Jump to content

Moto Zajednica

potrebna pomoc oko zamene semringa

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 471 postova

radi se o semringu kurble na DR650r dakar

koji je popustio od kurblanja i curka ulje, trebalo bi da mi stigne ovih dana iz 3t racing-a

pa bi ga zamenio sam, ali bi voleo ako bi neko pomogao bar ovako pismenim putem na sta treba da obratim paznju

iskreno, ne bi se zezao oko toga ali nemam pare za majstore tako da moram sam da odradim

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Prosto je, mozes bez problema sam da uradis.

Skines kurblu, nagnes motor na suprotnu stranu od kurble da ne bi iscerelo ulje kad skines semering. Nabodes stari semering tankim srafciferom, iscupas ga. Namazes nov semering tankim slojem ulja da lakse upadne u svoje mesto, ubacis ga gde treba u istom polozaju kao sto je bio stari i to je to.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Da, ako upada teze kuckaj gumenim ili drvenim cekicem svuda u krug lagano. Ako ih nemas moze i metalnim, ali da podbacis parce drveta pa preko njega kuckas (namerno kazem kuckas, zato sto nema udaranja i nema nista na silu :) )

znaci ipak ne moram da skidam celu desnu stranu motora da bi to promenio, jer sam ja mislio da bi tako trebalo?

a sto se kuckanja tice mislim da tu moze da pomogne neka cevka i neki drveni prsten izmedju semeringa i cevke?

• Drug član, 1702 postova

Netreba deklu da skidas

ako imas neku cev koja je precnika semeninga i da moze kroz nju da prodje osovina kurble najbolje ga kuckaj preko nje tako je najravnomernije samo nesto stavi izmedju semeninga i cevi

e dobro je sto ne moram da skidam deklu jer ako skinem nju onda dolazim i do samog menjaca a to ne bi voleo

i naravno da bi postavio neki drveni ili plasticni prsten izmedju cevke i semeringa ;D

nisam ja od onih koji biju po metalu dok ne pukne  ;) ja sam od onih koji vicu "pa to ga boli"  :D;)

• Drug član, 1261 postova

Obrati pažmju na stanje osovine kurble, pošto se semering obično ukopa par desetih. pa ti se može desiti da ako poskoji kanal da ti pojede nov semering za deset dana. Ako postoji kanal na osovini (što je jako verovatno zbog godišta motocikla) valjalo bi skinuti dekl i ispolirati osovinu, znam da boli.... ;D ;D ;D

Obrati pažmju na stanje osovine kurble, pošto se semering obično ukopa par desetih. pa ti se može desiti da ako poskoji kanal da ti pojede nov semering za deset dana. Ako postoji kanal na osovini (što je jako verovatno zbog godišta motocikla) valjalo bi skinuti dekl i ispolirati osovinu, znam da boli.... ;D ;D ;D

hvala na savetu provericu, mada sam provalio gde i zbog cega je dobio lufta

• Zainteresovan, 763 postova

Mali trik.  Ako postoji ris na osovini gde je nalegao stari semering, vidi ima li mesta da novi semering udje ,,malo dublje,, odnosno da zahvati odovinu na zdravom mestu (a moze i malo plice) , ako ti je osovina kurble dobila luft , ide gore-dole po par milimetara, ne gine ti majstor.

semering zamenjen uspesno i bez vecih problema, stari je bio dotrajao definitivno

ujedno zamenjeno i ulje i filter ulja i ociscene jos neke stvarcice tako da sada prede kao mackica i puca kao tetejac  :D :D ;D

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Mislim da se ovo pomoci svima!

Ko ima malo volje i malo vremena evo resenja za zamenu semeninga i ulja u viljusci.

http://www.youtube.com/watch?v=KDY4sHEnd1Q&playnext=1&list=PLEE72ED0064671788

Koristan video,

ali u ovoj temi se radi o zameni semeringa kurble,a ne vila :aha:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja