Jump to content

Moto Zajednica

MUP nabavlja novi hardware....

Recommended Posts

• Drug član, 2143 postova

ZEM-MUP-SAOBRACHAJ

MUP nabavlja alkometre i radare

BEOGRAD, 18. avgusta 2008. (Beta) - MUP Srbije nabaviche 40 novih

alkometara i 22 radara, potvrdjeno je danas Beti.

MUP je u Sluzzbenom glasniku objavio javni poziv za nabavku uredjaja.

Uz ostalu tehniccku dokumentaciju, ponudjacci treba da dostave i

sertifikat proizvodjacca o nesskodljivosti lasera ugradjenog u radar

na cculo vida, a u okviru bodovanja ponudjacca kriterijumi che biti i

rad u nochnim uslovima i moguchnost prenosa podataka o izmerenoj

brzini na kameru ili aparat.

(Kraj) zlm/vbr

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

uvek me je zanimalo, zasto se alkometri za gradjanstvo [jeftinija neka varijanta] ne prodaju slobodno?

tako bi lepo mogli da proverimo koliko smo dobri i da odredimo sta dalje

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

uvek me je zanimalo, zasto se alkometri za gradjanstvo [jeftinija neka varijanta] ne prodaju slobodno?

Gledao sam na exploreru neki prototip pametnog automobila koji ima ugrađen alkometar i neće da se upali ako je vozač pijan

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Videh pre mesec dana u Metrou na novosadskom putu nekoliko modela, čak je jedan model bio i na akciji. Mislim da nije imao baš merenje, već samo lampice tipa možeš da voziš, ne možeš da voziš. Nisu ni skupi, mislim da su tu negde do 10-15€.

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Gledao sam na exploreru neki prototip pametnog automobila koji ima ugrađen alkometar i neće da se upali ako je vozač pijan

To ugradjuju vec godinama u John Deere traktore,ali su radnici na gazdinjstvima i za to nasli leka.Upale traktor ujutru dok su trezni,ubace ga u brzinu,nashtelaju rucni gas na optimalnu brzinu za oranje,i puste ga na njivu,samog.Na oba kraja njive sedi po jedan "vredan i marljiv radnik",delja shljivu,i kad traktor naidje,on uskoci,okrene ga,iskoci,i nastavi da delja rakijicu (cista Srpska posla).A neki su jednostavno i pocupali alkometre i blokade paljenja...

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Ne treba, nama nikakvi aparati za testiranje, cim si popio vise od dve flase piva, znaj da ces preci 0,5. A jednom sam bio u prilici da probam taj alko test i popio sam jednu flasu piva i odmah uzeo da duvam. Pokazalo mi je preko 1 promil. Zato i postoji ta tolerancija od 15 minuta. Kao malo da izvetri. Mada ja posle dobre subotnje zurke, ni sutra ne mogu da izvertim sobu ;)  ;D A glava kao lubenica  ;D

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: KLE 500

Ja upravo na ebay-u jurim te alkometre. ima ih raznih od profi varijanti do tih privezaka za kljucheve, koji ne izgledaju bash pouzdano. Kapiram da je super stvar za imati u kolima, a ne svaki put da sabiram koliko sam popio i gledam etiketu na flashi.. :-\

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: fazer 600

Kupio sam taj mali alko test privezak, kostao je 700 dinara pre godinu dana, ima 3 lampice. Jedna pokazuje do 0.2 promila, druga od 0.2 do 0.5 i treca crvena preko 0.5 promila. Mislim da nije mnogo pouzdana ali ipak moze da pomogne recimo ako sam popio pre dva sata poslednje pivo i nisam siguran koliko imam u krvi. Inace koristim ga kad vozim auto, na motoru mi je jedno malo od 0.33 najvise sto pijem.

Ne treba, nama nikakvi aparati za testiranje, cim si popio vise od dve flase piva, znaj da ces preci 0,5.

ja sam nedavno duvao odmah posle 3 piva i naduvao 0.33

sve to dosta zavisi od toga da li si bio gladan, umoran, od telesne tezine i brzine kojom se alkohol apsorbuje u konkretan organizam

zato bih voleo da imam jedan precizan alkometar, kineske igracke za koje ne znam kako su bazdarene mi se cine kao bacanje para i vremena.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Ne treba, nama nikakvi aparati za testiranje, cim si popio vise od dve flase piva, znaj da ces preci 0,5.

sve to dosta zavisi od toga da li si bio gladan, umoran, od telesne tezine i brzine kojom se alkohol apsorbuje u konkretan organizam

zato bih voleo da imam jedan precizan alkometar, kineske igracke za koje ne znam kako su bazdarene mi se cine kao bacanje para i vremena.

Kod nas je u nekim predelima države več u vazduhu 0,5.  :D   :D

Pre par godina su i ovde menjali hardwer pa su uveli takozvane "etilometre", koji mere koncentraciju etanola u izduvanom vazduhu, neka nova tehnologija. Od tada je doza 0,5 adekvatna 0,24, znači jedinice cca pola manje, a tolerišu do 0,28.

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V

Tebi bi i precizan bio malo  :-[  . A srećan sam zbog Kawe koji ''naduva'' normu posle samo 2 piva. Kad se bilo u formi pilo se 7 piva + 7 tekila a balon pokaže  bednih 0,18. Ili po litre vinjauka za 0,22. Sreća pa tad nisam imo moped... Odavno se ugradjuju razni alkometri u razna vozila, pa se to uvek jako brzo ''bajpasuje'' na ovaj ili onaj način. A i mislim da je taj ugradni totalni shit. Samo komplikacija. Pre sam da se naprave mini-punktovi poput onog na Adi, kad nema provlačenja, nego prvo kod čike na balun pa ako si OK, ondak u saobraćaj. Češće i smislene kontrole ''gorućih'' lokacija...Kad već sami nemamo bremzu u glavi.  Podržavam svako podizanje nivoa bezbednosti u saobraćaju, kako god...

naravno da i ja podrzavam sto rigoroznije primenjivanje, narocito ovog zakona

meni se vise taj merac svidja kao nesto sto bi mi dalo informaciju, npr. koliko imam promila nakon cele noci bancenja pa spavanja 3,4,5 sati, kada svi mislimo da smo navodno strejt

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

evo jedne formule koja bi mogla da pomogne dok ne nabavite merače alkohaola u krvi:

prosečno kad čoveka jetra može da neutrališe na 1sat 100ml alkohola po kilogramu telesne mase

da pojasnim na primeru: ako bajker popije 5 piva  sa prosečno 5%alkohola to je u njegovoj krvi 125ml(125000mg)alkohola koje jetra treba da obradi tj. neutrališe. Da kažemo da naš bajker ima 90kg, onda on može da neutrališe 9000mg alkohola na sat i kada podelimo koliko ima alkohola u krvi 125000mg i koliko može da obradi na sat dobijemo da će se očistiti og alkohola za nekih 13.5 sati.

• Drug član, 1392 postova

evo jedne formule koja bi mogla da pomogne dok ne nabavite merače alkohaola u krvi:

prosečno kad čoveka jetra može da neutrališe na 1sat 100ml alkohola po kilogramu telesne mase

da pojasnim na primeru: ako bajker popije 5 piva  sa prosečno 5%alkohola to je u njegovoj krvi 125ml(125000mg)alkohola koje jetra treba da obradi tj. neutrališe. Da kažemo da naš bajker ima 90kg, onda on može da neutrališe 9000mg alkohola na sat i kada podelimo koliko ima alkohola u krvi 125000mg i koliko može da obradi na sat dobijemo da će se očistiti og alkohola za nekih 13.5 sati.

Ma vazi treba da nosim drigitron kad idem da pijem?  :D

i kako pijan to da izracunam?  ;D

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Teraj konobara i to da ti preračuna, ali bez vaćarenja  ;D ;D ;D

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Ne treba ti to, nego nosi sa sobom "Rupurut". Stavi ga u usta i liži baš na licu mesta, isprobano deluje.

• Drug član, 2143 postova

Ne treba ti to, nego nosi sa sobom "Rupurut". Stavi ga u usta i liži baš na licu mesta, isprobano deluje.

Jel to sa Rupurut-om iz iste laboratorije koja je patentirala onaj fazon da CD zakacen u auto sprecava radar da deluje ? Sto bi rekao jedan nas ugledni novinar: Amerikanci su ulozili milijarde dolara u Stealth tehnologiju, da naprave avion nevidljiv za radar, a onda se Srbi sete pa stave jedan CD i postignu isti efekat...

;D ;D ;D

• , 1322 postova

kod nas ima skoro u svakoj apoteci.kao privjesak za kljuceve

• Drug član, 1187 postova
  • Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014

Druze moj, pa gde ti mozes da poredis nas i Vas. Mi ti jos zivimo u 20 veku. A kako stvari stoje, tu cemo i ostati.

• Svrati ponekad, 225 postova

Ima i kod nas (u metrou, tempu, mislim i u uradi sam, a mozda i po bolje snabdevenim auto prodavnicama) bas privezak za kljuceve sa diodama (pricalo se o njemu u temi), ali je pouzdanost takvog priveska diskutabilna. Sa druge strane preciznost se placa, a tu dreger stupa na scenu...

Pozdrav, Nebojsa

• IRON WILL, 972 postova
  • Motocikl: Voleo bih da imam motor

Druze moj, pa gde ti mozes da poredis nas i Vas. Mi ti jos zivimo u 20 veku. A kako stvari stoje, tu cemo i ostati.

A 'el si ti bas siguran da je bas 20. vek? Ja sam nesto skeptican...

• Cuore Sportivo, 1340 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

KAWO daj malo smanji .................

Jeste da zaostajemo al se trudimo da sve presisamo, ipak nas ima skoro 7 miliona (mislim na Srbiju)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja