Jump to content

Moto Zajednica

Kako protiv promaje?

Recommended Posts

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally

Interesuje me kako se štitite od promaje. Kako štitite vrat i spreèavate da vam se vetar "zavlaèi" pod kacigu? Ja uvek vozim sa kacigom (integralka AGV K2) i jaknom (neki IXON sa kišnim i zimskim uloškom), ali me posle obiène gradske vožnje bole uši. Sa potkapom je nešto bolje, meðutim nije baš praktièna za po gradu. Kaciga ima 2 otvora za vazduh i ne vidim neku razliku kada su otvoreni\zatvoreni. Ima li ovde neko jednostavno rešenje ili da montiram vetrobran?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Sacekaj malo ja krecem sa proizvodnjom okovratnika od pamuka za mesec-dva....

Do tada uzmi ili manju (odgovarajucu) kacigu ili podkapu pa gde pukne da pukne. Pazi sinuse i usi, nije za zezanje. Meni podkapa cesto stoji u torbici pa je nocu navuccem (izbegavaj da ovo radis ispred menjaccnica i banaka :) )

Ja imam jednu nemacku flip, novu kacigu koja je preko 80km-h kao svajcarski sir... suplja, bole me ussi, nos, kijam posle nje itd... preciscavam vazduh sa njom, uvlacim prljav a izbacujem cist ugljen monoksid iza sebe :twisted:

• Vlasnik sajta, 5372 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Ja koristim podkapu kad idem van grada, a po gradu mi nije frka za vrat...

Postoji jos jedna varijanta, mislim da vecina firmi to pravi - nesto poput carape koja je otvorena sa obe strane, pa samo navuces na vrat preko glave. Jedino, ne znam gde to kod nas moze da se kupi...

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde

Sedite u auto i DOBRO zatvorite sve prozore i otvore :lol: Potkapu UVEK nosim i SVI otvori na kacigi zatvoreni. Ne kupovati naked i sl bajkove :twisted:

• Zainteresovan, 837 postova

Nosim potkapu mada ne uvek posto dosta puta ne mogu da je nadjem :( a mozes da kupis potkapu koja ide do polovine grudi + jakna sa visokom kragnom i gore nema sanse da duva.

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ja sam vec u slucaju nuzde koristio iscepkanu papirnu maramicu. Bio sam na malo duzem putu i poceli usi da me bole...Pocev od prosle nedelje, nosim potkapu van grada. Iz Louisa je za 2 € , tanka je, ali puno pomaze.

• Svrati ponekad, 273 postova
Ja koristim podkapu kad idem van grada' date=' a po gradu mi nije frka za vrat...

Postoji jos jedna varijanta, mislim da vecina firmi to pravi - nesto poput carape koja je otvorena sa obe strane, pa samo navuces na vrat preko glave. Jedino, ne znam gde to kod nas moze da se kupi...[/quote']

ja je pre neki dan, dok sam pazario jaknu, videh kod auto grka (nasheg forumasha arija)

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981
Ja koristim podkapu kad idem van grada' date=' a po gradu mi nije frka za vrat...

Postoji jos jedna varijanta, mislim da vecina firmi to pravi - nesto poput carape koja je otvorena sa obe strane, pa samo navuces na vrat preko glave. Jedino, ne znam gde to kod nas moze da se kupi...[/quote']

Može baka da ištrika :wink:

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally
Sedite u auto i DOBRO zatvorite sve prozore i otvore :lol: Potkapu UVEK nosim i SVI otvori na kacigi zatvoreni. Ne kupovati naked i sl bajkove :twisted:

Ma imam i onaj veliki vetrobran, ali mi se ne sviða kako izgleda. Glupo mi da vozim sa njim po gradu. Dovoljno je što vuèem 45l kofer :)

Nego, zna li neko gde mogu da odnesem vetrobran na krpljenje. Krenuo je malo oko nosaèa. Ne mora èak da bude ni providan na tim mestima. Još bolje ako postoji neko "uradi sam" rešenje.

Hvala na savetima.

• Zainteresovan, 837 postova

Ma imam i onaj veliki vetrobran' date=' ali mi se ne sviða kako izgleda. Glupo mi da vozim sa njim po gradu. Dovoljno je što vuèem 45l kofer :)

Nego, zna li neko gde mogu da odnesem vetrobran na krpljenje. Krenuo je malo oko nosaèa. Ne mora èak da bude ni providan na tim mestima. Još bolje ako postoji neko "uradi sam" rešenje.

Hvala na savetima.[/quote']

Radimo mi krpljenje vetrobrana ali na tim mestima ne moze vise biti providan jer se var poznaje.

Uglavnom se to lepo izgituje i zafarba pa se ne primecuje spolja da je bilo lomljeno.

• Aktivirao se na času, 3277 postova
  • Motocikl: 1 Litar Honde
Radimo mi krpljenje vetrobrana ali...
nismo platili malu OFF reklamicu koju smo mogli i na pp da posaljemo da nas ne boli glavica a ovako ce Sajt-gonich da nam...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja