alesta 0 Napisano Jul 28, 2008 U prolazu, 79 postova Lokacija: beograd Prijavi odgovor kao problematičan Stvarno prelepo!Jedno veliko hvala na ovim prizorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jul 28, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan uzivam i cekam jos Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Jul 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Čudna zemlja....i još čudnije da vidite da postoji toliko pravoslavnih crkava....a gde u bermudama u Crkvu, aman-zaman Ajd' još slika i detaljnih objašnjenja...! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 28, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Nastavice se... Kad? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 28, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Čudna zemlja....i još čudnije da vidite da postoji toliko pravoslavnih crkava....a gde u bermudama u Crkvu, aman-zaman Ajd' još slika i detaljnih objašnjenja...! Koliko ja znam, a ne znam mnogo mnoga crkvena pravila ne vaze za odredjene grupe ljudi, a medju njima su i putnici Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Jul 28, 2008 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Red je red...i poštovanje.... Ma bog vam je već oprostio, mnogo ste ga pozitivno zadužili onim nezaboravnim putešestvijem po Rusiji i širenjem svoje pozitivne energije po dalekom istoku ;D Jedva čekam nastavak opisa putešestvija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 29, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Imam vise postovanja nego 99% Betmena koji se mogu naci na takvim mestima ali to nije tema danasnje emisije, vec.... drugi i treci dan naseg putovanja kroz Albaniju... jeeeeeeeee Sve oprano, spakovano, mozemo da krenemo lagano dalje... Pre toga, evo skice sta smo presli prvog dana, zuta boja, i sta smo presli drugog dana, tj ovog koji ce sada da bude opisan, plava boja i treceg, zelena... Put prolazi kroz kanjon I ispred nas se pojavljuje planina, koju smo i ocekivali, jer po mapi put dosta obilazi, a jedini razlog za to moze da bude nesto ovakvo... Svracamo do grada da natankujemo motore, i cisto da bacimo pogled. A i mi da se ohladimo 'ladnom kokakolom... A u radnji ima svega: Dijamant ulje Chipsy U radnji standardna prica, odakle ste, iz Srbije, super, gde ste bili, BRAVO... Onda nam lik iznosi sve proizvode koji se prave kod nas i zastajemo na cipsiju. Pita, koliko ovo kosta kod vas. Ja rekoh, nemam pojma, oko 50 centi, valjda. On kaze, kod njih 30 centi, ili ti po nasem 24 DINARA!!! Mozda ne znam kolika je cena chipsija kod nas, ali znam da za 24 din ne mozes da kupis nista, a kamoli cips. I sad ja pitam sam sebe ko je ovde lud?!?!? mora da je transport do tamo jeftiniji ;D Obilazimo planinu i ukljucujemo se na put koji od Tirane vodi ka Grckoj... Sa tog puta skrecemo desno i preko planine silazimo na more. Sarande... Tu su neke kolege Plazice Odavde idemo dalje na jug do istorijskog grada Brutinta. Lokacija na kojoj se danas nalaze iskopine, bila je naseljena jos od praistorijskog doba. Tu su se smenjivale razne imperije, od Grcke preko Rimske, pa sve do Venecijanaca... Svako je gradio nesto svoje, rusio ono staro, tako da su sada ostale ruine iz skoro svih perioda... Cela lokacija je jako dobro turisticki obradjena, svugde su table, gde na engleskom jeziku postoje detaljna objasnjenja sta se nalazilo na datoj lokaciji, kao i slike kako je to izgledalo u 2 veku pre nove ere, u 5 veku nove ere i u npr 12 veku. Covek odmah moze da uoci da su ljudi ziveli mnogo humanije u periodu Grka i Rimljana, nego recimo u 12 vekom. Pa cak i sad Krf Ovaj put, kojim smo mi isli, napravljen je 1959 godine, da bio Nikita Hruskov, koji je bio u poseti Enveru Hodzi, mogao da poseti lokaciju. On mu je predlozio da na toj lokaciji naprave bazu za podmornice ;D Ovde ja citam (kao) Lavlja kapija ;D ;D ;D Pogled sa tvrdjave na vrhu U okviru lokakaliteta se nalazi muzej, smesten u tvrdjavi... Ovde se odrzavaju i razni festivali, gde cak i nasa pozorista uzimaju ucesce... Eto, nagledasmo se kulture, pa mozemo dalje. DAJ DA SE KUPAMO COVECE!!! Vracamo se istim putem do Sarandea i onda lagano obalom ka severu... Trazimo ono o cemu smo mastali... Divlja plaza, bez igde ikoga... Sa puta se cini kao da bi to moglo biti to... Offroad od 15min i stizemo na zupla... I kupanje Lagano uz vatricu i pivo, uzivamo u zvuku talasa, maslinjak mirise, milina... Ujutru se budimo... Opet kupanjac... Jedva zivu glavu izvukosmo, talasi su bili ogromni... Posle dorucka, pakujemo prnje i idemo dalje... Jos neki ljudi su sisli na malu plazicu do ;D Idemo dalje uz obalu, i svakih par minuta nam pogled staje na neku uvalicu, kao iz filma... Ovo je, sto se morskog dela tice, najbolje... Potez Sarande-Dermi, VRH!!!!! Kao sto rekoh, svi putevi se rade, prosiruju. Ako imate zelju da sami uzivate u ovoj prelepoj obali, nije vam ostalo jos mnogo vremena. Pozurite, brzo grade... Calija, tj kum, je pomogao nekom Grku, 5 dana pre naseg puta u Bgdu oko motora, i ispostavilo se da je on vec bio u Albaniji. Rekao je, Dermi obavezno, super je plaza... Dolazimo do Dermija, a na magistrali kafic... Kume, ajmo dole, kumeeeee... Tu je letnji bar, pivo mi daj... E, mnogo nam se svidelo tu... Znas kako... Medjutim tek je 3 sata bilo. Sta da radimo? Dal' da se kupamo ceo dan ili da idemo dalje? 'Ajde da pitamo dal' je uvece neka zurka u baru. Ako jeste ostajemo, ako nije palimo dalje... Kaze kesa petak i subota ludnica, ovako preko nedelje slabo... Odlucimo mi da idemo dalje, pa cemo da svratimo u jos neku uvalu i tu opet da zabodemo kamp... E tu smo se zeznuli. Ovo je poslednje sto je valjalo na njihovoj obali. Odavde krecu velika naseljena mesta, hoteli, pescane plaze prenatrpane lezaljkama, sve u svemu FUJ... Ali dobro, odma posle Dermija krece ludnica. Ovde obalu deli planina od 2 500 metara, i preko nje ide put. I to kakav. Kao Alpi, ali imate pogled na more sve vreme. Da li ima bolje?!? Pa malo pogled na more Jeeeeeeeeeeee Negde pri vrhu Krece spustanje Ogladneli smo, i vidimo pecenjaru. Uf, ala nam se prijelo meso... Kolji ;D Imamo meso, pivo, sad jos da nadjemo mesto za spavanje. Medjutim, kao sto rekoh obala ne dolazi u obzir... Vozi, vozi, sve naseljeo... I stigosmo do Vlore... Prosli smo Vlore i odmah videli brdo sa maslinama. Tu se malo motali i nasli super mesto koje gleda na ceo grad... Nocu je bilo super, ogroman grad koji svetli kao na dlanu... Ujutru, pasteta i 'leba, sasvim dovoljno, obzirom da smo sinoc jeli mesinu ;D 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zakarus 18 Napisano Jul 29, 2008 Svrati ponekad, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 '99 Prijavi odgovor kao problematičan Au, ludilo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 29, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zozon 6 Napisano Jul 29, 2008 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Banatsko Novo Selo Prijavi odgovor kao problematičan ...nema onog smajlija sto mu je pala vilica na pod...fantazija!!! :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Jul 29, 2008 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kupicu i ja Afriku, pa necesh moci da me se oslobodish ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jul 29, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kupicu i ja Afriku, pa necesh moci da me se oslobodish ;D Takvima niko nece da proda Afriku ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Jul 29, 2008 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Zashto ti uwek morash da budesh tu ? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milloske 39 Napisano Jul 29, 2008 Svrati ponekad, 166 postova Lokacija: Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan ovo je do jajca. svaka cast. Ja za dva dana krecem na slican put pa mi ovo dobro dodje kao predznanje. Jupiiiiii :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan au kakve slike stvarno opusteno malo na divljoj plazi malo u maslinjaku stvarno lepo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jul 30, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan mnogo dobar putopis, zaista svaka cast! imam neku ideju da sa makedonija relija 2008. drugog dana [navodno se tada noci na Ohridu], ostanemo na jezeru mozda dan-dva, a posle kroz albaniju presecemo na adu bojanu dane, imas li neki predlog kojim putem ici? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 30, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nisam procitao ni jedan tekst koji me je ovako uzdrmao! Svaka ti cast Dane! Obojici u stvari... Trebalo je imati hrabrosti i uputiti se u nepoznato. Koliko bi love trebalo odokativno za jedan 10-dnevni obilazak albanske obale?? Odusevio me je uspon na planinu sa pogledom na more. Oni ce sa godinu dve imati najbolje puteve na Balkanu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasha 2068 Napisano Jul 30, 2008 MSC Member (Maxi Scooter Club), 945 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki J300 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Nisam procitao ni jedan tekst koji me je ovako uzdrmao! Svaka ti cast Dane! Obojici u stvari... Trebalo je imati hrabrosti i uputiti se u nepoznato. Koliko bi love trebalo odokativno za jedan 10-dnevni obilazak albanske obale?? Odusevio me je uspon na planinu sa pogledom na more. Oni ce sa godinu dve imati najbolje puteve na Balkanu... Može li sledeća BJB vožnja da bude nešto ovako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Jul 30, 2008 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Kakva lepota i potencijal. Za par godina ima komsije (CG, GR i CRO) da se češkaju i tamo gde ih ne svrbi... Naravno pod uslovom da ne krenu sa autogolovima za iskorenjivanje paradajz turizma. A dotle letujmo tamo gde nas vole...Turkeye rulez!... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera Djenka !!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
redoran 73 Napisano Jul 30, 2008 Svrati ponekad, 426 postova Lokacija: Beograd/Surcin Motocikl: Suzuki SV650S Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za putopis, slike su fantasticne, a albaniju nisam zamisljao ovako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 734 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam procitao ni jedan tekst koji me je ovako uzdrmao! Svaka ti cast Dane! Obojici u stvari... Trebalo je imati hrabrosti i uputiti se u nepoznato. Koliko bi love trebalo odokativno za jedan 10-dnevni obilazak albanske obale?? Odusevio me je uspon na planinu sa pogledom na more. Oni ce sa godinu dve imati najbolje puteve na Balkanu... Može li sledeća BJB vožnja da bude nešto ovako? Ja se nadam da hoce i zato se spremam da kupim jacu masinu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ujutru krecemo iz Vlore, pa preko Tirane se selimo sa obale na istok, do granice sa Kosovom... Oblast Vlore-Tirana-Skadar-Drac, je jezivo ne zanimljiva i dosadna. To je ravni deo, sve je skoro naseljeno, putevi pravi, u dobrom stanju, sa dosta saobracaja. Jednostavno voznja kroz ovu oblast ne pricinjava ama bas nikakvo zadovoljstvo... Mi iz Vlora idemo za Drac pa odatle do Tirane... Evo jedna slika, sa plaze u blizini draca, ne vidi se puno, ali mozda steknete utisak... Kako je ovde ne zanimljivo, nema ni slika. Ulazimo u Tiranu... Zgrade ofarbane sa ukusom ;D I idemo dalje ka centru Centar Zakljucak: nema sta da se vidi. Mali grad, nit nesto lep, nit nesto poseban. Bolje je iskoristiti vreme za okolinu Tirane nego za sam grad... Jos malo slika grada... Ovo je interesantno. Gondola, koja iz grada vodi direktno u nacionalni park, na planini iznad Tirane... Nacionalni park Dajti, pored koga smo mi prosli, jer nismo imali vremena da se zavlacimo, a i valja ostaviti nesto za drugi put Od Tirane smo hteli da dodjemo do Peskopija i odatle do Kukesa (ili Kuksa, kako ga oni tamo zovu)... Ima glavni put, ali on ide okolo, naokolo. Mi se tu setimo stare enduraske poslovice, naokolo blize, preko lepse ;D i udarimo preko planina da skraimo put... Tishhh sto smo pametni... Penjemo se uz planinu a sve vreme pogled puca na Tiranu Vozi, vozi, kad ispred nas ovo A tu ovo ;D I kako sad da se covek ne okupa u bazenu koji je na steni, a iz njega gleda na Tiranu. Kako?!?! Pa nikako, mora da se kupa... Ovo iza mene, sto se ne vidi je Tirana... Verujte mi ;D Kad smo vec tu mogli bi i ruckic jedan. 4 evrica, kalcone... Tako okupani, nahranjen, krecemo "putem" dalje... A sta bi bilo kad bi ovde malo proklizao ;D A ovde Daj malo da stanemo da se divimo lepoti. Ionako nista ne cujem od zveketanja kamenja o sus plek ;D Te planine tu su FENOMENALNE. Svaki sekund bivstvovanja tamo jednostavno ispunjava. Neverovatna lepota. A jos tuda teras i motor. Nema bolje... Idemo dalje... Dosta raskrsnica, odvajaju se putevi, a mi po intuiciji skrecemo... Ajd sad onaj drugi deo narodne poslovice, tj. da pitamo seljaka... 'de smo brate slatki i kuda da teramo Kaze, ovuda... ;D Nazalost, ovde je vec krenulo da se smrkava, pa nije bilo za slikanje, a predeli su bili neverovatni... Kako nas je noc uhvatila u planini, nasli smo stekic. Sve je bilo ekstra samo nam se pilo PIVOOOOOOOOOOOO... A nije ga bilo Budjenje i gas, treba da dodjemo do Peskopija... I izlazimo na put, na koji smo sekli... Prolazimo kroz neko selo, cisto da vidite tu arhitektonsku lepotu ;D Stigli u Peskopi, u prodavnici kupili konzerve i raspitali se za put do Kuksa. Calija je nasao nove drugare. Sa vlasnikom radnje smo se nesto zezali, pa nam neke stvari nije ni naplatio ;D Na red dolazi deonica Peskopi-Kuks. Sve off road, milina prava. Jos uz reku. Cim je vruce a ti buc ;D Usput srecemo ovaj dzip. Majstor sa zenom i detetom od 5 godina krenuo na put od 7 nedelja... Proputovao sve i svasta, deo toga se vidi na nalepnicama, ali kaze fali dosta, kad je dete bilo malo, igralo se i odlepljivalo nalepnice ;D Udarila vrucina. Parkiramo masine na pogodnom mestu ;D ;D ;D A mi deco BUC Voda neverovatna, cista, bistra, mi je pili... Idemo dalje... Sto je lep pogled na kanjon odavde... ODAVDE!!! ;D Calija stao da poprica sa ortakom malo Ja bi proterao autobus ovde Evo ga nas put, tamo, uklesan u stenu... Sta bi bilo sada, kada bi se izvrnuo na levu stranu? Nije pametno ispravljati ove krivine ;D Lepo se okrenes pa vidis put kojim si prosao Ish pre sto volim neto ove stmopizde ;D Ko ce ovuda da vozi? Mukica ;D Priblizavamo se Kuksu Klinci teraju trokolicu. Rekli smo im da kod nas Red Bull organizuje takmicenje, pa da dodju dogodine... Grad, ko grad, nema slika. Vec na karti se vidi da je put odavde do Skadra, bolestina... I stvarno jeste. Nisam bio na Dragon Tail, ali tesko da moze da bude bolje od ovoga... Asfalt je na nekim delovima kao vodena smirgla, a negde je prosecan. Jedini problem su leve krivine, jer ako se prokliza, samo padobran moze da te spasi ;D Naravno slika sa dobrih delova nema. Kako da se covek zaustavi i slika? Nikako... I stigo smo mi blizu, nazire se Skadarsko jezero... Skadar Ogladneli smo dobro. Vidimo neki ekstra restoran, docekuje nas portir, parkiramo na rezervisani parking, cuvar kaze nemate frke... Konobar prica perfektni engleski... Ja kazem, jer imate neko meso da je punjeno kackavanjem i slaninom. Kaze ima zove se Srpska snicla ;D hahaha Sto pored nas bili neki Hrvati, malo se ispricali sa njima, kad evo ti ga portir, nesto mase rukama. Provirim ja napolje, vidim motor na zemlji. Pretrcim preko restorana, Cakijeva Afrika na zemlji, na desnom boku... Podignemo, slomljen vizir i desni retrovizor. Ijao, kako smo se smorili. Pozovemo menadzera, ipak je to bio njihov parking sa cuvarem. Neki lik je cuo da se svadajmo, pa je prisao da nam pomogne u prevodjenju. Sve u svemu, kaze gazda sta cu vam ja, sto smo i mi rekli kelneru kada je doneo racun... Dugo smo analizirali sta je moglo da se desi. Mozda je neko namerno oborio, mozda ovo, mozda ono. Medjutim, ne verujemo u to, po svemu sto se izdesavalo i polozajima, najverovatnije da su se klinci peli na motor i da je krenuo da im pada pa nisu mogli da ga zadrze. To je nase misljenje. A i mi smo napravili gresku, opustili smo se i ostavili motor bez da pazimo na njih... Evo ga cuvar ;D Izlazimo iz Skadra, ipak smoreni zbog stete nalazimo stekic i spavamo... Od ranog jutra je krenula zajebancija, o viziru vise niko nije mislio. Sve misli su bile okrenute PROKLETIJAMA!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Sine gde je sve bila ova Afrika :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jul 30, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Aaaa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...