Cipiripi 15 Napisano Septembar 6, 2019 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Odusevljen proslogodisnjom turom po Rumuniji, u dogovoru sa prosirenom ekipom, resili smo da ove godine obidjemo Crno more. Dan 1: mesto okupljanja pumpa u Paracinu, i posto pop tradicionalno "ima obaveze" krecemo nesto kasnije, oko 11h. Obilazak Linde, konzerve, i osvezenja, i pravac Zajecar i vrska cuka. Plan je da se dodje do Kurte de Agresa i tamo prespava, medjutim, stizemo do Pitestija gde krece mrak, i odlucujemo se za spavanje tu. Pristojan hotel u centru za 11e sa doruckom prihvatamo oberucke Dan 2: ustajanje, dorucak, kafa,caj i spremni za polazak Plan je da se preko Transfagarasana dodje do Brasova. TF kao i uvek prelep, a sto je jos bitnije,(makar) vreme nas je extremno posluzilo tokom celog putovanja. Smestaj nismo bukirali nigde, i bili smo u fazonu dokle dodjemo, pa cemo neki smestaj, ili sator u krajnjem slucaju. Kao i prosle godine (nazalost) u brasovu se odrzava neki muzicki festival, i uz puno muke nalazimo smestaj na periferiji, lep, ne tako los, ali i malo skuplji (u odnosu na Pitesti), 25e bez klope. Dan 3: Cilj putovanja nam je Iasi i obilazak mostiju Svete Petke. Obilazim lokalni market, dopuna konzervi i osvezenja, i brm brm brrrrrmmmmmmm. Iasi, jako lep grad,cist, sa puno crkava, fakulteta,.... Obilazak crkve, i kad smo vec tu, sto da ne do Moldavije, tu nam je,... Tradicionalno uz malo bezobrazluka, preskacemo kolonu automobila, i 2 smo po redu Uz pasos, saobracajnu, zeleni karton,vozacku, broj motora, milion sitnih pitanja i podpitanja, ulazimo u Moldaviju.. U pocetku put solidan, a onda krece pakao, rupe (krateri), zakrpe, i odjednom pista. Zali se pop kako mu trnu ruke na banditu, bobi da mu nesto frkce ispod sedista na TDM-u, dok teci i meni transalp i strom idu kao od sale. Dolazimo u Kisnjev u vecernjim satima i moje odussevljenje!!!!! Naspram puta do glavnog grada, gde je sve u duhu socijalizma, nemastine ( da ne kazem bede), Kisnjev zargonski PRSTI!!!!!!! Automobili, soping centri, restorani,..... I tradicionalno, neka muzicka grupa organizuje koncert ( a mi smo uboli bas bas bas pravi dan),i nema nigde slobodnih soba,... odlucujemo se za sator, ali gde ???? Fina devojka sa recepcije nekog hotela kaze da mozemo na lokalnom jezeru, i odlazimo tamo. parkiramo motore, gledamo gde bi mogli da rasirimo satore, i prilazi nam grupa momaka (prva pomisao sacemo da se lemamo ), kad ono fini momci, svi pricaju engleski, i uz puuuunoooo muke, posle skoro 2h, nalaze nam neki privatni smestaj. Raznim puteljcima i ulicicama dolazimo do neke kapije, polovina u strepnji da ne ostanemo bez para, motora ili jos neceg goreg, razmiljaju o punom gasu i samo da pobegnemo iz favele. Otvara se kapija, a unutra yamaha star, 3 dobra auta, i vec sa malim olaksanjem ulazimo da vidimo kako izgleda smestaj. Soba (prepravljena garaza), sa krevetima i kupatilom, i dovoljno da pristanemo. Ubacujemo motore i na spavanje. Kisnjev, jako lep gradic, dosta lepih jeftinih restorana. Dok cekamo da se otvore, mali defile po gradu, razgledanje i planiranje kuda i sta dalje. Uz dorucak diskutujemo o odesi, medjutim, koliko sam citao, traze vizu, razne papire, i odlucujemo se da je preskocimo (sto ce nam kasnije biti zao) Dan 4: Ajmo nazad u Rumunija, Tulca i delata Dunava u Crno more. Ima dosta da se gilja, ali optimizam vlada celo putovanje. reimo da cemo da prodjemo celu moldaviju i da se na samom jugu vratimo u Rumuniju. Put se smenjuje, od uzasnog do vrhunskog, ali, odjednom, krece samo onaj uzasan deo, i takav je bio do granice. Sporija voznja nam je oduzela dosta vremena, necemo stici do Tulce i odlucujemo se za Brailu. Prelep mali gradic, u kom se tradicionalno pocetkom septembra odrzavaju svadbe (hahahahahahahahahahahahahahahaha), svi inostrani rumuni dosli kucama, a samim tim, smestaj je malo teze naci. Uz malo "slatke" muke, nalazimo vrhunski smestaj, za pristojne pare. Vecera (koja je prerasla u laganu pijanku, ali nam je i trebala), spavanje, dorucak i gas za Constancu, valja obici najveci lucki grad Rumunije. Predah, pice, malo razgledanje, more nas zove. Varna, tako blizu, a tako daleko. Zanimljivi predeli Rumunije, glupa granica ka Bugarskoj i hop, Varna. odusevljenje, more, kupanje,.. Kraj sezone, i lako je naci na primorju smestaj, parking za motore, mirni su 1 dan. Lagana setnja, vecera, i ukapiramo da smo smesteni u samom centru, 5 min od plaze, sreca jos veca znajuci da imamo dosta vremena, spava se dokle se zeli, (kao najmladji clan, bio sam domacica, kupovina, spremanje dorucka), i u 13h na plazi! Kupanje, lezanje, opustanje, odlucujemo da cemo da prespavamo jos 1 noc. Lepo je more, kupanje, pivo, opustanje, nekoga su malo peckale meduze, a neustrasivom popu je bilo dosadno, pa ih je vadio iz vode,..... Posto se blizilo vreme povratka, planiranje rute nazad. 710 km do Paracina, 800+ do Bg-a. odlucimo da krenemo, pa kako bude, 1-2 dana za povratak, nema frke. Ali, gas, gas, i eto nas na granici, nepregledne kolone turskih,nemackih, austrijskih, i ko zna kojih turaka. Bezobrazluk, obilazak kolone, napusavanja, bunjenja i negodovanja, ali mi smo 3 u redu Dimitrovgrad, olujni vetar, i borba kao da smo vetrenjace, ali, 20h i mi na zbornom mestu. Zasluzena vecera, sabiranje utisaka, bacanje buve gde bi mogli sl godine, i rastanak. Sve u svemu,2400 km dozivljaja, iskustva, zabave i utrnulog dupeta 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1875 Napisano Septembar 6, 2019 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo Jel ima neki kontakt tog smeštaja u Varni link ili slično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cipiripi 15 Napisano Septembar 6, 2019 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11634 Napisano Septembar 6, 2019 Drug član, 1292 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Lepo,lepo,svaka cast,legenda kaze da je u Moldaviji kafa bila 10 feninga a da se lepotica mogla naci za 5-10 maraka,kakvo je sad stanje jel ste pili kafu? 3 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cipiripi 15 Napisano Septembar 6, 2019 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kafa je idalje jeftina , ali lepotice nismo stigli da potrazimo nove ture, nove avanture, vraticemo se nekad u tu Moldaviju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
antic 66 Napisano Septembar 9, 2019 U prolazu, 70 postova Lokacija: Nis Motocikl: Suzuki Sv650 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast momci, dobar putopis, dobra pricica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano Septembar 19, 2019 Zainteresovan, 616 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan Dobra tura. Izgleda smo bili u Rumuniji u slicnom periodu. Imam jos od ranije orjentaciono razvijena dva plana, jedan za Jasi kao kranja destinacija a drugi Bugarska sa Crnim morem najdalje ali to ne ove godine jer sam se vec vozio "Rumunija u septembru 2019". Koliko ste dana putovali i kada (ako moze mapa)? ... cisto iz radoznalosti, koji je to bio hotel za 11e u Rumuniji? Pozdrav, Dejan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djolji 1273 Napisano Septembar 19, 2019 Drug član, 1068 postova Lokacija: Beograd- Cerak Motocikl: Tracer MT09 Prijavi odgovor kao problematičan Na svakom selfiju isti ti je osmeh, znači bilo je konstantno raspoloženje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cipiripi 15 Napisano Septembar 20, 2019 U prolazu, 9 postova Lokacija: Beograad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 9/19/2019 at 10:22 AM, Deki Katana said: Dobra tura. Izgleda smo bili u Rumuniji u slicnom periodu. Imam jos od ranije orjentaciono razvijena dva plana, jedan za Jasi kao kranja destinacija a drugi Bugarska sa Crnim morem najdalje ali to ne ove godine jer sam se vec vozio "Rumunija u septembru 2019". Koliko ste dana putovali i kada (ako moze mapa)? ... cisto iz radoznalosti, koji je to bio hotel za 11e u Rumuniji? Pozdrav, Dejan sve je trajalo 6 noci-7 dana 28.8.-3.9. A lokacije su Pitesti, Fagarasan,Brashov, Iasi,Kisinjev,Braila, Constanca, Varna nazad za Srb. e, a za hotel, ne mogu da se setim naziva, ali mislim da je montelini (verovatno gresim, ali se nalazi preko puta najviseg hotela u pesackoj zoni, crvenkasto-beli). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dtesic 372 Napisano Septembar 22, 2019 Svrati ponekad, 428 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: kavasaki kle, BMW K 1200RS Prijavi odgovor kao problematičan hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...