Jump to content

Moto Zajednica

Bridgestone BT-016?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008

Doslo je vreme za zamenu guma na Kawasaki Versys pa me zanima da li je neko probao ove Bridgestonove nove gume BT-016? Inace sam vise za sportsku voznju i nema veze sto guma krace traje samo neka dobro drzi!

Inace na proslom motoru sam imao BT-002 Street racing i imam samo reci hvale kako drzi!!!

Imam ponudu kod Bizona (iz Pazove) prednja i zadnja BT-016 (120 i 160) sa ugradnjom za 300 eur?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022

Imam je na Suzuki gsx-r 600 k8 kao fabričke prezadovoljan sam dobro drzi i bogami presao sam do sada 8700km sa njima i jos moze sigurno 1000km da predje fantasticne su opet te uzimam obavezno kazi mi jer mozes na pp da mi posaljes kontakt za kupovinu broj mob ili tako nesto .Hvala ti unapred . ;)

• Svrati ponekad, 209 postova

imao sam ih na xx-u do skoplja i nazad sam ostavio znacajan trag na zadnjoj cini mi se da su isuvise mekane ,da drze drze junacki ali da se trose i to je junacki ,sa malo auto puta isplativa guma ali mnogo otvorenog i auto puta pitanje je isplativost ,opet bez ljutnje to je moje iskustvo.

Mato imas li mishelin guma 120/60/17 i 160/60/17 voleo bih za sledecu sezonu da stavim 2ct koja im je cena .

Kupio sam ipak Dunlop Qualifier jer su mi rekli iz bridgestona da bt-016 nije dobra za versys-a!?!  ??? preporucuju bt-021

Sa Dunlopom sam prezadovoljan. veoma je mekana i odlicno drzi! samo koliko ce da traje?

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Pa bolje da si kupio BT-021 (ili jos bolje Michelin Pilot Road 2). mislim da ti Qualifier na tvom motoru ne treba, samo ce ti se brze potrositi...

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Kupio sam ipak Dunlop Qualifier jer su mi rekli iz bridgestona da bt-016 nije dobra za versys-a!?!  ??? preporucuju bt-021

Naravno da je tako, BT-016 je kompromis između drumske gume i gume za trke i koristi se na R motorima 600 i 1000 kubika. BT-021 je sport-touring guma, baš kakva tebi treba.

Od novijih modela iz te klase imaš još Continental Road Attack, Michelin Pilot Road 2CT, Metzeler Roadtec Z6 i Pirelli Diablo Strada.

Guma koju si kupio nije da ne valja, ali tvoj motor ne može da iskoristi njene performanse, a i kraće će ti trajati.

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Sa Dunlopom sam prezadovoljan. veoma je mekana i odlicno drzi! samo koliko ce da traje?

Sa BT-016 bi bio jos srecniji. Drzi isto, ako ne i bolje, a duze traje jer je visekomponentna (koja rec,a?  ;D) guma, tj tvrdja po sredini, a postepeno meksa prema krajevima.

Kad je Arnoldu trajala 8800km na GSX-R u ja neznam vise sta da kazem...

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022

Sa gumom BT-016 sam prezadovoljan dobro drzi i dugo traju istina je presao sam sa njima 8800km i opet sam je kupio  kosta nekih 15000din manje vise . ;) Preporuka svakom!

Sa gumom BT-016 sam prezadovoljan dobro drzi i dugo traju istina je presao sam sa njima 8800km i opet sam je kupio  kosta nekih 15000din manje vise . ;) Preporuka svakom!

Niko ne spori da je odlična, ali za R motore. Znači, ne može biti preporuka svakom, ne koristi se na enduru, pa ni na sport-touring mašinama.

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Niko ne spori da je odlična, ali za R motore. Znači, ne može biti preporuka svakom, ne koristi se na enduru, pa ni na sport-touring mašinama.

"Boj ne bije svetlo oruzje..."  ;D

Pogledaj u MotoPulsu (ima na sajtu) test Bandita 1200, potpuno fabrickog, na Metzeler rennsport slikovima. Posle kazi "nije to guma za taj motor". Gumu biras prema svojim potrebama...

Gumu biras prema svojim potrebama...

Tačno, ali i motor biraš prema potrebama, pa ako neko odabere Kawasaki Versys, pretpostavljam da ga nije odabrao da bi se takmičio na pisti, već za svakodnevnu upotrebu. Ja nisam rekao da ne može da se stavi BT-016, već sam rekao da tom motoru više odgovara BT-021, kao što su mu rekli i u Raduloviću. BT-021 će mu trajati dvostruko duže od BT-016 i sigurno se bolje ponaša po kiši. A ako neko hoće da stavi kramponke na GSX-R 1000 i vozi off-road, samo napred. Isto važi i za BT-003, ko voli, neka ih stavi na endurku i vozi miško, samo ako nađe veličinu. Dajte ljudi da ne mešamo babe i žabe, već da dajemo normalne savete. Čovek nije znao, kupio je BT-016, sada je naučio čemu ona služi i sledeći put neće pogrešiti. Za manje para će kupiti BT-021 koja će mu trajati dvostruko duže, a služiće ga potpuno isto osim ako neće da se trka u moto happeningu.

Što se tiče Moto Pulsa, pitanje je da li su testirali taj motor sa stock gumama ili su nabacili pneumatike sponzora. Veoma često to rade, da bi odjednom izreklamirali i motore i gume, da bi pokupili neku kintu od sponzora, a istovremeno i napravili tekst za čitaoce. Ne kažem da je to loše, samo uočavam da ne moraju da budu u pitanju stock gume i ako je sve drugo na motoru fabričko.

Acime, PRVI POST U TEMI:

Doslo je vreme za zamenu guma na Kawasaki Versys pa me zanima da li je neko probao ove Bridgestonove nove gume BT-016? Inace sam vise za sportsku voznju i nema veze sto guma krace traje samo neka dobro drzi!

Inace na proslom motoru sam imao BT-002 Street racing i imam samo reci hvale kako drzi!!!

Imam ponudu kod Bizona (iz Pazove) prednja i zadnja BT-016 (120 i 160) sa ugradnjom za 300 eur?

P.S. Naravno da Rennsport nije stock guma na Banditu.

Moram priznati da sam prevideo ili zaboravio na ovu rečenicu, ali ipak sumnjam da Versys može da iskoristi gumu poput BT-016 pri bilo kakvoj vožnji, jer je jednostavno taj motor slab. Ali ko hoće da bude fancy, svakako treba da stavi ovu gumu na bilo koji motor  ;D jer je ovo najviše reklamirana guma ove godine.

Ja na Fazeru imam BT-020, što je lošija guma od BT-021, poprilično ga lomim u krivinama i nikada nije popustio grip. Čak i Fazer je od Versysa jači za 34KS (98 prema 64). Kada se ove budu istrošile, kupiću BT-021.

Ti Maki voziš muški, video sam tvoju zadnju gumu i tebi svakako preporučujem BT-016  :D, a možda i nešto mekše, recimo BT-003  ;D, ali tvoj motor ima 150 konja.

Da se mi ne bi ovde prepucavali, najbolje da nam mrdjan1 pošalje sliku stare gume da vidimo kako je istrošena.

Ja na Fazeru imam BT-020, što je lošija guma od BT-021, poprilično ga lomim u krivinama i nikada nije popustio grip. Čak i Fazer je od Versysa jači za 34KS (98 prema 64). Kada se ove budu istrošile, kupiću BT-021.

Neznam za 21 ali BT-020 imam fabricki na Banditu i drzi za sve novce.

Neznam za 21 ali BT-020 imam fabricki na Banditu i drzi za sve novce.

21 je jos bolja,a Pilot Road najbolja ;)

Da se mi ne bi ovde prepucavali, najbolje da nam mrdjan1 pošalje sliku stare gume da vidimo kako je istrošena.

