Jump to content

Moto Zajednica

AMSS DELI BESPLATNO KACIGE ZA MOTORISTE

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 204 postova

ma sve sto  daju dzabe a drzavno je meni je drago...sto vise takkvih akcija to je bolje..... :)

Nije državno. AMSS skuplja sponzore i koristi sredstva koje prihoduju firme-ćerke kao što je naša AMSS-Centar za motorna vozila. Od države nema kinte. Jedva sastavimo budžet za akciju "Šta znaš o saobraćaju" koja se organizuje za osnovce.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 156 postova

A ima namestenog snimanja sa NS Ridersima, a dobar mi bio malopre neki cikica sa skuterom kojem dali kacigu pa on stavio na glavu i ide sa sve onom nalepnicom na viziru.

Posle me malo ubedacilo kad sam video dva lokalna"macka"(ne iz rajdersa) sa besnim motorima da su uzeli sebi po jednu ,neke crne, ne znam kakve su, mislim ima i kome vise treba, ovoga nisam nikad video da nosi kacigu a nije da nema za istu. Nasa posla. Ne znam kad su poceli, ali eto opet deli se i kod nas.

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Nisam skroz detaljno procitao temu, ali vidim da ima nekih negativnih komentara i konotacija u vezi sa AMSS akcijom. Hmm...

Pa zasto moramo da uvek preteramo u razmisljanjima i spletkarenju o nekim vrhunskim zaverama protiv nas. Ja ne vidim nijednu losu stvar u vezi ove akcije. Ako je neko obezbedio xyz kaciga da se nekome besplatno podele, pa sta je tu lose. Da ne resava kompletan problem - ne resava. Da nije dovoljno - nije dovoljno tih kaciga za sve. Ali, i to je nesto. Neka barem jedna od tih kaciga spase nekome glavu i zivot, pa se cela akcija isplatila. Mislite o tome.

Slazem se u potpunosti, hvala nebesima da je neko poceo da razmislja uopste o problemu da i motoristi ucestvuju u saobracaju i da smo poprilicno ugrozena vrsta ;D

• Drug član, 1261 postova

Pošto te kacige koštaju tričavih 30 ak evra, eto predloga da se svakom registrovanom motorciklu sledeće godine, koji uzme AMSS osiguranje da kaciga, to bi već ličilo na akciju. Izvini uzeo si naše osiguranje, evo kaciga gratis, hvala lepo vidimo se i sledeće godine.

Tobar dan Trion, da pošto motor, deset iljadarke, ali ide uz njega i kaciga i jakna a bogami i čizme, hvala odma dolazim ,rezervišite. I to je akcija, a nek odbiju reprezentaciju od poreza.

Voleo bih sada da neko ima neku primedbu, i da mi kaže kako AMSS neće odbiti to na reprezentaciju. A voleo bi da vidim fakturne vrednosti tih kaciga, pa da vidim da li su oprali pare i ko.

Ja nisam glup, možda malo lud,a možda jako paranoičan (ovo zadnje nisam baš siguran)

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Небитно је у овој причи да ли је неко марнуо неку лову. Нека уплате женама третмане против стрија и целулита, па добро.

Мени је највише засметало то што су НАГРАЂЕНИ они који би требало да буду кажњени због неношења кациге. Да су заустзављали оне којима је сувозач без кациге и њега даривали, па и некако. Овако акцију сматрам за "држ'му нано главу док повраћа!"... Уз све напоре не могу да видим смисао. Имамо икс-ипсилон кацига и шта да радимо са њима: дајмо их онима који их не носе.

Иначе, АМСС поштујем као институцију.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

Мени је највише засметало то што су НАГРАЂЕНИ они који би требало да буду кажњени због неношења кациге. Да су заустзављали оне

ma dzaba,ti sto ih nenose nece ih ni nositi pa makar im poklonili i najbolju kacigu....

• U prolazu, 39 postova

Akcija jeste OK. A sto smo mi takav narod pa ce kacige otici ko zna kome i na koj nacin, to je druga prica...

A i taj sto ima motor od par hiljada evra a nema kacigu, a oni ce da mu poklone da mu otvore oci....ma dajjjj.. i ako mu poklonis bice prica " gle dobio sam kacigu od onih na cosku..ma de cu je nosim jos pise AMSS na njoj.. "  :-\

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Imam jedan predlog. Posto ce kacige da se dele samo u velikim gradovima, ja se prijavljujem da jednu daju meni.

(meni trebaju jer su mi dve pukle prilikom saobracajnog udesa)

Pozdrav

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Ma kakvo deljenje kaciga,kakvi bakraci.  10.000 din za nenosenje kacige na licu mesta,nemas da platis--nema problema-- utovari motor u kamion,donesi pare i vozi !!

15 dana ovakvog rada od strane saobracajne milicije dace vise rezultata nego brdo ovih preskupih akcija u vidu deljenja kaciga (ko li se tu debelo ogrebao za procenat od firme koja je isporucivala kacige).

SAMO PO DZEPU  --univerzalni jezik koji govore svi ucesnici u saobracaju !!

To je jedini nacin kako bi se kultivisali svi u saobracaju, a da ne dodajem pricu koliko kosta lecenje i posledice koje prouzrokuje pad bez kacige!!!

Oni koji nece da je nose, nece pa nece, niko ih ne moze primorati na to, ali posledice svi vidimo... Skoro je bila diskusija koliko kosta invalidnost i radna (ne)sposobnost a a to celo drustvo dotice!

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Već smo puno diskutovali na ovu temu kada je bila prethodna akcija.

Lepo je uraditi nešto na fini način, ali je i prilično nelogično davati kacige onima koji ih ne nose kao nagradu što, praktično, krše zakon. Pa neko namerno ovih dana neće nositi kacigu da bi eventualno dobio novu ako naleti na ovu patrolu. I ako ga zaustavi neka druga patrola, reći će im "Pa ljudi, ja ne nosim moju staru šugavu (ili nepostojeću) kacigu zato što želim da naletim na patrolu koja besplatno deli kacige, nemojte da me kaznite, kako mislite da dođem do kacige jer para nemam". I da li je ovo izgovor? Možda i prođe.

Mislim da je mnogo pametnije dati im tu kacigu na poklon, ali im i naplatiti predviđenu kaznu, kako bi se naučili pameti i kako bi znali da moraju da je nose da ne budu ponovo kažnjeni, ako su već toliki moroni da ih ne nose da bi sačuvali rođenu glavu. Možda čak treba davati i bolje kacige, recimo u vrednosti te kazne, ali bi tada kazne u korist kacige morao da se odrekne MUP, to već nema veze sa AMSS-om. Mada i ovako se MUP odrekao kazne.

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Prava stvar bi bila da se kacige daju ljudima koji nose kineska sr.nja na glavi i nemaju para za bolje, oni bar hoce da je nose.

Sta rade ove cike u plavom, sela su nam puna klinaca na skuterima bez kaciga na glavi a bogami i bez dozvola i registracije, krecu se po putu kako hoce uzas sreca da nema i vise mrtvih i povredjenih, trebalo bi kaznjavati roditelje. Gospodo obidjite malo i seoska podrucja ili se svi znate medjusobno pa necete da se zamerate. ISTINA ko ne nosi kacigu nece je nositi pa da je dele i dzabe.

Veceras konkretno, selo Ram na samoj obali Dunava sedim u restoranu i gledam kako jedan isti klinac ko zna koliko puta pravi krug na skuteru a bez kacige,registraciju nisam video,nije je imao.Kada bi on kuci doneo jedni sa akcije verovatno bi je roditelji stavili u vitrinu da je pokazu komsijama a mali na ulicu pa na skuter...

Nadam se da ce se nesto promeniti ovim novim zakonom.

• Drug član, 3087 postova

Јуче око подне кренуо пешке од Студентског трга до Коња и видим десетак двоточкаша који стоје, а возачима нешто говори неки лик, координатор, шта ли је... Чујем нешто: "Колико вас има?...". Долазим до оне станице на тргу Републике и видим тамо ово:

post-4171-12879048598072_thumb.jpg

Јуче око подне кренуо пешке од Студентског трга до Коња и видим десетак двоточкаша који стоје, а возачима нешто говори неки лик, координатор, шта ли је... Чујем нешто: "Колико вас има?...". Долазим до оне станице на тргу Републике и видим тамо ово:

Ма јел' то могуће! Ја мислио да је све поштено...  ;D ;D ;D

• Drug član, 3087 postova

Ма није поента у томе већ што све то мора да буде изрежирано и инсценирано, као да камерман не може да постоји ту неко време, па сними ове што стварно прођу на тој деоници у самом центру.

Шалим се. Имам само једно размишљање на тему ове квази акције: да је мало паметније осмишљена - била би дебилна!  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja