Djaps27 20 Napisano Februar 13, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelji, sredjujem polako Yamahu koju sam kupio (FZ6N S2 2007) pa sam takodje resio i da promenim antifriz u sistemu. Zelim da Vas pitam, koji antifriz koristite, koji biste meni preporucili. Da li kupiti vec izmesan ili mesati i gde? I bitno pitanje, procitao sam da svi hvale Engine Ice (premixed), da li ima kod nas negde da se kupi, ili bar nesto slicno tome? Unapred Hvala na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Februar 13, 2019 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan G12+, 50/50 razmera... Proizvodjaca sam izaberi 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaps27 20 Napisano Februar 13, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, to sam vec procitao u nekoj od prethodnih tema, hteo sam da proverim ima li neko neka drugacija iskustva? Kazu da ovaj Engine Ice "dosta" spusti temperaturu..? Zanima me i taj aditiv MoCool (Motul) da li je neko koristio? Reklamiraju ga da spusti temperaturu 15C, da je pola od toga pa je dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Februar 13, 2019 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, dobar antifriz je dovoljan... Pusti tu egzotiku i temperaturu tecnosti 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Februar 13, 2019 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan kod mene se nije pokazalo baš sve isto.Fabrički na versisu vozio 3 godine ,ništa nije kapljalo na odušku. Kad sam promenio i stavio neki g 12 basf za auto čim se malo ugreje počne da mi kapljucka na odušak,.Mislio sam da mi produvao dihtung pa nabija pritisak u posudu.Medjutim to su neka isparenja koja se kondezuju u odušci i jako malo kaplju.Za 3 godine iskaplje možda deci.Probao valeo i adeco.Potpuno isto. Sa fabričkim mislim da mi nikad nije upalio ventilator po gradu osim 2007 kad je bilo 45 stepeni.Sa ovim ostalim oće i da upali.Mislim da je fora u tome što moto antifrizi imaju tačku ključanja na oko 125 stepeni a ato na 107-108. Nadji negde na netu kako umešati antifriz da dobiješ višu tačku ključanja.Tim nećeš napraviti problem za smrzavanje jer će i dalje biti bar -30. Fora je u tome što čist aantifriz mrzne na -6 , -7 stepeni.kako dodaješ vodu do polovine tačka mržnjenja raste a posle polovine odnosa voda antifriz opada.Nemogu da se setim kako ide za tačku ključanja. Uglavnom ja sam bio u problemu dok nisam otkrio zašto mi se javljaa kondezovana para od antifriza ali sam batalio,nek kapljucka.Mnoge koje sam pitao nemaju taj problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Februar 13, 2019 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Meni to lici na lose odzracen sistem ili visak tecnosti... U zatvorenom sistemu (pod pritiskom) svi g12 kljucaju na preko 120c. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Februar 13, 2019 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Nema razlike između moto i auto antifriza sem u ceni. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Februar 13, 2019 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan NISOTEC G12, 300+ dinara na pumpi,nikakvih problema ni na motoru ni na skuteru vec nekoliko godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22175 Napisano Februar 13, 2019 Integrisan, 9547 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Galax korsantin g12 takodje dobar, paraflu, valvoline max life g12.... Koncentrat pa miksas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1944 Napisano Februar 13, 2019 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan imam mesavinu ove dve stvari u vmaxu...na zalost nemam dovoljno informacija, jer od zamene ga nisam testirao kako treba...sa starim koji je bio pre zamene - leti tri semafora i ode temp goreee 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1944 Napisano Februar 13, 2019 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan ako se dobro secam, flasa Mo Coola od 0.5l je oko 2000din, i mesa se 1.5dl njega na 3l antifriza... ovako izgleda kad se pomesa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaps27 20 Napisano Februar 13, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan I onda se sve mesa sa destilovanom vodom pa u sistem? U moj sistem staje ukupno 2.25L tecnosti, pa bih mogao da napravim proporciju na osnovu tvojih informacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1944 Napisano Februar 13, 2019 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan ako se ja dobro secam, a secam se, mi nismo dodavali destilovanu, vec samo mesali ta dva gore... inace, taj engine ice sto si i spomenuo hvale svi na vmax forumu iz USA, kazu da je prebrutalno...ja ga nasao u nemackoj, ali rekoh aj prvo da vidim kako radi ovaj motulov 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaps27 20 Napisano Februar 13, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan Onda je ovaj Motocool premixed antifriz, odnosno vec je razredjen, sto objasnjava zasto niste dodavali vodu. Tako cu najverovatnije i ja da uradim ovih dana pa cemo videti rezultate na leto izmedju crvenih svetala. A sto se tice ovog Engine Ice-a, da, svi ga hvale, video sam da ga posebno koriste ovi iz toplih krajeva USA, sto je indikator da verovatno jako dobro radi posao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1944 Napisano Februar 13, 2019 Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan moja dzamahirija bas nije volela ta crvena svetla leti, i akp sa ovim dobacim do cetvrtog umesto treceg pre dizanja - me happy! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaps27 20 Napisano Februar 13, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan Svakako je dobro da se manje greje. P.S Malo je off ali kratko da li je pri ovakvim radnjama neophodan moment kljuc da bi sve bilo kao u “user manual” ili je moguce zavrnuti nazad nekim zdravim razumom..? Jer ga nemam a vidim da su cene vesele. Mislim na recimo sraf za ispustanje tecnosti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mladen990 163 Napisano Februar 13, 2019 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Aprilia SL1000 Falco Prijavi odgovor kao problematičan Doslo vreme i meni da menjam antifriz. Elem po prvi put hocu to sam da uradim, uvek sam ih terao kod majstora da to odradi, ali sam sad malo ambiciozan pa hocu sam. Elem, motor je cbr f4, uzeo bih ovaj motul motocool, ali ne znam da li se mesa sa destilovanom vodom ili obicnom? I da li se on uopste mesa? Znam da treba da isperem ceo sistem destilovanom pa tek onda sipam antifriz. Kolko vidim po manualu treba mi oko 2.7L za moj motor. Ako nekoga ne mrzi da mi lepo objasni bio bih mu zahvalan jednim pivcem kad budem prolazio leti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Februar 14, 2019 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan A da odeš na "Motulov" sajt i pročitaš nije ti palo na pamet? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaps27 20 Napisano Februar 14, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan Pomenuo sam gore, ne mesa se, premixed je, ready to use - pise na sajtu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milan_cvetkovic1 27 Napisano Februar 16, 2019 U prolazu, 55 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim samo motul motocool, onaj žuti sa slike iznad, tako čist, staje oko 2l u Hornetu 2005. Možeš da ispereš sistem destilovanom, ili da skineš hladnjak pa da ispereš hladnjak acetonom, ostaviš malo da ispari i onda naliješ motocool i gas Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaps27 20 Napisano Mart 27, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jednom da pitam, mada je tema vec stara, cime zavrcete srafove, na primer, sraf za ispustanje tecnosti? Da li koristite moment (kilo) kljuc? I ako ne, kako? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12822 Napisano Mart 27, 2019 Ne silazi, 7397 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio mali kilo ključ baš za te namene. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17027 Napisano Mart 27, 2019 Integrisan, 5021 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kljucem za srafove. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djaps27 20 Napisano April 11, 2019 U prolazu, 96 postova Lokacija: Belgrade Motocikl: Yamaha FZ6N S2 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko moze da mi objasni razliku izmedju ova dva antifriza? Posto su im oznake drugacije a spec. ista, kolika ja vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano April 11, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo pročitaš u manualu koji antifriz ide u tvoj rashladni sistem na motoru. Vrlo verovatno ide antifriz na bazi etilen-glikol - a (zbog aluminijumskog hladnjaka), tako da onda odeš u prodavnicu auto delova i tražiš takav antifriz. Najverovatnije ćeš dobiti G12+ antifriz (koji je odličan i menja se na 5 godina) i onda ga izmešaš sa destilovanom (demineralizovanom) vodom u razmeri kako manual preporučuje (najverovatnije je to 50:50 razmera)... I to je sva mudrost... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...