Guma je ostala kod Radeta kocke! Ostalo je jos oko 2mm sa strane a po sredini je bila izlizana jer sam zadnju turu vozio autoputem do Brna (MotoGP) i nazad 1804 km. Ove godine sam presao na Versysa sa zx6r 2005(140ks sa akrapovicem) jer dosta putujem i tvrdim (sad ce biti polemike!) da mogu na crtu sa bilo kojim motorom! naravno ne na autoput i moto staza, koje kod nas nema ali gradska i medjugradska voznja ide Versys. ko ga nije probao iznenadio bi se! do 100kmm/h 4.1s, novine Motorrad! A vozio sam ga max 205km/h sa LeoVince auspuhom. I meni ne zvuci mnogo posle Ninja 284km/h ali Versys odlicno vuce!

Zato sa dobrim gumama i dobrim vozacem bez obzira na motor moze biti dosta iznenadjenja!

Burn your rubber not your soul!

i tvrdim (sad ce biti polemike!) da mogu na crtu sa bilo kojim motorom! naravno ne na autoput i moto staza, koje kod nas nema ali gradska i medjugradska voznja ide Versys. ko ga nije probao iznenadio bi se! do 100kmm/h 4.1s, novine Motorrad!

Bolje startuje i od tvog prethodnog Ninje?  ;D

Pazi, sam si za Versysa napisao 4.1s, a ZX-6R do 100 nabija za 3.1s i to ovaj 99-to godište  :D

http://www.bikez.com/motorcycles/kawasaki_zx-6r_ninja_1999.php

Ne kažem da je Versys loš motor, naprotiv, ali sve ima svoje. Ako pitaš mene, ja bih se takođe pre odlučio za Versysa ili još pre za ER-6f nego za ZX-6R, ako pričamo o Kawasakiju srednje klase. ER-6f i Versys su sasvim pristojni motori, naročito ako se uzme u obzir veoma povoljna cena. Ali me ne zanimaju niti da bih se trkao sa nekim niti da bih jurcao, već me zanimaju za mirnu i opuštenu vožnju sa jednim ciljem - da bezbedno stignem gde sam krenuo i isto tako se vratim.  ;)

Pazi, sam si za Versysa napisao 4.1s, a ZX-6R do 100 nabija za 3.1s i to ovaj 99-to godište  :D

retko koji vozac moze da ostvari 3.1s do stotke!  ;)

treba tu iskustva i dosta km...

Procitao sam tvoj post i opet ti kazem da si trebao ici na Pilot Road 2/BT-021. To su gume tacno koje ti trebaju za tvoj nacin voznje. Ali, ako si ti ovako mirniji, to je jos bolje ;)

Procitah u jednoj knjizi:

"Nije najbolja guma ona za koju kazu da je najbolja vec ona kojoj Vi najvise vjerujete". Tj. za koju se covjek istripuje da mu je najbolja ;)  Sjecam se tako kada sam kupio par Bridgestone BT-002, joj kako su mi dobro izgledale, sjeo sam na stolicu u garazi i kao majmun pola sata blenuo u njih i sve vicem sebi: "Uh, kako ce ovo samo da drzi!". I tako sam ih i vozio i tako je i bilo, da sam imalo sumnjao voznja i vremena bi bila totalno drugacija. Poslije vise nekih predjenih kilometara kada sam ih bolje testirao, zakljucio sam da mi je prosla guma za vecinu stvari ipak bila bolja, ali za ovo sto je ova trebala da uradi, uradila je sjajno! ;)

Uh, raspisah se i ja :)

Sjecam se tako kada sam kupio par Bridgestone BT-002, joj kako su mi dobro izgledale, sjeo sam na stolicu u garazi i kao majmun pola sata blenuo u njih i sve vicem sebi: "Uh, kako ce ovo samo da drzi!".

Prosto si ih ubedio da dobro drže  ;D ;D ;D

Šalu na stranu, to su bile odlične gume  :D

Lazo, koliko ti je trajao BT-002?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja