zidar 36 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje. Hteo bih da zamenim leve prekidace na motoru, ali imam visak zica ( dobro neke bi kasnije izolovao ) ali...senzor cvacila ili kako vec na novom prekidacu, zice tog senzora su slobodne, a, na starom te zice izlaze iz kvacila i ulaze u kuciste prekidaca... Interesuje me gde da te zice spojim ako bas mora .?. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6152 Napisano April 17, 2020 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ako motor ne zahteva da stisnes rucicu kvacila kod startovanja motora, ne moras ni da povezujes. Ili ih samo kratko spoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano April 17, 2020 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam...na starom se vidi da je povezano ..u pitanju je honda cb450N. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano April 21, 2020 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Pomagajte... Stari prekidac ima 10 zica ( dve su dvobojne ..zeleno-crvena i crno-zuta ) Nov prekidac kupljen koji je za kineski coper ima 11zica iz prekidaca ( jedna zica je braon-bela ) 2 zice iz kvacila... Koja je plus koja minus ??? Gornja slika je stari prekidac tj kablovi iz tog starog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 21, 2020 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Pošto si kupio prekidač od drugog motora ( marka i model ) , boje žica ti ništa ne znače. Moraš da nađeš nekog električara koji će to da uradi - što bi mi rekli " peške " . A u prevodu top znači da na licu mesta ispita prekidač i povezuje ga na instalaciju. Vrlo lako je moguće i da prekidač ne može da se poveže . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
croarcher 3009 Napisano April 21, 2020 Drug član, 322 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu plusa i minusa već je to običan prekidač koji drži strujni krug anlasera otvorenim ako ne stisneš kvačilo;daj nekome da ispita prekidač i poveže ili kako reče Arakis,samo kratko spoji te dvije žice koje dolaze od strane motora a ove iz ručke zaboravi dok ne nađeš nekoga s malo znanja i do tada pali motor samo u leru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6152 Napisano April 21, 2020 Svakom po zasluzi, 12444 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nema tu samo jednog plusa i jednog minusa pa da se razvodi po prekidačima. Za migavce imaš srednji kontakt koji dolazi sa automata i dva kontakta za leve i desne sijalice. Za svetlo imaš dolazni + i odlazni kontakt za poziciju i drugi odlazni za kratko svetlo. Odatle ide na preklopnik dugo - kratko i na ablend. Taster za sirenu obično prekida masu ali kod nekih prekida plus sa kontakta... zavisi od motocikla. Tu su i dve posebne žice od tastera na ručici kvačila koje idu direktno na CDI. Otvoriš jedan komplet prekidača, otvoriš drugi pa gledaš koje boje žica idu na koji kontakt i tako spajaš... Srećno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano April 22, 2020 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam sirenu...radi ali, ali nemam mnogo vremena da se igram sa tim zbog obaveza i posla ...no bilo kako bilo, sirena radi. Prvi korak je napravljen... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zidar 36 Napisano April 29, 2020 Svrati ponekad, 460 postova Lokacija: okolina zrenjanina Motocikl: mz ts250/1 i qm250 cb450N pc14 Prijavi odgovor kao problematičan Povezano ... Ipak povezao sam bio i mogavce i svetlo i....a ali me je mucilo to sto migavce kada ih povezem zuji...nisam nasao bio sirenu i i posle nekoliko pokusaja zvao elektricara .. I njega je bunilo to sto zuji kada se migavci povezu, ali posto sam preko punjaca akumulatora imao struju ( nisam hteo da praznim akumulator pa ga raskacio i punjac povezao ). Kada sam povezao akumulator zmigavci rade kako treba. Sirenu, plasticno kuciste ( drugi prekidac sa istim brojem zica kao i stari ) nema mase pa nije ni mogla raditi, nasao i to i sad radi sve kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...