MOTOSIKI 7 Napisano Maj 9, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan E j... ga ja se ponadao da ce se sve lepo zavrsiti ali neki maler me rasturi!Sada me zeza struja!Sve sam vratio kako treba po semi ali ni da se makne!Ima kontakt ima svetla nece da zavergla nikako!Imam utisak kao da ima neki spoj ili pak onaj mali deo na kome pise FUSE neradi!Ali da on ne radi ne bi ni svetla!Pravo pitanje je sta raditi sa njim posto sam na ivici strpljenja i zivaca!Zasto on na mestu gde ide linija na anlaser ne daje jacu struju nego kao baterija od 1,5?Majstor Joska pomazi!!!! ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 12, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Zar niko nista nezna? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RoaD GunneR 13 Napisano Maj 12, 2008 Zainteresovan, 528 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan A da ti zamenis taj deo sto pise FUSE kad vec sumnjas na njega verjumi nacices ga u svakoj autoradnji ali nemoj da im spelujes FUSE jer nece znati o cemu pricas, ti za svaki slucaj trazi osigurac i ponesi svoj stari da uzmes isti takav. Moguce da kad si skidao/vracao kleme na akumulatoru da se nisi drzao propisanog redosleda i da je osigurac rikno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Maj 12, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Nisam pratio razvoj problematike, ali koliko sam shvatio alnaser ti strajkuje. Ako si siguran da je sam alnaser ispravan uradi sledece: Proveri da li ima dovod napajanja do njega, to je ona jedina zica sto se prikljucuje. Stavi ispitnu glinericu jedan kraj u to, drugi na masu i prtisni starter. Ako nema struje (glinerica ne svetli) onda pogledaj u toj FUSE kutiji da li su svi osuguraci celi. Ako jesu, pogledaj prekidac na kormanu, prekidac na copavoj (kod nekih motora nece alnaser da radi ako je copava u spustena). Ako je sve to ispravno, pogledaj da li rrelej alnasera ispravan, najlakse ces laicki utvrditi da radi ako ga cujes ga 'skljoca' kad pritisnes starter... Aj javi razvoj situacije, pa da pomagamo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 12, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Anlaser sklocka!!Ali nemam nikakav prekidac na copavoj tako da to otpisujem!Pravi problem je taj sto on ne dobija nikakvu struju samo skljocne,onako tiho,sa tim nema sanse da upali!Koliko i sam znam od tog dela"FUSE" do prekidaca na rucici sprovodi ga samo jedna jedina zica koja posle dolazi do osiguraca koji je nov i nije pregoreo i koji je jacine 15A!Znaci struja tim putem oslabi i negde me zeza!Sve sam zice prekontrolisao,nemoguce je da se za jednu sezonu u kojoj nije radio motor urnisao sam od sebe!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 288 Napisano Maj 12, 2008 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Nisam ekspert, ali evo sta bi uradio: 1. Skinuo alnaser i spojio ga direkt na akumulator od kola (alnaser posadis na - klemu, a neku zicu spojis sa + klemom i 'pecnes' alnaser da vidis dal ce da zavrti) 2. Ako je to ok, proveri sa unimerom voltazu akumulatora 3. Ako je i to ok, skini relej, postavi mu napon na ulaz i izmeri izlazni otpor (da vidis dal dobro spaja) mozda su kontakti releja u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 12, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan mozda samo automat skloca ali ne provodi struje,dovedi mu direkno + na anlaser i vidi dali vergla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 12, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ili na automatu koji je negde ispod sedista,to je automat na koji idu dve debele zice,jedna od akumulatora jedna od anlasera,da ih premostis na direktno...mada mislim da ti je najlakse jednim debljim kablom da dovedes + direktno na anlaser i trebalo bi da vergla,u tom slucaju bi trebalo da te zeza automat ako skljoca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 12, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ma naravno da sam spojio direx i radi- anlaser vergla ko lud!Evo seme da se pogleda Ali kad ga spojim onako kako treba -po semi samo skljocka!Ne razumem kako moze struja da oslabi a da nije povezana ni sa kakvim uredjajem!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 13, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan druze meni i dalje lici na automat ,kotva u njemu se pomera pa skljoca ali su kontakti losi i provode jako malo struje pa ne moze da okrene anlaser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
palomas 10 Napisano Maj 13, 2008 U prolazu, 74 postova Lokacija: Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Ma naravno da sam spojio direx i radi- anlaser vergla ko lud!Evo seme da se pogleda Ako anlaser vrti kad je direktno spojen, tj. kad su premošteni kontakti (koje inače kotva mora spojiti sama), onda je najvjerojatnije problem u kotvi. Treba skinuti anlaser, rastaviti ga i očistiti kontakte, brusnim papirom, tako da budu glatki. Ukoliko su kontakti već jako nagorjeli treba ih zamjeniti. To je ujedno prilika da se očiste i podmažu pikse na osovini anlasera i zamjene četkice, ako su jako istrošene. Također se tom prilikom finim brusnim papirom lagano očiste lamele kolektora (da budu što više glatke). U utorima između lamela s vremenom se nakupi grafitna prašina, koju treba čačkalicom odstraniti iz utora. Na kraju lagano se kolektor obriše krpom namočenom u benzin (ne smije ostati zamašćen). Inače, sve to je jedan od najčeščih poslova autoelektričara, tako da ako nemaš iskustva, odvezi motor do jednog od njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 13, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Nije da nemam iskustva ali bi voleo sam da ga pokrenem posto je vec radio!!Poslusacu ovaj savet i srediti ga po propisu!!Elektricar u krajnjem slucaju ali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
palomas 10 Napisano Maj 13, 2008 U prolazu, 74 postova Lokacija: Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Jedini je problem što struja na kotvu ne dolazi "direktno" s dugmeta za startanje, nego preko releja za startanje. Moguće je da su na njemu oslabili kontakti, pa on na početku ne propušta dovoljno struje. To je manje vjerojatna varijanta, koja se može ispitati tako da se spoji žica sa 12 V na klemu tanke žice na anlaseru. Ukoliko tada anlaser normalno zavrti, otišao je relej za startanje, koji se nalazi negdje ispod sjedala, blizu akumulatora. Ukoliko ne zavrti, nema sumnje - otišli su kontakti u bendiksu ili kotvi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 13, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Spajao sam i tako i nista samo skljoc i to je to!!!Znaci trebalo bi da se menja sve ili da se ocisti kao sto si rekao prvi put!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 13, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako vergla normalo kada spojis direktno nemas potrebe da skidas anlaser,ako samo skljoca zameni automat (kotvu) kako ga vec ko zove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 13, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Gde naci kotvu?kome da se obratim?Mislite li da ako bih malo ocistio kontakte doslo do pozitivnog rezultata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
revolution 52 Napisano Maj 13, 2008 Drug član, 1261 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ako vergla normalo kada spojis direktno nemas potrebe da skidas anlaser,ako samo skljoca zameni automat (kotvu) kako ga vec ko zove BINGO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 13, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa kotva je zapertlana,i ne servisira se.mada je moguce da se otvori u kucnoj radinosti i da se ocisti i moguce je da zahvat ne uspe,a i ako uspe nije dugog veka.kotvu mozes uzeti od bilo kog motocikla,ja sam skoro na nekog gsxr-a namontirao od kineskog skutera ,platio sam 1000 din polovan automat,skoro nov,a mislim da su novi oko 20e,dosta su jeftiniji od orginala a lepo rade Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dfast 446 Napisano Maj 14, 2008 Zainteresovan, 493 postova Lokacija: NL / Bgd Motocikl: Honda Vision Prijavi odgovor kao problematičan Kazes da alnaser vrti kad se spoji direktno, znaci direktno na dve kleme alnasera. Probaj da ga pokrenes kada je skinut ali osloni ga na minus klemu akumulatora a plus spoj na automat (relej ili kotvu kako ga ko zove), ako skljocne pa zavergla znaci da je samo masa u pitanju. Neki put je potrebno spojiti zicanim provodnikom minus alnasera sa ramom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Otisao ti je relej alnasera. Znaci zameni relej i neces imati problema. Motor mozes i da upalis tako sto ces da das kontakt i premostis dve debele zice na releju, samo pazi velika je amperaza pa nemoj da te drmne struja, obavezno koristi nesto izlolovano. Ja sam tako palio Apriliju dok joj nism zamenio relej, evo kako taj deo izgleda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 14, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan I ja mislim da je to u pitanju!na koje dve zice mislis + i zica na anlaseru ili one dve zice nareleju?Na releju ih ima 4,dve debele i dve tanke.Dve debele se nalaze na istoj plocic,znaci na istoj su liniji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan potrebno je da premostis dve debele,naravno pre toga das kontakt a tanke su za pobudu releja one ti nisu bitne kada palis direktno.premostis ih nekim debljim srafcigerom,malo ce da zavarnici ne brini posto protice malo jaca struja.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MOTOSIKI 7 Napisano Maj 14, 2008 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Moto guzzi Nevada 750; Honda CB 750 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Aha radio sam to i radi!Znaci definitivno relej!Hvala na obavestenju i pomoci!Javljam rezultate!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 14, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Aha radio sam to i radi!Znaci definitivno relej!Hvala na obavestenju i pomoci!Javljam rezultate!!! Odlicno! Ustanovili smo da je relej u pitanju. Sad samop reci koji je motor u pitanju pa da nadjemo koji relej odgovara. BTW postoje samo par proizvodjaca releja na svetu tako da su uglavnom skoro svi plug and play: recimo za moju Apriliju je identican relej od Yamahe TTR koji kosta 20 i kusur dolara dok Aprilija trazi skoro 80. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 15, 2008 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Aha radio sam to i radi!Znaci definitivno relej!Hvala na obavestenju i pomoci!Javljam rezultate!!! Koliko sam provalio tvoj relej tj solenoid ima na sebi osigurac, pre nego sto pocnes da trazis relej proveri da je osigurac OK. Inace se releji na zapadu krecu oko 50 ojra, mislim da ti relej od VFR 750 i od CB750 i CB900 odgovara E-Bay 25 dolara http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-STARTER-RELAY-HONDA-CB900-CUSTOM-CB900F-SUPER-SPORT_W0QQitemZ320112835964QQcmdZViewItem#ebayphotohosting Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...