Jump to content

Moto Zajednica

Skidanje rđe i stare farbe

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

Često se u emisijama o restauraciji starih mašina na Diskaveri kanalu za skidanje starih slojeva farbe i rđe koristi bazen sa nekom tečnošću u koju se potapaju čak i cele školjke automobila, da bi na kraju bio izvučen go lim. A nikako da kažu koja je to tečnost. Da li neko ovde zna?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1359 postova

neznam tacno koja je kiselina u pitanju ali nije to promblem je u odmascivanju od kiseline jel ima posle jos dva bazena u kojima mora da se ispere kiselina . ima kod nas neko ko radi cinkovanje velikih povrsina ( kamionska prikolica ) ali nisam uspeo jos da saznam gde je ako neko zna nek napise adresu ili telefon.

moj savet svima koji rade sa kiselinama da ih izbegavaju je ostaju u porama metala , pa prave jos gore izpod farbe .

po meni peskiranje ce ti biti najbolje sa farbanjem osnovnom bojom odmah ( uljanom )

• Zainteresovan, 728 postova

Koliko kosta masina za peskiranje, to me je uvek interesovalo ali nikako da saznam?

Postoji pištolj za kompresor, otac uzeo na buvljaku, radi sa običnim peskom i nije bio skup a skida odlično. Ne mogu sad da se sestim tačne cifre ali nešto tipa 30eur ili tako nešto.

• Drug član, 1372 postova

Koliko kosta masina za peskiranje, to me je uvek interesovalo ali nikako da saznam?

Postoji pištolj za kompresor, otac uzeo na buvljaku, radi sa običnim peskom i nije bio skup a skida odlično. Ne mogu sad da se sestim tačne cifre ali nešto tipa 30eur ili tako nešto.

E to, nisam znao da postoji pistolj koji se montira na obican kompresor. Ako nadjem kupujem...

• Drug član, 3087 postova

Не било ти заповеђено - дај окачи фотку тог дивајса овде.

• U prolazu, 11 postova

Što se peskarenja tiče, kolko ja znam, bez stalnih 8 bara, pištolja sa dijamantskom diznom i kvarcnog peska ( da ne pominjem komoru zaštitnu masku i sl) , nema ni peskarenja. Ako stvarno postoji neki  "divajs"  od 30 evra,koji radi sa običnim peskom, brate, okači fotku i daj bliže podatke, a pre svega idi i patentiraj to čudo.

• Drug član, 1261 postova

POSTOJI NA BUVLJAKU U BUBANJ POTOKU. Mi probali sa nejakim kompresorom i sodom bikarbonom (jedino to ne oštećuje alumin a skida oksid i farbu) radi ali dugo traje, pošto smo morali to da radimo u malim potezima. Ozbiljan kompresor i običan , dobro prosejan i suv pesak bi trabao da radi mnogo bolje.

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot

Meni ortak rece da ima neki u Woby-ju (il kako se vec zove) u Vojvode Stepe i navodno radi poso....

A ako ima negde da se uzme tucana ljuska od oraha ili mrvljeni suvi led... skidaju za medalju, a ne ostecuju metal.

• Zainteresovan, 728 postova

Evo slike konačno, crkao mi je ruter pa nisam mogao ranije da okačim. Crevo koje se vidi, kupljeno posebno, ide u kofu sa peskom tako da vazduh kako prolazi pravi vakuum i usisava pesak. Pištolj plaćen 1500 dinara prošle godine i radi posao sasvim korektno.

post-4195-12879003307227_thumb.jpg

• Drug član, 3087 postova

Не се...!!! Џиз... Стварно је "дивајс". А колики притисак ти је дав'о комптресор, па си мог'да радиш?

• U prolazu, 7 postova

Cenovnik

Komorne peskare

Ime Uredjaja      Cena

KPS-66F            1100 €

KPS-85             1200 €

KPS-100            1300 €

KPS-100F          1600 €

KPS-100FL        1700 €

KPR-100F          1800 €

2KPS-08            4000 €

KPS-2000          5000 €

KPS-2000A      10000 €

KPS-2000          5000 €

Pistolj za peskiranje

tp3vsmall.jpg

Opis rada

Preko creva koje je vezano za kompresor dovesti vazduh odredjenog pritiska (5-8 bara). Namontirati odgovarajucu diznu i mlaznicu zavisno od raspolozivog kapaciteta vazduha, koriscenog sredstva za peskarenje i predmeta nemenjenog peskarenju.Usisivac zaroniti u posudu sa peskom tako da vrh usisivaca viri iz peska. Rucicom startovati pistolj i laganim pomeranjem vrsiti peskarenje.

Tehnicki podaci Parametri

Radni pritisak 5 - 8 bara

Potrosnja vazduha 400 - 1000 l/min

Crevni paket za pistolj 3 m

Crevo za pesak 20 m

Masa 700 gr

Sredstvo za peskarenje kvarcni i recni pesak

Dimenzije (mm) 200 x 40 x 30

Dizna je keramicka, javicu kad saznam koja je cena

Pozdrav

Batterydoc

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

Ima li neko iskustva sa elektrolizom kao metodom čišćenja od rđe? Metoda mi izgleda krajnje jednostavna (ako je u pitanju golo gvožđe, nefarbano).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja