Jump to content

Moto Zajednica

kako doraditi/nabudziti kymca

Recommended Posts

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

‚Eee, mladost - ludost... ;D

Ništa sa spiska stanara, jer kad s***š oko kuće, kad-tad upadneš u g****o. ;D

Još jednom pardoniram za off.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

jes vala,ali ima to svojih chari! ;D ;D

u ala off-ujemo  ;D ;D

Kymca NE budziti,odlican je i u originalu!  ;D provereno

• U prolazu, 18 postova

omg???

dao si odgovor na deo mog pitanja(gde kupiti)

ali ne i koga preporucujes da to uradi...

ne dolaze u obzir neki kvazi majstori u kucnoj radinosti...

o moj bozhe{prevod  ;)} pa druzhe ne mogu ja znati bolje od tebe ko je u tvom gradu dobar majstor.... raspitaj se malo,znaju ljudi valjda... a za kucne radinosti.... nisi ni svestan... al takvi su majstori najbolji  ;) a ne fancy ovlasceno haj tek i shta ti ja znam  ;D

KO JE REKAO DA TRAZIM NEKOG IZ ZRENJANINA KADA SE KOD NAS SVODI SVE NA BGD I NS TO FANCY U SRB SKORO I DA NE POSTOJI...

Dobrog i (relativno) poštenog majstora za skutere, a naročito Kineske, strašno je teško naći....ja do sad nisam uspeo.

Ajd' još nešto da primetim:

Većina saveta o "budženju" skutera se svodi na vrlo korisne informacije o prodavnicama i delimična uputstva kako da se to uradi, ali nigde informacije KO TO RADI. Zar je moguće da za Motore ima gomila dobrih majstora, a za skutere sve neki prevaranti i priučeni budž-majstori???

Moje iskustvo sa "ovlašćenim" serviserima za Sprint skutere ("ISA" servis) je tragično, a preporuka za Beogradske majstore nigde...Sve neke Pazove, Inđije, Smedereva...tri dana jahanja.

Danas skutere voze svi, od klinaca do nas matorih, koji posle 30 godina od poslednjeg jahanja motora nisu se ni približili nekom motoru ;D i naravno, posle toliko godina od čega se kreće: od nule (skutera, izvinjavam se skuterašima ;) ), upravljanje, kočenje, krivine, gust i krvožedan beogradski saobraćaj,  a u smislu smanjenog refleksa i slabijeg očinjeg vida...

Meni lično nije problem da platim šta i koliko treba da dobijem ono što hoću od motora ili skutera, ali, aman-zaman, nemam ja vremena da kupujem delove, akam se po garaži nedelju dana da podešavam rolnice, oprugice, centralnu oprugu, karburator, ispravljam krive drine i rupe u ubrzanju...

Prošlo je i vreme kad sam svakodnevno ležao ispod automobila, petljao i trudio se da sve bude cakum-pakum, hvala bogu sad sam u poziciji da lepo tražim to što mi treba, pošteno platim, možda dođem na neku reklamaciju (ni jedan majstor nije savršen) i mirna Bačka.

Ala sam se raspisao ;D samo još da sam krenuo sa: Rođen sam ne tako davno u jednom malom mestu.... :D :D

P.S. Nemojte da mislite da nemam volje za budženjima, prosto nemam vremena od silnih obaveza, sastanaka, službenih puteva, sekretarica, zaposlenih.... ;)

KOJA JE SVRHA??? NE MOZES IMATI DOBRA ISKUSTVA SA SERVISOM KADA JE U PITANJU GIANTCO

jes vala,ali ima to svojih chari! ;D ;D

u ala off-ujemo  ;D ;D

Kymca NE budziti,odlican je i u originalu!  ;D provereno

ALA OFFUJETE...

TO SI U PRAVU ALI JE KAKO I SAM SLOGAN KAZE BOLJI OD NAJBOLJEG A TEK KADA SE NABUDZI...

DA PONOVIM KYMCO JE TAJVANSKA FIRMA A NE KINESKA A TO JE VELIKA RAZLIKA

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Citam sve ovo sto ste napisali i razmisljam ?  Ti bi da nabudzis skuter da leti, a da mu ne smanjis vek trajanja - to ne ide jedno sa drugim . iIli jedno ili drugo ! Neki pametni ljudikoji su zavrsili neke visoke skole ( fakultete ) su osmislili i projektovali taj skuter i da se lepo vozi, i da traje, i da bude udoban, i da spram svoje snage, brzine i mase moze sa ugradjenim kocnicama bezbedno da se zaustavi .

E sad ako ga pojacas i bude jaci i brzi, radi tvoje bezbednosti bi trebalo da poradis i na kocnicama, ogibljenju, gumama . . .

Kad sve stavis na papir - mozda bi ti pametnije bilo da prodas tvoj skuter , dodas novce koje bi ulozio u njega za doradu, pa da lepo kupis veci i jaci motor .    Razmisli i o toj opciji !

• U prolazu, 18 postova

nije mi jasno kako nekoga ne mrzi da se pravi pametan..garant sedi ceo dan na netu... i od dosade smara ne vidim razlog njihovog pisanja...

SAMO OFF OFF PA OFF

PITANJE NIJE BILO "DA LI NABUDZITI KYMCA" VEC "KAKO"

Citam sve ovo sto ste napisali i razmisljam ?  Ti bi da nabudzis skuter da leti, a da mu ne smanjis vek trajanja - to ne ide jedno sa drugim . iIli jedno ili drugo ! Neki pametni ljudikoji su zavrsili neke visoke skole ( fakultete ) su osmislili i projektovali taj skuter i da se lepo vozi, i da traje, i da bude udoban, i da spram svoje snage, brzine i mase moze sa ugradjenim kocnicama bezbedno da se zaustavi .

E sad ako ga pojacas i bude jaci i brzi, radi tvoje bezbednosti bi trebalo da poradis i na kocnicama, ogibljenju, gumama . . .

Kad sve stavis na papir - mozda bi ti pametnije bilo da prodas tvoj skuter , dodas novce koje bi ulozio u njega za doradu, pa da lepo kupis veci i jaci motor .     Razmisli i o toj opciji !

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

Dechko ti je izneo svoje dobronamerno misljenje.... i ja se slazhem sa njim.... to ti je jedna velika rupa bez dna.... I ja kao i ostalih 10 ljudi ti je lepo reklo shta da uradish a ti opet pitash kako?

• U prolazu, 18 postova

CEMU RASPRAWA!!!

TO MOJE KAKO U POSLEDNJOJ PORUCI JE BILO OPOMENA NA NAZIV TEME....

KAO STO SAM VEC REKAO NE VIDIM SVRHU MLACENJA PRAZNE SLAME "TO NIJE TAKO  ZAMISLJENO BLA BLA ...." AKO NEKO NEMA PAMETAN  SAVET(KONKRETAN) NA MOJE PITANJE OK NEK ZAOBIDJE TEMU...

GIO NE KONATAM STA SI ZAPENIO...

E..........................................N...........................................D

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja