stari vujadin 12 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, sme li lanac na motoru da se krati? Znam da to nije neka procedura koju bi proizvodjac preporucio ali moj lanac je preistegnut, vec je na puzevima pozadi podesen na maksimum i opet je predugacak, cuje se kad vozim i sve zajedno to nije dobro. Takodje nemam trenutno para za nov lanac i lancanike, to nije mala investicija a ovaj jos moze da posluzi. Ja sam to radio na mom bajsu i nisam imao nikakvih problema, naprotiv. Gledao sam i ovde, siguran sam da je izvodljivo. E sad, da li je to neko zapravo radio od vas, kakva su iskustva? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nightrider 0 Napisano Jul 30, 2008 U prolazu, 34 postova Prijavi odgovor kao problematičan iz sigurnosnih razloga mjenjaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan vidim da si uzeo XT-a. Cestitam i da se lepo navozas! krati slobodno prokletinju, brusilica u ruke i otfikari visak. ako imas spojnicu sa osiguracem - pesma. ako nemas spojnicu, svrati do mene, dacu ti novu nekoriscenu, ali onu dzibersku za nitovanje, meni ne treba, 'mam kardan. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Jul 31, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Okrade! Zavrsicu to ovih dana onda - ima spojnica sa osiguracem. Sta je to - na kom motoru ti je taj kardan - uzeo si bembaru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksel 191 Napisano Jul 31, 2008 XL, 460 postova Lokacija: Београд, југ Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i Prijavi odgovor kao problematičan vidim da si uzeo XT-a. Cestitam i da se lepo navozas! krati slobodno prokletinju, brusilica u ruke i otfikari visak. ako imas spojnicu sa osiguracem - pesma. ako nemas spojnicu, svrati do mene, dacu ti novu nekoriscenu, ali onu dzibersku za nitovanje, meni ne treba, 'mam kardan. pozz Какав кардан те спопаде??? Пређе са тестерице на неко камионче са карданче ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Jul 31, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Krati slobodno,prijatelju, samo nemoj posle da bude:" Triput ga kratim i opet kratak..." ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jul 31, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta je to - na kom motoru ti je taj kardan - uzeo si bembaru? ma kakva bembara, moto guzzi! mnogo su mi drazi zabari od svaba, poceli su rat sa nemcima a zavrsili sa saveznicima. baci sliku da vidimo magare! koje je, 2kf? anlaser? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 1, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam ga od kolege forumasa evo slike ovde http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=17266.0 2KF je u pitanju, anlaser nazalost nema, ali palim ga opusteno desnicom rukom na kurblu Koji je to Guzzi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 56 Napisano Avgust 1, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo sam ga od kolege forumasa evo slike ovde http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=17266.0 2KF je u pitanju, anlaser nazalost nema, ali palim ga opusteno desnicom rukom na kurblu Koji je to Guzzi? Mislim da je on neki modni kreator ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sci 26 Napisano Avgust 1, 2008 Drug član, 1414 postova Lokacija: Beograd (zvezdara) Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se krati, ali nije preporucljivo, jer i lanac ima tacku posle koje se vise ne isteze, vec puca :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Avgust 1, 2008 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan 2KF je u pitanju, anlaser nazalost nema, ali palim ga opusteno desnicom rukom na kurblu pih... so na ranu... Koji je to Guzzi? ma, ne znam ni ja dok ga ne sklopim ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 2KF je u pitanju, anlaser nazalost nema, ali palim ga opusteno desnicom rukom na kurblu pih... so na ranu... znam sta mi pricas :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Avgust 3, 2008 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Moze da se krati, ali nije preporucljivo, jer i lanac ima tacku posle koje se vise ne isteze, vec puca :-\ ,, point of nou return,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 11, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Samo da prijavim rezultate - ako bude bilo jos hrabrih a bez para. Mora da se radi brusilicom, i to ne radi posao da se samo klin istruze, izgleda da je sklapano na vruce tako da mora da se istruze ceo deo plocice oko klina. Medjutim kad se sve to istruze, skinu karike viska (jedna sira i jedna uza), vrate gumice i karika sa osiguracem nema nikakve opasnosti po bezbednost (naravno ako niste brusilicom sarali po ostalim karikama). ;D Meni je na pocetku cele price lanac na maksimalno podesenim puzevima (br.9) bio 5-6cm hoda. Sad sa ove 2 karike manje puzevi su na br.3 i slobodan hod lanca je 3-4cm, tacno po specifikaciji. Sta sam dobio? Vreme da skupim kintu za nov lanac i lancanike, ravnomerniju isporuku snage i mirno srce da nece da spadne lanac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dachatzr 0 Napisano Avgust 13, 2008 U prolazu, 28 postova Lokacija: Nova Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Meni se isto istezao lanac na proslom motoru, zatezao sam ga do kraja, pa skratio al ne vredi... kad tad ce otici... kupi nov i ne razmisljaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 13, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Svi cemo mi otici... I doci ce neki novi... Ali ne jos! :-\ Nego, sta je bilo sa tim tvojim kracenim lancem? Jel puko na kraju? Nadam se da nije u sred voznje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 14, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Ako se lanac isteglio toliko da se vise ne moze zategnuti - onda ga treba menjati. Moze on da se skrati, ALI - tako istegljen lanac vise ne leze lepo u prednji i zadnji lancanik, pa onda i oni pocinju naglo da se trose, a sledeci korak je nov lanac i novi lancanici ! Proceni sam situaciju, ako su ti lancanici dobri - po meni je bolje da promenis lanac, ako su losi onda ga krati, pa dokle izdrzi - sve jedno moraces sve zameniti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Avgust 15, 2008 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma lancanici su ocaj - mogu zadnji da koristim za cirkular tako lep oblik ima. Lanac je znatno bolji. Ima u manualu dimenzija koja se premeri, mislim na 10 karika i pise na koju duzinu se menja. Ima jos fore. Kako bilo da bilo, sad je sve gotovo ;D a para kad bude bice i zamene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...