bigbad86 825 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam se izmedju Kawe EN 500 koji mi je prvi izbor ili Honde VT 500 koja je malo starija i ruznija ali kako kazu honda je honda.... Molim za pomoc, napisite prednosti i mane jednog u odnosu na drugi? Hvala unapred.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan ako se odlucis za hondu, javi se da vidis jedan unikatan primerak za prodaju u pitanju je prerada, radjeno je u nemackoj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule_pop 8 Napisano Jun 20, 2008 U prolazu, 70 postova Lokacija: BG-Rakovica Motocikl: Honda VT500C Prijavi odgovor kao problematičan Baci pogled: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=14371.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gaggy92 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 28 postova Motocikl: Honda CB 400N Prijavi odgovor kao problematičan Honda i Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crni Leptir 199 Napisano Octobar 31, 2012 Free Rider, 126 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki En 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sad tek videh da je tema iz 2008. al možda nekom bude od koristi. Kažu da je Honda bolja mašina i to je verovatno i tačno. Medjutim jureći za Hondom možeš da naletiš i na neku kantu a da propustiš dobar Kawasaki. Sve su to stari motori po 15 godina i moraš da vodiš računa šta kupuješ ukoliko ne želiš da iduće sezone uložiš u motor skoro isto toliko koliko si je platio. A sad uzmimo da nadješ solidan motor: VT 500 je odličan motor, ima kardan, nema zezanja sa lancem, ima dovoljno snage a mali je potrošač. Idealan je za samca, sa suvozačem je već malo tesan. VT 600 pa naviše su već malo duži. EN 500, dobar motor koji ide u više modela, u zavisnosti od tipa ima modela sa lancem i sa kaišem, ima dovoljno snage, mali potrošač i ima dovoljno mesta da se dvoje osećaju komotno. 450 LTD je već kraći. Mane su mu obično stari tip magneta koji se vremenom raspada, ali to se rešava ubacivanjem novih magneta sa metalnom košuljicom, i proklizavanje frajlaufa (bendixa) što se dešava na velikom broju motora. Takodje fabrički korman je malo uzak za moje pojmove ali i to se rešava po želji. Za oba motora registracija je negde oko 10000 dinara. Ovako izgleda moj EN malo modifikovan, pa suvozača i ne osećam iza sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan za hondu ne znam,a en 500 ima proveren kawasakijev agregat koji se do sad ugradjivao u 4 modela-kle,gpz,en i er5.Agregat ima vodeno hladjenje (za razliku od Honde)tako da se u kreni-stani gradskoj voznji po vrelim letnjim mesecima ne pregreva.Veoma je lagan i nezahtevan za odrzavanje i veoma je mali potrosac.Eventualne mane su mu problematican magnet(samo modeli do 94) i lanac razvoda ventila koji se relativno brzo istegne i pocinje da zvecka.Ja sam vozio Kawasaki gpz 500 s koji ima isti takav agregat i bio sam zadovoljan.U svakom slucaju neverujem da je honda losija...a i na motociklima u coperskom fazonu ka sto su vt i en lepse stoji v agregat... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gaggy92 0 Napisano Octobar 31, 2012 U prolazu, 28 postova Motocikl: Honda CB 400N Prijavi odgovor kao problematičan I VT 500 ima Vodeno Hladjenje ,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cvesa 9 Napisano Octobar 31, 2012 Svrati ponekad, 129 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u perspektivi Prijavi odgovor kao problematičan Eeee,u tom slucaju,izvinte molim vas,ja nesto istripovao da je vazdusara,onako po secanju,odavno je nisam video... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Octobar 31, 2012 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Eeee,u tom slucaju,izvinte molim vas,ja nesto istripovao da je vazdusara,onako po secanju,odavno je nisam video... A poznajete li nekoga kome se ispravna vazdusara pregrejala u letnjim mesecima? Ja se toga naslusah, a ni na +xx stepeni u sred guzvi po bgd mi se nikada nije deslo da mi se motor pregreje, iako je meni mozak kljucao. Kako pricate ispade da su vazdusare u stvari slucajna falinka nastala greskom u radu konstruktora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemandza 11 Napisano Novembar 9, 2012 U prolazu, 47 postova Lokacija: Bg Motocikl: yamaha V-star 650 midnight custom Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno vazdusare nisu falinka konstruktora,imaju svojih prednosti,ali meni se desavalo da se ispravan virago 535 gasi u leru leti usred guzve,a mozda bi bi se i pregraejao da nisam stao. Oni iskusniji vele da je kod V vazdusara problematicno hladjenje tog drugog cilindra,sad ko ce ga znati? Elem,EN 500 sam posedovao i grdno se razocarao, VT500 sam vozio par puta i skroz mi fino delovao,cak sam hteo i da pazarim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...