Jump to content

Moto Zajednica

LAZNA DOJAVA O PREGREVANJU!!!

Recommended Posts

• U prolazu, 36 postova

Imam problem sa laznom dojavom o pregrevanju ,u pitanju je motocikl YAMAHA XT 660X!!!

Naime,na njemu postoji elektronska zastita od pregrejavanja,pa u slucaju povisene temperature od normalne ili kvara na sistemu za hladjenje prekida se dovod struje i motor se gasi,a na instrument tabli svetli crveni kljuc!

Kod mene se ta blokada pali kada posle voznje motora ostavim motor nekih deset minuta i ponovo ga upalim.

Proverio sam sistem za hladjenje(pumpa,termostat,termodavac,hladnjak,rashradna tecnost,ventilator) sve radi i odradjuje posao,ali nikako da nadjem gde se na motoru nalazi taj senzor(ako je u pitanju senzor!)

Imali neko ideju sta je u pitanju ili gde se nalazi taj senzor?

Kakvo je resenje problema?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Probaj da kad hoces da ugasis motor - ne gasis ga odmah, vec ga pustis da radi na leru dok ti ne ugasi ventilator ( znaci ohladio je motor na normalnu temperaturu ), pa tek onda ga ugasis.  U principu trebalo bi da i nakon gasenja motora ventilator radi dok ga ne ohladi, ali i tad ohladi samo hladnjak ( kad ugasis motor pumpa stane a motor ostane vruc iako je ventilator ohladio tecnost u hladnjaku ) .

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

URADI OVO DA BI PROVERILI DA LI JE KOMPJUTER REGISTROVAO NEKU GRESKU

CRVENI PREKIDAC STAVI NA UGASENO,STISNI RESET I SELECT DUGMICE ISTOVREMENO(DRZI IH),DAJ KONTAKT(JOS UVEK DRZIS DUGMICE DOK TI NA DISPLEJU NE PISE diag ZATIM PUSTI DUGMICE),OPET STISNI RESET I SELECT ISTOVREMENO I ONDA CES UCI U diag  I PISACE 01-TO JE SENZOR ZA POZICIJU GASA,STISKASJ SELECT DOK NE DODJES DO BROJA 61(TREBALO BI BRZO DA DODJES(NA TOJ POZICIJI KOMPJUTER PRIKAZUJE DA LI IMA REGISTROVANIH GRESAKA),AKO NEMA GRESAKA PRIKAZIVACE 00,AKO IMA GRESAKA PRIKAZACE NEKI BROJ(NA PRIMER 30-TO JE AKO JE MOTOR PAO),AKO IMA VISE OD JEDNE GRESKE SVAKE 2 SEKUNDE CE PRIKAZIVATI DRUGI BROJ,PROVERI OVO KAKO SAM TI NAPISAO I ZAPISI BROJ KOJI TI POKAZUJE NA 61. POZICIJI DA VIDIMO DA LI JE REGISTROVAO NEKU GRESKU I KOJU

• U prolazu, 36 postova

registrovao mi je dve greske,za senzor temperature rashladne tecnosti i temperature vazduha kod filtera,ali to je prijavljivao te greske zato sto sam te konektore skidao da proverim da li ti elementi rade kako treba

• Svrati ponekad, 276 postova
  • Motocikl: XT660R

Znaci izbacio ti je greske 21 i 22.

Uradi sve kako sam napisao ali sada idi na 62. poziciju(na toj poziciji registruje ukupan broj gresaka) i crveni prekidac prebaci na ON zatim ces cuti zujanje i onda okreni kljuc na off(tako ces izbrisati prijavljene greske),kada opet budes vozio motor i kada ne budes mogao da ga upali uradi kako sam napisao u prethodnoj poruci da vidis da li ce izbaciti ponovo neke greske,ako ti ponovo izbaci iste onda to nije zato sto si ih skidao.

• Drug član, 1261 postova

Znaci izbacio ti je greske 21 i 22.

Uradi sve kako sam napisao ali sada idi na 62. poziciju(na toj poziciji registruje ukupan broj gresaka) i crveni prekidac prebaci na ON zatim ces cuti zujanje i onda okreni kljuc na off(tako ces izbrisati prijavljene greske),kada opet budes vozio motor i kada ne budes mogao da ga upali uradi kako sam napisao u prethodnoj poruci da vidis da li ce izbaciti ponovo neke greske,ako ti ponovo izbaci iste onda to nije zato sto si ih skidao.

Sve zna, kaomator, klap,klap,klap ;D ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 293 postova
  • Motocikl: 450 EXC

Imam isti problem na 2005god.

Proverio sam greške i nemam ni jednu.

Motor sve normalno pali ,ide do tog momenta čak i upali ventilator(mada mislim da nekad i ne stigne jer neko signalizira pre da je došlo do pregrevanja .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja