0trov 40 Napisano Jun 19, 2019 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav. Neko vrijeme vec zvrjim po forumu, mozda i citavih dvije godine al nisam nikada nista pisao. Evo sada se obracam jer mi je potreban savjet nekoga iskusnijeg.. Maloprije na parkingu komsija mi obori motor sa copave pa je plastika na repu malo nacikla - pukla. Interesuje me neka preporuka za plasticara i misljenje da li se ovo moze kvalitetno reparirati bez farbanja i nekog velikog troska. I odokativno koliko ce da me kosta ta neka reparacija. Slike ispod. PS. U pitanju je zrx 1100 (Nije da je bitno al aj..) Dakle pukotina je nekih 2.5 cm sa gornje i 2.5 cm sa donje strane rucke za suvizaca. (Moguce da je i pukla bas tu jer sam pretegao rucke kada sam ih montirao....) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
piki 11449 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 1283 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L Prijavi odgovor kao problematičan Pa jebem mu ako je pukla moras variti,ako varis moras ofarbati,bice gadno samo da zavaris,a sta kaze komsija oce on srediti ili ti ili po pola? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6034 Napisano Jun 20, 2019 Drug član, 4141 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Komšija neki krkan....Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
0trov 40 Napisano Jun 20, 2019 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport Prijavi odgovor kao problematičan Da znam koji komsija, on bi platio sve.. Ovako cu morati ja .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16793 Napisano Jun 21, 2019 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svoju spojio i zavario pasco fixom. Drzi odlicno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10496 Napisano Jun 21, 2019 Hronični Motociklopata, 7325 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, 0trov je napisao: Da znam koji komsija, on bi platio sve.. Ovako cu morati ja .... Odes kod svih okolnih komsija na blef sa pricom da imas sve snimljeno na kameri, i garantujem da ce da nasedne (da prizna) onaj koji je kriv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mserifov 161 Napisano Jun 21, 2019 Svrati ponekad, 131 postova Lokacija: Tuzla Motocikl: Yamaha tenere xt600 34L Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice varenja plastike, ja licno imam vrlo pozitivna iskustva. Licno sam plastiku vario sa alatom koji elektronicari zovu duvaljka. A u biti radi se o lemilici koja sa toplim zrakom i vrlo uskim diznama koje usmjeravaju taj topli zrak lemi odnosno razlemljava el. komponente. Odnosno u slucaju varenja plastike tim uskim snopom vruceg zraka se grije linija loma i onda u isto vrijeme se grije i dozira plastika u vidu plasticne " elektrode ". Plastika koja se dozira je u obliku tankih traka sirokih 5 do 10 mm debljine par mm takode. I ta plastika je istog sastava kao i plastika koja se vari. Obicno je na motorima sve od ABS ili PP plastike ali moze biti EPDM ili nesto drugo. I obicno radi procesa reciklaze na unutrasnjosti plasticnog dijela ima zig ili oznaka plastike od koje je dio napravljen. Plasticne sipkice ,, elektrode '' svih vrsta plastike imaju za dz da se kupe na ebay.u Ovakav vid varenja je vrlo precizan i daje dobre rezultate. Konkretno u tvom slucaju posto je linija loma cista, var bi mogao da ide ispod donje strane odnosno unutrasnje. Linija loma bi ostala ali bi strkutruno dio bio ok. Za potpuno rjesenje mora farbanje. Licno tebi se ne isplati kupovati opremu za varenje, ali vjerujem da bi lokalno neko mogao da ti ovo zavrsi. Da si u Bosni ovo je 20 minuta posla i pivce castis i gotovo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16793 Napisano Jun 21, 2019 Integrisan, 4990 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hladno vario pasco fixom, drzi odlicno bez topljenja iste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
0trov 40 Napisano Jun 22, 2019 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ZRX 1100, Honda Africa Twin Adventure Sport Prijavi odgovor kao problematičan Imam ponudu od jednog prijatelja zubara da mi to obradi, zaboravih kako se zove smjesa al kaze da vari plastiku fenomenalno. Posto mi se sada ne ulazi u trosak od svih sranja koje ima da investiram u moped, vjerovatno cu i otici tim putem, valjda bude ok. Prekricu to nekim stikerom i cekace bolje dane da se sredi 100%. Da je veca havarija ne bih razmisljao al ovako... Sta znam.. Iduca investicija, crash bar...Dosta je zajebancije bilo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...