ne znam... koji je po vama bolji od ova dva gore D40 vs A200K?

Poz

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Ja bih se prvenstveno zbog servisne mreze kod nas ipak zadrzao na Canon-u i Nikon-u. Najvaznija stvar tu je sta covjek zeli da slika i gdje naravno. Za tebe koji si navikao da imas 50mm 1.7 nikako ne dolazi u obzir D40 jer apsolutna vecina takvih objektiva ne radi na njemu (jedino da kupujes Sigme ili nesto slicno, Nikkori koji su dobri i jeftini su problem). Najjeftinije sto mogu preporuciti iz Nikona je D80, a kod Canona 400D, a ko moze da dohvati tu je potpuni pogodak - 450D sa fenomenalnim 18-55 IS kit objektivom - to je dobitna kombinacija, a ova druga dva isto nisu losi uopste, ali uopste ;)

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Da se pohvalim,uzeo sam pre 20-ak dana Nikon D40,u kompletu sa Lowepro Cirrus TLZ-25 torbicom,Hoya CPL,Weifeng WT-377 tripod,Toshiba SD 2Gb Class 4 i Nikon "daljinac" ML-L3,i prezadovoljan sam aparatom,u potpunosti ispunjava moje potrebe.Jedina mana je 18-55mm kit objektiv na njemu,ali je vec naredna stavka za kupovinu Nikkor 55-200 ili eventualno neki Tamron,a nakon toga i SB-800,i to bi otprilike bilo to.Kasnije mozda neki shirokougaoni 10-20,ali otom-potom,posto mi za sada polaznih 18mm odlicno zavrsavaju posao.Neke od "radova" sam post-ovao na forumu "Dizajn Zona",pa se tamo mogu pogledati i kritikovati.

Pozdrav.Nemanja.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja