Jump to content

Moto Zajednica

Power Commander...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 216 postova

... jos nemam, a i da imam - odakle mi?!  :P ;D ;D ;D

Elem,

posto sam stavio vrlo otvoren izduv, a jos nemam Power Commander, da li je potrebno (i ako jeste ko to moze da mi uradi kvalitetno) spojiti motor na komp. i izvrsiti neko mapiranje, premapiranje ili kako se vec zove to sto treba (ili ne treba) da se uradi?

Nadam se da se razumemo.  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Banned, 993 postova
  • Motocikl: zx7r

Poshto si stavio samo lonac bez grane i visokoprotochnih filtera, power commander ti je apsolutno nepotreban.

Ako hocesh sve ovo da nakupujesh i stavish power commander razlika ce biti drastichna, ali ako od 600ccm hocesh da pravish 1000ccm, uzalud se trudish  :D

Citiraj
link=topic=18643.msg242763#msg242763 date=1210109077]

Poshto si stavio samo lonac bez grane i visokoprotochnih filtera, power commander ti je apsolutno nepotreban.

Ako hocesh sve ovo da nakupujesh i stavish power commander razlika ce biti drastichna, ali ako od 600ccm hocesh da pravish 1000ccm, uzalud se trudish  :D

Ma shvatam ja tebe, ali shvati i ti mene.  ;D ;D ;D

Necu 1000ccm od 600ccm ("Ne pravi se pita od govana"  :P ;D), nego sam u nedoumici da li je potrebno izvrsiti neko stelovanje motora zbog montaze novog lonca? Licno mislim da jeste, ali nisam siguran ko, kako i gde to moze da mi uradi.

• Banned, 993 postova

Normalno je da ti se malo promeni ponashanje motora zbog protochnog lonca. A i normalno je da blago 'igra' na leru, vazhno je da ne pravi probleme u vozhnji. Mozhe da ti uradi ovlashceni serviser da ti proveri mapu ubrizgavanja, kao shto rekoh kriva snage i obrtnog momenta ti se malo promenila, mozhda treba vremena da se naviknesh? Pretpostavljam da nisi dobio u rupe u gasu ili tako neshto jer je lonac tachno za tvoj model. Mislim da treba da se naviknesh malo ;)

• Banned, 993 postova

I da, mislim da bez grane, visokoprotochnih filtera i ostalog shto ide uz to, power commander nece mnogo znachiti ako hocesh poboljshanje performansi.

Koliko znam power commander mozhe i da ti promeni postojecu mapu ubrizgavanja i bez svega toga ali ne vidim svrhu toga?

Fabrika najbolje zna  :)

Moje mishljenje je da je 600ccm = 600ccm i stavish dobar lonac (to si vec uradio) i gassss.

Ako hocesh jache, brzhe, bolje, kupish hiljadarku pa ako ti zafali snage spremish par somica i kupuj redom  :D

Citiraj
link=topic=18643.msg242780#msg242780 date=1210109844]

Normalno je da ti se malo promeni ponashanje motora zbog protochnog lonca. A i normalno je da blago[/b] 'igra' na leru, vazhno je da ne pravi probleme u vozhnji. Mozhe da ti uradi ovlashceni serviser da ti proveri mapu ubrizgavanja, kao shto rekoh kriva snage i obrtnog momenta ti se malo promenila, mozhda treba vremena da se naviknesh? Pretpostavljam da nisi dobio u rupe u gasu ili tako neshto jer je lonac tachno za tvoj model. Mislim da treba da se naviknesh malo ;)

Navikao sam se vec. Nema nikakve tegobe u radu, rupe u gasu i slicno. Na leru je miran, tj kazaljka obrtomera  ne pokazuje nikakve oscilacije, jedino se po zvuku cuje da blago neravnomerno radi  na leru i to samo dok se ne zagreje.

Nego pitam cisto informativno da li je potrebno cackati ubrizgavanje, itd. Naravno i meni je odmah pao na pamet ovlasceni serviser, ali s'obzirom da je u pitanju Tale, a o njemu ne procitah ni jedan realno pozitivan komentar, malo se dvoumim.

Da imam Yamahu i istu situaciju, istog trena bih je odvezao kod Spaleta, al' posto imam Suzuki... nisam pametan!  ;D

A mozda je najbolje da ja tu nista ne diram... Zato i pitam za misljenja..

• Banned, 993 postova

Nishta ne diraj! Jedino ako iz hira hocesh da bacash pare a koliko vidim ne trebaju ti performanse  ;)

Imash 3T-Racing (moja topla preporuka!) ovlashceni servis i provereni su 100%.

Ne opterecuj se previshe nego uzhivaj u motoru i gledaj da ga ne dajesh po servisima ako stvarno za to nema potrebe.

Shta chachka ti neki serviser mapu ubrizgavanja pa ti se posle ne svidi itd. pa treba opet da se cimash sa njima... Sad lepo na jednu terapiju uz grmljavinu MIVV-a jedno 50km da skinesh crne misli o chachkanju ubrizgavanja (bez razloga!)  :D

I ja isto mislim kao i ti - da je najbolje nista ne dirati... Al' reko bolje da pitam nego da sam odlucujem. U svakom slucaju hvala na odgovoru.

• Drug član, 4560 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

ako hoces da nastelujes motor da ti radi kako treba sa bilo kojim izmenom tada treba da se koristi PCIII ili tuneboy.Ali zapamti bez dyno testiranja neces nista dobiti ,cak ces i izgubiti.Stelovanje motora pomocu PCIII recimo bez dyno je lov u mutnom.Ja san video svojim ocima kad se motor usteluje i to s fabrickim izduvom pomocu dyno i PCIII dobije se 3-5 konjskih snaga.Ali naravno sve zavisi od tvojih mogucnosti.PCIII je baziran u Severnom Vegasu i 98% mapa koje imaju na njihovom vebsajtu su iz tog podneblja.Znaci nadmorska visina nije ista,vlaznost vazduha nije ista,oktanska kvaliteta goriva nije ista,pritisak vazduha nijie isti.Ovo su samo par BITNIH stvari koje treba da zadovoljis na dyno testiranju da bi postigao zaljeno.Znaci bilo ko da ti radi mapu kod nas mora da zna u sta se upusta.Zasto kazem da je vazno da se sve to izvede na dyno stolu jer treba sa ima i aparat za merenje CO ili izduvnih gasova pa da moze da vidi na kojim obrtajima motor radi bogato ,a kojim siromasno i da se tu dosteluje.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Sine što ne okačiš i neki video klip kako ti radi ona fancy štopaljka sa integrisanim žmigavcima... ;D

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport
  Citiraj

Elem,

posto sam stavio vrlo otvoren izduv, a jos nemam Power Commander, da li je potrebno (i ako jeste ko to moze da mi uradi kvalitetno) spojiti motor na komp. i izvrsiti neko mapiranje, premapiranje ili kako se vec zove to sto treba (ili ne treba) da se uradi?

ako mi na forumu ne znamo odgovor na tvoje komplikovano pitanje, čola zna..:

ja tu ništa ne bi dir'o.. ;D ;D

Citiraj

ako hoces da nastelujes motor da ti radi kako treba sa bilo kojim izmenom tada treba da se koristi PCIII ili tuneboy.Ali zapamti bez dyno testiranja neces nista dobiti ,cak ces i izgubiti.Stelovanje motora pomocu PCIII recimo bez dyno je lov u mutnom.Ja san video svojim ocima kad se motor usteluje i to s fabrickim izduvom pomocu dyno i PCIII dobije se 3-5 konjskih snaga.Ali naravno sve zavisi od tvojih mogucnosti.PCIII je baziran u Severnom Vegasu i 98% mapa koje imaju na njihovom vebsajtu su iz tog podneblja.Znaci nadmorska visina nije ista,vlaznost vazduha nije ista,oktanska kvaliteta goriva nije ista,pritisak vazduha nijie isti.Ovo su samo par BITNIH stvari koje treba da zadovoljis na dyno testiranju da bi postigao zaljeno.Znaci bilo ko da ti radi mapu kod nas mora da zna u sta se upusta.Zasto kazem da je vazno da se sve to izvede na dyno stolu jer treba sa ima i aparat za merenje CO ili izduvnih gasova pa da moze da vidi na kojim obrtajima motor radi bogato ,a kojim siromasno i da se tu dosteluje.

Hvala CACA. Ipak necu nista cackati posto ne znam nikoga ko ispunjava sve uslove sto si naveo. Ako se i odlucim za PC III USB kontaktiracu #T Racing, posto oni jedini imaju Dyno test. Uglavnom, ne dirati nista do daljnjeg.  ;D

Citiraj

Citiraj

Elem,

ako mi na forumu ne znamo odgovor na tvoje komplikovano pitanje, čola zna..:

ja tu ništa ne bi dir'o.. ;D ;D

Vaistinu nista ne dirati!  ;D

Citiraj

Sine što ne okačiš i neki video klip kako ti radi ona fancy štopaljka sa integrisanim žmigavcima... ;D

Hehe, pa hteo sam je izvaditi i ponuditi ti je u zamenu za one tvoje zmigavce - granicnike.  :P :P ;D

• U prolazu, 14 postova
  Citiraj

Elem,

ajde da se i ja malo napravim pametan,ako hoces da napravis projektil od motora a da neulazes preterano postoji resenje,skrati prenos.na mesanim deonicama kakve su vecinom kod nas bices sigurno u tocku sa hiljadarkama,kao sto boki kaze hiljadu je hiljadu,ali ja ti kazem nebrini nista malo ima tih*bajana*koji mogu da iscede tauzenku.

Citiraj

Citiraj

Elem,

ajde da se i ja malo napravim pametan,ako hoces da napravis projektil od motora a da neulazes preterano postoji resenje,skrati prenos.na mesanim deonicama kakve su vecinom kod nas bices sigurno u tocku sa hiljadarkama,kao sto boki kaze hiljadu je hiljadu,ali ja ti kazem nebrini nista malo ima tih*bajana*koji mogu da iscede tauzenku.

Hehe, hvala na savetu mada ja ni iz 600ccm ne mogu da izvucem sve sto bi trebalo.  ;D

Elem, tema se nije odnosila na to kako da iz ovih 600ccm izvucem jos snage, vec da li je potrebno raditi kakva prestelovavanja na masini - ubrizgavanju - paljenju, s' obzirom da sam stavio otvoren lonac umesto fabrickog.

medjutim, lose sam konstruisao pitanje, pa svi misle da hocu da pojacam masinu...  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja