Jump to content

Moto Zajednica

The NORDKAPP TOURE 2008 - Podgorica, MNE - Nordkapp, Norway

Recommended Posts

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Blaza znam licno od ranije,ostalu dvojicu junaka ne,ali svejedno srecan put momci,i sve najbolje! Ako u povratku naidjete kroz BG,javljajte se obavezno,da vas docekamo kako dolikuje

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 143 postova
...sem ako se kuglager ne probudi na vrijeme...

Bio sam budan cijelu noć, ali posao mi nije dao da ih poljubim u obraščić i zaželim srećan put. :D Stigao sam bukvalno 2 minuta, nakon što su otišli. Al' eto, učino sam dobro djelo puštajući tri žedna bajkera da pređu preko ceste pravo u kafanu.  ;D

Vama trojici srećan put, dobro svjetlo i nemoj da zaboravite pozdraviti đedu mraza kad stignete gore :)

Živjeli!

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

...sem ako se kuglager ne probudi na vrijeme...

Bio sam budan cijelu noć, ali posao mi nije dao da ih poljubim u obraščić i zaželim srećan put. :D Stigao sam bukvalno 2 minuta, nakon što su otišli. Al' eto, učino sam dobro djelo puštajući tri žedna bajkera da pređu preko ceste pravo u kafanu.   ;D

Vama trojici srećan put, dobro svjetlo i nemoj da zaboravite pozdraviti đedu mraza kad stignete gore :)

Živjeli!

Dali znaš, idu li oni preko Splita i Zagreba ili nekim drugim putem? Dali znaš, kad planiraju dolazak u LJ?

• Svrati ponekad, 343 postova

U Trebinju će odlučiti kuda će prema Zagrebu, da li će na Split ili nekuda drugo (najvjerovatnije Split) da se što prije dokopaju autoputa i preko Zagreba večeras stignu u Ljubljanu. Sjutra ujutru u 8:00 imaju zakazan servis na dva motora, čim to završe, nastavljaju dalje preko Austrije i dalje Njemačke.

Plan im je da u prvih par dana prelaze malo više kilometara dnevno (800-1000) dok ne pređu Njemačku, a tada spuštaju brzinu i voze laganije, skroz turistički.

Ako želiš, mogu ti dati njihove brojeve na PM, pa ih kontaktiraj.

• Zainteresovan, 795 postova

Htjeli smo da ih pratimo, ali je Ivan odmah dao gas. Ja mislim da ga je i Nino izgubio na prvom semaforu... ;D

Sta da radis Gasho, momak pun snage, nikada nije putovao malo dalje pa odma pun gas da ga primete u gradu ;D To ti je kao kada fudbaler omasi go pa onda trci kao lud po terenu bez ikakvog cilja i smisla, nikome nija jasno zasto to radi ali tako umiri sebe ;D ;D E On se isto tako prazni malo od treme sto putuje ;D ;D

Malo se Veci zajebavamo, samo ti drzi gas i uzivaj.

Sa velikim zadovoljstvom sam bio jutros da ispratimo momke.

SRETAN VAM PUT :-* :-*

Istina dobri kolega, mi smo svoje ispostovali, nismo mi... nego ajde, nije moje da recem...  ;D ;D

Htjeli smo da ih pratimo, ali je Ivan odmah dao gas. Ja mislim da ga je i Nino izgubio na prvom semaforu... ;D

I ovo je tacno. Zato se mi fino uputismo do prve kafane, sto od sad mozemo uzeti kao primjer za crnogorsko ispracanje bajkera.. Putnici na put, a ostali u kafanu  ;D

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Nek su Vi sretni puti i mirno more.

Na zalost, nisam mogao da ih ispratim sada, ali moracu da budem u odboru za docek.

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Poslednje vijesti na prvom programu...

Mokl i ja sačekali smo ekipu. stop.

Nešto su pojeli i popili. stop.

Prošetali korzoom i posmatrali Slovenke. stop.

Vidno umorni ali zadovoljni otišli na spavanje.

stop.  8)  8)

...nastaviče se...

Motorima do sjevera Evrope

TROJICA PODGORIČANA KRENULA U OSVAJANJE NORDKAPA

1214954226.jpg

Trojica motociklista iz Podgorice Ivan Božović, Blažo Milić i Nino Bojić juče su krenuli na 11.000 kilometara dug put, čiji je cilj “osvajanje” Nordkapa - najsjevernije tačke evropskog kontinenta koja se može dosegnuti kopnom.

Na 25-dnevno putovanje, na kojem planiraju prolazak kroz 17 evropskih država i 14 dana za postizanje svog cilja, juče su ih, ispred redakcije dnevnog lista “Vijesti”, pozdravili brojni prijatelji i kolege.

Član tročlane ekspedicije Blažo Milić, tehnički direktor “Vijesti”, kazao je da će to biti “nomadsko putovanje”, na kojem će se truditi da što više borave “pod vedrim nebom”.

- Zabilježićemo sve vrijedne detalje, koje ćemo po povratku, kroz dvije do tri televizijske reportaže, podijeliti sa gledaocima TV “Vijesti”, koja je ujedno i medijski pokrovitelj našeg putovanja – rekao je Milić.

Motori koje će u osvajanju Nordkapa voziti ovi mladi ljudi pažljivo su birani za tako daleku destinaciju i veoma su skupi.

- Ipak, motori su naša ljubav i zadovoljstvo, a samo putovanje za nas predstavlja veliki izazov – dodao je Milić.

Nordkap je najsjevernija tačka evropskog kontinenta koja se može dosegnuti kopnom. Centar je norveške regije Finnmark na ostrvu Mageroya, koje je posljednji komad evropskog tla povezan sa kontinentom podzemnim tunelom.

Izvor: ND VIJESTI

www.vijesti.cg.yu

p.s. i Gasho i ja smo na slici, i mi smo na slici! i mi smo slavni i popularni!!!  ;D

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

zaboravih da kazem onom malom (Ivanu) da ponese sprej za lanac, ipak ima tu dosta kilometara  ;D

Evo vijesti od momaka. Ukratko, napreduju ali imaju i malcice problema.

Ukratko: servis u Ljubljani je potrajao, pa su jako kasno krenuli, imali su jako puno problema sa kisom i polomljen retovizor usled bezazlenog pada (pretpostavljam u mjestu pri okretanju ili tako nesto).

Inace, moze se pratiti napredovanje ekspedicije na sajtu:

http://www.vijesti.cg.yu/nordkapp/dani.html

dan 1

Start - u 8.20 smo krenuli iz Podgorice, ispraceni od strane prijatelja motorista, brace, i ostalih kolega. Ispracaj je bio ispred zgrade Vijesti i ekipa nas je ispratila do izlaza iz Podgorice gdje smo nastavili ka Niksicu i ka pocetku nase velike ture.

Do Trebinja je sa nama putovao nas prijatelj, bajker Dane iz Beograda, inace ucesnik velike ture Xross Siberia 2007.

Poslije dorucka i krace pauze u Trebinju (restoran TERRANA, odlicna hrana, preporucujemo svima koji prolza kroz trebinje) nastavili smo kroz Bosnu ka Hrvatskoj. Put je prosao uglavnom ok, samo sto je vrucina odradila svoje pa smo morali stajat svakih 200km i piti velike kolicine vode. U jednom trenutku termometri na motorima su pokazali 37,5 stepeni C.

Na granicinam prelazima je sve proslo normalno. Cak su svi granicari bili odusevljeni turom na koju smo se uputili pa je i prelazak preko granica bio vrlo lagan i bez nekih vecih zastoja. Uglavnom su nam svi pozeljeli srecan put i pozeljeli da se dobro ohladimo od ovih balkanskih vrucina.

U sestanovcima smo izasli na autoput. Znali smo da ulazimo u dosadan dio puta, medjutim zbog vremenskih ogranicenja (morali smo do utorka vece biti u ljubljani) bili smo primorani veci dio puta da prodjemo bez vecih zadrzavanja.

Presavsi Split i Karlovac primakli smo se Zagrebu gdje su nas docekali prijatelji (HR bajkeri).

interesanta je stvar da se i oni pripremaju za turu slicnu nasoj na koju krecu ovih dana. To nam je sve dobro doslo (i jednima i drugima) da razmijenimo par iskustava i savijeta, poseno sto se tice skandinavskih puteva i vremenskih (ne)prilika.

PLanirajuci put, pretpostavljmo da cemo se sa njima srsti vec na samom ulazu u norvesku.

Kako se vec blizilo vece, oko 19.30 napustamo Zagreb i krecemo ka Ljubljani gdje nas sad ceka druga ekipa spremna da nas prihvati kako samo to bajkerski svijet zna i umije. Najzad dolazimo u Ljubljanu, poprilicno iscrpljeni od 860km puta po zestokom suncu, ali naravno ne odbijamo drugare i idemo na brzo pice, casicu razgovora i nekoliko poslije ponoci najzad pisemo ovaj izvjestaj i idemo na spavanje...

Sjutra je novi dan, rade se servisi na Ivanov i Bazov motor i plan je da se prodje sto vise da bismo imali dovoljno vremena da detaljno razgledamo  Skandinaviju.

http://www.vijesti.cg.yu/nordkapp/dani/1/1a-v.jpg

1b-v.jpg

I munja Dane je sa njima!

Odradili smo servis u Ljubljani na sva 3 motora. Zadrzali smo se mnogo vise nego sto smo planirali.

Krenuli smo tek u 5 popodne i na putu nas je zadesila velika kisa tako da smo prespavali u Austriji

Zbog tehnickih problema slike cemo naknadno postaviti.

Odlucili smo da predjemo sto vise mozemo. Krenuli smo autoputem kroz Njemacku. Opet nijesmo imali srecajer nas je opet pratila velika kisa.

Uspjeli smo da predjemo 400 km po kisi.

Poslije pada jednog od clanova ekspedicije (bezazlenog) slomljen desni retrovizorsmjestili smo se u motel da cekamo sjutrasnji dan

Zbog tehnickih problema slike cemo naknadno postaviti

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja