Jump to content

Moto Zajednica

Koja boja fluo prsluka ?

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3

ili su mozda mislili da sam Ivica Dacic posto su mi mnogi rekli da licim na njega, a on je sada glavni faktor za formiranje vlade ;)

Hehehe.... sad kad pomenu, stvarno bi se moglo reci da licis :)

A ja idem u ponedeljak da pazarim zeleni prsluk ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 142 postova

Iskreno mislim ni da se motor osvetli kao bozicna jelka ne bi pomoglo mnogo, kao i to sa prslucima. Zasto ? Pre ili kasnije ce da provale da motoristi furaju fazon policije ( prsluk njihove zelene boje ) pa ce se zaista retko koji vozac cimati, bice ono " Opet neki " fals " policajac " i to ce se zavrsiti na tome.

Naravno, bice onih koji ce usporiti i iscimati se i doci ce im iz d**ta u glavu da se bajkeri zele na taj nacin zastititi od budala i skrenuti paznju na sebe i njihovu bezbednost.

Medjutim ne mogu reci da nece biti onih motorista koji tu prednost " policijski-zelenog " prsluka zloupotrbiti i sa njim juriti izigravajuci pravu policiju ( bar u nekoj meri, bas ce neko da gleda da li mu pise policija pri 120 ).

Ako neko nije navikao ili se nije naucio da postuje sve vozace u saobracaju, sudari sa takvima su neizbezni, bilo da ima prsluk ili ne. Na veliku zalost ima mnogo onih  koji i dalje idu sistemom Veci-Jaci i ne daju ni 5% za sigurnost drugih.

Iskreno mislim ni da se motor osvetli kao bozicna jelka ne bi pomoglo mnogo, kao i to sa prslucima. Zasto ? Pre ili kasnije ce da provale da motoristi furaju fazon policije ( prsluk njihove zelene boje ) pa ce se zaista retko koji vozac cimati, bice ono " Opet neki " fals " policajac " i to ce se zavrsiti na tome.

Bogami, ja se i dan danas cimam kad god vidim beli Punto ili Pezo 306, i ako mozda posle ispadne civilni...

• Drug član, 1221 postova
  • Motocikl: BMW sekta

ISS

Pre ili kasnije ce da provale da motoristi furaju fazon policije ( prsluk njihove zelene boje ) pa ce se zaista retko koji vozac cimati, bice ono " Opet neki " fals " policajac " i to ce se zavrsiti na tome.

A zamisli tek ako ne bude fals policajac, kako ce tek onda da pamti za ceo zivot. I ja se dan danas cimam kad vidim Punto ili Pezo 306 beli mada i zeleni prsluci me cimnu kad ih uocim na daljini.

• Svrati ponekad, 142 postova

ISS

Pre ili kasnije ce da provale da motoristi furaju fazon policije ( prsluk njihove zelene boje ) pa ce se zaista retko koji vozac cimati, bice ono " Opet neki " fals " policajac " i to ce se zavrsiti na tome.

A zamisli tek ako ne bude fals policajac, kako ce tek onda da pamti za ceo zivot. I ja se dan danas cimam kad vidim Punto ili Pezo 306 beli mada i zeleni prsluci me cimnu kad ih uocim na daljini.

Slozices se sa mnom da si citao teme na kojima kolege bajkeri se raspravljaju sa ucesnicima na 4 i vise tockova koji su ih isekli/udarili ili slicno, kao i citirane komentare onih koji su krivi poput " Dolazim ti sa leva ( zanemarila znak Stop ), prolazak kroz crveno, nisam te video...i slicno ".

Koliko sam puta video da par kola izlecu, jer semafori ne rade, a saobracajca ne vide ( a verujem da ste se svi nagledali svega i svacega ).

I sta da radis onim koji nemaju ni osnovnu kulturu u saobracaju, a jos manje poznavanje saobracajnih propisa, kao i ispravnost njihovog vozila, da li koriste retrovizore za sminkanje ili komentarisanja loseg brijanja, naocara  koje nose i na sta trenutno isti misli ili samo vozi kao navijen ( citaj > programiran ) ?

Jbg, dok je takvih, mozemo samo da imamo otvorene 4-ro ociju i da se cuvamo neocekivanog.

Ja se iskreno nadam da ce nastaviti da se tripuju da je to racija. Iz jednostavnog razloga da vise ne bude tema u Crnoj Hronici. Premda ni policija nije postedjena takvih debila u saobracaju.

dali je to dozvoljeno po zakonu,,mislim da ga nosis na motorciklu  ??? ??? ??? ???

pogotovu zeleni prcluk....

Ne verujem da i jedan propis u bilo kom aspektu zivota zabranjuje odredjenu odecu. Kad bi to zabranili onda bi se stvorila jako velika 'siva zona', sta sa jaknama koje su slicne boje i tako te polemike.

Naravno, zabranjeno ako nosis neka zvanicna obelezja, tipa da pise na prsluku POLICIJA, ili amblemi i znacke sa takvim natpisima (a da pri tom nisi policajac).

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: Honda Vision

Te reflektujuce prsluke ne nosi samo policija, nose ih komunalne sluzbe, radnici odrzavanja puteva, vise od 50% bajkera ovede u holandiji,  odnosno svi koji imaju potrebu da budu uoceni i niko od njih se nije razmahao i poceo da tripuje da je saobracajac.

Pre podosta godina, vozio sam jednog keca, bio je obicne bele boje. Posto sam imao jedno izletanje pesaka ispred sebe (srecno zavrseno), resih da stvari malo promenim. Prednju masku sam ofarbao u u lak crno tako da daje jak kontrast sa belom bojom karoserije, a donji vezni lim sam ofarbao u bas tu floroscentnu narandzastu. Prednji branik sam skinuo i stavio najobicniju cev precnika oko 8cm. Razlika je bila blago receno drasticna, pesak koji je krenuo da prelazi ulici jednostavno se vrati nazad, auto koji krece da pretice i ugleda me sa neke distance jednostavno se vrati nazad. Naglasena ili markirana uocljivost je kao znak agresivnosti i to podsvesno izaziva povlacenje tj korak nazad ili kratko zastajanje kod ljudi i zivotinja, dok mozak ne razradi informaciju.. i to je ono sto je nama vozacima dovoljno, da te drugi uoce i da te imaju u racunici kako kaze jedan kolega sa foruma.

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

sa tim plavim na jakni stvarno izgledas kao pandur. Inace cime se bavis ::) ::)

Radim kao pandur, ali privatno u slobodno vreme kada vozim motor,a kada ne vozim,idem na tajne pregovore o formiranju lokalnog parlamenta,uglavnom u poslednje vreme sa pokretom za Evropsku Srbiju,mada nisam prekinuo pregovore ni sa ostalim opcijama.  ;D

Salim se ,naravno, trenutno radim u Centru za kulturu Petrovac na Mlavi,radim u pozoristu kao tehnicar i kao glumac amater,radim muziku za pozoriste,radim na ozvucavanju javnih manifestacija,koncerata i sl.

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Nisam bas siguran da licim na ove. Prvo,imam plavu sarenu kacigu,motor mi je plav,a i ovi na motoru ne nose fluo prsluke.

post-1143-12879000245017_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja