pana 0 Napisano Maj 28, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan Imam problem sa laznom dojavom o pregrevanju ,u pitanju je motocikl YAMAHA XT 660X!!! Naime,na njemu postoji elektronska zastita od pregrejavanja,pa u slucaju povisene temperature od normalne ili kvara na sistemu za hladjenje prekida se dovod struje i motor se gasi,a na instrument tabli svetli crveni kljuc! Kod mene se ta blokada pali kada posle voznje motora ostavim motor nekih deset minuta i ponovo ga upalim. Proverio sam sistem za hladjenje(pumpa,termostat,termodavac,hladnjak,rashradna tecnost,ventilator) sve radi i odradjuje posao,ali nikako da nadjem gde se na motoru nalazi taj senzor(ako je u pitanju senzor!) Imali neko ideju sta je u pitanju ili gde se nalazi taj senzor? Kakvo je resenje problema? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Jun 12, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da kad hoces da ugasis motor - ne gasis ga odmah, vec ga pustis da radi na leru dok ti ne ugasi ventilator ( znaci ohladio je motor na normalnu temperaturu ), pa tek onda ga ugasis. U principu trebalo bi da i nakon gasenja motora ventilator radi dok ga ne ohladi, ali i tad ohladi samo hladnjak ( kad ugasis motor pumpa stane a motor ostane vruc iako je ventilator ohladio tecnost u hladnjaku ) . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zeljko_srb 8 Napisano Jun 12, 2008 Zainteresovan, 845 postova Lokacija: Srbija/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan taj senzor se verovatno nalazi negde na cilindru, sa gornje strane, pogledaj moras da vidis, ima dve zice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Jun 12, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan URADI OVO DA BI PROVERILI DA LI JE KOMPJUTER REGISTROVAO NEKU GRESKU CRVENI PREKIDAC STAVI NA UGASENO,STISNI RESET I SELECT DUGMICE ISTOVREMENO(DRZI IH),DAJ KONTAKT(JOS UVEK DRZIS DUGMICE DOK TI NA DISPLEJU NE PISE diag ZATIM PUSTI DUGMICE),OPET STISNI RESET I SELECT ISTOVREMENO I ONDA CES UCI U diag I PISACE 01-TO JE SENZOR ZA POZICIJU GASA,STISKASJ SELECT DOK NE DODJES DO BROJA 61(TREBALO BI BRZO DA DODJES(NA TOJ POZICIJI KOMPJUTER PRIKAZUJE DA LI IMA REGISTROVANIH GRESAKA),AKO NEMA GRESAKA PRIKAZIVACE 00,AKO IMA GRESAKA PRIKAZACE NEKI BROJ(NA PRIMER 30-TO JE AKO JE MOTOR PAO),AKO IMA VISE OD JEDNE GRESKE SVAKE 2 SEKUNDE CE PRIKAZIVATI DRUGI BROJ,PROVERI OVO KAKO SAM TI NAPISAO I ZAPISI BROJ KOJI TI POKAZUJE NA 61. POZICIJI DA VIDIMO DA LI JE REGISTROVAO NEKU GRESKU I KOJU Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pana 0 Napisano Jun 13, 2008 U prolazu, 36 postova Lokacija: obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan registrovao mi je dve greske,za senzor temperature rashladne tecnosti i temperature vazduha kod filtera,ali to je prijavljivao te greske zato sto sam te konektore skidao da proverim da li ti elementi rade kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Jun 13, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Znaci izbacio ti je greske 21 i 22. Uradi sve kako sam napisao ali sada idi na 62. poziciju(na toj poziciji registruje ukupan broj gresaka) i crveni prekidac prebaci na ON zatim ces cuti zujanje i onda okreni kljuc na off(tako ces izbrisati prijavljene greske),kada opet budes vozio motor i kada ne budes mogao da ga upali uradi kako sam napisao u prethodnoj poruci da vidis da li ce izbaciti ponovo neke greske,ako ti ponovo izbaci iste onda to nije zato sto si ih skidao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Jun 15, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znaci izbacio ti je greske 21 i 22. Uradi sve kako sam napisao ali sada idi na 62. poziciju(na toj poziciji registruje ukupan broj gresaka) i crveni prekidac prebaci na ON zatim ces cuti zujanje i onda okreni kljuc na off(tako ces izbrisati prijavljene greske),kada opet budes vozio motor i kada ne budes mogao da ga upali uradi kako sam napisao u prethodnoj poruci da vidis da li ce izbaciti ponovo neke greske,ako ti ponovo izbaci iste onda to nije zato sto si ih skidao. Sve zna, kaomator, klap,klap,klap ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bagi 175 Napisano Maj 3, 2012 Svrati ponekad, 293 postova Lokacija: 021 Motocikl: 450 EXC Prijavi odgovor kao problematičan Imam isti problem na 2005god. Proverio sam greške i nemam ni jednu. Motor sve normalno pali ,ide do tog momenta čak i upali ventilator(mada mislim da nekad i ne stigne jer neko signalizira pre da je došlo do pregrevanja . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...