Jump to content

Moto Zajednica

Honda Transalp,Honda Africa Twin ili BMW GS 650

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova

mogu ti samo preneti iskustva o BMWu,posto Honde nisam vozio....

Mislim da je najbitnije da realno odlucis u koje svrhe ces da koristis motor.Ako planiras neke duze touring voznje sa prtljagom i eventualnom saputnicom,onda BMW nije za to jer je jedan cilindar ipak jedan cilindar.Ako hoces motor za lako i brzo probijanje po gradu,odlaske na vikend izlete onda ga toplo preporucujem.

Subjektivno mi je lepsi od druga dva modela koja si naveo,izuzetno okretan i lagan za upravljanje,dosta veliki rezervoar,nisam tacno merio,ali sigurno izguram oko 300km sa rezervoarom bez upotrebe rezerve.

Odgovara mu voznja do 140-150km/h,svaka duza voznja preko toga je mucenje.

Meni sve ovo savrseno odgovara jer mi je prvi motor i ne treba mi nista jace,ali se sigurno necu jos dugo voziti na jednom cilindru.

Presao sam do sada samo oko 6000km,tako da ti ne mogu nista reci o pouzdanosti,ali za sada sve besprekorno funkcionise.

Pitaj ako te jos nesto zanima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Pa meni motor treba za onako,za sada neke manje ture,ali ne zadugo i malo vece!

Reci mi da li Pegaso od 2000 ili samo ta godina?

Ja nisam neko iskustvo ,a samim tim i neke vece brzine nisu u pitanji,to je otprilike ona putna oko 100km/h,malo vise,malo nize!?

Ko nema u glavi ima u prstima!!!

Nasao sam jeftino Pegaso primjeraka otprilike 1996-1997-1998 godiste,pa me zanima da li znate nesto vise o njima!

Znam da nisu dorasli ovoj trojci,ali ipak dosta je jeftinija!

2 dubaibike:planiram u skorije vrijeme (citaj za naredne dvije-tri godine) neke onako po meni sasvim pogotovo za pocetnika solidne ture sa prtljagom,ali bez saputnice,to su otprilike neke moje potrebe sa motorom,posto bjezim iz grada,jer kod nas to su sve divljaci,samo cekam kad ce me neko pokupit,a i nije mi neko zadovoljstvo po gradu!?

• U prolazu, 41 postova

ne znam za pegaso,moj GS je 2004.

Veruj mi da ces vrlo brzo zeleti da putujes brze od 100km/h,pogotovo ako si u grupi sa jacim motorima,niko te nece cekati.

Bitna je i visina,jer GS definitivno nije za ljude preko 1.82-1.83,ako si vise onda pogledaj DAKAR

Pa ja vecinom putujem sam ili sa kolegom koji vozi moto guzzi kome je top 120 km/h,tako da mi to nije problem?!

Samo visina izgleda da ce biti posto je moja 190cm!

Sada na Fazer-ki nekada poslije jedno 200-300km malo mi pocnu grcevi u kuku,ali odmorim pa opet,ipak nije to motor za mene,ali sta da se radi!

Bice valjda skoro i nesto bolje(vise)!

• U prolazu, 41 postova

e pa u tom slucaju ti GS ne preporucujem,jer ces cesto ici na pauze,eventualno DAKAR.Cini mi se da bi ti onda zbog svega sto si naveo

najvise odgovarao AFRICA TWIN

Ma problem j u tome,sto ja nemam gdje da probam motor,jer u gradu su sve ovi sportaci,nema ni GS 650 ni Transalpa ima jedna Africa,ali ne znam covjeka,tako da nemam gdje da probam,pa ovako se uzdam u pomoc vas iskusnih bajkera :D:D !!!

Sad bar znam da GS otpada!

NE znas da li je Pegaso imalo komfornija?

U svakom slucaju hvala!

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Mixa,

sve sto hoces i treba da sazas of Pegasu idi na http://www.apriliaforum.com

Sto se tice Rotaxovih motora, ja mogu da potvrdim da su V2 motori izvanrednog kvaliteta. Jedan od razloga zasto je BMW prestao da pravi motore u Aprilijinoj fabrici je zelja Aprilije da pocne sa izradom Caponorda i Future pa su im bili potrebni kapaciteti. Pegaso uopste nije bike za potcenjivanje, a sad da li je u kvalitetu jednak Hondi to je vec pitanje za odlikase. Mada nijedan proizvodjac na svetu nema Hondin kvalitet, BMW je blizu ali Honda je Honda.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Ma problem j u tome' date='sto ja nemam gdje da probam motor,jer u gradu su sve ovi sportaci,nema ni GS 650 ni Transalpa ima jedna Africa,ali ne znam covjeka,tako da nemam gdje da probam,pa ovako se uzdam u pomoc vas iskusnih bajkera :D:D !!!

Sad bar znam da GS otpada!

NE znas da li je Pegaso imalo komfornija?

U svakom slucaju hvala![/quote']

Lijepo sjedi na Fazer i pravac Osijek - imam sve motore kod dobrih friendova - Africu, Transalp, F650 i Pegaso :D Ja bih osobno prije uzeo F650 nego Pegaso, ako se radi o singlu, a ako je V2 u pitanju, tu bi presudile dimenzije vozaèa - velik vozaè Africa, manji Transalp :D

Pa ako bas bude stani pani eto mene do Osjeka!

Hvala na ponudi!

Zivjela Bajkerska solidarnost!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja