Jump to content

Moto Zajednica

Beranovac 01.06.2008.

Recommended Posts

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Na beranovcu su nekad vozhene i formule. Neka "C" ili "hobi" klasa. Ne secam se tachno.

Moje naiskrenije saucheshce.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 36 postova

TREBA DA NAJEBE ONAJ ILI ONI KOJI SU DOZVOLILI NESI DIVLJAKU DA ORGANIZUJE TRKU,A PRICALO SE KAKO CE SE ZABRANITI STAZA ZA ODRZAVANJE TRKA!

SVEJEDNO,BANETA NEMA!!!!

• U prolazu, 41 postova

E, pa kada vec pricate o tome, evo da vam kazem..

Videla sam se sa Sonetom Divljakom nekoliko puta posle trke te famozne...Informacija koju sam dobila od njega je da je obdukcijom utvrdjeno da je decku tom koji je nastradao otkazalo srce na stazi...

Tako mi je bar Sone rekao.

Dakle, ne radi se o klasicnom izletanju i pogibiji.

• Drug član, 1359 postova

E, pa kada vec pricate o tome, evo da vam kazem..

Videla sam se sa Sonetom Divljakom nekoliko puta posle trke te famozne...Informacija koju sam dobila od njega je da je obdukcijom utvrdjeno da je decku tom koji je nastradao otkazalo srce na stazi...

Tako mi je bar Sone rekao.

Dakle, ne radi se o klasicnom izletanju i pogibiji.

Mislis u betonskom kanalu ,za koji neznam stace pored staze bez zastite da se nemoze uleteti u njega a da ta zastita nije betonski zid ??? ??? ??? ??? ??? ???

• Drug član, 1073 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Svojevremeno je nastala Moto Federacija Srbije, osnovali su je SVI sportski moto klubovi Srbije na konstitutivnoj sednici u prostorijama tadasnjeg AMSJ. Za predsednika je izabran Radomir Vojvodic.

Moto Federacija Srbije (MFS) je vodila borbu da odvoji moto sport od auto-moto sporta gde su automobilisti koristili gotovo sva sredstva. Rade je poznat kao prek covek ali ujedno i razuman i on je vodio pre svega borbu sa "starom gardom" AMSJ uz pomoc Kuleta (naseg proslavljenog takmicara) i uz moju pomoc kao generalnog sekretara MFS.

Beranovac (staza za organizaciju moto trka) je druga zabranjena staza od strane MFS. Prva je bila "Misheluk" u Novom Sadu posle pogibje naseg druga "Zabca" iz Arandjelovca.

Mnogi su se ljutili na Radeta sto agituje (na njegov svojstven nacin) za bezbednost pre svega i ako nema mogucnosti da staza bude bezbedna - bolje je da nema takmicenja na takvim stazama.

Ponavljam, Kraljevo "Beranovac" je ZABRANJEN od strane MFS za moto trke zbog: Ivicnjaka, metalnih odbojnika uz stazu, bet. kanala, bandera, protivtenkovskih prepreka (koje su zarasle u travu desno od starta na pravcu) i niz drugih detalja koji ne dozvoljavaju bezbednu trku.

Mnogo je onih koji su govorili da je Rade lud, i ko je on, i slicno..........a nasi mladi takmicari su nastavii da ginu.

Loncar je u klasi Senior, znaci u klasi gde se voze pretezno Old Timer motocikli sa malom brzinom (70 km/h) pao i poginuo pre svega zbog toga sto STAZA nije bezbedna. Ne mogu pomoci ni lekari, redari, policija i ostale strukture organizacije jedne moto trke kada OSNOVNE  bezbednosti NEMA !

Jako mi je zao svakog poginulog takmicara ili nekog iz publike (na poslednjoj auto trci je poginuo mladic iz publike - trke Yugo)...............ali u ovoj drzavi jos uvek nema sluha da se isfinansira izgradnja vise auto-moto staza modernog tipa gde ce mladi talenti moto sporta (i auto sporta) moci da uz publiku (na bezbednim tribinama i obelezenim i zasticenim mestima) da praktikuju ovaj predivan.........ali opasan sport.

Izvinjavam se na duzini teksta, zeleo sam da pojasnim...........situaciju.

Danas AMSS uz MAS (Moto Asocijaciju Srbije) organizuje Sampionat Srbije i daje dozvole za organizaciju moto trka na "Beranovcu". Oni snose kompletnu odgovornost za SVE nezgode i sve "uspehe" na stazi u Kraljevu.

Bivsi gen. sekretar MFS Zoran Mihajlovic (inace licenciran od strane FIM /svetske moto federacije/ i UEM / evropske motociklisticke unije/ kao strucan sportski radnik u oblasti moto sporta)..........znaci znam odlicno o cemu pricam.

Moja tuga je neizmerna za svakog nastradalog motociklistu i to je razlog sto i sam bivsi moto takmicar sebi dozvoljavam ovakvu kritiku.

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Mislim da je suludo voziti na onakvoj stazi i ne mogu se iščuditi kako učesnici toga nisu svesni.

A verujem i da ima ljudi koji dolaze da bi videli padove, i ako sve prođe bez pada, onda im je monotono i nezanimljivo.

Ja takve trke ne bi ni mogao da gledam, previše je opasno.

Moj drug M.P je tamo nastradao jer je u padu leteo kroz travu, i naleteo na ostatak betonskog stubića,

sa teškim povredama kičme,bio paralisam od pojasa na dole i ostatak života bio je vezan za invalidska kolica.

Kasnije je izgubio život u autu, prepravljenom na ručne komande.

• Drug član, 1359 postova

Ova staza je definitivno kao da vozite motocikl bez kocnica pa ko prezivi pricace . Mislim da je ozbiljnije nesto zatvoriti nego unistavati tudje zivote zarad radosti i uzivanja jednog dela ljudi .

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: RF600+
[beranovac je vojni poligon za obuku Saobracajne Sluzbe ali je s suzenjem drzave i njegova namera menjana pa je koriscen i za obuku drugih vidova i sluzbi.  S malo/vise ulaganja on bi se mogao pretvoriti u odlicnu stazu.

I Grobnik je nekada bio poligon za obuku saobracajne sluzbe JNA.

Ispravak: Automotodrom Grobnik nikada nije bio poligon za obuku JNA nego i građen za utrke motora./quote]

Grobnik je i sagradjen kada je stara staza na Preluci zabranjena zbog (ne)bezbednosti!

Jos jedan takmicar iz classic kategorije imao je tezak udes i jos uvek je u vrlo teskom stanju. Vecini dobro poznati Karci iz Panceva, koji se takmici u klasi 50 ccm i kao suvozac na prikolicaru, pre desetak dana je testirajuci svoj stari takmicarski "Tomos" u ulici ispred svoje kuce udario u automobil koji je izasao iz sporedne ulice. Covek gotovo celog zivota vozi motore, ima iza sebe godine takmicarskog iskustva, a onda dozivi banalan udes na "Tomosu" koji nije brzi od 60-70 km/h. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja