tomerc 1240 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Htio bih da kupim kacigu. Procitao sam vise tekstova na tu temu (odlicni su - svaka cast!) i tako uplasen odlucio sam da obavezno kupim kacigu koja u potpunosti pokriva lice, ali buduci da nosim naocale mislim da cu imati problem kod stavljanja naocala. Zato imam i pitanje Ima li neka razlika u kvalitetu zastite izmedju kaciga kojima se podize prednji dio (Flip-up) i onih kod kojih se ne podize? Pokusao sam da nadjem nesto na forumu na tu temu, ali nisam uspio Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Jun 19, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Bez nekog konkretnog iskustva, cisto logickim razmisljanjem, razlike sigurno ima, i integralne kacige su sigurno cvrsce od flip-up kaciga. Sad kolika je tacno ta razlika, ne bih znao reci. A sto se tice naocala, znam vise ljudi koji ih nose ispod full face kaciga, bez ikakvih problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dr.Bane 208 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 1126 postova Lokacija: Ljubljana, Slovenija Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale Prijavi odgovor kao problematičan Nemašnikakvih problema što se naočara tiče sa full face kacigom (govorim iz iskustva), jedino ti savetujem da uzmeč Nolan ili Caberg kacigu jer neki njihovi modeli imaju kao neke naočare za zečtitu od sunca a to veruj mi znači kad ne možeš da nosiš naočare za sunce zbog dioptrije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 739 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 1738 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ti je da odes u radnju, nabijes odgovarajucu kacigu, namestis cvike i sacekas tako ko svemirac 20-ak minuta i videces dal zulja i smeta i na licu mesta ces moci sve to da korigujes.Ja sam kupio Nolan N-102 proveo vecnost u radnji u inostranstvu isprobavajuci raznorazne kacige i modele i kad sam mislio da sam izabrao pravu uzivao sam sve do kuce dok je nisam stavio na glavu gde sam otkrio posle 20-30 minuta kontinuirane upotrebe da me zulja u ceonom predelu pa se sad razmisaljam kako da resim taj problem jer mi je sledeca velicina prevelika a na ovoj mi smeta samo taj deo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 19, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje ti je da odes u radnju, nabijes odgovarajucu kacigu, namestis cvike i sacekas tako ko svemirac 20-ak minuta i videces dal zulja i smeta i na licu mesta ces moci sve to da korigujes.Ja sam kupio Nolan N-102 proveo vecnost u radnji u inostranstvu isprobavajuci raznorazne kacige i modele i kad sam mislio da sam izabrao pravu uzivao sam sve do kuce dok je nisam stavio na glavu gde sam otkrio posle 20-30 minuta kontinuirane upotrebe da me zulja u ceonom predelu pa se sad razmisaljam kako da resim taj problem jer mi je sledeca velicina prevelika a na ovoj mi smeta samo taj deo ;D To znaci da ti ne odgovara okrugli kalup (njega imaju Nolani, AGV,...), treba ti nesto sa ovalnim kalupom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Koji proizvodjaci imaju u ponudi veci izbor za nas ovalne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 19, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Arai, HJC, Caberg, IXS, Nitro, Shark, Skuplji Suomy-ji,... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Jun 19, 2008 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 19, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Nema ne cemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
meduza 2 Napisano Jun 20, 2008 U prolazu, 34 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nedavno bio u istoj dilemi koju kacigu uzeti pa sam otvrio sledecu temu, mozda ti bude od koristi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=16416.0 I na kraju sam od Sashe sa foruma kupio Nolan N-102, i jako sam zadovoljan. Praktichan sistem, mada malo pravi buku pri vecim brzinama, ali ja i ovako neshto ne jurim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 20, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na misljenju i linkovima To je bilo ono sto sam trazio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gale.. NBG 0 Napisano Jun 20, 2008 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan samo da se ubacim ba blic, vi rekoste da postoje razni kalupi, pa koji su najbolji za nas jajaste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Jun 20, 2008 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan samo da se ubacim ba blic, vi rekoste da postoje razni kalupi, pa koji su najbolji za nas jajaste? Jajasti za jajaste (tj. ovalni), a okrugli za okrugle Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Jun 27, 2008 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da se ubacim u pricu sa pitanjem, koja jet kaciga ne susti i svira na 120 km/h, vozim apriliu atlantic 500 i imam neku kacigu bezvizira iz louisa!Znaci nemoze da se izdrzi buka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Jun 27, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Da se ubacim u pricu sa pitanjem, koja jet kaciga ne susti i svira na 120 km/h, vozim apriliu atlantic 500 i imam neku kacigu bezvizira iz louisa!Znaci nemoze da se izdrzi buka! Na 120 km/h svaka susti i svira ako nemas veliki vetrobran na motoru. Doduse full face kacige su malo bolje od ostalih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Jun 27, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Procitao sam vise tekstova na tu temu (odlicni su - svaka cast!) i tako uplasen odlucio sam da obavezno kupim kacigu koja u potpunosti pokriva lice, ali buduci da nosim naocale mislim da cu imati problem kod stavljanja naocala. Zato imam i pitanje Ja sam se odlucio za Caberg Downtown jer nosim naocare (dioptrija) jer imaju upravo taj unutrasnji "vizir" (naocare) za sunce i rade odlicno posao. Samo je ova moja Jet kaciga, ali imas vise modela fullface sa istim tim naocarima pa probaj da li ti neka odgovara. Da se ubacim u pricu sa pitanjem, koja jet kaciga ne susti i svira na 120 km/h, vozim apriliu atlantic 500 i imam neku kacigu bezvizira iz louisa!Znaci nemoze da se izdrzi buka Mislim da neces naci jet kacigu koja ne susti na toj brzini. Razmisli o cepicima za usi. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=20541.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Jun 30, 2008 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala da ne bacam pare ako susti svaka! Onda cepici i gotovo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jun 30, 2008 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Zadnjih dana sam intenzivno razgledao kacige i iskristalisale su mi se dve - Grex RF1 ili RF2 i IXS HX 337. Ima li tko kakva iskustva i preporuke? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...