Jump to content

Moto Zajednica

GPZ500s razne sitnice

Recommended Posts

• Drug član, 2875 postova
  • Motocikl: strom 650

Ipak treba da pazimo ovo sto imamo koliko god mozemo :)

Posto sam savladao problem slavine krenuo sam dalje:

1.Jedno veliko pitanje koliko verujete vasim davacima temperature imaju jako puno godina uglavnom. Ja mom nisam verovao bio los kontakt na njemu jako oksidirao i to cu da zamenim novim cim nadjem ako neko zna gde neka javi. ???

2.Termoprekidac za palenje ventilatora to imaju ovi sa vodenim hladjenjem deluje da radi ali sam za svaki slucaj dodao paralelno jedan prekidac da mogu sam da upalim ventilator(to mi tako funkcionise na kolima godinama i nema sanse da pregeje). ???

3.Na mom motoru nedostaje prekidac stop svetla i prednji i zadnji.Zadnji kupio u prodavnici na bilo kom cosku od tomosa 250 din pase ko dupe na nosu samo sam se malo pomucio da ga ustelujem ali sad radi,Prednji je malo komplikovaniji probacu da nadjem odgovarajuci ako neuspem bice originalni nov ili polovan ako bog da za sto manje novaca.Inace taj deo instalacije bio skroz ispravan. ???

4.Sirena malo radi malo neradi skinem je ima na njoj jedam mali sraf za stelovanje malo ga razradim i ona ko nova to je inace klasican problem sa sirenama sa membranom koje su na otvorenom pa se pvase. ;D

5.Poziciono svetvo nije htelo da radi posle malo pretrage po instalaciji konstatujem kvar prekidaca elem posto je on u rucici koja je dosta komplikovana za rasklapanje postoji mogucnost da se pokvari pri rasklapanju pre nego da se popravi Ja sam poziciju prevezao u instalaciji tako da sad radi cim se da kontakt,sto mozda i nije lose obzirom da nemoze da se desi da zaboravis da upalis i ostanes neosvetljen. :P

6.Jako sam zagledao kako napraviti nosac kofera kad ga napravim bice slike. :P

7.Video sam malo i stendera pravicemo i to samo da bude vremena nekosta puo para. :P

8.Oprao lanac WD sprejom i konsatovo da me bivsi vlasnik sto se tog dela tice nije nasamario rekao je da je snjim presao oko 700 km.

9.Pregledao svecice i one nove.

10.Menjacu filter vazduha

Bilo je tu jos po koja sitnica dotegni , stavi vecicu lepo izoluj bice toga verovatno jos sve u svemu nista alarmantno i toliko bitno da nemoze da se vozi bezbedno.

Uopste jako sam nezadovoljan nacinom odrzavanja ne samo ovog mog motora nego i mnogih drugih koje sam pregledao u smislu da majstori koji su radili bilo sta oko njih bez obzira na svoje kvalifikacije sto se vidi po odradjenom poslu nisu po zavrsetku intervencija vracali sve na svoje mesto nego moze bez tog srafa ovo nije bitno da se pritegne ono nije vazno da se uveze vezicom itd Izuzetci potvrdjuju pravilo.

Ako ima slovnih gresaka izvinjavam se.

Pisite vasa zapazanja vezana za ovo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

Mozda da zamenis creva za dovod goriva, ja se pre nekih par nedelja umalo zapalio. Creva su postala porozna jer su dosta stara, kupi  po pola metra sesticu i osmicu = 250dinara. Vidi kako naleze vizir, meni ima mali luft na jednom cosku i podrhtava preko 160-170 km/h.

Meni ventilator rano pali, ne stigne kazaljka ni do pola, nisam imao nikad problema sa pregrevanjem. Upoznao sam lika na Huji, on je na njegovom stavio dva ventilatora, kaze da mu sa jednim kuva u gradu.

Instalacije su mi ok, ne radi mi stpaljka na zadnju kocnicu. Ja sam se malo namucio dok nisam ustelovao far, zamoran dosadan posao sa dva kruzica ispod maske.

To sto ti rano pali ventilator je bas ono sto sam pitao koliko verujete starim davacima jer ako je na njemu los kontakt pokazivace manju temperaturu i ako je srece da radi termo prekidac za ventilator nema problema , a sta ako je i om malo losiji ne neispravan nego samo los kontakt.Dobijes to da vozis motor kome je radna temperatura kod starijih koji trose olovni benzin oko 90 stepeni da vozis sa 100 i vise stepeni.Antifriz klju~a na 115 stepeni tako da ti to neces bas primetiti bez merenja ali dihtunzi kroz vreme sigurno hoce.

Nije toliki problem na koji benzin vozis vec za koje temperature je koncepcija masine noviji koji su predvidjeni na bezolovni imaju drukcije obradjene elemente pa trpe vise temperature.Toga ima na forumu u razlikama u gorivu.

• Drug član, 1126 postova
  • Motocikl: ex MV Agusta 800 Brutale

Meni ventilator pali kad temperatura pređe malo preko pola, a i nije mi problem da se na semaforu malo savijem i vidim da li radi. A za to koji benzin sipati ja mislim da je u pitanju da li motor ima katalizator ili ne, ja u mog sipam bezolovni i ništa mu ne fali,a '98 je god. i nema katalizator

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja