Jump to content

Moto Zajednica

Budva - Makarska - Brac - Split - Hvar - Budva

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 323 postova

Sutra ujutru krecemo na put, zena + ja + Harley =  ;D 

Prvo je bilo planirano da idemo do Umaga a u povratku da obidjemo 4 ostrva, u medjuvremenu se plan promenio pa idemo samo do Splita i obilazimo 2 ostrva - moramo da se vratimo do srede/cetvrtka jel sa drustvom nastavljamo na Zabljak i splavarenje tarom a necemo da forsiramo.

Plan je sledeci.

- Krecemo iz Budve, trajektom do HN i standardno do Dubrovnika preko Debelog Brijega.

Prolazak kroz BiH celih 7km (mislim), preko Drvenika do Makarske gde planiramo da zakonacimo.

- Sutradan trajektom na ostrvo Brac i voznja preko celog ostrva Sumartin - Supetar, gde planiramo da se smestimo i taj dan obilazimo ostrvo.

- Treci dan, trajektom u Split (obilazak) - trajektom na ostrvo Hvar, ostatak dana obilazak ostrva i nocenje u mjestu Stari Grad.

- Povratak u Budvu, od Starog Grada preko celog ostrva do Sucuraja - trajetom do Drvenika - istim putem preko Dubrovnika nazad u CG ali u povratku oko zaliva.

Pozdrav!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Upravo stigoh, malo se odmorim pa pisem putopis i kacim fotke - bilo je extra!

Pozdrav!

Kako je bilo? Kakva ja Hvarska cesta? ;D ;D ;D ;D

Kao sto sam vec pisao, prvo je planirana duza tura do Umaga i obilazak 4 ostrva (Brac, Hvar, Solta i Korcula) ali u medjuvremenu smo izmenili planove jel smo bili u knapu sa vremenom jel sa ekipom idemo u Bosnu (Trebinje i Mostar), pa ne splavarenje Tarom, pa na Zabljak.

Mada smo se super proveli i na ovoj skracenoj turi, a plan je bio sledeci:

Prvi dan: Budva, Dubrovnik, Makarska

Drugi dan: Makarska – Brac (brodom), obilazak ostrva i nocenje u Supetaru

Treci dan: Brac – Splt (brod), Split – Hvar (Brod), obilazak ostrva i nocenje u Hvaru

Cetvrti dan: povratak kuci, voznja duzinom celog ostrva pa brodom do Drvenika, dalje standardno…

Krenuli smo u ponedeljak ujutru, predivan dan za voznju i bas smo uzivali. Granicu prelazimo bez problema i zadrzavanja, a prvu pauzu pravimo u Dubrovniku, ali posto smo ga vec puno puta obilazili ovaj put se nismo zadrzavali, malo odmora i par fotki pa da nastavimo da uzivamo…

Na putu nije bilo guzve a policije nigde, mada meni ne bi ni smetali posto smo lagano krstarili. Kada smo prosli Neum (BiH) opet pravimo pauzu da se nesto prezalogaji a i da se pokrije tablica, mislim da nije bilo potrebe ali za svaki slucaj  CD + izolirka = ne razmisljam. Posle pauze krecemo prema Makarskoj ali je onda pocela da duva bura sto je nas put pretvorilo u pakao, jedva smo stigli (srecom pa nam nije ostalo puno) i vise me umorio taj put nego sve ostalo, u krivine smo ulazili sa 30km/h i pri toj brzini nas je vetar setao levo/desno po putu – tu sam se bas iznervirao ali…..

Stigli smo u Makarsku malo rastureni od vjetra, brzo smo nasli privatni smestaj posto i oni kukaju da im je losa sezona i svi misle da su im gosti otisli u CG, uglavnom od guzve nista.

Imao sam srece pa smo dobili i garazu za motor 

Makarska je lijepa, mada sam ja sve ovo sto obilazimo vec obisao par puta. Ostatak dana smo proveli u setnji i obilasku Makarske a makinu smo ostavili da se odmara.

U utorak ujutru se budim i kad smo izasli imamo sta da vidimo, vjetar jos jaci nego juce a mi idemo pravo na trajekt na ostrvo Brac u mjesto Sumartin. Na trajektu je bilo jos bajkera i svi smo se namucili sa vjetrom i talasima, to mi je bio najgori deo puta. Bilo mi je muka ceo put a morao sam da sedim na motoru da se ne bi prevrnuo koliko se trajekt ljuljao, isto su radili i drugi bajkeri i svi smo bili zeleni i mokri kad smo stigli. Samo jedan je lepo naslonio svoj kros na neki stibic, uzeo lepo konop, popeo se na neku ogradu i zavezao motor od gore za korman i otisao na krmu, opusteno… Posle smo se upoznali, on je bajker iz mjesta Selce na Bracu a kod njega dolaze neki bajkeri iz Arandjelovca, ponudio nam je i smjestaj ali nam se nije uklapalo u planove pa smo se pozdravili.

Kad smo napokon stigli na ostrvo krenuli smo do mjesta Sumartin (lijepo i mirno mjesto) gde smo opet nasli privatni smjestaj, gde su se opet zalili na sezonu….. Kad smo se smestili krenuli smo motorom u obilazak ostrva sve po onom vjetru ali izgleda da smo vec oguglali. Najjaci utisak na mene je ostavio Bol sa najljepsom plazom sto sam video Zlatni rat (videcete sve na slikama).

Za sutra smo planirali da idemo u Split pa na Hvar (3 sata voznje brodom) ali smo razmisljali da produzimo boravak na Bracu zbog loseg vremena a i mnogo nam se svidelo.

Ipak mi ujutro krecemo za Split, ovog puta nema talasa a i brod je duplo veci i komforniji, a ja sam voznju iskoristio da odspavam.

U Splitu samo se zadrzali tri sata sto je bilo dovoljno da obidjemo centar zbivanja. Glavno setaliste super izgleda i dobra je for a sto svi lokali moraju da imaju identicne tende za sunce.

Sve u svemu lijepo i uredno ali kad se ode malo dalje od centra ne ostavlja mi utisak primorskog i turistickog grada… 

Nakon obilaska Splita hvatamo novi trajekt i plovimo dva sata do ostrva Hvar, gde pristajemo u mjestu Stari Grad. Malo obilazimo ostrvo (ljepsi mi je Brac) i smjestamo se u mjest Hvar.

Hvar odaje utisak elitnog letovalista sto su potvrdile i cene, sve je jako skupo ali i posebno.

Ujutru smo krenuli nazad za Budvu, ovog puta nije bilo vetra i putovali smo bez ikakvih problema, prava idila.

U Sucuraj smo stigli minut pre polaska trajekta a jos je bila velika guzva pa smo samo uleteli i nismo imali vremena za razgledanje.

Ima vremena dogodine ponovo  ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja