chyhayabusa 1 Napisano Avgust 7, 2019 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, svima možda je neko ima sličan ili isti problem pa moze sugerisati na to šta pogledati. Naime, na tdm 850 4tx iz 1997, mi se pojavio čudan zvuk u vidu zvuka lošeg ležaja. Najbolje se čuje kada vozim u 4. Brzini između 60 i 80, čuje se i kada stisnem kvacilo, a manifestuje se kao da nešto melje čini mi se sa leve strane motora. Prešao je 78k km. Ima li neko ideju šta da gledam, kako sam trenutno na putu sa istim i mogućnosti su mi ograničene. Pratim da li se zvuk menja, odnosno pojačava i ukoliko bude tako kontam da ću na slep pa u najbliži servis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Avgust 7, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Skini oba plasticna dekla sa leve strane, proveri maticu prednjeg lancanika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Avgust 8, 2019 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan To sam dotegao pre puta i obeležio markerom preko šrafa i osigurača.Upravo sam proverio ponovo, i sve je ok.Evo slike.Sent from my Redmi 4 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 8, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 1.Proveri zategnutost/istegljenost pogonskog lanca. Ako si na putu,znaci natovaren si. Ako je lanac pretegnut ili dotrajao pa neravnomerno istegnut,on melje. 2. Ako cangrlja sa leve strane, zvuk se menja sa rastom obrtaja, mogu biti opruge u korpi. 3. Ako je zvuk prisutan samo i iskljucivo na 60-80 km/h onda su ti otisli lezajevi u tocku nekom. Pocinje da rezonira na nekoj brzini okretaja i tad se najvise primeti. Kod tebe ta brzina moze biti 60-80km/h Zvuk se pojacava opterecenjem. Probaj da kocis prednjom sa 80, ako zvuk postaje dublji, pa nestane,onda su prednji lezajevi. Ako oces test zadnjih onda ubrzavaj tad kad pocne da se cuje da bi se masa prebacila na zadnju osovinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 8, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Vrv je pogonski lanac, sad si samo primetio jer je pod vecim opterecenjem. Svi se natovarimo ko mazge kad idemo na put. Mada moze lako biti i neki lezaj tocka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14495 Napisano Avgust 8, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Lanac i lancanik su katasrofa, ispala gumica iz lanca (uvelicati sliku). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Avgust 10, 2019 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Kada lanac nije dovoljno "labav" teže ide u drugu, sada se baš lepo salta, nisam pretovaren jer putuje sam.Lanac i lancanici su prešli 8000 km, na par mesta je pokidan x ring, ravnomerno je istegnut, čistom ga tako što krpicom koju potopim u dizel ovistim prljavštinu, naprskam sprejl, okrenem par puta i obrisem višak.Pri kočenju se ne produbljuje zvuk.Juče sam vozio skoro 400km po grčkim brdima, po različitim teksturama asfalta i razmišljao šta može biti, počinjem da sumnjam na prednju gumu, nova je stavljena krajem prošle godine (Michelin pilot road 3), nisam vozio van grada i duže od tada pa nisam obraćao pažnju.Zvuk je na hrapavijem asfaltu prisutniji, ali je tu i po finom, ali ne verujem da je to.Imam još 2000km da predajem, vozim, pratim, pa ako se pojača, valjda će biti jasnije.Mada mogu biti i opruge korpe, motor je prešao 80k km i mislim da nije radjen set kvačila nikada.Sent from my Redmi 4 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
chyhayabusa 1 Napisano Avgust 26, 2019 U prolazu, 84 postova Lokacija: Mladenovac Prijavi odgovor kao problematičan Finalni izveštaj, prešao sam 4300 km ništa se nije promenilo i nisam uspeo da provalim šta je u pitanju. Sent from my Redmi 4 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Avgust 27, 2019 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Lanac je po meni. Ako je za 8000km pokidao gumice to je neki bas los lanac po meni. Mozda dizel nagriza gumice, ubuduce koristi petrolej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...