Smith 11 Napisano Maj 3, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Posle puno pregledanih i procitanih putopisa sa foruma,resih da skroman doprinos forumu ostvarim preko serije putopisa UIS-(Upoznajte Istocnu Srbiju) .Zato putopis zapocinjem sa planinom Miroc,i to iz vise delova zbog obima materijala. Pa krenimo polako: "Miroč, najzapadniji deo Đerpapskog planinskog masiva, je priča za sebe. Po površini najveći, Miroč se odlikuje jakim kontrastom između svojih gotovo vertikalnih litica najviših vrhova Malog i Velikog Štrpca koji se strmoglavljuju ka Dunavu pružajući vidike od kojih zastaje dah i Štrpskog (Štrbačkog) korita u zaleđu ovog glavnog grebena, jedne ogromne kraške visoravni pune vrtača, čiji je reljef toliko nepravilan, a mreža šumskih stazicai puteljaka toliko haotična da je bez korišćenja elektronske navigacije gubljenje gotovo izvesno, pogotovo u magli. Miroč je poznat po velikom broju ponora (od kojih neki spadaju među najdublje u Srbiji), kao i drugih zamiljivih speleoloških objekata, kao što je recimo tunelska pećina na rečici Kašajni na krajnjem istoku. Iako naizgled nizak, Miroč je u velikoj meri još uvek slabo istražen i speleolozi i dan danas tumarajući dolinama njegovih reka ponornica doživljavaju iznenađenja. Njegove šume i pašnjaci su prepune misterije, koja se kao pramenovi magle nečujno provlači kroz krošnje i potpuno vas uvlači u sebe pre nego što toga uopšte postanete svesni"......http://www.freebiking.org/Atlas/SI/djerdap.html Planirana putanja krece od Negotina pa pored sela Mala kamenica ,Mihajlovac do stare Brze Palanke,odakle put krece uzbrdo nekih 17 km trdog makadama koji se vec godinama priprema za asfaltiranje. .. Povratak je planiran lokalnim seoskim putem preko sela Urovica (crvena linija) Pored ovog puta postoji i asfaltni put od Negotina do sela Miroc preko sela Plavna,Klokocevac i Mosna iz pravca Donjeg Milanovca kojim se stize do centra sela. Ono sto je zanimljivo je da iz sela postoji vise lokalnih puteva kojima se moze spustiti do puta izmedju Donjeg Milanovca i Kladova na vise mesta u zavisnosti kojim se putem krene( crvenom linijom su ucrtani putevi po prici lokalnih mestana,prolazak njima sledi u nastavcima) .......http://www.freebiking.org/Atlas/SI/Trekovi/Miroc_krug1.html Oko 10 sati prepodne 01.maja 2008god.(datum vazan zbog vasara i manifestacije "Jorgovan Fest" koji se odrzavaju u selu Miroc) posle tankiranja goriva krecem lagano sa snimateljem i lokalnim vodicem (kumovska veza) ;D .. Par kilometara ispred Brze Palanke nalazi se restoran na samoj obali Dunava sa ribljim i leskovackim specijalitetima ... . Put nastavlja dalje do stare Brze Palanke koja se nalazi kilometar-dva ispred nove Brze Palanke ... .. Ovde se put odvaja za staru Brzu Palanku i krecemo u brda ... . .. Na izlazu iz sela krece makadam sledecih 17 kilometara ... . ... Iza nas Dunav ostaje u prasini ;D Polako se priblizavamo selu ... A na ulazu vasar .. U centru manifestacija "Jorgovan fest" , na panou slika Kraljevica Marka koji je po Miroc planini vijao vilu Raviojlu........http://www.kralemarko.org.mk/default-sr.asp?ItemID=7621F06171917741B55FA7E304D73AA0 ... . Tu se pravi mala pauza za dusu i telo,a bogami da odmorim masinu pred nastavak puta koji ce kum Dragan ici sa svojom masinom. Posle odmora krecemo dalje Put vodi od sela 3 km do kumovog tasta koji zivi na salasu ( put koji u nastavku vodi do Tekije ili Kladova u zavisnosti gde se skrene) .. Kum prasi na Hondi Pogled na predjeni put ... Stizemo do salasa gde se okrepljujemo i krecemo dalje .. Mesto gde se put odvaja na levo za Donji Milanovac i Tekiju i na desno za Kladovo .. Vracamo se nazad u selo gde kum ostaje da prisutvuje paljenju lomace i igranci bez prestanka ;D ;D ;D Put nastavljam sam lokalnim seoskim putem kroz sumice i proplanke .. ... ... ... Na pola puta do Urovice se nalazi raskrsnica koja vodi do manastira Vratna........http://www.ciklonaut.com/Turoteka/2001/Istocna2001/02.htm .. Veoma brzo u daljini se nazire selo Urovica .. Tu prestaje off-road i ponovo krece asfalt . . Posle izlaska iz Urovice dolazi selo Slatina ali vec mi je ponestalo baterija,tako da vise nisam mogao da slikam. Sledeci put moracu da se opremim bojlim aparatom da bih mogao da snimim i kratke vido klipove. I za kraj dolazak u Negotin Nadam se da sam uspeo da prenesem bar deo atmosfere sa Miroc planine i prelepih pejzaza koji mi stoje jos u secanju i sa nestrpljenjem iscekujem sledecu priliku da krenem u novo putesetvije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doesen1 13 Napisano Maj 3, 2008 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Zajecar Motocikl: Y-A-M-A-H-A TDM 850 4tx Fazer fz6s Prijavi odgovor kao problematičan svi smo se razbili, mi endurasi... dolazi Lalajko i Ribolovac skoro do Zajecara i to sve inkognito nema ih , ruta 4 planine idu Pauk i Aca-pn nerazdvojna ekipa , nis verovatno Pit i Aki kuliraju ...na kraju kada razmislim posto vec prodajem enduro YAMAHA XT u extra ne zamislivom stanju ,naravno bez auspuha ,kupicu street varijantu da se sto pre dovezem do Negotina, Paracina ,Nisa , BGD , na neko picence i kaficu a Off road i dozivljje cu citati od vas ...Pozdrav svima sto me znaju i zelim nam svima nama sto pre dolazak leta i prestanak ove glupe kise jer sve kvari ...... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa272 0 Napisano Maj 3, 2008 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan O kume pa ti vec postavio pricu, bas si vredan. ALi, zaboravio si ovo na Mirocu a nije lepo da ostavis svadju u kucu, nego da se vratimo pa da se popije to ;D Mislis da meni bilo lako kada sam se zenio ;D evo jos par fotki iz mog aparata: Tradicijonalna klopa: Rodjakov Porse: I malo prirode: Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sstruja 115 Napisano Maj 4, 2008 Drug član, 2314 postova Lokacija: Staro Selo Motocikl: Yamaha XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je! Meni su predeli pored Dunava jedni od najmilijih za voznju; planine malo i izbegavam zbog male konjaze... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Maj 4, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan lepo lepo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GoranTini 319 Napisano Maj 4, 2008 Zainteresovan, 542 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: GS Prijavi odgovor kao problematičan E pa moracu i ja da obidjem Miroc planinu, svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2005 Napisano Maj 4, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Vlado! Znam koliki trud je trebalo uloziti da se dobija ovakav putopis... Cekam nastavak!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemanja88 468 Napisano Maj 4, 2008 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Chicago, IL / Bor, SRB Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250 Prijavi odgovor kao problematičan Xe,jedan od lepsih poteza pored Dunava.Od Mihajlovca pa "na gore",sve voznja uz reku.Moji imaju vikendicu nekih 200-300 metara u suprotnom smeru od restorana (kad se odvojis sa Slatinskog mosta,pa desno,preko onog malog betonskog),tako da taj kraj u prste poznajem.A i put je milina za voznju,nekako relaksira.Miroc ne vredi ni komentarisati ( kao ni onu kafanu u centru sela ;D )...Izvanredan putopis,svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smith 11 Napisano Maj 4, 2008 Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Negotin Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno je! Meni su predeli pored Dunava jedni od najmilijih za voznju; planine malo i izbegavam zbog male konjaze... Bravo Vlado! Znam koliki trud je trebalo uloziti da se dobija ovakav putopis... Cekam nastavak!! Hvala,ucim od najboljih,potrudicu se da budem jos bolji ;D ;D ;D E pa moracu i ja da obidjem Miroc planinu, svaka cast. Nemoj da brines,drugi deo se sprema,bices na vreme obavesten Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grof 609 Napisano Maj 4, 2008 drkadzija, 1224 postova Lokacija: novi sad Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza Prijavi odgovor kao problematičan Zbog ovakvih putopisa mi dodje da kupim i enduto pride, mnogo lepo, a taj kraj moram obavezno posetiti , valjda ima i lepih asvaltnih puteva dok enduro nepadne ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...