MilanLaki 0 Napisano Jun 17, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Ako sam omanuo mesto za ovo pitanje oprostite Ako bih uvezao neki od ovih motora iz inostranstva i kada bih ga registrovao ovde i dalje bi me izasao i preko 1000E jeftinije nego sto je ovde. Jedina stvar je u tome sto su presli i preko 90 000 KM :-X E sad moje pitenje bi bilo: Koliko bi bila generalna ovih motora kod nas i da li bi mogao uopste da nadjem sve potrebne delove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 17, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 90000 km nije tako strasna cifra kao sto se cini na prvi pogled. Ako je masina redovno odrzavana, moze jos 3x toliko da izdrzi do generalke. Uostalom, sta se podrazumeva pod generalkom, posto je to dosta sirok pojam... Dosta cesto zamena karika resi probleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6105 Napisano Jun 17, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan 90000 km nije tako strasna cifra kao sto se cini na prvi pogled. Ako je masina redovno odrzavana, moze jos 3x toliko da izdrzi do generalke. Uostalom, sta se podrazumeva pod generalkom, posto je to dosta sirok pojam... Dosta cesto zamena karika resi probleme. pa nove karike neidu nikako na stare lezajeve od radilice,,,nova kompresija stari lezaj..i eto prolupotine...a greota je usput ne promeniti gumice ventila,vodjice....i vec sta mu sve fali ,,bas ako je za prodaju pa da te neko kune sutra,,, taj sto je dosao do zamena karika taj je zreo za dobro osvezavanje....tako da ..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 555 Napisano Jun 17, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa uvoz i nije tako prost posao ima tu zezanja koliko hoces , a i dosta zna da bude spor ako spediter to nije radio ili ako spediter slabo radi fizicka lica ??? ??? ??? . Neznam kako si izrasunao daje to jeftinije 1000e , to je tvoja matematika. Delove za vodece firme uglavnom imas kod generalnih zastupnika i ako nema nabavljaju za nekolicinu dana . Ako je motor iz evrope treba da je bolji nego ovi ovde mada nije pravilo. Za cenu generalne najbolje zovi ovlascene servisere i pitaj kao da imas taj motor pa ti treba , to cisto da imas okvirnu cifru . Ja sam otkrio da je honda nova kod nas jeftinija i to dosta nego u rumuniji , a zato je ktm-u naduvana cena ovde za 2 carine plus pdv.Ovako trazenje je ti najsigurniji pokazatelj . Sto se tice carinjenja racunaj da treba da platis Spediciju na ulazu u zemlju ,spediciju u beogrdu , prevoz za isti motor ( nisam siguran da mora da je motor blombiran ) ,razne parkinge , magacin carinski i spremi zivce ko strune za carinjenje koje moze da se otegne na dve nedelje . Kilometraza nije merilo za generalnu vec stanje motora koje i kako vozio a i odrzavao isti . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Jun 18, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa uvoz i nije tako prost posao ima tu zezanja koliko hoces , a i dosta zna da bude spor ako spediter to nije radio ili ako spediter slabo radi fizicka lica . Neznam kako si izrasunao daje to jeftinije 1000e , to je tvoja matematika. Delove za vodece firme uglavnom imas kod generalnih zastupnika i ako nema nabavljaju za nekolicinu dana . Ako je motor iz evrope treba da je bolji nego ovi ovde mada nije pravilo. Za cenu generalne najbolje zovi ovlascene servisere i pitaj kao da imas taj motor pa ti treba , to cisto da imas okvirnu cifru . Ja sam otkrio da je honda nova kod nas jeftinija i to dosta nego u rumuniji , a zato je ktm-u naduvana cena ovde za 2 carine plus pdv.Ovako trazenje je ti najsigurniji pokazatelj . Sto se tice carinjenja racunaj da treba da platis Spediciju na ulazu u zemlju ,spediciju u beogrdu , prevoz za isti motor ( nisam siguran da mora da je motor blombiran ) ,razne parkinge , magacin carinski i spremi zivce ko strune za carinjenje koje moze da se otegne na dve nedelje . Kilometraza nije merilo za generalnu vec stanje motora koje i kako vozio a i odrzavao isti . Nije nikakav problem da se uveze motor, tako sam prosle godine i uzeo mog Viraga. Sve se to zavrsi, veoma brzo i ne traje dugo (ja sam za 2 dana zavrsio sve oko papira, poplacao sve dazbine, ali sam cekao na tablicu iz murije 2 nedelje -zagubili mi papire. mora negde da sacekas ). Tako sam ja prosao, ne kazem da nema drugacijih iskustava. Ne zelim ni da komentarisem ovlascene servise, kako za motorcikle tako i za automobile. Ni ne razmisljam o tome da nesto narucujem preko njih. Iskreno i ne znam sta znaci kompletna generalka. Pitanje sam postavio jer ima dosta ljudi koji voze bas ove modele pa rekoh neko se susreo i sa tim problemom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 57 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan 90.000 Km ne znaci da je motor pred crkavanjem ,ali je na tom motoru prisutan zamor materijala na gotovo svim delovima i sklopovima,tako da generalka motora ne resava status motora da je u odlicnom stanju.Motocikl nije samo masina,vec kompletna mehanika i svi sklopovi na njemu. Po meni je bolje uzeti sto mladji motocikl i sa manjim brojem kilometara pa makar i sa riknutim motorom nego neku "babu" u voznom stanju,osim ako nije sve moguce i nemoguce zamenjeno na njemu,ali takvi se ne prodaju vec vlasnici to sredjuju za sebe. U prilog ovim mojim tvrdnjama stoji cinjenica da se u zapadnim zemljama sa dobrim standardom nova vozila menjaju posle 2-3 godine,bez obzira u kakvom su stanju i koliko su presla.Zivotni vek vozila proizvedenih u zadnjih 15-tak godina je drasticno smanjen,tako da cesto cujemo da nov Mercedes nije vise Mercedes kao nekada.Imam rodjaka koji radi u Mercedesu u Nemackoj koji je pred penzijom i koji kaze da to vise nije ni priblizno kvalitet kao nekada i da se namerno tako radi zbog opstanka auto industrije.Recimo, materijali ugradjeni u leguru za limariju drasticno menjaju svojstva posle 10 godina i naglo pocinje proces raspadanja.E sad, kod nekoga ko je garazirao auto,nije puno vozio po slanim putevima i ostavljao ga cesto na jakom suncu,taj proces moze malo da se odlozi.Tu ne pomazu nikakve polir paste i zastite,jednostavno taj materijal pocinje proces raspadanja iznutra. Zato,kupi sto mladje vozilo i uzivaj dok mu ne istekne predvidjen vek trajanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Jun 18, 2008 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 90.000 Km ne znaci da je motor pred crkavanjem ,ali je na tom motoru prisutan zamor materijala na gotovo svim delovima i sklopovima,tako da generalka motora ne resava status motora da je u odlicnom stanju.Motocikl nije samo masina,vec kompletna mehanika i svi sklopovi na njemu. Po meni je bolje uzeti sto mladji motocikl i sa manjim brojem kilometara pa makar i sa riknutim motorom nego neku "babu" u voznom stanju,osim ako nije sve moguce i nemoguce zamenjeno na njemu,ali takvi se ne prodaju vec vlasnici to sredjuju za sebe. U prilog ovim mojim tvrdnjama stoji cinjenica da se u zapadnim zemljama sa dobrim standardom nova vozila menjaju posle 2-3 godine,bez obzira u kakvom su stanju i koliko su presla.Zivotni vek vozila proizvedenih u zadnjih 15-tak godina je drasticno smanjen,tako da cesto cujemo da nov Mercedes nije vise Mercedes kao nekada.Imam rodjaka koji radi u Mercedesu u Nemackoj koji je pred penzijom i koji kaze da to vise nije ni priblizno kvalitet kao nekada i da se namerno tako radi zbog opstanka auto industrije.Recimo, materijali ugradjeni u leguru za limariju drasticno menjaju svojstva posle 10 godina i naglo pocinje proces raspadanja.E sad, kod nekoga ko je garazirao auto,nije puno vozio po slanim putevima i ostavljao ga cesto na jakom suncu,taj proces moze malo da se odlozi.Tu ne pomazu nikakve polir paste i zastite,jednostavno taj materijal pocinje proces raspadanja iznutra. Zato,kupi sto mladje vozilo i uzivaj dok mu ne istekne predvidjen vek trajanja. Slazem se da kupi sto novije vozilo, a ako moze, da kupi cak novo vozilo, ali je cinjenica da ne zive svi po istom standardu. Licno jedva mogu da priustim sebi i ovog matorog Transalpa koji je star preko 20 godina , tako da ni ne razmisljam o kupovini novijeg i zamenio sam karike pa cemo videti dokle ce izdrzati. A ako dodje do generalke, nisam siguran da se to isplati raditi ( odnosno , siguran sam da se ne isplati). Karike, klipovi, lezajevi, dihtunzi, eventualno hilzne, pa gumice ventila, eventualno par ventila, srafovi za podesavanje zazora, masinska obrada, rad...A to ne garantuje nista, ima tu jos od korpe kvacila i lamela do lezajeva u tockovima sve i svasta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 768 Napisano Jun 18, 2008 Ne silazi, 5816 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Ako bih uvezao neki od ovih motora iz inostranstva Nisi rekao odakle, ali ako je to Nemačka, Švajcarska, Belgija i tako te zemlje, onda ovo nije velika kilometraža jer je verovatno pređena na dužim turama, a ne u svakodnevnom drndanju po gradu. U tim zemljama motore (i sve drugo) održavaju veoma kvalitetno, menjaju ulje i filtere na vreme, sipaju odgovarajuće ulje, itd, itd. Znači, slažem se sa ljudima koji su rekli da ovo nije velika kilometraža i da ne treba da planiraš generalnu, motor može da bude dobar i da ti dugo služi bez većih ulaganja. Što se tiče Italije, tu pazi, Žabari znaju da budu prevaranti kao i mi. Da rezimiram, ako odabereš dobro očuvan motor, to nije velika kilometraža za tu vrstu motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 57 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je dobar motor samo onaj koji ima dobar agregat i nista vise? Pa predjeni kilometri ne trose samo agregat. Redovno odrzavanje tipa ulje,filter,svecice cuvaju agregat ali ne i kocnice,plocice kocnica,hladnjak,termoprekidac,amortizere,instalaciju (alnaser,regler,alternator,ignition box,start relej,instrument tabla,akumulator,zmigavci,far),pa onda dihtunzi,lageri tocka,lageri volana,lageri zadnjeg vesanja,lanac,lancanici,menjac,rasteretnik lanca bregaste,karburatori,lamela,korpa lamele,sajla kvacila,sajla gasa,sajla kilometar sata,felne,zice na felnama,unutrasnje i spoljne gume,oklopi,poklopci,plastike,nosaci i drzaci plastika i oklopa... Sve ovo moze itekako da te lupa po dzepu iako ti je agregat perfektan i najgore je sto kod svega ovoga NEMA redovnog odrzavanja nego se menja kad nesto crkne,a kod motora sa dobrim brojem godina je verovatnoca veca da nesto crkne od svega ovoga bas zbog zamora materijala (mada ne iskljucujem mogucnost da nesto rikne i na novom bajku). Mislim da sam sad bio jasniji kada sam rekao da je novije bolje makar i bez agregata.Motocikl je mali,ali kad pocnes da nabrajas sta sve ima na njemu ovako kao ja,pa kad ti jos pocne da crkavaju stvari (obicno u seriji),onda shvatis da motor nije samo agregat na njemu i da je starost motora mnoooogo bitna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 57 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Naravoucenije: Nista preko 50.000 ako hoces pouzdan motor,da te duze sluzi,da ne razmisljas kad krenes na duzi put,da te ne lupa mnogo po dzepu.Naravno da ima krljomora i sa 20.000 i u gorem stanju nego neki sa 60.000,ali to su ekstremi na kojima se duduci uce sta da gledaju sledeci put kad pazare motor (nadam se da ti nisi taj). Da se vratim na temu,sve je ovo iz razloga zasto ne kupiti motor za 1000 evra manje ali sa tolikom kilometrazom. I ja sam 4 godine nisanio nesto za 1500 evrica,dobro,mlado,ocuvano ali ne nadjoh.Cutao sam bez motora,gledao kako se drugi voze,mastao,stekao po malo kintu i docekao sam moj KLE za 2500 evra.Sad sam zadovoljan. Ako nemas kintu a hoces nesto da imas,jedino to da ukrades.A ako hoces po svaku cenu motor,onda budi spreman da za nedovoljno para sto imas vrlo verovatno ces uzeti neku rapasinu,pa se vozi i popravljaj.Na kraju godine saberi racune pa ces videti da si bio strpljiviji sta bi mogao da vozis do godine.Ovo mi lici na "Ocu dobar motor al' nemam pare" I tata bi sine... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srle69 57 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 453 postova Lokacija: Petrovac na Mlavi Motocikl: imao Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan I sad ce neko da ovde kaze: "A tek za 10 godina ! Mogao bi kupis najnoviju Afriku model 2018." (ako je bude tad i bilo) Salu na stranu,solidna Afrika i Transalp mogu se naci od 2.500 do 3.000 i kod nas sa manjom kilometrzom i godistem.A ko nema ni 2.000,neka trazi nesto drugo ali jeftinije(recimo KLE ;D),a ne uzimati Hondu po svaku cenu sa "isteranom dusom". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MilanLaki 0 Napisano Jun 18, 2008 U prolazu, 91 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan .Ovo mi lici na "Ocu dobar motor al' nemam pare" I tata bi sine... Pa rekao sam da hocu HONDU. Salim se ja malo naravno. Kao sto rekoh prosle godine sam uvezao Viraga iz Austrije. Tamo mi je burazer pa kad ja nadjem nesto na netu sto mi se cini dobro ja ga posaljem da vidi. Prosle godine sam ga iscimao nekoliko puta bas za tog Viraga i mislim da je ispiz..... Dok je trazio i dok je mene tukla euforija sto cu kupiti motor on mi jednom kaze "Sta si mi ovo uradio, sada hocu ja da uzmem nesto za sebe" ali nemam dozvolu a ovde da polazem.... Prodje godina, trazi on, gledam ja i pre neki dan mi kaze: Africa, 92 ili 93 (nisam siguran), pali iz prve, nove gume, disk, plocice, lanac i lancanici, ulje, filteri.... ALI presao nesto preko 90 000 km. STA DA RADIM. E zato ja Vas pitam koliko bi bila generalna. Srle potpuno si u pravu sto kazes za ostale delove, to mora da je vec istroseno ako nije i to menjano pa mu taj nije ni spomenuo. Prenecu bratu to pa nek ga pita da li je jos nesto radio na biku, ako ga nije vec prodao. Mislim da je trazio nekih 1000 E. A nasao je i Transapla samo novijeg, ali ne znam u kakvom je stanju taj, pa sam i za njega isto pitao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lomnica_city 12 Napisano Jun 18, 2008 Svrati ponekad, 328 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda TransAlp XL600V Prijavi odgovor kao problematičan Samo 1000 eura za takvu Afriku NIJE mnogo,troskovi uvoza i registracije ce te izaci jos oko 50-ak % te cifre,a AKO je cak i potrebna generalna potrosices jos 50-ak % prvobitne cene tako da za oko 2000-2200 eura mozes da dobijes odlican motor,sigurno bolji nego neki od ovdasnjih tog godista koji se prodaju za 2500-3000 eura,ja bih uzeo da sam na tvom mestu (tacnije uzeo sam ali Transalpa)! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...