srbenda 513 Napisano Jul 5, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, muljaz je napisao: Rekao sam da mozda sa mnom nesto nije u redu. Ja nikako ne mogu da se nadjem sa njim. I uvek bi pre kupio 250-300 nego 500 Ma razumeo sam te potpuno....ja sam SW600 vozio od Kragujevca do kraljeva (a znam put napamet )kroz sve one krivine oko maximum 65 retko gde 70 JEDNOSTAVNO NISAM UMEO sa njim da se povatam po krivinama....sa Kimkom People 250 ladno sam isao po tim istim krivinama 90 bez problema sa Beverlijem ovim 100km/h znaci jednostavno motor me dozirao nije mi ulivao sigurnost jer je plivao .....i to na sto nekih podesavanja koje sam probao ....od raznih gustina ulja u prednjoj viljusci do podesavanja zadnjih amortizera pa do pritiska u gumama. E sad.....za dug put je Silverwing 600 KRALJICA za sve skutere ....nemogu joj prici ni po cemu Beverly je bas gradski skutercic nije za dug put neudoban breee tvrd ali bas lepo vuce basss... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Jul 5, 2019 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast na temi i umeću. Sad me potseti na mog beverlija isto 250 ccm i isto 2004. Ja sam isto bio odusevljen kako je okretan za grad, kako se lako vozi, mali gas, prede... a kad ti zatreba daš gas i zver postane. Zadnja guma mi bila kockasta pa mi u pocetku islo cudno obaranje. Kad sam zamenio gume druga pesma. Obara se lako i osećaj sigurnosti je odlican. Uz brdo na Ostružnici mu malo odvrnuo gas, isao ko zmaj 120 uz brdo. Mana meni bila: 1. tvrdoća-stari put NS-BG, otkinuo mi bubrege na spojnicama- takav blesav put bio ( vise nije) ustajao sam da lakse podnesem. Dobar je i za duže voznje ali samo da je dobar put. 2. Sediste mi malo bilo bezveze. Da sam ga ostavio, prepravio bih ga jer sam stalno klizio prema napred i naniže. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iv@n 30 Napisano Jul 6, 2019 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast za slike i opis. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 7, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Iv@n je napisao: Svaka čast za slike i opis. Hvala. Nema na cemu jednostavno samo mali deo sam prikazao i pokusao putem slika predociti ljudima sta bi po meni i kako bi trebalo da se PROVERI TEK KUPLJEN MOTOR ,,,,veruj svasta sam za evo skoro 46godina bavljenjem motorima imao prilike da vidim a uz to da ne govorim kako jedno lepo zadovoljstvo moze preci u tugu kada te ostavi na putu iz nemarnosti nekoga od predhodnih vlasnika.....ne kazem da nece ni tada da se pokvari jbg ..kupis nov deo neki put pa ne valja .ali sanse su mnogo manje da ti presedne voznja kada se detaljno pretrese ceo motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 12, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Danima me muci preglednost u retrovizorima pogotovo u gradskoj voznji.Tek danas posle probe jednog drugog skutera ukapiram da je extremno aj da kazem ...nisko fabricki retrovizor nego kao kod ostalih mopeda koje sam vozio Prvo Skretao sam mnogo pogled na dole i u stranu sto je uzas jer dok vratim pogled vec sam presao izmedju 6 do 10m.puta Drugo ...prelazili su mi skoro 1 cm preko krajeva rucica sto nije nimalo pametno jer se volim provlaciti izmedju automobila u 2 trake ali i prilikom nedaj Boze nekog obaranja na pod da ne pada motora ...pu....pu...pu prvo bi oni stradali jer su stariji od rucica. a onda lepo skinem retrovizore ispravim na fabrickoj krivini na sipki ugao koji zelim i plus nadjem neke stare distancere za koje iskreno i nisam znao da ih imam tamo negde kojisu mi i podigli za nekih 2,5cm u vis. E preporodio sam se i sad verujte samo krajem oka levo i desnovidim kao covek malte ne su mi u celom vidnom polju...1blesava sitnica a toliko moze da pomogne -odmogne 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 14, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Takodje ugradih i relej za zvucni davac zmigavca ali i relej za paljenje svetla sa zadrskom od 10 setak sekundi....nepunih...Strasno me nerviralo sto kada palim motor odmah se pali i kratko svetlo...necu bez potrebno opterecenje na akumulator ... https://www.youtube.com/watch?v=uoR1aZ0BIMo&feature=youtu.be 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Angell_Bg 59 Napisano Jul 14, 2019 Svrati ponekad, 175 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uzivanje je pratiti temu kompletnog sredjivanja. Svaka cast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 14, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Angell_Bg je napisao: Uzivanje je pratiti temu kompletnog sredjivanja. Svaka cast! Hvala meni je to uzivanje ali i odmor za zivce,a ujedno znam i sta posle vozim ali i da ocekujem od motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 17, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Veceras malo poradih na prekidacima levim i desnim....stvarno su lepo dizajnirani a uz to i hromirani. Medjutim patina se uhvatila pa aj da kazem izgubili malo i sjaj. Sjajna pasta koju godinama koristim samo za niklovane i hromirane delove vadi sjaj kao da je novo. Bas je svima preporucujem, a ima je u Louisu 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Jul 18, 2019 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Skuteri nisu moj svijet ali sam sa velikim zanimanjem i iz cuga sve pročitao.Kompliment za dosljednost.PozzzVozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 18, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Nisu ni moj svet bili do relativno skoro....sinovi ih jesu vozili i ja sam im ih i odrzavao....Moje skutere poslednjih 7 il 8 godina opet ja odrzavam ali iskreno ....posle prelaska sa pravog motora na skuter pa HHMMM....tesko se navici nema drazi jednostavno . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 25, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravih napisati da je zamenjen i flter goriva ali i nova creva ....stara su mi delovala na 2 mesta prilicno sumnjiva ...kao da su se preterano okamenila a to moze biti bas lose za kratko vreme jer dolazi tada lako do pucanja pogotovo na pregibima a i nije 100 DUKATA 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iv@n 30 Napisano Jul 26, 2019 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Top sređen. E sad je za prodaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 26, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan pa nazalost i jeste ... Toliko mi se dopao model da sam posle jucerasnje probe Beverlija 350 rekao ...samo to i nista vise..mnoogo slicnosti ima sa mojim BEV 250 i zato bi ga kupio,a ima uz to i mnogo konja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1271 Napisano Jul 26, 2019 prisutan, 1139 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam skuteraš.al svaka čast,kako si ga pretresao!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 26, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, mali_zmaj je napisao: Nisam skuteraš.al svaka čast,kako si ga pretresao!! Hvala...ali jedino tako sam SIGURAN STA VOZIM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6047 Napisano Jul 26, 2019 Drug član, 4146 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Mašala majstore!!Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iv@n 30 Napisano Jul 27, 2019 U prolazu, 72 postova Lokacija: Beograd Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan pa nazalost i jeste ... Toliko mi se dopao model da sam posle jucerasnje probe Beverlija 350 rekao ...samo to i nista vise..mnoogo slicnosti ima sa mojim BEV 250 i zato bi ga kupio,a ima uz to i mnogo konjaIma li negde postavljen oglas? Cena ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Jul 27, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Ima li negde postavljen oglas? Cena ?Nisam postavljao oglas jer želim da se vozim dok ne stigne Bv 350...da ne ostanem bez prevoza... Istrcala mi je varijanta ako da Bog da mi prijatelj uveze iz Nemačke Bv 350 Poslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Avgust 7, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i prvih utisaka sa aj da kazem malo duze voznje .U nedelju sam isao Kragujevac- Divcibare -Uzicka pozega -Kosjeric- Potrosnja je bila , a mereno je kada sam bio pun stvari i iza ledja preko glave 40cm stvariznaci pretovaren ....4,3 a drugi puta 4,5l....voznja je bila konstantno 90\100 km\h Posle sam se vracao sa planine skroz prazan i vozio sam konstantno 100 do 110 km potorsnja je bila 3,6 do 3,8 licno sam ja sipao pistoljem nisam dao radniku pumpe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Avgust 7, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam resio da pregledam saug na karburatoru...imao sam priike jucer da jednom prijatelju menjam njegov na BV 250 pa aj da vidim kakav je i moj ,to jest u kakavom je stanju ,....mada da kucnem u drvo nisam imao problema do sada sa njim RADIO JE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Avgust 29, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam rasturao karburator ...kopkala me potrosnja ali stanje samog karburatora . Bilo je to predvidjeno za kasnu zimu kada bas zahladni kao i farbanje celog motora medjutim dokon pop i goveda krsti pa aj rekoh da ga pogledam .... Kupio sam set dizni i poigravao se sa njima.Potrosnja sada na otvorenom (3 puta merio od cepa do cepa sipao licno ) 2,9L/100km Vozio naravno istu relaciju od KG do Pozege izmedju 90 i 110km/h samo kofer pun i pod sedistem maximum stvari koliko moze stati. Licno sam ne zadovoljan nego PREZADOVOLJAN !!! Ostaje da vidim i gradsku voznju jer sam se tek jucer vratio sa puta paaa....maximalna mu je ostala ista kao i strartnost.....znaci nista nisam izgubio na perfomansama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
floyd 495 Napisano Septembar 5, 2019 Zainteresovan, 454 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z1000 Mk2 Piaggio Beverly 250 Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, svaka čast na temeljnom pretresu tvog i mog omiljenog skutera, kao i na detaljnim fotkama rada koje će biti izuzetno korisne mnogima! Tvoj pristup održavanju motora garantuje dugo i pouzdano druženje sa ljubimcem i treba da služi kao dobar primer. Gotovo sve ono što si ti uradio u par nedelja odmah po kupovini, izuzev sređivanja karba i silen-bloka, uradio sam i ja ali step-by-step, svake sezone po nešto... Nije uopšte podatak za hvalu ali tako je to kad se nema ni garaža ni radionica a bogami ni viška vremena. Sa pažnjom i uživanjem sam pročitao temu. Molim te da mi preporučiš, ukoliko si definitivno zadovoljan sada, set za reparaciju karbona. Koji si set uzeo, gde i koju bih cenu mogao da očekujem? Za veliki motor koji imam kupio sam Keyster komplet dizni (Made in Japan) koji je, po meni, možda i najbolji na tržištu ali nisam našao njihov set za Beverly. Uzgred, kod mene, sa nikada do sada repariranim karbom, stvari stoje ovako što se tiče potrošnje: Napomena: imam ugrađene fiksne originalne bočne kofere, veliki vizir i veliki topkejs sa grilom; Potrošnju računam puneći gorivo od 95 oktana na istoj pumpi i na istom aparatu (osim kad sam daleko od kuće) uvek 'do čepa'. 1. Gradska vožnja po propisima sa puno stajanja na semaforu a malo ili nimalo vožnje auto-putem kroz grad: 4.2 do 5 l/100km, najčešće oko 4.6l/100km; 2. Putovanje sa saputnicom, puni koferi, natovareni, putna brzina između 70 i 80 km/h po cajgeru : 3 - 3.2 l/100 km, najčešći prosek oko 3.1 l/100km; 3. Putovanje sa saputnicom, puni koferi, natovareni, putna brzina izmeđi 90 i 100 km/h po cajgeru : 3.5 - 3.6 l/100km; 4. Putovanje sa saputnicom auto-putem, puni koferi, natovareni, putna brzina između 115 i 125 km/h po cajgeru : 4.7 - 5 l/100km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbenda 513 Napisano Septembar 17, 2019 Zainteresovan, 532 postova Motocikl: TOMOS Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, svaka čast na temeljnom pretresu tvog i mog omiljenog skutera, kao i na detaljnim fotkama rada koje će biti izuzetno korisne mnogima! Tvoj pristup održavanju motora garantuje dugo i pouzdano druženje sa ljubimcem i treba da služi kao dobar primer. Gotovo sve ono što si ti uradio u par nedelja odmah po kupovini, izuzev sređivanja karba i silen-bloka, uradio sam i ja ali step-by-step, svake sezone po nešto... Nije uopšte podatak za hvalu ali tako je to kad se nema ni garaža ni radionica a bogami ni viška vremena. Sa pažnjom i uživanjem sam pročitao temu. Molim te da mi preporučiš, ukoliko si definitivno zadovoljan sada, set za reparaciju karbona. Koji si set uzeo, gde i koju bih cenu mogao da očekujem? Za veliki motor koji imam kupio sam Keyster komplet dizni (Made in Japan) koji je, po meni, možda i najbolji na tržištu ali nisam našao njihov set za Beverly. Uzgred, kod mene, sa nikada do sada repariranim karbom, stvari stoje ovako što se tiče potrošnje: Napomena: imam ugrađene fiksne originalne bočne kofere, veliki vizir i veliki topkejs sa grilom; Potrošnju računam puneći gorivo od 95 oktana na istoj pumpi i na istom aparatu (osim kad sam daleko od kuće) uvek 'do čepa'. 1. Gradska vožnja po propisima sa puno stajanja na semaforu a malo ili nimalo vožnje auto-putem kroz grad: 4.2 do 5 l/100km, najčešće oko 4.6l/100km; 2. Putovanje sa saputnicom, puni koferi, natovareni, putna brzina između 70 i 80 km/h po cajgeru : 3 - 3.2 l/100 km, najčešći prosek oko 3.1 l/100km; 3. Putovanje sa saputnicom, puni koferi, natovareni, putna brzina izmeđi 90 i 100 km/h po cajgeru : 3.5 - 3.6 l/100km; 4. Putovanje sa saputnicom auto-putem, puni koferi, natovareni, putna brzina između 115 i 125 km/h po cajgeru : 4.7 - 5 l/100km Prvo se zahvaljujem na izdvojenom vremenu čitanja teme... Sto se tice dizni... Pa imao sam sreće jer. moj prijatelj iz Kraljeva je imao set koji je kupio poodavno u Italiji a koji mu je dugo stajao kući. Obzirom da je prodao svoj skuter isto poodavno ustupio mi je set dizni. Po ceni koliko je i on platio. Potrošnju sam i ja merio isto kao i ti...ista pumpa isti automat i ja lično tocim!! Zadnjih 2 nedelje sam merio i potrošnju po gradu... A moram napomenuti da po gradu bas teram i ne žalim ga.... uvek neka žurba i potrošnja mu je na 100km tačna u sva 4 merenja ne prelazi 4.L Isto napomena bitna... Na otvorenom putu sat fabrički debeloooooo laže.. Naime na 80km realnih pokazuje sat 100km i na 110km realnih pokazuje lažnih 140km...toliko o ItalijanimaPoslato sa SNE-LX1 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarekg 239 Napisano Septembar 17, 2019 Svrati ponekad, 224 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za temu i prilicno detaljno objasnjenje radova. I za to je potrebno vreme. Koja je on plava mast sa prve strane, u puzu km sata npr? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...