wulfy 209 Napisano Jul 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Evropa, period poslije drugog svjetskog rata. Njemacka industrija se budi, i to uglavnom kao industrija ,,bijele tehnike''. Krenuo je i izvoz u Veliku Britaniju. Ti frizideri su bili dosta kvalitetni i poceli su se dobro prodavati. Da bi nekako ,,skresali'' prodaju tih proizvoda Britanska administracija donosi odluku da na tim proizvodima mora stojati natpis ,,Made in Germany''. Na taj nacin bi to britance asociralo na tek zavrsen rat i bojkotovali bi tu robu... Tako je nastalo to Made in ... Kasnije su sve nacije stavljale ponosno te natpise. Tako je tamo negdje krajem sedamdesetih (govorimo sada o motociklima) Evropu poharala roba sa etiketom ,,Made in Japan''. Ljudi su znali sta da ocekuju od etikete Made in Japan, Made in Germany, Made in Italy, Made in USA, ... Globalizacija. Prvi koji je ,,prekrstio'' to Made in (Germany) bila je, mislim, fabrika kamiona MAN. Oni su stavili natpis Made by MAN. Oho, dakle nije 100% njemacki proizvod. Tako nesto se uskoro desilo i sa nama dragom moto industrijom. Zasto ovoliki uvud? Mozda zato sto sam ja staromodan (sentimentalan) pa nekako volim onu etiketu ,,Made in ...'' Otprilike znamo da je Aprilia italijanska, Honda japanska, BMW njemacki, ... zato necu pominjati fabrike u njihovoj maticnoj drzavi, ali hocu da stavim etiketu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jul 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Dakle, da pocnem od Italije. Etiketu MADE IN ITALY mogu da nose sledeci motocikli: BMW G 650 Xcountry BMW G 650 Xmoto BMW G 650 Xchallange HONDA PS 125i HONDA PS 150i HONDA SH 125i HONDA SH 150i HONDA FES 125 Pantheon HONDA FES 150 Pantheon HONDA CB 600 F Hornet HONDA CBF 600 HONDA CBF 600 S HONDA CBF 1000 HONDA CB 1000 R YAMAHA MT-03 YAMAHA XTZ 660 Tenere Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jul 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan MADE IN SPAIN HONDA VT 125 Shadow HONDA XL 125 Varadero HONDA Deauville HONDA Transalp HONDA XL 1000 V Varadero SUZUKI Burgman 125 SUZUKI Burgman 200 SUZUKI DR 125 SM SUZUKI GS 500 E SUZUKI GS 500 F Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jul 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan MADE IN THAILAND KAWASAKI Njinja 250 KAWASAKI ER-6n HONDA CBR 125 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jul 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan MADE IN FRANCE YAMAHA XT 660 R YAMAHA XT 660 X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jul 2, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan MADE IN USA HONDA GL 1800 Gold Wing Da, u SAD-u se proizvodi jos puno motora ,,sa japanskim ptpisom'' (uglavnom custom) no, ovdje sam se samo fokusirao na evropsko trziste. Ono sto mi kupujemo u Evropi ima ,,oznaku'' neke od gorepomenutih drzava. Inace osim ovih koji mogu da ponesu oznaku Made in ... postoji jos oni koji vrse samo sastavljanje gotovih djelova. Posto nisam siguran da ti proizvodi mogu da ponesu etiketu Made in ... nisam te modele ni stavljao na spisak. Eto, ljubitelji italijanskih proizvoda mogu sada da voze i Hondu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AnteK 624 Napisano Jul 2, 2008 Drug član, 1380 postova Lokacija: okolica Osijeka, RH Motocikl: Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan MADE IN THAILAND KAWASAKI Njinja 250 KAWASAKI ER-6n MADE IN THAILAND Kawasaki Vulcan 900 Custom Kawasaki Vulcan 900 Classic Kawasaki Ninja ZX10R Kawasaki Ninja ZX6R Kawasaki KLX 250 Kawasaki GTR 1400 + ova dvojica gore navedenih Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 127 Napisano Jul 2, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Zasto ovoliki uvud? Mozda zato sto sam ja staromodan (sentimentalan) pa nekako volim onu etiketu ,,Made in ...'' Otprilike znamo da je Aprilia italijanska, Honda japanska, BMW njemacki, ... zato necu pominjati fabrike u njihovoj maticnoj drzavi, ali hocu da stavim etiketu. Ima tu velika doza patriotizma... Onog patriotizma koji je kod nas 'bolest' po novijim trendovima, a u svim drugim zemljama je obavezan. Tako recimo na Apple proizvodima uglavnom pise "Designed by Apple in Calfiornia. Assembled in China"... Ili jos gore na Alpine proizvodima "Proudly designed in America" ... pa onda ispod jako sitnim slovima "Manufactured in China" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jul 5, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan MADE IN SPAIN HONDA VT 125 Shadow HONDA XL 125 Varadero HONDA Deauville HONDA Transalp HONDA XL 1000 V Varadero SUZUKI Burgman 125 SUZUKI Burgman 200 SUZUKI DR 125 SM SUZUKI GS 500 E SUZUKI GS 500 F Jesi siguran da su SVI Transalpovi pravljeni tamo,i gde su ovde Africe,nisu sve pravljene u Japanu,bar sam tako procitao u onom Lalajkovom tekstu!? Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Jul 5, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je deauville poceo 1998 da se proizvodi u Spaniji, od tada i Transalp. Za Africu ne znam. Ovaj spisak inace vazi za trenutne modele (dakle godiste 2008). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jul 5, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Ahaaaa,nisam skapirao odmah sta je pisac hteo da kaze,mislio sam da pises uopsteno,a ako je SAMO za ovogodisnje modele onda OK,to je vec nesto drugo! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 209 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Palo mi je napamet, sada pod pritiskom Brisela treba da smanjimo carine na proizvode iz EU, evo spisak koji ,,japanski'' motocikli mogu da budu jeftiniji ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan A uskoro će sve da bude Made in PRC (iliti peoples republic of China). Vratiće oni Made in , ali samo na kvalitet. :( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Made in China: PEUGEOT V-CLIC PEUGEOT SATELIS 400 PEUGEOT GEOPOLIS 125 PEUGEOT JET FORCE 50 PEUGEOT VIVACITY 50 PEUGEOT SPEEDFIGHT 50 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Made in China: PEUGEOT V-CLIC PEUGEOT SATELIS 400 PEUGEOT GEOPOLIS 125 PEUGEOT JET FORCE 50 PEUGEOT VIVACITY 50 PEUGEOT SPEEDFIGHT 50 By Jinan Qingqi Co. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran da su SVI Transalpovi pravljeni tamo,i gde su ovde Africe,nisu sve pravljene u Japanu,bar sam tako procitao u onom Lalajkovom tekstu!? SVE Afrike su MADE IN JAPAN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Septembar 18, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Jesi siguran da su SVI Transalpovi pravljeni tamo,i gde su ovde Africe,nisu sve pravljene u Japanu,bar sam tako procitao u onom Lalajkovom tekstu!? SVE Afrike su MADE IN JAPAN a neko kaže da su AT i TA isti motori ??? ??? ??? ??? Nebo i zemlja ( da li ste primetili da su im početna slova u kontri ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vujo032 2889 Napisano Septembar 18, 2008 Zainteresovan, 438 postova Lokacija: Čačak City Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder Prijavi odgovor kao problematičan Pre sam trebao da kupim neko pivo u limenci. Prodavac me pitao koje ću,a ja rek`o daj neko domaće:Lav ili Jelen. Ovaj nosi i smeje se,pa kaže:i to ti je strano,kupili stranci. Mesec dana čekam Metalac bojler,neću da kupim Gorenje, a posle mi drugar kaže da je i Metalac iz Gornjeg Milanovca kupila neka strana firma. Predajem se više ne gledam ništa,kupujem šta stignem napravih o.t,ali mislim da je luda kuća u celom svetu, i da na tim motorima ,ima po neki delić iz raznih zaemalja. Što rekli u Mercatoru:"Srpska korpa",kupujmo domaće. Ma daj! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...