Jump to content

Moto Zajednica

"JAGNJETINA - MATCHKAT - ZLATIBOR po kisi i ledu" + Foto rezolucija OK

Recommended Posts

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Posle nedeljne voznje  - gulash (kafana "Lis"), dosao je ponedeljak 05. maj, dogovorio sam se sa spediterom da pokusamo da ocarinimo motor (BMW R1200GS-Adventure, model 2008.) u toku dana.

Moj drug Srdjan (Bokijev kum) - spediter u luci Dunav nije optimista, ja mu kazem "samo me ti odvedi do sefa Carine Luka Dunav, i pusti mene da pricam". tako je i bilo.

Mogu vam reci da je sef Carine, jedan vrlo uljudan gospodin, koji me primio, saslusao i posle moje price u kojoj sam mu objasnio da sam dosao na vrlo kratak odmor u Srbiju i da vrlo iskreno pitam da mi pomogne i da se motocikl ocarini u toku dana - dobio sam "strog" odgovor........"Srdjane, javi mi se za sat vremena".

Sve u svemu motor je ocarinjen u toku dana..........hvala sefu Carine Luka Dunav, i sutradan 06. maja sam uz pomoc Ivana (V-Strom 1000) registrovao motor u toku dana. Moram da pojasnim da Ivan koji je strucnjak za ugradnju alarma i ima radnju u tom fahu, je otvorio nedavno agenciju za registraciju i osiguranje. Posto Ivan ima "prijatelje" svuda pa i u MUP-u, zamolio je za malu pomoc kako bi u Ljermontovoj zavrsili u toku dana.

Pomoc je dobijena i to sa osmehom, sada moram da vam ispricam jednu malu dogodovstinu tom prilikom.

 

Odemo Ivan i ja (mojim motorom) do MUP-a na N.Beogradu gde nas ceka jedan inspektor koji ce nas predstaviti u Ljermontovoj kako bi zavrsili registaciju odmah. Sretnemo se, pozdravimo i covek kaze "idem ja kolima, vidimo se u Ljermontovoj..."

Mi na motor i izadjemo na "gazelu"(autoput kroz Beograd) i vidim ja ispred mene pezo 206 (ofarban u policijske boje, sa rotacijom), priblizim mu se kad on poce da vozi dosta brze od ostalih ucesnika u saobracaju...........iz leve u zutu traku cik-cak, preko autobuskih stanica i to sve brzinom od oko 120 km/h..........ja za njim..........mislim se - super ! covek lepo vozi.........ima da stignemo do Ljermontove za par minuta........ali kako mu se priblizim tako on jos brze.

Negde posle "Mostarke petlje" on u levoj, ja iza njega i on mi nesto mase........kao da mi pokazuje da idem desno......ja mu pokazujem levom rukom da idemo pravo (mislim do "plavog mosta" pa cemo tu skrenuti)........ali covek uporno nesto mase i odmahuje - ne razumem ga, pa resih da mu pridjem sa leve strane da mu objasnim da cemo se i mi iskljuciti na plavom mostu.

Kako sam krenuo da mu pridjem sa leve strane (napominjem da se sve ovo desava na brzini od oko 120 km/h) covek krene kolima na mene (kao da me blokira), ja prikocim malo (da se ne bi udarili) kad on ispred mene upali rotaciju i sirenu i odmahuje mi rukom (kao... neki znaci "ma bezi bre od mene....."). Ja malo usporim, otvorim kacigu i pitam Ivana (koji sve vreme sedi iza mene na motoru i nista ne reaguje) "Sta je bre ovom tvom, jel poludeo ?...."

Tu mi Ivan odgovori "Pa nije bre ovaj onaj moj poznanik, ovog ne poznajem......."

Sve sam shvatio u sekundi.........jurimo za nepoznatim policajcem u sluzbenim kolima i covek verovatno ne moze da veruje koja je ova budala krenula na njega i nece da se otrese.........on bezi, sve brze a mi ga pratimo .......pa cak u trenutku krenemo da ga obidjemo.......covek se brani kako moze i kolima malo na mene.

Pokusao sam da mu znacima pokazem da sam se zajebao..........covek me verovatno nista nije razumeo, pa odlucih da ga pustim da odmakne malo (verovatno zuri negde sluzbeno).

Tako se mi iskljucismo kod "plavog mosta" i odosmo do Ljermontove. Kad smo stali, smejali smo se bar 5 minuta.

 

Registrovali smo motor i dobio sam tablicu BG 21-205 (205 je odabrala gospodja policajka, moj datum rodjenja 02.maj), Hvala joj.

 

Sutradan 07. maj 2008. idemo na Zlatibor da jedemo jagnjetinu (Machkat, kafana kod Baje).

 

Krenuli smo sa Novog Beograda (blizu Opstine) oko 08:20.............i prva stanica (po obicaju) OMV pumpa "Celije".

NpfJF_0122bgdzlatiboromvcelijwr3.th.jpg

 

Pod punom opremom, vreme je izgleda kisovito, ujedno testiram moje novo odelo "Rally2 pro" po kisi.

cZOCw_0128bgdzlatiboris5.th.jpg

 

Nismo daleko odmakli od Celija, kisa pocinje da biva ozbiljnija, Boki staje na prvoj pumpi da obuce kisno odelo, Verica i ja cekamo bezbrizni....05LlP_0129bgdzlatiborstalidabvw5.th.jpg

 

Boki se obukao, Verica stavlja kacigu...........idemo dalje.

Te8pk_0130bgdzlatiborvericaseux6.th.jpg

 

Oprezno, po kisi napredujemo bez problema, posle Cacka stajemo na kafu u kafic-restoran-splav na jezeru.

546vj_0135bgdzlatiborodmoruzjfb3.th.jpg

Y6hbb_0138bgdzlatiboridemodalkc6.th.jpg

 

59eEv_0141bgdzlatibormojmotorbn5.th.jpg

 

dok smo pili kafu cujemo neko graktanje, kad ono patke plivaju oko splava i uzivaju.....da ih slikam.

8CMyI_0147bgdzlatiborjezeroiprm1.th.jpg

odjednom naidje dosta velika ptica i spusti se na jedan od camaca pored splava.......slikam i nju

Un88Z_0151bgdzlatiborkn2.th.jpg

 

Nastavljamo uspon prema Zlatiboru, saobracaj je relativno gust, dosta kamiona (radni dan), kasnije prolazimo uzbrdicu (dupla traka uzbrdo, jedna traka nizbrdo) podeljena duplom punom linijom gde je sutradan poginuo jedan motociklista greskom jednog suludog vozaca automobila (passat). Razmisljao sam o toj mogucnosti dok smo isli uzbrdo i gledao sam da drzim desnu traku kako bi izbegao eventualnu budalu koja dolazi nizbrdo i pritom pretice preko duple pune linije u nepreglednoj krivini.

Mi smo imali srece............nazalost jedan mladi motociklista nije imao tu srecu, poginuo je sutradan na tom delu puta........neka mu je laka zemlja.

 

Stizemo u selo Mackat (citamo Matchkat), dobro znana nam kafana koja je izrasla u velelepni restoran od drveta i kovanog gvozdja. Parkiramo motore i vidimo da je vreme rucku........ohoho.... Boki skida kisni kombinezon......

0tKxT_0154mackatzlatiborub2.th.jpg

 

moj Adventure je parkiran...

Jz8IC_0155mackatzlatiboran7.th.jpg

7kpRy_0159mackatzlatiborbokiigw3.th.jpg

spremni smo za okrsaj sa jagnjetom.........okrepljujem se izvorskom vodom (da bi imao sto bolji apetit)

dJqlm_0161mackatzlatiborgdemolj2.th.jpg

 

Restoran je odlican, hrana i pice prvoklasno........Verica i ja u borbi za sto bolje parce (a sva parcad su ODLICNA)....

gc02G_0170mackatzlatiborborbaaz8.th.jpg

 

Narucili smo sve sto smo zeleli, pojeli, popili......bilo je odlicno.

 

Resismo da odemo do kafica pored jezera na Zlatiboru i da tamo popijemo kaficu i eventualno neki desert (Boki navalio - mnogo voli slatko).

 

Krenusmo po slaboj kisici iz kafane......prema Zlatiboru i kisa se pretvori u grad i to velicine u precniku od oko 5-7 mm, izgleda mali ovako kada se napise ali verujte da dobuje po kacigama kao veliki, malo i boli po nadlakticama.

Da ne zaboravim.....idemo mi tako lagano dok pada kisa i grad, nigde automobila......i naidjemo na podvoznjak, kad ono pun automobila.......sklonili se od grada. Mi "hrabre" motordzije nasmejemo se i nastavimo dalje..........istina stisli smo malo zube jer malo boli po rukama.

 

Sednemo u poslasticarnicu i narucimo.......Verica "kazetortu" (tortu od sira), Boki "Mus cokoladni" a ja ne znam sta cu.......nisam ti ja za desert....ajde narucim.....palacinku sa sumskim vocem (mislim ....lagano je ...moci cu).

Stigne palacinka.............brat - bratu za 3 osobe.....(uostalom pogledajte)

OdoMP_0172zlatiborborbasapalaab0.th.jpg

zaista je ogromna ......

fAxDo_0174zlatiborpalacinkajeqo5.th.jpg

pokusao sam da se borim......medjutim palacinka je pobedila i to u 1. rundi. Pojeo sam trecinu i gotovo........ne mogu vise.

 

Odmorimo se, Boki skokne sa Vericom da kupi carape do centra, njegove su bile mokre........cudno, imamo iste patike BMW, meni suve, a njemu mokre carape. Mora da se slivalo direktno u patike.

 

Posle odmora nekoliko lepih fotografija za uspomenu......

 

bLlXg_0177zlatiboridemonazadzpw0.th.jpg

 

ACFAi_0179zlatiborkm3.th.jpg

 

FHGmr_0180zlatiborlc9.th.jpg

 

MKrU7_0184zlatiborrd2.th.jpg

 

Krenusmo nazad za Beograd, put poznat .....stomaci puni.....voznja lagana....

Stizemo do pumpe OMV "Celije", tacku koju uvek ispostujemo.......mali odmor, kafica......slikam Bokija i Vericu, oni slikaju mene.......

 

odHDS_0187zlatiborbgdsvizadovlc4.th.jpg tmC9n_0189zlatiborbgdvidigaalvh5.th.jpg

 

i slikamo prednje ogibljenje na Adventure-u.....zaista vrlo efikasno u voznji....neubicajeno resenje ali zaista efikasno.

 

JnZ9i_0190prednjeogibljenjeodnf7.th.jpg

 

Na kraju moram malo stegnuta srca da pomislim da sutra u podne letim za Pariz......zatim Libreville (Gabon). Pogledam na instrument tablu na BMW-u i vidim na pumpi OMV u Celijama 4.227 km predjenih.

Nemci su mi razradili motor i presli 1.681 km..........ja sam presao za tri dana voznje ukupno 2.546 km i preci cu jos do Beograda oko 70 km i jos malo uvece po gradu i skupilo se tu ravno 2.700 km .............nije lose za kratak godisnji odmor.

 

Sve u svemu sam bio na motoru 4., 5. i 7. maja............MALO   BRATE   !!!

i0H7s_0191zlatiborbgdzapardanyk1.th.jpg

 

Do sledeceg odmora 2009. .............svim motociklistima zelim udobne i sigurne kilometre...........samo sto vise km uz VELIKU paznju.........

  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

kraj Aprila 2009. ..........Boze zdravlja.......na meseca dana.

Planiram put Srbija - Italija - Francuska - Spanija - Maroko i nazad (oko 15 dana).....

 

Pozdrav,

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Izvinjavam se svim posetiocima (citaocima) ove moje moto price.........opet sam zabrljao.....fotografije sam postavio u rezoluciji 320x239 umesto 1024x768 kako mi je Lalajko preporucio.

Ne znam da li je OK da preradim pricu sa fotografijama u rezoluciji 1024x768 i da ponovo postavim na sajt ???

Da li je to dozvoljeno, ako jeste neka mi neko to potvrdi pa cu tako i uraditi.

 

Pozdrav,

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • drkadzija, 1218 postova
  • Lokacija: novi sad
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Malo dana puno kilometara moj tip gogišnjeg. :) :). Što se putopisa tiče , svaka čast, a vala i provoda malo vožnje, malo klope , savršeno. :) :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12093 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Izvinjavam se svim posetiocima (citaocima) ove moje moto price.........opet sam zabrljao.....fotografije sam postavio u rezoluciji 320x239 umesto 1024x768 kako mi je Lalajko preporucio.

Ne znam da li je OK da preradim pricu sa fotografijama u rezoluciji 1024x768 i da ponovo postavim na sajt ???

Da li je to dozvoljeno, ako jeste neka mi neko to potvrdi pa cu tako i uraditi.

 

Pozdrav,

 

Ako te ne mrzi, samo zameni slike u postojecoj temi. Znaci sve slike preradis na 1024x768. Posaljes na Imageshack. Onda uzimas linkove za Thumbnails for forum i postavljas umesto postojecih u temu.

 

Zaista je steta da ostanu male slike jer ima jako lepih prizora. :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1300 postova
  • Lokacija: Temerin
  • Motocikl: R1150GS

Lalajko je bio brzi...

 

Nego, vrati se ti ranije...  :D

Odlican putopus i ( verovatno ) odlicne slike! Cekamo slike vece rezolucije  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Hvala Lalajko na savetu, uradio sam kako si mi rekao .............i rezultat je verujem .....zadovoljavajuci.

 

Covek se uci dok je ziv.........a eto ja sam jos uvek ......ziv.

 

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12093 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ovo je vec nesto sasvim drugo. Sve slike sam morao da pregledam opet :) Kako dobro izgledaju one palacinke!!! Covek moze da se ugoji samo od gledanja... Da ne pricam kako dobro izgleda mini-bus...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Zainteresovan, 695 postova

Ovo je vec nesto sasvim drugo. Sve slike sam morao da pregledam opet :) Kako dobro izgledaju one palacinke!!! Covek moze da se ugoji samo od gledanja... Da ne pricam kako dobro izgleda mini-bus...

 

jel ti to predlažeš turu za sledeći vikend  ::)

 

može može može može može može može može :)

 

 

 

@marokanac ... tako kratko :( ... a tako ispunjeno :) ... nadam se da ćeš nas pratiti odande i da nam se pridružiš bar u jednoj akciji kada se vratiš !!

 

odgovoriću na onu pp mailom :) hvala

 

nego, gde spava taj gs  ::) da mu proverim ulje i tako to :D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Adventure nikada ne spava.........on se ponekad odmara.........Trenutno je u Grckoj, moj drug Boki brine o njemu u mom odsustvu, isli su desetak dana Beograd - Bugarska - Turska - pa trajektom za Grcku - Volos i jos neka druga mesta ....do Haniotija gde su danas i sutra krecu za Beograd.

Ulje i ostalo je pod kontrolom............hvala na ponudi....He,He,He......

 

Znaci Adventure  n i k a d a  ne spava......

 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 2245 postova
  • Lokacija: Beograd

Odlicne slike...zabalavio sam na jagnjetinu...znam dobro kakva je....uzimam day off u utorak i idem na isto mesto.

 

Salji slike i iz Afrike slobodno.

 

Pozdrav

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

:-\ Djuro, kazes i slike iz Afrike...........mogu da napravim jednu malu reportazu da vidite kakvi su putevi ovde (u Gabonu) .......moze da bude interesantno.............ALI nema motora, da li je to u redu ???

Neka mi neko od vas "super teska" odnosno urednici....odgovori.

 

Pozdrav,

 

P.S. slika imam "brdo" i mogao bi da napravim nesto simpaticno (moze i zenski deo ovog tamnoputog naroda koji ovde zivi)....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Teoreticar ..., 12093 postova
  • Lokacija: Lazarevac
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

:-\ Djuro, kazes i slike iz Afrike...........mogu da napravim jednu malu reportazu da vidite kakvi su putevi ovde (u Gabonu) .......moze da bude interesantno.............ALI nema motora, da li je to u redu ???

Neka mi neko od vas "super teska" odnosno urednici....odgovori.

 

Pozdrav,

 

P.S. slika imam "brdo" i mogao bi da napravim nesto simpaticno (moze i zenski deo ovog tamnoputog naroda koji ovde zivi)....

 

Naravno da nema nikakvih problema zato sto nisu motori u pitanju!! Zeljno iscekujemo da vidimo SVE!!

 

(1024x768 :) )

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Svrati ponekad, 114 postova
  • Lokacija: Cetinje - MNE

kraj Aprila 2009. ..........Boze zdravlja.......na meseca dana.

Planiram put Srbija - Italija - Francuska - Spanija - Maroko i nazad (oko 15 dana).....

 

Pozdrav,

 

    O toj turi sanjam!!!!!!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

  • Drug član, 1073 postova
  • Lokacija: Beograd.........Srbija.......
  • Motocikl: BMW R1200GS Adventure 2014 - Touratech oprema full + F650GS Dakar

Dogovor je pao.............OK, potrudicu se da napravim nekoliko reportaza sa slikama kako bi stekli utisak kako je ovde "lepo" i "lako" putovati "bez rizika" da ostanes i prenocis na putu u sumi.

Nadam se da ce biti svima interesantno...............u sledecih nekoliko dana cu pokusati da odrzim obecanje.

 

Pozdrav svima................

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima


Link to post
Share on other sites

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



  • Aktivni korisnici   0 članova

    • Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.


×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja